Alumnitiedote 3/2010

ALUMNITIEDOTE 3/2010

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

Alumnin toiminta ei hidastu vaikka syksyiset lämpötilat alkavat olemaan tuttuja jo Etelä-Suomessakin. Jatkamme uusien aktiviteettien järjestämistä, viime viikolla ensimmäinen Prodeko Capital Market Days ja marraskuussa Mika Vehviläinen on luvannut isännöidä excua Finnairille.

Tavoitteena on tehdä myös Aalto-yliopiston sidosryhmähistoriaa – tavoite on prodekolaisen vaatimaton: kerätään Alumnilta miljoona Euroa Aalto-yliopistolle! Neuvottelukunta on tehnyt hyvää pohjatyötä, joten nyt kaikki mukaan tekemään historiaa!

Lisää tästä kaikesta ja moesta muusta asiasta tiedotteessa.

Syysterveisin,
Riku Helander, puheenjohtaja 2010

P.S. Osoitteenmuutoksissa ota yhteyttä (alumnirekisteri@prodeko.org)

****************
1 PRODEKON ALUMNI
1.1 ILMOITTAUDU FINNAIR EXCULLE
1.2 MILJOONAKERÄYS KÄYNNISTYNYT
1.3 HUPIA ALUMNEILLE LÄHIAIKOINA – SIKAJUHLAT JA COUNCIL MEETING
1.4 KUULUMISIA ALUMNIN TAPAHTUMISTA
1.5 UUSI ALUMNIN JÄSENREKISTERI – TARKISTA YHTEYSTIETOSI
1.6 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN
2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 KILLAN KUULUMISIA
2.2 POLYTEKNIKKOJEN RAITTIUSSEURAN NETTISIVUT UUDISTUNEET
3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA
3.1 ILMOITTAUDU PRODEKON ALUMNIN ONE-TO-ONE -MENTOROINTIOHJELMAAN

****************
1 PRODEKON ALUMNI
1.1 ILMOITTAUDU FINNAIR EXCULLE
FINNAIR EXCU TORSTAINA 11.11.2010
Prodekon alumnilla on marraskuussa hieno tilaisuus päästä tutustumaan Finnairiin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen isännöimänä. Paikkana Helsinki Airport Congress ja aika klo 17.30. Ilmoittautuminen exculle on aukeaa tiistaina 12.10 kello 9.00 osoitteessa ilmo.prodeko.org.

TULEVIA EXCUJA
Kevätkausi starttaa exculla YLE:lle. Illan isäntänä on toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Lisätietoa excusta tulee lähempänä.
Hieman keväämmällä alumni vierailee Metsolla. Tästäkin lisätietoja lähempänä.
1.2 TAVOITTEENA MILJOONAN EURON LAHJOITUS PRODEKO-YHTEISÖLTÄ AALTO-YLIOPISTOLLE

Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä suomalaista yliopistohistoriaa. Vaatimaton tavoitteemme on kerätä miljoona Euroa Prodekon alumniyhteisöltä. Aiheesta on lähetetty erillinen email ja tulemme olemaan puhelimitse yhteydessä kaikkiin jäseniimme aiheen tiimoilta.

Mikään yliopiston sidosryhmä ei ole aiemmin tehnyt vastaavaa. Tässä onkin ainutlaatuinen tapa nostaa Tuta-yhteisön profiilia Aalto-yliopiston sisällä. Muista myös innostaa kaverisi mukaan – valitettavasti ihan kaikkien yhteystiedot eivät ole ajan tasalla.

Mikäli kaipaat lisätietoja lahjoittamisesta ja tavoitteista, älä epäröi ottaa yhteyttä, riku.helander@gmail.com tai puheenjohtaja@prodeko.org.
1.3 HUPIA ALUMNEILLE
ESTIEMin 20 vuotis juhla COUNCIL MEETING Tahkolla 12.-14.11
Suomalaiset LGt ovat yhteisvoimin järjestämässä 20-vuotis juhla CMää Tahkolla marraskuussa, ja viikko huipentuu lauantai-illan Gala-dinneriin. Tilaisuuteen on varattu 100 paikkaa alumneille, eli paikalle on tulossa vankka joukko kokeneempia ESTIEMläisiä. Merkkaa siis tapahtuma kalenteriin ja ilmoittaudu ESTIEM portaalin, www.estiem.org, tai suoraan järjestävän tahon, alumni.cmfinland@estiem.org, kautta. Alumneille on järjestetty perjantai-iltana bussikuljetus Tahkolle, mutta myös lentäjiä on lähdössä ainakin perjantai-iltana.

