Alumnitiedote 1/2011

ALUMNITIEDOTE 1/2011

Hyvää alkanutta vuotta.

Vuonna 2010 alumni tapasi, tutustui ja verkostoitui aktiivisemmin kuin vuosiin. Järjestetyt yritysexcut (kuten KONE, Finnair) ja Prodeko Capital Markets Day myytiin pikavauhdilla loppuun. Linkedin- ja Facebook-ryhmämme kasvoivat nopeasti. Jatkamme tällä linjalla, ja lupaamme vuodelle 2011 ennätysmäärän kiinnostavia huippuexcuja.

Vuoden 2011 hallitus on poikkeuksellisen monipuolinen. Hallituksessa on jäseniä vuosikursseilta 1960-luvulta, 1970-luvulta, 1980-luvulta, 1990-luvulta ja 2000-luvulta. Tämä skaala auttaa niin excujen kuin mentorienkin kalastelussa ja helpottaa koko jäsenistöä kiinnostavan tapahtumakalenterin suunnittelussa.

Alumnirekisteri on uudistunut, ja jäsenet pääsevät nyt itse päivittämään tietojaan sekä preferenssejään. Pyydänkin kaikkia tarkistamaan tietonsa, sillä kevään aikana lähetämme perinteisen printtitiedotteen kaikille kotiin. Jos keksit alumnin printtiläystäkkeelle nimen, lähetä vinkkisi minulle!

Lopuksi toivotan Inari Natrin, uuden alumnikoordinaattorin lämpimästi tervetulleeksi Prodeko Alumnin organisaatioon!

Alumniterveisin,
Kaj Hagros (vk 1989)
Puheenjohtaja 2011

****************
1 PRODEKON ALUMNI
1.1 UUSI ALUMNIN HALLITUS VALITTU
1.2 PRODEKO SOFTWARE INDUSTRY PANEL
1.3 MILJOONAKERÄYS JATKUU
1.4 KUULUMISIA ALUMNIN TAPAHTUMISTA
1.5 UUSI ALUMNIN JÄSENREKISTERI – TARKISTA YHTEYSTIETOSI
1.6 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN
2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 KILLAN KUULUMISIA
3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA
3.1 PRODEKON ALUMNIN ONE-TO-ONE -MENTOROINTIOHJELMA KÄYNNISSÄ

