Alumnitiedote 3/2006

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

Ruudullasi on Prodekon Alumnin vuoden 2006 kolmas tiedote. Mikäli sinulla on kommentteja koskien tiedotetta tai kaipaat lisätietoja Alumnin toiminnasta, voit kirjoittaa minulle osoitteeseen merja.nurminen@iki.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. . Prodekon Alumnin verkkosivut ovat osoitteessa http://alumni.prodeko.org ja Prodekon osoitteessa http://www.prodeko.org.

Tämän tiedotteen löydät html-muodossa osoitteesta http://alumni.prodeko.org

Ystävällisin terveisin,

Merja Nurminen

Prodekon Alumnin puheenjohtaja

P.S. Jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin, muistathan kertoa meille, mikäli yhteystietosi muuttuvat. Päivitykset hoitaa alumnikoordinaattori Mikko Sjöberg mikko.sjoberg@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.

1 PRODEKON ALUMNI

1.1 Wappu-skumppa Ulliksella 1.5.2006

1.2 Grillibileet Smökissä 19.5.2006

1.3 Diskonttaus 40 –vuosijuhla 14.10.2006

1.4 Kuulumisia alkuvuoden tapahtumista

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO

2.1. Prodekon kuulumiset

2.2. ESTIEMin kuulumiset

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN OSASTOLLA

3.1 Alumneja kaivataan mentor-ohjelmaan!

3.2 Menestyminen virtuaalityön verkostoissa -seminaari 15.5.2006

3.3 Nimityksiä tuotantotalouden osastolla

3.4 Palkintoja tuotantotalouden opiskelijoille

3.5 Väitöstilaisuuksia tuotantotalouden osastolla

1 PRODEKON ALUMNI
1.1 Wappu-skumppa Ulliksella 1.5.2006

Perinteiseen tapaan alumni kokoontuu Ullanlinnanmäelle juhlistamaan Wappu-päivää 1.5. Tarjolla on kuohujuomaa, hyvää seuraa ja mieletöntä meininkiä. Alumnin piknik-paikka on Prodekon paikan välittömässä läheisyydessä, joten paikalle löytää helpoiten etsimällä Prodekon sateenkaarihaalareita tai Alumnin webbisivujen etusivulta löytyvän kartan avulla http://alumni.prodeko.org. Omat eväät mukaan!
1.2 Grillibileet Smökissä 19.5.2006

Alumnin, Prodekon ja Tuta-osaston kevät huipentuu jälleen tuttuun tapaan yhteisiin kaudenkaatajaisiin grillibileiden merkeissä. Tule sinäkin paikalle tapaamaan vanhoja opiskelukavereita, osaston väkeä sekä nyky-prodekolaisia 19.5. klo 18 alkaen. Tarjolla on grilliruokaa, juomaa varten kannattaa varata käteistä mukaan. Jatkopaikkana toimii Gorsu.
1.3 Diskonttaus 40 –vuosijuhla 14.10.2006

Varaa paikkasi Prodekon kaikkien aikojen suurimmissa vuosijuhlissa ilmoittautumalla mukaan osoitteessa http://ilmo.prodeko.org. Ilmoittautuneita on tässä vaiheessa vuotta jo yli 150!

Juhlat pähkinänkuoressa:

Aika 14.10.2006

Paikka pääjuhla Dipolissa

Osallistujat noin 500 nykyistä ja entistä prodekolaista sekä sidosryhmien edustajaa

Juhlapuhuja konsernijohtaja Jorma Eloranta

Ilmoittautuminen http://ilmo.prodeko.org

Tarkempia tietoja Diskonttauksesta antaa Prodekon sisä- ja kulttuuriministeri Kimi Arima sisakumi@prodeko.orgTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.
1.4 Kuulumisia alkuvuoden tapahtumista

