Alumnitiedote 1/2010

ALUMNITIEDOTE 1/2010

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

Tässä vuoden ensimmäinen alumnitiedote! Täksi vuodeksi on suunnitteilla paljon uutta ohjelmaa, merkitse siis kiinnostavat ajankohdat kalenteriisi.

Alumnitiedote löytyy myös osoitteesta http://alumni.prodeko.org.

Kevättalviterveisin,

Riku Helander, puheenjohtaja 2010

P.S. Osoitteenmuutoksissa ota yhteyttä Mikko Valjukseen (etunimi.sukunimi@tkk.fi)

****************

1 PRODEKON ALUMNI

1.1 PRODEKON ALUMNIN KEVÄTKOKOUS 8.4.2010

1.2 UUTTA: EXCUJA JA TILAISUUKSIA VUODEN 2010 AIKANA

1.3 HALLITUSSITSIT JA MUUT VUODEN 2010 TAPAHTUMAT

1.4 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN

1.5 VAPAAEHTOINEN KANNATUSMAKSU ALUMNIN TOIMINNALLE

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO

2.1 KILLAN KUULUMISIA

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA

3.1 LAITOSJOHTAJAN TERVEISET AALTO-YLIOPISTOSTA

3.2 MENTOR-OHJELMA 2010: UUSI TAPA SUKUPOLVIEN KOHTAAMISEEN

3.2.1 Ryhmämentorointi 2010

3.2.2 UUTTA: One-to-one mentorointi 2010

****************
1 PRODEKON ALUMNI
1.1 PRODEKON ALUMNIN KEVÄTKOKOUS 8.4.2010

Tervetuloa kevätkokoukseen torstaina 8.4.2010 klo 18.30 TUAS-talolle.

Alumnin kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1) Kokouksen avaus

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.

3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Lyhyen kokouksen jälkeen ilta jatkuu uuden mentor-ohjelman kick-off -saunan merkeissä, ks. alempana.
1.2 UUTTA: EXCUJA JA VERKOSTOITUMISTILAISUUKSIA

Tänä vuonna alumnille on tarjolla mielenkiintoisia tapahtumia. Tapahtumiin voi ilmoittautua ilmo.prodeko.org sivulla. Ilmoittautuminen sulkeutuu viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa tai kun tapahtuma on täynnä. Tapahtumista tiedotetaan alumnitiedotteen lisäksi Facebook- ja LinkedIn-ryhmissä. Tarjontaa on suunnitteilla seuraavanlaista:

10.3.2010 klo 18 KONE

* ”KIINA on ihan KONE” – Ajatuksia keskusohjatusta semimarkkinataloudesta sekä KONEen mahdollisuuksista ja haasteista maailmanhistorian suurimman urbanisaatioaallon silmässä
* Isäntänä Antti Salminen, uuslaiteliiketoiminnan johtaja, Aasian ja Tyynenmeren alue
* Excumestarina Kaj Hagros alumnin hallituksesta
* Ilmoittautuminen on auki ilmo.prodeko.org sivulla

14.4.2010 klo 18 TUTA AALTO-YLIOPISTOSSA JA DESIGN FACTORYYN TUTUSTUMINEN

* Millainen on Tutan rooli uudessa yliopistossa ja tutustuminen poikkitieteelliseen Design Factoryyn (http://aaltodesignfactory.fi/)
* Isäntinä professorit Eero Eloranta (Tuta) ja Kalevi Ekman (Design Factory)
* Kokoontuminen Design Factoryssä osoitteessa Betonimiehenkuja 5C
* Ilmoittautuminen on auki ilmo.prodeko.org sivulla

SYKSYLLE SUUNNITTEILLA OLEVIA UUSIA TAPAHTUMIA

* Syyskuu: Prodeko Capital Market Day: Paneelikeskustelu tutalaisen pääoman käänteistä
* Marraskuu: Verkostoitumistapaaminen London School of Economics -alumnin kanssa: tutustutaan LSE:n suomalaisiin alumneihin
* Uusia yritysvierailuja

1.3 HALLITUSSITSIT JA MUUT HUPITAPAHTUMAT

11.6.2010 PERINTEISET HALLITUSSITSIT

* sitsit killan entisille ja nykyisille aktiivitoimijoille kaikilta vuosikursseilta

1.5.2010 ULLANLINNAN ALUMNIKUOHARIT

* Prodekon perinteisellä piknikpaikalla klo 12

SYKSYLLÄ 2010 SIKAJUHLAT

* vuonna 2000 aloittaneiden sikajuhlaetkot

1.4 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN

FACEBOOK-RYHMÄ PRODEKON ALUMNI

Alumnille on perustettu oma Facebook ryhmä, jonka on jo löytänyt yli 100 jäsentä. Sivuilla tiedotetaan alumnin ajankohtaisista asioista ja tapahtumista ja sieltä näet myös keitä muita mukaan on tulossa. Löydät ryhmän hakutoiminnolla kirjoittamalla hakukenttään ”Prodekon Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.

