Alumnitiedote 1/2007

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

Tässä vuoden ensimmäinen tiedote!
Samat tiedot html-muodossa osoitteesta http://alumni.prodeko.org

Keväisin terveisin,
Taru Aalto – puhis 2007

PS. Osoitteenmuutoksissa ota yhteyttä Mikko Sjöberg (mikko.sjoberg (at) tkk.fi).

****************

1 PRODEKON ALUMNI
1.1 Kevätkokous 23.4. klo 17.30, TUAS -talo
1.2 Kevään tapahtumat: Vappuskumppa, Grillibileet
1.3 Alumnitapaaminen 9.6. Räyhärockissa! Sponsoriksi?
1.4 Kuulumisia
1.4.1 Uusi Prodekon Alumnin hallitus aloittanut
1.4.2 Prodeko Recruiting Oy:n yhtiökokous pidettiin 29.3.
1.4.3 Prodekon Alumnin neuvottelukunta
– tiivistelmä toiminnasta
– ehdotukset jäseniksi
1.4.4 Aiemmat tapahtumat

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 Prodekon uuden hallituksen kuulumisia
2.2 Prodekon 40-vuotishistoriateos on myynnissä
2.3 Prodekon joukkue ESTIEMin TIMES-kilpailun voittoon Lyonissa

*****************

1 PRODEKON ALUMNI

1.1 Prodekon Alumnin kevätkokous 23.4.2007

Prodekon Alumnin kevätkokous järjestetään 23.4.2007 klo 17.30 TUAS-talolla (Otaniementie 17, Espoo). Tämä tiedote toimii kevätkokouksen kokouskutsuna.

Kokouksessa käsiteltävän materiaalin (tilinpäätös, vuosikertomus,
tilintarkastajien lausunto) saat halutessasi pyytämällä sitä mailitse
osoitteesta taru.aalto (at) nokia.com.

ESITYSLISTA
1) Kokouksen avaus
2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja
näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.
3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5) Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7) Keskustellaan jäsenistön toiveista koskien Prodekon Alumnin toimintaa
8) Muut esille tulevat asiat
9) Kokouksen päättäminen

1.2 Kevään tapahtumat: Wappu-skumppa & Grillibileet

Prodekon Alumni järjestää kevään 2007 aikana jo tutuksi käyneet, perinteiset tapahtumat:

– Wappu-skumppa Ullanlinnanmäellä 1.5. Tarjolla kuohuviiniä hyvässä seurassa samalla paikalla kuin aiempinakin vuosina. Koordinaatit löytyy myös oheisesta kartasta!

Image

– Grillibileet 18.5. Otaniemen smökissä. Perinteiset Alumnin, Prodekon ja osaston yhteiset kevätkarkelot. Jatkoja varten on varattu myös sauna. Lisätietoja seuraavassa tiedotteessa.

1.3. Alumnitapaaminen 9.6. Räyhärockissa! Sponsoriksi?

Hangon Casinolla lauantaina 9.6.2007 järjestettävä RäyhäRock Summer Party on välittu kesän alumnitapaamisen paikaksi. RäyhäRock on osittain entisten prodekolaisten järjestämä rock-festivaali aikuiseen makuun, ja myös esiintymislavalla on perinteisesti nähty runsaasti Alumnin rokkaavia edustajia. Paikalle tervetulleita kaikki joko yksin tai koko perheen voimalla. Loistava tilaisuus koota kasaan koko vuosikurssi!

Jos yrityksesi on kiinnostunut sponsoroimaan alumnitapaamisen RäyhäRockin yhteydessä, mahdollisuuksia ovat esim. puistobrunssin tai cocktail-tilaisuuden järjestäminen. Yhteydenotot: alumni (at) prodeko.org.

Lisätietoja seuraavassa Alumnin tiedotteessa.

1.4 Kuulumisia

1.4.1 Uusi Prodekon Alumnin hallitus aloittanut

Melkein koko hallitus on vaihtunut vuoden 2006 jälkeen koska useat hallituslaiset ovat siirtyneet ulkomaille töihin. Hallituksen kokoonpanoon vuonna 2007 kuuluu Taru Aalto, Henriikka Juusela, Juha Jouppi, Joonas Pihlajamaa, Tuomo Pesonen, Sammeli Sammalkorpi, Sampo Korppi-Tommola ja Tuukka Eloranta. Tuta-osaston Alumnikoordinaattorina toimii Mikko Sjöberg.

Tässä tiedotteessa on esimakua alkaneen vuoden toiminnasta, minkä lisäksi ainakin perinteisistä tapahtumista (mm. Sikajuhlat) tullaan pitämään kiinni. Mikäli sinulla on ehdotuksia tai toiveita Alumnin toiminnan suhteen, älä epäröi ottaa hallitukseen yhteyttä. Hallituksen tavoitat osoitteesta alumni (at) prodeko.org.