SYKSYLLÄ 2010 SIKAJUHLAT
Muistattehan vuonna 2000 aloittaneiden sikajuhlaetkot 19.11.2010.

MOOTTORIPYÖRÄILEVÄT ALUMNIT HUOM!
Onko alumniin ilmaantunut uusia moottoripyöräilijöitä? Prodekon
moottoripyöräkerho MC Prodekon jäseneksi voit liittyä laittamalla meiliä
Presidentti Tero Marjamäelle tj_berryhill@yahoo.co.uk.
1.4 KUULUMISIA ALUMNIN TAPAHTUMISTA
PAIKKA Y 2.9.2010
Fuksit ovat tottuneet aloittamaan taipaleensa Paikasta X. Alumni lanseerasi jäsenistölleen tänä syksynä pitkäkestoiseksi perinteeksi aiotun Paikka Y -konseptin: vapaamuotoisen alumnitapaamisen työpäivän päätteeksi alkavan syyskauden kunniaksi. Tervetuliaisdrinkkinä oli briiffimme perusteella ravintolaväen suunnittelema ”Thunderi”. Se lienee tehty ihan salonkikelpoisista aineisosista mutta maistui yhtä pahalle kuin killan isäntä Pirkka Palomäen vuonna 1993 lanseeraama luonnonmukaisin menetelmin käytetty esikuvansakin.
Paikka Y:n lämmitetylle sikariterassille saapui alumneja kolmelta vuosikymmeneltä kuhinaksi saakka. Tapaamisen maantieteellinen sijainti on alumnin hallituksen tarkkaan varjeltu salaisuus.

CAPITAL MARKETS DAY KESKUSTELUPANEELI
Prodekon historian ensimmäinen CMD eli ”katsaus tutalaiseen pääomaan” järjestettiin Mikko Ketolan isännöimänä Icecapitalin auditoriossa Kluuvikadulla. Kolme prodekolaista rahoituksen alan toimitusjohtajaa (Icecapital Rahastoyhtiö: Mikko Ketola, Solidium: Kari Järvinen, Inventure: Sami Lampinen) kertoivat henkilökohtaisesta urastaan sekä omaa työtään lähellä olevista ajankohtaisista aiheista. Osalle porukasta oli yllätys, että Mikon kollegoidensa kanssa perustama Icecapital Rahastoyhtiö on Suomen 4. suurin salkunhoitaja, Solidium on €397m tuloksellaan Suomen 6. kannattavin yhtiö heti Koneen jälkeen, ja Samin perustama Inventure on vain muutamassa vuodessa kiilannut teknologiasijoitusten kärkinimeksi Suomen VC-kentässä. Alustusten ja sitä seuranneen keskustelun kautta käsiteltiin tiiviissä tahdissa viimeisten vuosien oleelliset rahamarkkinailmiöt Kiinaa ja Hennes & Mauritzia myöten.

Icecapitalin AUM-säkki on samassa kulmakertoimessa kuin isäntäkin.

Kari Järvinen ehti hetken viettää mukavaa kesämökkielämää ennen Suomen valtion kutsua, ja se näkyi vasaran määrätietoisesta käsittelystä.

Sami Lampinen veti hiljaiseksi vuosien 1966-2010 aikana n. 800 excuhalkoa saanutta isäntää käyttämällä suoritukseen yhteensä vain 4 vasaraniskua ja yhden hudin.

