Alumnitiedote IV/2015

Alumnitiedote 4/2015 

 

 

Hyvä Alumni,

 

Syksy on saatu puoleen väliin perinteisin menoin paikka Y:n ja excujen voimin. Sikajuhlia odotellessa Prodeko Ventures -projekti on muuttunut 29.10. perustetuksi osakeyhtiöksi nimeltään Prodeko Ventures Oy. Syksyn viimeinen tapahtuma on syyskokous 15.12., jossa valitaan myös Prodekon Alumnin hallitus ensi vuodelle. Tervetuloa tyrkylle tai vain äänestämään!

 

Oula Järvinen, Alumnin pj, ja Alumnin hallitus alumni[at]prodeko.org

 

 

 

Sisältö:

1.    Menneet tapahtumat

2.    Tulevat tapahtumat

3.    Prodeko Ventures

4. Laitoksen kuulumiset

5. Killan kuulumiset

6. Prodeko 50

a)     Prodeko 50 –alumni-ilmo

b)     Prodeko 50 –seminaari

c)      Prodekon historiikki

d)     Prodekon alumnimatrikkeli

 

 

 

 

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

 

 

 

 

1. Menneet tapahtumat

4.9. Paikka Y + Alumnin ylimääräinen jäsenkokous

 

Paikka Y löytyi tänä vuonna 4.9. Teatterin terassilta. Uutena Y-perinteenä kuulimme asiaakin, kun Kaj Hagros päivitti Prodeko Ventures -projektin tilanteen. Jäsenkokkouksessa päätettiinkin Alumnin puolesta näyttää vihreää valoa firman perustamiselle. Lisää infoa Prodeko Venturesista jäljempänä. Paikalla oli lähes sata alumnia, ja luonnollisesti ravintolan meille asettama, melko haastava baarin liikevaihtotavoite saavutettiin vaikeuksitta jo alkuillasta.

19.9. Prodekon Alumnin Regatta

 

Järjestyksessään toinen Alumnin Regatta seilattiin 19. syyskuuta. Yli 14 m/s lounaasta puhaltaneen tuulen vuoksi purjeveneluokan lähtö peruttiin, mutta rohkeisiin moottoriveneilijöihin pikku puhuri ei vaikuttanut. Vaikka purjeveneet jäivät rantaan, niiden miehistöt saatiin kuljetettua Pentalaan nauttimaan olennaisesta – maukkaasta rapukattauksesta oheislauluineen. Moottoriveneiden luokkamestaruuden kuittasi tänä vuonna Oula Järvisen kipparoima m/y Hot Pepper, joka ei pelkästään saapunut ensimmäisenä paikalle, vaan myös kuljetti 12 purjehtijaa mukanaan. Purjeveneluokan palkinto jaettiin kippariston Hagros-Palomäki-Torri ohjastamalle m/y Pride of Vikings:ille, sillä koneongelmista johtuen moottoripaatti lipui paikalle lähes tuuliajolla, mikä tulkittakoon purjehtimiseksi. Ensi vuonna järjestyksessään kolmas regatta järjestetään 11.6.2016.

 

1.10. Supply Chain meets Prodekon alumni

 

Sievo toimi avokätisenä isäntänä SCM-xq:lla 1.10., jossa oman tarinansa kertoivat myös Relex ja Eniram. Hienot kasvutarinat jokaiselta, joista mieleen jäi lähes Roope Ankka -tyyppisten kasvukäppyröiden lisäksi ainakin Eniramin teekkarihenkinen brändäys (lue nimi toisin päin). Global markets are huge, näytti olevan noin 40 osallistujan johtopäätös kolmen esityksen viestin pohjalta. Tällä kertaa isäntäyrityksistä oli poikkeuksellisen runsas edustus, koska alumnin markkinaosuus ko. yritysten henkilöstöstä on oikein sopiva.

 

2. Tulevat tapahtumat

9.11. Prodeko HC Pitching

 

Prodekon neuvottelukunnan ja Prodeko Venturesin ensimmäinen pitchaus-tilaisuus ”Prodeko HC Pitching” järjestetään ma 9/11 klo 16:00-17:00 (paikkatiedot). Kyseessä ei ole sijoitusseulonta, vaan neuvottelukunnan jäsenet haluavat tarjota sparrausapua mille hyvänsä prodekolaiselle kasvuyhtiölle vaiheesta riippumatta. Neuvottelukunnan jäsenistä (www.prodeko.org/neuvottelukunta) edustettuina on kasvuyrityksistä kiinnostunut osajoukko. Formaattina 5min esitys + 5min kommentteja. Pitchaavat yritykset ovat Agilefant, ResQ, 3XO ja Vidoppi. Jatkossa kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Tuomo Pesoseen (@relexsolutions.com).

 

20.11. Alumnin tasavuosikymmentapahtuma ja Sikajuhlat

 

Jos olet aloittanut opiskelusi vuonna ’05, ’95, ’85, ’75 tai ’65 niin nyt kannattaa olla tarkkana:

Legendaariset Sikajuhlat lähestyvät ja näin ollen tervetuloa muistelemaan opiskeluaikoja ja tapaamaan tuttuja Otaniemeen perjantaina 20.11.