KEVÄTKOKOUS 5.4.2006

Prodekon Alumnin kevätkokous järjestettiin 5.4. TUAS-talolla. Kokouksessa käsiteltiin ja vahvistettiin vuoden 2005 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Vuosi 2005 oli Prodekon Alumnin seitsemäs toimintavuosi. Monien perinteeksi muodostuneiden rutiinitoimintojen jatkuessa Alumnin toiminta sai myös selvästi uusia muotoja. Erityisen tärkeitä asioita vuonna 2005 olivat neuvottelukunnan työn käynnistäminen ja Prodeko Recruiting Oy:n toiminnan menestyksekäs kehittyminen. Muita merkittäviä asioita olivat Diskonttaus 40:n suunnittelu, 40-vuotishistoriaprojektin edistäminen, alumnitietokannan kehittämisajatukset ja Otaniemen alumniseurojen yhteistyön kehittäminen. Myös www-sivustoa alettiin uusia ja alumnikoordinaattorin roolia kehitettiin yhteistyössä tuotantotalouden osaston kanssa. Yleisötapahtumia olivat Grillibileet, Wappuskumppa, Alumni-XQ 3i:lle, syyssitsit sekä ”seniori-iltamat” Sikajuhlien yhteydessä. Lisäksi tammikuussa järjestettiin uuden vuosituhannen toiset puheenjohtajasitsit, joille ottavat osaa Prodekon ja Prodekon Alumnin aiemmat hallitusten puheenjohtajat.

MOBIILI-TV-EXCURSIO 11.4.2006

11.4 järjestettiin MobiiliTV-aiheinen excursio Nokian tiloissa Ruoholahdessa. Osallistujia oli 15. Asiaa esittelivät terminaalitoimittajan näkökulmasta Nokian Roni Meres-Wuori ja verkko-operaattorin puolesta Digitan Perttu Nihti. Kiinnostuneilta kuulijoilta riitti kysymyksiä niin teknologiasta, bisnesmalleista, lainsäädännöstä kuin palvelun käyttöönotosta käytännössä, ja keskustelu jatkui vilkkaana vielä virallisen osuuden päätyttyäkin herkullisen buffet-pöydän ääressä.
2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1. Prodekon kuulumiset

PoRan vesiviikko on ohi ja Wapun vietto on jo lähtenyt täyteen käyntiin. Viikko aloitettiin maanantaina järjestetyillä ratikkabileillä, joissa prodekolaiset kiertivät Helsinkiä Prodeko 40 –ratikalla. Tällä viikolla on tiedossa kahdet Wappuexcut sekä tietysti perinteiset Wappusitsit perjantaina. Viimeaikojen merkittävimpiä uutisia oli prodekolaisten voitto ESTIEMin TIMES-casekilpailussa, josta lisää osiossa 3.4 Palkintoja tuotantotalouden opiskelijoillle.

Lisätietoja Prodekon nykyisestä toiminnasta ja tulevista tapahtumista osoitteesta http://www.prodeko.org
2.2. ESTIEMin kuulumiset

Viime viikolla järjestettiin Euroopan tuta-opiskelijajärjestö ESTIEMin kevään Council Meeting Portossa. Suurimpia uudistuksia olivat prodekolaisen Heikki Saukolan vetämän TIMES-komitean esittely sekä Riku Seppälän vetämän ESTIEMin yrittäjyysprojektin vieminen eteen päin. TIMES-casekilpailulle on nyt perustetty pysyvä ohjausryhmä, joka vastaa vuosittaisten kilpailujen pitkän aikavälin kehittämisestä ja koordinoinnista, jolloin kunkin vuoden projektiryhmä voi keskittyä puhtaasti kilpailun operatiiviseen pyörittämiseen. Tämän työnjaon toivotaan mahdollistavan kilpailun kehittämisen uudelle tasolle. Lisätietoja TIMESista: heikki.saukola@estiem.orgTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. tai mikko.sjoberg@estiem.orgTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.

