Alumnitiedote 2/2010

ALUMNITIEDOTE 2/2010

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

kesälomakauden jälkeen, mutta toivottavasti vasta syksyä odotellessa, olemme alumnin hallituksessa miettineet, mitä uutta voisimme tarjota jäsenistöllemme. Tulemme jatkamaan syksyn aikana excuja ja uutuutena kokeillaan vapamuotoista illanviettoa verkostoitumisen ja muutaman drinkin merkeissä. Syyskuun alussa järjestettävä paikka Y on vapaamuotoinen verkostoitumisilta, jossa on tilaisuus nähdä vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin alumnin jäseniin. Tämän lisäksi tavoitteena on alkaa tarjoamaan one-to-one -mentorointia, johon odottelemme ilmoittautumisia, jonkun aikaa työelämässä olleilta alumneilta. Kaikista näistä ja muistakin asioista kerrotaan enemmän tiedotteessa.

Kuten aina, uudet ideat alumnin toiminnan kehittämiseksi ovat tervetulleita. Ideoita voi laittaa hallitukselle sähköpostilla (alumni@prodeko.org) tai Facebookin tai Linkedinin kautta. itseni ja hallituksen puolesta haluan toivottaa kaikille mukavaa syksyä. Toivottavasti jäsenistöämme näkyy paljon syksyn aktiviteeteissa!

Syysterveisin,

Riku Helander, puheenjohtaja 2010

P.S. Osoitteenmuutoksissa ota yhteyttä Mikko Valjukseen (etunimi.sukunimi@tkk.fi)

****************

1 PRODEKON ALUMNI

1.1 EXCUJA JA VERKOSTOITUMISTILAISUUKSIA SYKSYLLÄ

1.2 HUPIA ALUMNEILLE SYKSYN AIKANA

1.3 KUULUMISIA ALUMNIN TAPAHTUMISTA

1.4 YHTEYSTIETOJEN YLLÄPIDOSTA

1.5 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO

2.1 KILLAN KUULUMISIA

2.2 POLYTEKNIKKOJEN RAITTIUSSEURAN NETTISIVUT UUDISTUNEET

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA

3.1 ILMOITTAUDU PRODEKON ALUMNIN ONE-TO-ONE MENTOROINTIOHJELMAAN

****************
1 PRODEKON ALUMNI
1.1 EXCUJA JA VERKOSTOITUMISTILAISUUKSIA SYKSYLLÄ

SYYSKUUSSA PRODEKO CAPITAL MARKETS DAY: Icecapital/Solidium/Inventure
28.9.2010 klo 18 järjestetään excu ja paneelikeskustelu liittyen ”tutalaiseen pääomaan”. Keskustelun alustavat kolme eri sijoitustoiminnan
prodekolaista toimitusjohtajaa: Mikko Ketola Icecapitalista aiheenaan rahastot, Kari Järvinen Solidiumista aiheenaan
listatut osakkeet sekä Sami Lampinen Inventuresta aiheenaan venture capital. Mielenkiintoisten alustusten jälkeen aikaa on varattu yleisökeskustelulle, kysymyksille ja lopuksi coctailtilaisuudelle.
Iltaa isännöi Mikko Ketola Icecapitalista sekä Kaj Hagros alumnista, paikkana pankkiiriliikkeen tilat osoitteessa Keskuskatu 1A, 4. kerros.

Ilmoittautuminen on auki ilmo.prodeko.org-sivulla.

1.2 HUPIA ALUMNEILLE SYKSYN AIKANA
PAIKKA Y 2.9.2010 RAVINTOLA TEATTERISSA
Uutta tänä syksynä: Tule tapaamaan alumniystäviä vapaamuotoiseen ja jokasyksyiseksi tapahtumaksi tarkoitettuun after work -illanviettoon. Paikkana Ravintola Teatteri ja aika klo 17.30 eteenpäin. Tarjolla yllätysdrinkki Thunder!

Vapaaehtoinen, ei-sitova ilmoittautuminen on auki ilmo.prodeko.org-sivulla. Mukaan voit tulla ilmoittautumattakin, mutta ko. sivulta näet keitä muita on tulossa.

SYKSYLLÄ 2010 SIKAJUHLAT
Muistattehan vuonna 2000 aloittaneiden sikajuhlaetkot loppusyksyllä 2010, näistä lisää asianosaisille lähempänä.

MOOTTORIPYÖRÄILEVÄT ALUMNIT HUOM!
Onko alumniin ilmaantunut uusia moottoripyöräilijöitä? Prodekon
moottoripyöräkerho MC Prodekon jäseneksi voit liittyä laittamalla meiliä
Presidentti Tero Marjamäelle tj_berryhill@yahoo.co.uk.

