Alumnitiedote 3/2015

Alumnitiedote 3/2015 

 

 

Hyvä Alumni,

 

Vähäluminen kesä on takanapäin, ja on aika aloittaa syksyn riennot. Syksyn tärkeimpänä tapahtumana on Prodeko Ventures Oy:n perustaminen ja toiminnan käynnistäminen, alkuvaiheessa Alumnin ja killan omistuksessa, minkä jälkeen prodekolaiset sijoittajat saavat merkitä osakkeita yhtiön päättämällä tavalla. Tämän vuoksi koolle kutsutaankin Alumnin ylimääräinen jäsenkokous, jonka kutsu myöhemmin kirjeessä.

 

Parhaillaan käynnissä on Prodekon ainutlaatuinen pitkä excu, joka järjestetään toista kertaa nykymuotoisenaan. Lisää tietoa killan kuulumisissa.

 

Oula Järvinen, Alumnin pj, ja Alumnin hallitus alumni[at]prodeko.org

 

 

 

Sisältö:

1.    Menneet tapahtumat

2.    Tulevat tapahtumat

3.    Killan kuulumiset

4.    Prodekon alumnimatrikkeli

 

 

 

 

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

 

 

 

 

1. Menneet tapahtumat

 

 

22.5. Prodeko GP

 

Toukokuun lopun kesäisenä perjantaina kokoonnuimme ensimmäistä kertaa perinteiseen Prodeko GP:hen Uunisaareen killan, alumnin ja laitoksen voimin. Ensimmäistä kertaa siksi, että prodekolainen brändäysvoima näytti kyntensä, ja aikaisemmin Grillibileinä tunnettu tapahtuma kulkee jatkossa nimellä GP. Siirtymävaiheen ajan brändinhallintaryhmä sallii myös lisäliitteen ”(a.k.a. GrilliPileet)” käytön.

 

Tällä kertaa GP keskittyi startup-yrittäjyyteen. Entisien startupien henkseleitä paukutteli CRF Box ja vakiintuneiden nykystartupien sellaisia Venuu ja You-App. Käynnistysvaiheen startupeista kuulimme hienot tarinat Adam & Vestiltä (joka tajusi harrastaa kapitalismia takahuoneessa), Summerplansiltä ja Unreallerilta. Myös yllätysesiintyjä Smartner veresti lavalla vanhoja silmiään, jotka on exitoitu kauan sitten.

 

Pitchien jälkeen siirryimme roundtable-keskusteluihin, ja lopuksi kuulimme sekä laitoksen kuulumisia että musiikkia. Syödäkin ehdittiin ja hyvää oli.

 

Startup-teemaan sopivasti GP:ssä esiteltiin myös ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle Prodeko Ventures -konsepti, joka on kehittynyt huimaa vauhtia kuluneen vuoden aikana. Siitä lisää myöhemmin.

 

16.6. Slush excu

 

Kesäkuussa Alumni pääsi exculle Prodekovetoisen Slushin sekä BCG:n vieraaksi.

 

2. Tulevat tapahtumat

 

4.9. Paikka Y + Alumnin ylimääräinen jäsenkokous

 

Perinteinen Alumnin Paikka Y on perjantaina 4.9. klo 18 alkaen Ravintola Teatterin terassilla Esplanadi 2:ssa. Tule tapaamaan vanhoja tuttuja ja kenties tekemään uusia tuttavuuksia.

 

Paikka Y –tilaisuuden aluksi järjestetään esittelytilaisuus käynnistyvän Prodeko Venturesin toiminnasta, sekä alumnin yleiskokous, jossa hyväksytään yhtiön perustaminen. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan neuvonantajana tai sijoittajana, tule mukaan klo pe 4.9. klo 18 Teatteriin. Voit myös jättää yhteystietosi osoitteessa http://www.prodeko.org/ventures/ niin saat tietoa tulevasta osakeannista tai advisor-tarpeista.

.

Tuotantotalouden kilta Prodeko ja Prodekon Alumni perustavat yhtiön kiihdyttämään prodekolaista yrittäjyyttä. Perustettavan yhtiön tavoitteena on kannustaa prodekolaisia yrittäjyyteen ja tukea perustettavia yrityksiä alkupääomalla, alumnin neuvonantajaverkostolla sekä valikoiduilla palvelukumppanuuseduilla. Track recordin perusteella prodekolaisten onnistusmistodennäköisyys on suurempi kuin startupeilla yleensä. Sijoitusyhtiöllä pyritään voimistamaan tätä lupaavaa hankevirtaa. Menestyvät yritytykset uudistavat Suomen elinkeinoelämää. Hankkeen uskotaan lisäksi olevan alumnille ja killalle tuottoisa sijoitus.