Riku Seppälän ja Mikko Sjöbergin vetämä työryhmä loi CM:ssä pohjan ESTIEMin sisäiselle yrittäjyysverkostolle. Projektin tarkoituksena on luoda Eurooppalaisille yrittäjyydestä kiinnostuneille tutalaisille mahdollisuus tutustua toisiinsa ja vaihtaa kokemuksia. Tarkoituksena on aluksi luoda ESTIEMin web-portaaliin järjestelmä, joka helpottaa kiinnostuneiden jäsenten kommunikointia sekä mahdollistaa tietojen jakamisen kokeneiden jäsenten perustamista yrityksistä. Tavoitteena on myös järjestää ensi vuonna aiheeseen liittyvä kansainvälinen tapaaminen. Lisätietoja: riku.seppala@estiem.orgTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. tai mikko.sjoberg@estiem.orgTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. . Jos olet yrittäjä ja haluat jakaa kokemuksiasi kansainväliselle porukalle sekä tavata innokkaita opiskelijoita, ota ihmeessä yhteyttä!
3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN OSASTOLLA
3.1 Alumneja kaivataan mentor-ohjelmaan!

Tuotantotalouden osaston mentor-ohjelma käynnistyy tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä. Ohjelmassa valmistuneet mentorit tapaavat opiskelijoita pienryhmittäin vuoden ajan ja vaihtavat ajatuksiaan niin opiskelusta, työelämästä kuin vapaa-ajastakin.

Ohjelman tavoitteena on antaa opiskelijoille uusia näkökulmia opiskeluun, työntekoon ja oman elämän hallintaan sekä antaa hyvä mahdollisuus luoda kontakteja työelämään. Erityisesti viime vuosina esillä ollutta hyvinvointiteemaa painotetaan ohjelmassa. Alumneille ohjelma tarjoaa mahdollisuuden tavata ja oppia tuntemaan nykyisiä opiskelijoita sekä mahdollisuuden toimia ohjaajana ja kehittää myös itseään.

Mentor-ohjelma toteutetaan pienryhmissä siten, että syksyllä on ensin yhteinen aloitustilaisuus, jonka jälkeen ryhmät tapaavat keskenään 2 kertaa ennalta sovittuina päivinä syys- ja kevätlukukaudella. Tapaamiset toteutetaan mieluiten yritysten tiloissa, mutta perinteisiä, suuria excursioita ei velvoiteta järjestämään.

Haemme nyt mentoreita ensi syksyllä alkavaa ohjelmaa varten. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä alumnikoordinaattori Mikko Sjöbergiin ( mikko.sjoberg@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ). Kerro jo myös lyhyesti omista tavoitteistasi ja mitä odotat ohjelmalta, jolloin ryhmien muodostaminen ja koordinointi on helpompaa.
3.2 Menestyminen virtuaalityön verkostoissa -seminaari 15.5.2006

Menestyminen virtuaalityön verkostoissa – yhteistyön luovat ratkaisut

Aika ja paikka: 15.5.2006, klo 13-17:15, TKK, TUAS-talo, Otaniemi

järjestäjä: TKK, VITAL-projekti (http://vital.tkk.fi/)

Seminaariesite: http://www.vmwork.net/material/VITALsemi1505006.pdf

Osallistumismaksu alumnille 80€+alv (normaalihinta 160€). Ilmoittautumiset 5.5. mennessä osoitteeseen mary-ann.wikstrom@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.
3.3 Nimityksiä tuotantotalouden osastolla

TkT Thomas Keil on nimitetty strategisen johtamisen professorin virkaan viiden vuoden määräajaksi 1.5.2006 – 30.4.2011. Thomas Keil (s. 1970), on suorittanut Diplom Wirtschaftsingenieur –tutkinnon 1996 Darmstadt University of Technologyssa Saksassa, tekniikan lisensiaatin tutkinnon 1998 ja tekniikan tohtorin tutkinnon 2000 Teknillisessä korkeakoulussa. Hän on toiminut Teknillisen korkeakoulun palveluksessa vuosina 1998 – 2002 lehtorina, tutkijana, projektipäällikkönä sekä ma. Professorina, ja hänet on nimitetty Teknillisen korkeakoulun dosentiksi 1.7.2002 alana ”Strategic management of alliances and corporate ventures”. Vuosina 2002 – 2006 Thomas Keil on ollut yrittäjyyden ja strategian apulaisprofessori Yorkin yliopistossa (Schulich School of Business), Kanadassa. Uudessa roolissaan TKK:lla Thomas Keil keskittyy kehittämään monikansallisten yhtiöiden tutkimusta ja opetusta yritysstrategian ja kansainvälisen liiketoiminnan laboratoriossa. Hän tulee myös johtamaan TKK:n MBA -ohjelmaa.
3.4 Palkintoja tuotantotalouden opiskelijoille