****************
1 PRODEKON ALUMNI
1.1 UUSI ALUMNIN HALLITUS VALITTU
Alumnin syyskokous valitsi hallitukseen kolme uutta jäsentä Riku Helanderin, Jarno Martikaisen ja Anni Kaurasen väistyessä. Uudet jäsenet ovat Lasse Kivikko, Petteri Walldén ja Henriikka Åkerman.
Lasse Kivikko edustaa ensimmäisiä prodekolaisia ja on järjestyksessä kaikkien aikojen toinen valmistunut prodekolainen vuosimallia 1969. Petteri Walldén on Prodekon kunniajäsen ja Prodekon neuvottelukunnan jäsen. Hän on ollut opiskeluaikanaan aktiviinen killassa ja Porasssa. Alumnien joukkoon hän liittyi vuonna 1973. Henriikka Åkerman tulee alumnin hallitukseen nyt toista kertaa. Hän toimi Prodekon puheenjohtajana vuonna 1997 ja on ollut Prodekon lisäksi aktiivinen myös PoRassa.
Puheenjohtajana tänä vuonna toimii hallitukseen jo viime vuonna kuulunut Kaj Hagros. Prodekon edustajaksi hallitukseen valittiin puheenjohtaja Martti Heikkilä. Toista vuotta hallituksessa jatkavat myös Tomi Torri, Meri Kankaanpää, sekä Iiro Kulvik. Uutena alumnikoordinaattorina on aloittanut Inari Natri.
1.2 PRODEKO SOFTWARE INDUSTRY PANEL 22.3.
Prodekon alumni järjestää excun F-Securelle ja ohjelmistopaneelin Ruoholahden Tammasaaren HTC-talolla tiistaina 22.3 kello 16.30-19.00. Isäntänä F-Securen teknologiajohtaja Pirkka Palomäki ja muina alustajina Tecnotreen toimitusjohtaja Kaj Hagros sekä Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen. Ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa ilmo.prodeko.org.
1.3 TAVOITTEENA MILJOONAN EURON LAHJOITUS PRODEKO-YHTEISÖLTÄ AALTO-YLIOPISTOLLE
Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä suomalaista yliopistohistoriaa. Vaatimaton tavoitteemme on kerätä Aalto-yliopistolle Prodekon alumniyhteisöltä miljoona euroa. Hanke etenee hyvin, sillä lahjoituksia on tullut jo yli 200 000 euroa ja alustavia sitoumuksia vähintäänkin saman verran.
Moni alumni on tehnyt lahjoituksen ja toivomme että sinäkin olet mukana. Sijoita vaikkapa veronpalautuksesi Suomen tulevaisuuteen ja tutabrändin rakentamiseen! Prodekon nimikkoprofessuuri ja paikka Aalto-yliopiston President´s Circle-verkostossa ovat omiaan lisäämään tuotantotalouden alan tunnettuutta ja kasvattamaan tutalaisten brändiä.
Muistathan, että valtio pistää lahjoituksesi päälle 2,5-kertaisen summan rahaa ja voit vähentää 850 – 250 000 euron lahjoitukset ansiotuloverotuksessasi. Lahjoituksesi nettovaikutus siis jopa seitsenkertaistuu!
Lisäksi kaikki lahjoittajat huomioidaan henkilökohtaisesti. Oheisen linkin takaa löydät Aalto-yliopiston tarjoamat edut lahjoittajille. http://bit.ly/gGvOH8
Sähköisen lahjoituslomakkeen ja lisätietoa varainhankinnasta löydät osoitteesta http://varainhankinta.aalto.fi Muista mainita ”Prodeko” lahjoituksesi yhteydessä!
Mikäli kaipaat lisätietoja lahjoittamisesta ja tavoitteista, älä epäröi ottaa yhteyttä, puheenjohtaja@prodeko.org.
1.4 KUULUMISIA ALUMNIN TAPAHTUMISTA
FINNAIR-EXCU 11.11.2010
Viime syksyn alumnitoiminnan kohokohtia oli toimitusjohtaja Mika Vehviläisen kutsuma ja varatoimitusjohtaja Lasse Heinosen isännöimä excursio Finnairille. Helsinki-Vantaan lentoaseman ’Junkers’-kabinetissa kunnioitettava 25 hengen alumnikatras ruokki illan keskustelua tiukoilla ja hyvin ajankohtaisilla kysymyksillä mm. tulivuoren tuhkapilven vaikutuksista, kansainvälisestä partneroitumisesta ja työneuvotteluosapuolien toiminnasta. Tilaisuus oli täyteen buukattu.
PERINTEISET SIKAJUHLAETKOT
Vuosituhannen ensimmäiset Prodekon fuksit palasivat perjantaina 19.11. Otaniemessä kymmenen vuoden takaisiin tunnelmiin perinteisillä Alumnin Sikajuhlaetkoilla. Ohjelmassa oli niin vanhojen muistelua kuin tuoreimpien kuulumisten vaihtoa. Ilta huipentui luonnollisesti itse Sikajuhliin, joissa saatiin hämmästellä nykyfuksien innovatiivisuutta sekä bilekuntoa.