 

Ohessa esittelymateriaali. Lisätietoja Kaj Hagros, kaj[at]hagros.com, 040 849 1749.

 

Kutsu Prodekon Alumni ry:n ylimääräiseen kokoukseen

 

Paikka: Ravintola Teatteri, Pohjois-Esplanadi 2, Helsinki

Aika: 4.9. klo 18:00

Kokouksessa käsiteltävä asia: Päätös ja valtuutus Prodeko Ventures Oy:n perustamiseen

 

19.9. Prodekon Alumnin Regatta

 

Perinteinen Prodekon ja Alumnin regatta järjestetään lauantaina 19.9.2015. Jo toista kertaa purjehdittava regatta suuntaa jälleen Espoon Pentalaan rapujen perässä.

 

Kilpailun lähtö on Lauttasaaren eteläpuolelta. Kisassa on purjevene- ja mottoriveneluokat. Purjehdusluokassa noudatetaan Purjehduksen kilpailusääntöjä ja LYS-tasoitusta (mahdollisuuksien mukaan), moottoriveneluokassa nopein vene voittakoon!

 

Kisan päätteeksi Pentalan laiturilla nautitaan after sailista, jonka jälkeen on tarjolla illallinen ravintola Pavenilla. Laituriin voi jäädä yöksi, halukkaille järjestetään kyyti takaisin mantereen puolelle illan päätteeksi.

Ilmoittautuminen on auki Ilmokilkkeessä: http://ilmo.prodeko.org/fi/256.

 

1.10. Supply Chain meets Prodekon alumni

 

Tule mukaan kuulemaan toimitusketjun hallinnan näkymistä ja tapaamaan alumnikavereita torstaina 1.10.2015. Pääsemme kurkistamaan kolmen prodekotaustaisen toimitusketjun hallintaan keskittyneen yrityksen elämään. Mukana Sievo, RELEX Solutions ja Eniram, joten tiedossa eri näkökulmia aiheeseen. Paikkana Sievon uusi toimisto Mikonkadulla. Ilmoittautuminen aukeaa 25.8. klo 14 tästä linkistä: http://ilmo.prodeko.org/fi/290. Tervetuloa!

 

16.10.2015 Prodekon vuosijuhlat Diskonttaus 49

 

Tervetuloa juhlimaan 49-vuotista Prodekoa!

Tajunnan räjäyttävä vuosijuhla, Diskonttaus, pyörähtää käyntiin perjantaina 16.10. cocktail-tilaisuudella ja tervehdyksillä Tuotantotalouden laitoksen aulassa kello 16. Cocktail-tilaisuudesta on järjestetty bussikuljetukset pääjuhlapaikalle ravintola Töölönrantaan, osoitteeseen Helsinginkatu 56, jossa pääjuhla alkaa klo 19.

Silliaamiainen tarjoillaan Otaniemen Rantsulla lauantaina 17.10. Pöytä on koreana klo 12:00 alkaen.

Hinta: Illalliskortti 95€, sillis 10€
Dresscode: Juhla- tai tumma puku, akateemiset kunniamerkit.

Ilmoittautuminen osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/288 10.9.15 klo 9.00 – 20.9.15 klo 23.59.

Maksutiedot tulevat sähköpostilla ilmoittautumisen jälkeen.

 

Aurinkoista loppukesää toivottaen,

 

Laura Karinen

Sisä- ja Kulttuuriministeri

 

 

McKinseyn miesten excu

Vuosi sitten järjestetyn McKinseyn naisten excun vastapainoksi tänä syksynä on vuorossa McKinseyn miesten excu. Lisätietoa seuraa lähempänä.