1.4.2 Prodeko Recruiting Oy:n yhtiökokous pidettiin 29.3.

Prodeko Recruitingin 29.3.2007 pidetty yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle sekä toimitusjohtajalle tilikaudelta 2006. Vuonna 2006 yrityksen tilikauden liikevaihto laski 73 041 euroon edellisvuoden vastaavasta 104 754 eurosta. Tilikauden voitto oli 2 327 euroa, kun vuonna 2005 tulos oli 1 936 euroa tappiollinen. Prodeko Recruitingin vuosikertomukseen 2006 voi tutustua osoitteessa
http://files.prodeko.org/Recruiting/ProdekoRecruiting2006.pdf.

Yhtiökokous päätti pitää hallituksen jäsenmäärän viidessä. Hallituksen jäseninä jatkavat Niklas Kari, Tommi Kemppainen, Perttu Nihti ja Mikko Rönkkö. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Tuomo Pesonen.

Prodeko Recruitingin hallitus piti välittömästi yhtiökokouksen jälkeen järjestäytymiskokouksen, jossa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tommi Kemppainen. Ensimmäisenä haasteena yrityksen hallituksella on uuden toimitusjohtajan valinta tehtävästä luopuvan Tomi Lähdemäen tilalle.

Lisätietoja Prodeko Recruiting Oy:stä
Toimitusjohtaja Tomi Lähdemäki (tomi.lahdemaki (at) prodekorecruiting.com)
http://www.prodekorecruiting.com

1.4.3 Prodekon Neuvottelukunta

1.4.3.1 Tiivistelmä Prodekon neuvottelukunnan toiminnasta 2006-2007

Vuonna 2005 muodostettu Prodekon ensimmäinen neuvottelukunta piti vuonna 2006 kaksi kokousta. Kevätkokous huhtikuussa alkoi järjestäytymisellä: neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin Metso-konsernin toimitusjohtaja Jorma Eloranta ja varapuheenjohtajaksi Digital Chocolaten myyntijohtaja Tomi Torri. Tutan osastonjohtaja Paul Lillrank piti alustuksen osaston tavoitteista: koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta sekä näihin liittyvistä kehityssuunnitelmista.

Keskusteltiin mm. Bolognan prosessin vaikutuksista tutaopintoihin ja keskusteltiin siinä yhteydessä eri tutkintojen roolista; tohtoritutkinnoista teollisuuden ja toisaalta tieteen näkökulmasta; perustutkimuksen, soveltavan tutkimuksen ja konsultoinnin roolista ja organisoinnista; ja näiden kytköksistä tutaan. 14.10.2006 pidettiin syyskokous juhladiskonttauksen tunnelmissa Dipolissa yhdessä osaston professoriedustajien kanssa. Kokouksen pääteemana oli myyntitaitojen opettaminen suomalaisessa yliopistolaitoksessa ja erityisesti tutalla, josta keskusteltiin pitkään neuvottelukunnan alustuksen pohjalta ja osastolle välitettiin keskustelun kautta kehittämislinjoja. Alustuksen piti Pyry Lautsuo. Kokoustarjoilu oli päivälle sopivasti kuohuviinipainotteinen. Epävirallisesti sovittiin, että aina viiden vuoden välein neuvottelukunta kokoontuu tavallista juhlallisemmissa

frakki- ja iltapukutunnelmissa suuren diskonttauksen yhteydessä.
Neuvottelukunnan toiminta jatkuu vireänä vuonna 2006: huhtikuun lopussa keskustellaan vaikutusvaltaisen, ulkopuolisen alustajan avulla ns.

huippuyliopistohankkeesta tutan kannalta.

Aikaisemmin neuvottelukunta on toiminut keskustelijana ja vaikuttajana liittyen myös mm. Prodeko-yhteisön rekrytointiyrityksen, Prodeko Recruiting Oy:n, toimintaan; Prodekon 40-vuotisvuosijuhlaprojektiin ja 40-vuotishistoriaprojektiin; sekä TKK:hon liittyviin aiheisiin. Nyt työn alla ovat neuvottelukunnan pitkäaikaisesti vahvistettavat säännöt – ensimmäinen kausi on toimittu Prodeko ry:n syyskokouksen 2005 nimityspäätöksen yhteydessä määriteltyjen linjojen turvin.

Lisätietoja: http://www.prodeko.org/neuvottelukunta/; Markus Mäkelä (050 520 7770), Tomi Torri (040 521 4442) tai neuvottelukunnan pj Jorma Eloranta (Metso Oyj).