1.3 KUULUMISIA ALUMNIN TAPAHTUMISTA

”KIINA ON IHAN KONE” – EXCU MAALISKUUSSA

Kuva Kone-exculta

Maaliskuussa alumnin excu-vuoden käynnisti KONE, isäntänä alumnilaisemme Antti Salminen, KONEen Aasian ja Tyynenmeren alueen uuslaiteliiketoiminnan johtaja, kotikuntanaan Shanghai.
Tilaisuus myytiin välittömästi loppuun, mikä kertoo yrityksen ja Kiina-teeman vetovoimasta. Odotukset täyttyivät ja ylittyivät sekä antoisan esityksen että kattokabinettipuitteiden puolesta, ja isäntä joutuikin yli kolmen tunnin taukoamattoman kysymysvyöryn jälkeen toteamaan, että vastaanotto siirtyy Teatterin tiskille. Lopuksi Antti vasaroi itsensä Prodekon puolipyöreän excuhalkokillan suurritariksi Merita-, KOP- ja SYP-teemaisen kannustusbiitin tahdissa.

ALUMNI EXCU AALTO-YLIOPISTON DESIGN FACTORYYN HUHTIKUUSSA

Prodekon Alumni vieraili 14.4. Aalto-yliopiston Design Factoryssa (DF), isäntinä toimivat Tuotantotalouden laitoksen professori Eero Eloranta sekä DF:n johtaja Kalevi Ekman.

DF toimii vanhassa tehdashallissa, joka vapautui joku vuosi sitten VTT:n käytöstä, ja se koostuu erilaisista, pääasiassa ryhmätyöskentelyyn suunnatuista työskentelytiloista. Tiloja käyttävät enimmäkseen perusopiskelijat, mutta niitä voi varata muuhunkin käyttöön – DF:ssa on pidetty mm. aloittelevan yrityksen hallituksen kokous. Kalevi Ekmanin mukaan tilan käyttöä halutaan pitää mahdollisimman vapaana, tavoitteenahan on edistää erilaisten ryhmien kesken tapahtuvaa innovaatiota ja tarjota tilat mitä erilaisimpien projektien toteutukseen. DF haluaa tukea tasapuolisesti eri Aalto-yliopiston koulujen opiskelijoita; onhan se on harvoja tiloja, joka ei ole missään vaiheessa ollut osa tiettyä koulua. Myös kansainvälisyys on tärkeä osa DF:n filosofiaa: henkilökunta on kansainvälistä ja lukuisten olemassaolevien ulkomaisten yhteistyötahojen lisäksi kiinnostus uusien kumppanuuksien luomiseen on korkea.

Vierailumme ajoittui vuosittaisen tuotekehityskurssin (Product Development Project eli tuttavallisemmin PDP) Product Design Galaa edeltävälle viikolle, joten DF:llä kävi kova kuhina, käynnissä oli muutaman tuoteproton viilausta sekä useita tiimipalavereita. Saimme myös tutustua muutaman projektin lopputulokseen. Kurssin tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa poikkitieteellisissä opiskelijaryhmissä sponsoriyritysten ongelmia ratkovia tuotteita ja tuotekonsepteja. Ryhmät ovat usein kooltaan melko suuria (10 henkeä) ja saattavat olla maantieteellisesti hajautettuja, kuten projektitiimit tapaavat kansainvälisissä yrityksissä olla. Kurssin oppimistavoitteiksi Kalevi Ekman listasi mm. projektin tavoitteiden määrittämisen, organisaatioiden pääongelmien löytämisen sekä projektisuunnitelmien ja –budjettien laatimisen. Ryhmät saavat itse päättää kurssin alussa arvostellaanko jäsenet erikseen vai annetaanko koko ryhmälle sama arvosana. Arviointikriteereinä ovat lopputulos eli tuote, projektityöskentelyn laatu, tuotekehitysmetodiikka sekä kommunikaatio.

Design Factoryyn on vuoden 2008 avajaisten jälkeen käynyt tutustumassa suuri määrä vierailijoita ja uudet vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita. Jos liikut Otaniemessä päin, käy pistäytymässä!