Isäntinä ja emäntinä Rantsulla toimi Prodekon 2010 fuksien Sikajuhlien speksitiimi, jolle kuuluu suuren suuri kiitos loistavasti toimineista järjestelyistä, hauskasta seurasta sekä mahtavasta yllätysspeksistä!
Ensi vuonna on 2001 fuksien vuoro, pysykää kuulolla!
1.5 UUSI ALUMNIN JÄSENREKISTERI – TARKISTA YHTEYSTIETOSI
Kaikkien alumnien yhteystiedot on siirretty uutuuttaan kiiltelevään jäsenrekisteriin. Samalla rekisterin ylläpito siirtyy Prodekolle. Nyt onkin hyvä aika käydä tarkistamassa, ovatko omat yhteystiedot ajan tasalla. Erityisen tärkeää on tarkistaa kotiosoitteen paikkaansapitävyys, sillä maaliskuussa alumnitiedote lähetetään painettuna versiona. Rekisteri löytyy osoitteesta http://alumnirekisteri.prodeko.org/. Sivuilla on ohjeet unohtuneen salasanan toimittamiseen rekisteröityyn emailiin. Mikäli emailisikin on vanhentunut, laita pyyntö osoitteeseen alumnirekisteri@prodeko.org.
1.6 LIITY FACEBOOK- JA LINKEDIN-RYHMIIN
FACEBOOK-RYHMÄ PRODEKON ALUMNI
Alumnille on perustettu oma Facebook ryhmä, jonka on jo löytänyt yli 200 jäsentä. Sivuilla tiedotetaan alumnin ajankohtaisista asioista ja tapahtumista ja sieltä näet myös keitä muita mukaan on tulossa. Löydät ryhmän hakutoiminnolla kirjoittamalla hakukenttään ”Prodekon Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.
LINKEDIN-RYHMÄ PRODEKO ALUMNI
Muistakaa myös LinkedIn-ryhmä Prodeko Alumni. Siellä linkittyneenä on lähes 400 alumnia. Sieltä löytää kätevästi muiden alumnien päivitetyt yhteys-ja uratiedot. Liittyä voi menemällä Groups-välilehdelle ja kirjoittamalla hakukenttään ”Prodeko Alumni”. Ryhmän nimeä klikkaamalla voit lähettää pyynnön liittyä ryhmään.
Lisätietoja ryhmistä saa esimerkiksi Meri Kankaanpäältä (etunimi.sukunimi@iki.fi).
2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 KILLAN KUULUMISIA
Vanhemmista mallia ottaen myös Prodeko vaihtoi hallitustaan. Tavanomaisesta poiketen kilta intoutui jopa ravistelemaan hallituksen jo aavistuksen pölyttyneitä rakenteita ja uudisti kokoonpanoa vähentämällä jäsenmäärän kymmeneen ja muokkaamalla muutaman toimijan tehtäväkenttää reippaasti. Uusi vastuunjako tuo toivottavasti selkeyttä toimintaan ja vielä paremmat edellytykset sekä kiltalaisten palvelemiseen että yhteydenpitoon Alumnin kanssa. Toivottakaamme uudelle hallitukselle onnea matkaan toivottavasti jo laantuvassa Aallokossa.
Prodekon uudeksi edustajaksi Alumnin hallitukseen tulee Prodekon puheenjohtaja 2011 Martti Heikkilä Ville Poikolaisen siirtyessä valmistumisen pariin. Kuten väistyvällä, myös uudella hallituksella on tahto tiivistää yhteistyötä Alumnin kanssa ja tukea sen toimintaa, joten toivottavasti Alumnin tapahtumissa pääsee silloin tällöin tapaamaan myös nykyisiä kiltalaisia.
3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN LAITOKSELTA
3.1 PRODEKON ALUMNIN ONE-TO-ONE -MENTOROINTIOHJELMA JATKUU
Haluatko auttaa senioreita opiskelijoita ja työuraansa aloittelevia tutalaisia? Samalla voit itsekin oppia uutta ja saada tuoreita ajatuksia. Lähde siis mukaan Prodekon Alumnin one-to-one -mentorointiohjelmaan.
One-to-one mentoroinnin tavoitteena on kehittää alumnin ja opiskelijoiden yhteistyötä sekä tukea ohjelmaan osallistuvien yksilöiden opinto- tai urasuunnittelua ja henkilökohtaista kehitystä.
Ohjelman mentoreiksi pyritään saamaan kokeneita alumneja (työelämässä 10-30 vuotta olleita), mentoroitaviksi haetaan vanhempia opiskelijoita (III-N). Mentorit ja mentoroitavat yhdistetään satunnaisessa järjestyksessä.
Mentorin rooli ja mentorointisuhteen sisältö on vapaa ja kunkin mentorointiparin itse muotoiltavissa, vähimmäistoiveena on ainakin yksi tapaaminen vuoden aikana. Suosituksena on että mentorointisuhteen alussa (joko ensimmäisessä tapaamisessa tai jo sitä ennen) mentori ja mentoroitava käyvät yhdessä läpi molempien odotukset mentoroinnin suhteen.
Ilmoittaudu mentoriksi osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/. Lisätietoja mentoroinnista voi kysyä Anni Kauraselta (etunimi.sukunimi@gmail.com).