 

8.10.2016 Prodekon massiiviset puolipyöreät: Diskonttaus 50

 

Tulossa on Prodekon historian suurimmat ja juhlavimmat kekkerit, kun vuosikurssit aina vuodesta 1966 asti kokoontuvat juhlistamaan puolen vuosisadan taivalta. Juhliin toivotaan satoja alumneja, joten varautukaa jo nyt ottamaan juhlapuku esille 8.10.2016 ja viettämään ikimuistoista iltaa. Jos ideoita juhlavuoden tai itse juhlan toteutuksen suhteen löytyy, olethan yhteydessä sähköpostitse juhlien pääjärjestäjään saana.kivimaa[at]aalto.fi.

 

 

3. Killan kuulumiset

 

Prodeko Goes USA 2015 – unique study project & unforgettable experience

Prodeko, the Guild of Industrial Engineering and Management at Aalto University, has organized a special entrepreneurship-themed project for eighteen carefully selected students. The project, Prodeko Goes USA 2015, includes a specific course, practical assignments with partner companies and a study trip to USA. The project is an excellent opportunity for students to gain international business experience while earning study credits.

The team tours USA between August 14th and September 6th. During their journey the team will deepen their knowledge on the unique business landscape and academia in America and learn more about entrepreneurial mindset both in startups and large corporations. The trip will take students to New York, Seattle, San Francisco, Silicon Valley and Los Angeles. Among the main corporate partners are Microsoft, Finnair, Nokia and McKinsey & Company.

The project started in March as the students attended a special course on entrepreneurship that was based on intensive workshops with guest lecturers. As a part of the project the team has also formed assignment groups which have been executing studies into the operations of the partner companies’ businesses. The intent is to provide the corporate partners with valuable deliverables, learn in the process of doing so, and getting to know some of the personnel in the companies. Before the trip the team has also been visiting the partner companies’ offices in Finland.

Learn more about our amazing journey by reading our blog, and follow us via FacebookTwitter and Instagram. #ProdekoUSA!

 

Here you can also find brochure detailing the trip and all participants.

 

4.  Prodekon Alumnimatrikkeli

 

Tuotantotalouden Kilta Prodeko Ry täyttää 50 vuotta vuonna 2016, ja sen kunniaksi kaikista Prodekon alumneista kerätään matrikkeli tämän vuoden aikana. Olemme lähettäneet jo päivityskehotuksen kaikille alumneille, joiden osoitteet tietokannasta löytyvät, ja monet ovatkin jo tietonsa kuitanneet. Kuitenkin monen kuittaus puuttuu ja aiomme tavoittaa joka ikisen alumnin ennen matrikkelin painamista. On erittäin tärkeää, että tiedot jokaisesta alumnista on tarkastettu paikkansa pitäviksi. Sen vuoksi pyydämme jokaista alumnia tarkastamaan rekisterissä olevien tietojensa oikeellisuuden ja kuittaamaan tiedot paikkansapitäviksi tähän kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/469C072E1648F179.par Tiedot voi käydä tarkastamassa osoitteessa http://alumnirekisteri.prodeko.org/ . Sieltä saa helposti tilattua itselleen tunnukset, mikäli niitä ei satu muistamaan. Mikäli kirjautuminen tai tietojen päivittäminen rekisteriin ei onnistu, ota yhteyttä alumnikoordinaattori Pyry Huhtaseen, pyry.huhtanen[at]aalto.fi

Jos teillä on sähköpostinanne työsähköpostiosoite, harkitsettehan sen muuttamista omaksi henkilökohtaiseksi sähköpostiksi, tai ainakin henkilökohtaisen mailin kirjaamista 2. sähköpostiksi. Tämä sen vuoksi, että työsähköposti saattaa äkkiä lakata toimimasta, mikäli työpaikka vaihtuu, jolloin yhteydenpito katkeaa huomaamatta.

 

Huomaathan, että voit määritellä erikseen, mitä tietoja haluat julkaistavaksi matrikkelissa. Rekisteriin voi siis hyvin laittaa myös tietoja, joita ette halua julkaistavaksi.

Kiitos erittäin paljon tietojen päivittämisestä! Matrikkelin lisäksi kaikki data valmistuneista on todella arvokasta Prodekolle.

Mikäli ongelmia tai kysyttävää ilmenee, otathan yhteyttä matrikkelityöryhmän edustajaan osoitteessa huhtanenpyry[at]gmail.com Samaan osoitteeseen voit myös ilmiantaa alumnitoverisi, joiden epäilet olevan osoitteenmuutoksesta tai muusta johtuen tavoittamattomissa.