3.4.1 McKinsey-palkinto DI Jan-Mikael von Gerichtille

Diplomi-insinööri Jan-Mikael von Gerich on saanut vuoden 2005 McKinsey-palkinnon, joka luovutettiin hänelle 12.4.2006 järjestetyssä uusien diplomi-insinöörien valmistujaistilaisuudessa TKK:lla Otaniemessä. Palkinto jaetaan vuosittain yhdelle Teknillisestä korkeakoulusta ja yhdelle Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistuneelle ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneelle henkilölle. Palkinto on suuruudeltaan 2500 euroa.

Jan-Mikael von Gerich valmistui diplomi-insinööriksi kesäkuussa 2005 TKK:n tuotantotalouden osastolta pääaineena teollisuustalous ja sivuaineena tuotannon tietotekniikka. Hän suoritti diplomi-insinööritutkinnon viidessä vuodessa keskiarvolla 4,9/5,0. Hänen diplomityönsä käsitteli korkoriskin hallintaa suurissa suomalaisissa ei-rahoitusalan yrityksissä. Tavoitteena oli selvittää, mitä merkittäviä muutoksia on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja mitkä ovat tärkeimmät korkoriskin hallintaan vaikuttavat tekijät.

McKinsey & Company on perustanut vuonna 1995 nimeään kantavan palkinnon kannustaakseen opiskelijoita hyviin opintosuorituksiin. Palkinnon jakoperusteina ovat mm. opintomenestys ja opintojen kesto. Palkinnonsaajan valitsevat yhdessä Teknillinen korkeakoulu ja McKinsey & Company. Palkinnon myöntäjä McKinsey & Company on kansainvälinen ylimmän liikkeenjohdon konsulttiyritys, jolla on 83 toimistoa 45 maassa. Suomen toimisto avattiin vuonna 1988.

3.4.2 TIMESin voitto TKK:n tuotantotalouden opiskelijoille

TKK:n tuotantotalouden opiskelijoiden joukkue Heikki Färkkilä, Anni Kauranen, Tommi Kemppainen ja Olli Salo on voittanut Euroopan tuta-opiskelijajärjestö ESTIEMin TIMES-casekilpailun.

TIMES-kilpailussa joukkueet ratkovat tiukan aikapaineen alla tuotantotalouteen liittyviä case-tehtäviä ja esittävät ratkaisut yritysten edustajista ja professoreista koostuvalle tuomaristolle. Kilpailu on koko Euroopan laajuinen ja siihen osallistuu vuosittain yli 800 tuotantotalouden opiskelijaa ympäri Eurooppaa.

Tänä vuonna kilpailun finaali käytiin Brysselissä ja tehtävänä olivat BenQ:n matkapuhelinstrategian uudelleenmiettiminen Siemensin matkapuhelintoimintojen oston jälkeen, Bang & Olufsenin kasvuhaasteet ja Brasilian kansantalouden laittaminen kuntoon.

Tämän vuoden joukkuetta tukivat ja treenasivat TKK:n MBA-ohjelma, Posti, Deloitte, Boston Consulting Group, McKinsey, Ken Pennington TKK:n kielikeskuksesta ja Tomi Laamanen.
3.5 Väitöstilaisuuksia tuotantotalouden osastolla

DI Satu Teerikangas väittelee 18.5.2006 klo 12 tuotantotalouden osastolla, sali TU1 (TUAS-talo, Otaniementie 17), aiheesta ”Silent Forces in Cross-Border Acquisitions – An Integrative Perspective on Post-Acquisition Integration”. Virallisena vastaväittäjänä toimii professori David O. Faulkner, School of Management, Royal Holloway, University of London, UK. Valvojana on professori Tomi Laamanen.