LINKEDIN-RYHMÄ PRODEKO ALUMNI

Muistakaa myös LinkedIn-ryhmä Prodeko Alumni. Siellä linkittyneenä on vajaat 300 alumnia. Sieltä löytää kätevästi muiden alumnien päivitetyt yhteys-ja uratiedot. Liittyä voi menemällä Groups-välilehdelle ja kirjoittamalla hakukenttään ”Prodeko Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.

MUISTAKAA MYÖS ALUMNIN INTERNET-SIVUT

Esimerkiksi nämä alumnitiedotteet löytyvät sieltä (http://alumni.prodeko.org/).

Lisätietoja ryhmistä saa esimerkiksi Meri Kankaanpäältä (etunimi.sukunimi@iki.fi).
1.5 VAPAAEHTOINEN KANNATUSMAKSU ALUMNIN TOIMINNALLE

Aktiivinen alumnijärjestö tarvitsee toimintansa pyörittämiseen varoja. Toivommekin jäsenten osallistuvan vapaaehtoisella kannatusmaksulla, jonka voi maksaa alumnin tilille (Nordea 13093-206425 tai FI47 1309 3000 2064 25. Viestiin ”Kannatusmaksu 2010, oma nimi”.
2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 KILLAN KUULUMISIA

Aalto-yliopisto on tuonut hienoisia muutoksia myös Prodekolle. TKY on korvattu AYY:llä, mutta ylioppilaskunnan toiminta on edelleen hyvin teekkarihenkistä, kuitenkin höystettynä mukavalla vaihtelulla ja uusilla kasvoilla Itäisen Satamakaupungin suunnalta. Uuden ylioppilaskunnan hallituksessa on 10 jäsentä, joista 7 on teekkareita, kaksi kauppatieteilijöitä ja yksi taiteiden kandidaatti. Prodekolaisia hallituksessa on hulppeasti, puheenjohtaja mukaan luettuna yhteensä kolme. Prodekon ääni kuuluu siis ylioppilaskunnassa vahvasti.

Hyvinvointi on jo jonkin aikaa ollut iso teema prodekolaisten keskuudessa. Suorituspaineet ovat kovat, ja opiskelijat väsyttävät itseään suurilla työmäärillä. Opiskelijaelämän tarjonta on huomattavasti ylittänyt kysynnän, mutta muutama perinteikäs tapahtuma on edelleen vahvasti voimissaan: sikajuhlat olivat jälleen menestys syksyllä 2009, keväällä 30 kiltalaista suuntaa kohti Turkua kotimaan puolipitkälle vieraillen esimerkiksi Olkiluodolla ja syksyksi on suunnitteilla ulkomaan puolipitkä excursio todennäköisesti Benelux-maihin. Kuluneen lukuvuoden kohokohtiin on sikajuhlien ohella kuulunut esimerkiksi vierailu lähes valmiilla Oasis of the Seas -laivalla 8.10.2009.

ESTIEMin (European Students of Industrial Engineering and Management, Euroopan tutalaisten kattojärjestö) Council Meeting saapuu syksyllä jälleen pitkän tauon jälkeen Suomeen. Prodeko järjestää tapahtumaa yhdessä muiden Suomen tutakiltojen kanssa, ja tapahtuman projektipäällikkönä toimii prodekolainen. Tapahtuma tuo kivaa vaihtelua perinteiseen palettiin ja toivottavasti innostaa kiltalaisia kansainvälistymään entistä enemmän, Aalto-yliopiston tavoitteiden hengessä.

Kilta porskuttaa mukavasti eteenpäin välillä myötä- ja välillä vasta-aallokossa. Tapahtumia tulee ja menee, konseptit muuttuvat ja yliopistot vaihtuvat, mutta Prodekon tekemisen meininki säilyy.
3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA
3.1 LAITOKSEN JOHTAJAN TERVEISET AALTO-YLIOPISTOSTA

Suomen mittakaavassa vertaansa vailla oleva yliopistouudistus on vuoden alusta huipentunut säätiöpohjaisen Aalto-yliopiston toiminnan käynnistymiseen. Niin julkisen sektorin, liike-elämän kuin yliopistoyhteisönkin jäsenten odotukset ovat korkealla. Ilmassa on paljon rohkeita ajatuksia ja suuria haaveita paremmista resursseista ja pitkäjänteisemmästä rahoituksesta tutkimukseen. Aalto-yliopiston missiossa sanotaan, että ”Aalto-yliopisto muuttaa maailmaa kansainvälisesti korkeatasoisen tutkimuksen, edellä käyvän opetuksen, rajojen rohkean ylittämisen ja uusiutumisen keinoin”. Tavoitteeksi on siis asetettu entistä suuremmat panostukset niin tutkimukseen kuin opetukseenkin. Tämä on tietenkin yliopistoyhteisön jäsenen näkökulmasta enemmän kuin tervetullutta.