1.4.3.2 II Prodekon neuvottelukunnan kokoaminen: ehdotukset jäseniksi

Taustaksi

Prodekolla ja Prodekon Alumnilla on yhteinen neuvottelukunta (kutsumanimeltään lyhyesti ”Prodekon neuvottelukunta”), joka on aloittanut toimintansa syksyllä 2005. Neuvottelukunnan tehtävänä on erityisesti tukea Prodekoa ja Prodekon Alumnia pääasiassa keskustelemalla näille ja niiden sidosryhmäorganisaatioille (kuten

TKK:lle) ajankohtaisista aiheista kokouksissa 1-2 kertaa vuodessa.
Neuvottelukunnassa toimii elinkeinoelämän ja muiden sektoreiden huipputason vaikuttajia. Lisäksi neuvottelukunnassa toimii pieni määrä nuorempien ikäluokkien edustajia, jotka ovat opiskelleet viime vuosikymmeninä – ja joista yksi valitaan neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi, jolla on päävastuu kokousten operatiivisesta järjestämisestä yhdessä Prodekon Alumnin puheenjohtajan kanssa.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja on toimitusjohtaja Jorma Eloranta.

Neuvottelukunnan kokoonpano vahvistetaan noin kolmen vuoden välein.
Syksyllä 2007 nimitetään II Prodekon neuvottelukunta vuosiksi 2008-2010.
Nykytilanteessa on toivomuksena, että mahdollisimman moni I neuvottelukunnan seniorijäsenistä olisi käytettävissä jatkokaudelle, mutta neuvottelukunnan laajentaminen avaa silti useita lisäpaikkoja.

Ehdotukset jäseniksi

Prodekon Alumnin hallitus pyytää alumneilta tässä vaiheessa ehdotuksia uusiksi jäseniksi – myös nuorempien ikäluokkien edustajiksi – II neuvottelukuntaan.

Ehdotukset ja lisätietoja: Markus Mäkelä, etunimi.sukunimi@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. , puh.
050 520 7770.
Neuvottelukunnan verkkosivu jäsenluetteloineen:
http://www.prodeko.org/neuvottelukunta/

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO

2.1 Prodekon uuden hallituksen kuulumisia

Prodekon hallitus toimii vuonna 2007 seuraavalla kokoonpanolla:

Tuomo Pesonen Puheenjohtaja
Jenni Perätalo Sihteeri
Sanna Mutka Rahastonhoitaja
Tuomo Vepsäläinen Mediakeisari
Linda Alanen Opintovastaava
Ilmari Ollila Yrityssuhdevastaava
Nelli Lähteenmäki Excumestari
Nora Rosendahl Ulkoministeri
Timo Tervola Isäntä
Atso Takala Sisä- ja kulttuuriministeri
Iiris Kolu Fuksikapteeni

Prodekon alkuvuoden toiminnan kohokohtia on ollut kevään puolipitkä excu, joka suuntautui 3.-6.4. Pietariin. Excursioon kuului vierailut Baltikan, Elcoteqin ja Nokian Renkaiden tuotantolaitoksiin sekä tutustumista Pietariin paikallisten tuotantotalouden opiskelijoiden johdolla.

Wapun ajan toiminnan suunnittelu on jo alkanut. Luvassa on ainakin kaksi wappuexcua sekä perinteiset wappusitsit. Tänä wappuna on myös mahdollisuus nähdä sateenkaarihaalareita Mantan lakituksen yhteydessä, sillä lakituksesta on vastuussa TKY:n hallitus, johon kuuluu useampia prodekolaisia.

2.2 Prodekon 40-vuotishistoriateos on myynnissä

Prodekon historiateos on valmistunut. VTM Anu Heiskasen kirjoittama noin 140-sivuinen teos käsittelee kattavasti Prodekon historiaa ja sen taustoja: ensin se kertoo hieman tuotantotalouden opiskelun ”esihistoriasta” ennen tuotantotalouden opintosuunnan perustamista 1996; sen jälkeen teos käsittelee eri aikakausia Tuotantotalouden kerho PRODEKOn ja Tuotantotalouden kilta Prodekon aikoina nykyhetkeen asti. Mukana ovat luonnollisesti PoRa sekä muita tärkeitä organisaatioita. Historiankirjoituksessa on tavoiteltu teekkarimaisen kevyttä tekstityyliä, pitäen kuitenkin kiinni historiallisten tapahtumien kulusta. Tutkimusosa perustuu yli 20 eri aikojen Prodeko-, PoRa-, ja muiden toimijoiden haastatteluihin.

Historiaa voi tilata Prodekon rahastonhoitaja Sanna Mutkalta (rahastonhoitaja (at) prodeko.org). Tilausohjeet löytyvät sivulta http://historia.prodeko.org.

2.3 Prodekon joukkue ESTIEMin TIMES-kilpailun voittoon Lyonissa

Tuotantotalouden Kilta Prodekon joukkue John Dannberg, Vesa Haukkavaara, Ville Heikkilä ja Oskar Palva on voittanut Euroopan tuta-opiskelijajärjestö ESTIEMin TIMES-casekilpailun Lyonissa.

Kilpailuun osallistuu vuosittain yli tuhat tuotantotalouden opiskelijaa ja voitto oli prodekolaisille jo viides.