1.5 UUSI ALUMNIN JÄSENREKISTERI – TARKISTA YHTEYSTIETOSI
Kaikkien alumnien yhteystiedot on siirretty uutuuttaan kiiltelevään jäsenrekisteriin. Samalla rekisterin ylläpito siirtyy Prodekolle. Nyt onkin hyvä aika käydä tarkistamassa, ovatko omat yhteystiedot ajan tasalla. Rekisteri löytyy osoitteesta http://alumnirekisteri.prodeko.org/. Sivuilla on ohjeet unohtuneen salasanan toimittamiseen rekisteröityyn emailiin. Mikäli emailisikin on vanhentunut, laita emailia osoitteeseen alumnirekisteri@prodeko.org.
1.6 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN
FACEBOOK-RYHMÄ PRODEKON ALUMNI
Alumnille on perustettu oma Facebook ryhmä, jonka on jo löytänyt yli 200 jäsentä. Sivuilla tiedotetaan alumnin ajankohtaisista asioista ja tapahtumista ja sieltä näet myös keitä muita mukaan on tulossa. Löydät ryhmän hakutoiminnolla kirjoittamalla hakukenttään ”Prodekon Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.
LINKEDIN-RYHMÄ PRODEKO ALUMNI
Muistakaa myös LinkedIn-ryhmä Prodeko Alumni. Siellä linkittyneenä on vajaat 300 alumnia. Sieltä löytää kätevästi muiden alumnien päivitetyt yhteys-ja uratiedot. Liittyä voi menemällä Groups-välilehdelle ja kirjoittamalla hakukenttään ”Prodeko Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.

Lisätietoja ryhmistä saa esimerkiksi Meri Kankaanpäältä (etunimi.sukunimi@iki.fi).

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 KILLAN KUULUMISIA
Prodekon puolipitkä Sveitsiin on onnellisesti takanapäin ja vuosijuhlia odotellaan jo innokkaasti. Killan kalenteri on täynnä toimintaa ja hienoja tapahtumia, mutta valtaisasta tapahtumatarjonnasta huolimatta ehditään keskittyä myös olennaisuuksiin: Prodeko kotiutti Teekkarijaoston järjestämissä Otatarhan ajoissa hopeamitalin neppiskilpailussa.

Tämän syksyn fuksit ovat täynnä teekkarihenkeä ja tulevat varmasti jatkamaan kunniakkaasti killan perinteitä. Tällä hetkellä jännitetään lähinnä sitä, mihin Aalto-yliopiston uumoiltu kandiuudistus kandiohjelmia ja sitä myöten myös kiltoja vie.
2.2 POLYTEKNIKKOJEN RAITTIUSSEURAN NETTISIVUT UUDISTUNEET
Polyteknikkojen Raittiusseuran nettisivut uudistuneet!

PoRa siirtyy web 2.0 aikaan uusilla nettisivuilla. Ihastele, huokaile ja koskettele uutta http://pora.ayy.fi -sivustoa. Sisällöntuotanto on kesken vielä ainakin 10 vuotta, mutta hiljaa hyvä tulee.

Mikäli koet, että Teiltä löytyisi sivustolle sopivaa materiaalia, niin kuva- kuin tekstimateriaaliakin, niin PoRan johtokunta olisi ikuisesti kiitollinen yhteydenotosta osoitteeseen pora@list.ayy.fi.

Kiittäen,
PoRan johtokunta 2010

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA

3.1 ILMOITTAUDU PRODEKON ALUMNIN ONE-TO-ONE -MENTOROINTIOHJELMAAN

Haluatko auttaa senioreita opiskelijoita ja työuraansa aloittelevia tutalaisia? Samalla voit itsekin oppia uutta ja saada tuoreita ajatuksia. Lähde siis mukaan Prodekon Alumnin one-to-one -mentorointiohjelmaan.

One-to-one mentoroinnin tavoitteena on kehittää alumnin ja opiskelijoiden yhteistyötä sekä tukea ohjelmaan osallistuvien yksilöiden opinto- tai urasuunnittelua ja henkilökohtaista kehitystä.
Ohjelman mentoreiksi pyritään saamaan kokeneita alumneja (työelämässä 10-30 vuotta olleita), mentoroitaviksi haetaan vanhempia opiskelijoita (III-N). Mentorit ja mentoroitavat yhdistetään satunnaisessa järjestyksessä.

Mentorin rooli ja mentorointisuhteen sisältö on vapaa ja kunkin mentorointiparin itse muotoiltavissa, vähimmäistoiveena on ainakin yksi tapaaminen vuoden aikana. Suosituksena on että mentorointisuhteen alussa (joko ensimmäisessä tapaamisessa tai jo sitä ennen) mentori ja mentoroitava käyvät yhdessä läpi molempien odotukset mentoroinnin suhteen.

Ilmoittaudu mentoriksi osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/. Lisätietoja ohjelmista voi kysyä Anni Kauraselta (etunimi.sukunimi@gmail.com)