Lisätiedot ja yhteydenotot:
http://aaltodesignfactory.fi/
1.4 YHTEYSTIETOJEN YLLÄPIDOSTA
Olemme kevään aikana huomanneet, että jäsenillämme on joskus yrityksessään tai ystäväpiirissään alumnikollegoita, jotka eivät kuitenkaan ole alumnin jäseniä tai tiedotteiden jakelulistalla. Pyydämmekin sinua lähettämään tämän ilmoittautumisohjeen prodekolaisille kollegoillesi:

Prodekon alumnin jäseneksi ja jakelulistalle voi liittyä lähettämällä sähköpostia alumnikoordinaattori Mikko Valjukselle (etunimi.sukunimi@tkk.fi). Hänelle voi myös ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista ja päivittää sähköpostiosoitteen. Laita viestin osoiteriville alkuun [Alumnitiedot]

Pidetään tiivis yhteisömme yhdessä kasassa!
1.5 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN

FACEBOOK-RYHMÄ PRODEKON ALUMNI

Alumnille on perustettu oma Facebook ryhmä, jonka on jo löytänyt yli 100 jäsentä. Sivuilla tiedotetaan alumnin ajankohtaisista asioista ja tapahtumista ja sieltä näet myös keitä muita mukaan on tulossa. Löydät ryhmän hakutoiminnolla kirjoittamalla hakukenttään ”Prodekon Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.

LINKEDIN-RYHMÄ PRODEKO ALUMNI

Muistakaa myös LinkedIn-ryhmä Prodeko Alumni. Siellä linkittyneenä on vajaat 300 alumnia. Sieltä löytää kätevästi muiden alumnien päivitetyt yhteys-ja uratiedot. Liittyä voi menemällä Groups-välilehdelle ja kirjoittamalla hakukenttään ”Prodeko Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.

Lisätietoja ryhmistä saa esimerkiksi Meri Kankaanpäältä (etunimi.sukunimi@iki.fi).

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 KILLAN KUULUMISIA
Prodeko elää ja voi hyvin, uusia fukseja odotetaan innolla ja syksystä on tulossa erittäin tiivis. Kilta juhlii 44. syntymäpäiväänsä perinteisesti lokakuussa ja varautuu jo ensi vuoden suurempiin 45-vuotisjuhliin. Innokkaimmat excuilijat lähtevät syyskuussa ulkomaan puolipitkälle kohti Sveitsiä tutustumaan kellojen ja pankkien maailmaan ja muillakin riittää tekemistä ensimmäisten Aalto-yliopiston fuksien saapuessa Otaniemeen.

Laitos on ottanut tosissaan opintojen kehittämisen ja uudenlaisia opetusmenetelmiä kehitetään sellaista vauhtia, että tenttiarkistolla ja prujuilla on kova työ pysyä perässä. Tulevilla prodekolaisilla on mielenkiintoisia kursseja edessään.
2.2 POLYTEKNIKKOJEN RAITTIUSSEURAN NETTISIVUT UUDISTUNEET
Polyteknikkojen Raittiusseuran nettisivut uudistuneet!

PoRa siirtyy web 2.0 aikaan uusilla nettisivuilla. Ihastele, huokaile ja koskettele uutta http://pora.ayy.fi -sivustoa. Sisällöntuotanto on kesken vielä ainakin 10 vuotta, mutta hiljaa hyvä tulee.

Mikäli koet, että Teiltä löytyisi sivustolle sopivaa materiaalia, niin kuva- kuin tekstimateriaaliakin, niin PoRan johtokunta olisi ikuisesti kiitollinen yhteydenotosta osoitteeseen pora@list.ayy.fi.

Kiittäen,
PoRan johtokunta 2010

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA

3.1 ILMOITTAUDU PRODEKON ALUMNIN ONE-TO-ONE MENTOROINTIOHJELMAAN
One-to-one mentoroinnin tavoitteena on kehittää alumnin ja opiskelijoiden yhteistyötä sekä tukea ohjelmaan osallistuvien yksilöiden opinto- tai urasuunnittelua ja henkilökohtaista kehitystä.

Ohjelman mentoreiksi pyritään saamaan kokeneita alumneja (työelämässä 10-30 vuotta olleita), mentoroitaviksi haetaan vanhempia opiskelijoita (III-N). Mentorit ja mentoroitavat yhdistetään satunnaisessa järjestyksessä.
Mentorin rooli ja mentorointisuhteen sisältö on vapaa ja kunkin mentorointiparin itse muotoiltavissa, vähimmäistoiveena on ainakin yksi tapaaminen vuoden aikana. Suosituksena on että mentorointisuhteen alussa (joko ensimmäisessä tapaamisessa tai jo sitä ennen) mentori ja mentoroitava käyvät yhdessä läpi molempien odotukset mentoroinnin suhteen.
Ilmoittaudu mentoriksi osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/”. Lisätietoja ohjelmista voi kysyä Anni Kauraselta (etunimi.sukunimi@gmail.com)