Mitä uutta Aalto-yliopisto tarjoaa tuotantotalouden laitokselle? Muun muassa laitoksemme mahdollisuudet tarjota entistä korkeatasoisempaa ja monipuolisempaa opetusta yhdessä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ja muiden laitosten kanssa paranevat. Resursseja järkevästi allokoiden yhteisiin hankkeisiin voimme saada aikaiseksi enemmän kuin tähän asti on ollut mahdollista. Yhtenä yhteishankkeena tuotantotalouden laitoksen ja kauppakorkeakoulun välillä mainittakoon uuden Master’s Programme in Strategy-ohjelman käynnistäminen ensi syksynä. Laitoksemme on myös aktiivisesti mukana Aalto-yliopiston Service Factoryn toiminnassa. Factoryt ovat erityisiä moni- ja poikkitieteellisiä yhteistyöalustoja Aallon eri koulujen välillä. Service Factoryn puitteissa suunnitellaan yhteisiä poikkitieteellisiä tutkimusaloitteita, yhteisiä yrityskumppanuuksia ja tehdään yhteistyötä palveluihin fokusoituvien maisteriohjelmien kautta.

Tuotantotalouden opiskelussa on aina korostettu talouden ja tekniikan tietämystä, mutta erityisesti tietointensiivisessä yhteiskunnassa tarvitsemme hyvin monipuolisesti koulutettuja osaajia ja tähän tarpeeseen Aalto-yliopiston on tarkoitus panostaa unohtamatta syvälle pureutuvaa perustutkimusta. Tässä on haastetta meille kaikille

Hannele Wallenius

Professori

Tuotantotalouden laitoksen johtaja
3.2 MENTOR OHJELMAT 2010: KONKAREITA HAKUSESSA
3.2.1 Ryhmämentorointi 2010

Perinteinen I-II vuosikurssien ryhmämentorointiohjelmaan on etsitty alumneja jo viime vuoden puolella ja ohjelma käynnistyy maaliskuussa aloitustilaisuudella. Mentorin rooliin kuuluu yhden excun järjestäminen mentorointiryhmälleen sekä osallistuminen muiden saman ryhmän mentoreiden järjestämille excuille (yhteensä n. 3kpl). Luvassa mielenkiintoisia keskusteluita opinnoista, työstä ja elämästä! Ohjelmaan tarvitaan vielä sekä kokeneempia että alle 10 vuotta sitten valmistuneita alumneja, jotta mentoreita olisi eri taustoilla. Ilmoita halukkuutesi mahdollisimman nopeasti niin se voidaan ottaa huomioon tämän vuoden ohjelmaa suunniteltaessa.
3.2.2 UUTTA: One-to-one -mentorointi 2010

Alumnin ja opiskelijoiden yhteistyön kehittämiseksi on perinteisen ryhmämentoroinnin lisäksi tänä vuonna laitoksen, killan ja alumnin yhteistyöllä perustettu one-to-one -mentor-ohjelma. Etsimme kokeneita alumneja (työelämässä 10-30 vuotta) mentoroimaan III-N vuosikurssin opiskelijoita. Tavoitteena on tuoda työelämän näkemystä ja sparrausta eri uravaihtoehdoista kiinnostuneille pian valmistumassa oleville. Mentori itse saa arvokasta tunnelmaa tuoreista virtauksista. Mentorin rooli on vapaa ja kunkin itse muotoiltavissa, mutta vähimmäistoiveena on osallistuminen mentorien omaan aloitustapahtumaan to 8.4.2010 klo 19 sekä järjestää ainakin yhden tapaamisen mentoroitavan kanssa vuoden aikana. Halutessaan tapaamisia voi jatkaa mentoroitavan valmistumiseen saakka, ja miksei pidempäänkin.

Molempiin mentorointiohjelmiin voi ilmoittautua sähköpostitse Mikko Valjukselle (etunimi.sukunimi@tkk.fi). Lisätietoja ohjelmista voi kysyä Anni Kauraselta (etunimi.sukunimi@gmail.com).