Tämä ’tasakymmen’ tapahtuma järjestetään Prodekon alumnin historiassa toista kertaa kaikille tasakymmen vuosikursseille ja sen on tarkoitus toimia teille kohtaamispaikkana sekä opiskelukaverienne kanssa, mutta myös muiden tasakymmen alumnien kanssa sekä kuulla tuoreimmat kuulumiset tuotantotalouden laitoksen suunnalta.

Tasavuosikymmenkurssit: Enemmän tietoa ja ilmoittautuminen löytyy osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/313

 

15.12. Glögit + Syyskokous

Tervetuloa glögeille tiistaina 15.12. klo 18 eteenpäin Otaniemeen Villa Graneboon Kemira Oyj:n edustustiloihin, osoitteessa Luolamiehentie 3, 02150 Espoo. Samalla järjestetään myös alumnin virallinen syyskokous. Tarjolla tuttuun tapaan glögiä ja jotain muuta seuraksi. Hyvä hetki tavata muita alumneja ennen joulua sekä nauttia glögistä ja hyvästä seurasta.

Kutsu alla Alumnin viralliseen syyskokoukseen.

Kokouskutsu, Prodekon Alumni Ry:n syyskokous 15.12.2015 klo 19:00

 

Paikka: Villa Granebo, Luolamiehentie 3

1) Kokouksen avaus

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.

3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) Päätetään liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet eri jäsenryhmille seuraavalle kalenterivuodelle

6) Vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio

7) Valitaan hallituksen puheenjohtaja

8) Valitaan hallituksesta kalenterivuoden päättyessä poistuvien tilalle uudet jäsenet

9) Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat

10) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

11) Kokouksen päättäminen

 

14.1.2016 Healthcare meets Prodekon Alumni @ Nordic Healthcare Group

Hienon SC tapahtuman innoittamana olemme järjestämässä terveydenhuoltoalaan liittyvän tapahtuman tammikuussa. Illan aikana kuulemme terveydenhuollon alan yrityksissä työskenteleviltä alumneiltamme alan viimeisimmät kuulumiset ja keskustelemme alan uusista tuulista sekä haasteista. Mukana illassa ovat ainakin Nordic Healthcare Group, Oral Hammaslääkärit, Mehiläinen ja Esperi Care. NHG on luvannut toimia illan isäntänä, joten pääsemme tutustumaan heidän tiloihin Vattuniemenrantaan. Lisää tietoa tapahtumasta tulee pian ja ilmoittautuminen alkaa 27.11. klo 14 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/329.

 

3. Prodeko Ventures: Prodekolaisella pääomalla ja verkostolla lisää kasvua Suomeen

Prodekolaiseen yrittäjyyteen kannustava Prodeko Ventures Oy on nyt perustettu. Hallitukseen on saatu joukko aivan keskeisiä pääomamarkkinoiden prodekolaisia sankarihahmoja: Yksi suomen menestyneimmistä aikaisen vaiheen sijoittajistaTimo Ahopelto (Lifeline Ventures), pörssiyhtiöiden ylimmän johdon neuvonantaja Anna Granskog (McKinsey), startup-kiihdyttäjä Kaj Hagros (KoppiCatch), buyout-konkari Ari Tolppanen (Capman) sekä co-creation-sijoitusmallin uranuurtaja Lotta Waldén (Reaktor Ventures). Ensimmäisenä puheenjohtajana toimii Kaj Hagros.

Nimikilpailuun Alumnin Facebook-ryhmässä toimitettiin huikeita ja oivaltavia ehdotuksia, mutta yhtiön hallitus päätti, että alkuperäinen työnimi oli paras ja jo osin vakiintunut. Perustajaosakkaina ovat tasaosuuksin Tuotantotalouden Kilta Prodeko sekä Prodekon Alumni. Seuraavaksi yhtiön hallitus valmistelee valtuutusta cofounder-annille, joka suunnataan kiinnostuksensa ilmaisseille alumnin jäsenille. Ilmoittautua voi osoitteessa prodeko.org/ventures. Ilmoittautuneille toimitetaan antimateriaali valmistuttuaan, arviolta marraskuun aikana. Alumnin cofounder-sijoittajat merkitsevät osakkeet samaan merkintähintaan kuin Kilta ja Alumni. Minimisijoitus on 5,000€ ja annin maksimikoko on 1.500,000€.

Yhtiön tarkoituksena on tukea uusia ja vanhoja prodekolaisia kasvuyrityksiä omaa verkostoamme hyödyntämällä. Tarjoamme perustettaville yrityksille (perustajien ikää katsomatta) vaihtovelkakirjalainaa sekä pankkilimiittiä toiminnan käynnistykseen. Etsimme yrityksesi (perustamisvuodesta riippumatta) tilanteeseen sopivia neuvonantajia alumnimme 2500 konkarin joukosta. Haemme prodekolaisille startupeille prodekolaisia suuryrityskumppaneita jakeluyhteistyöhön, toisiltaan oppimiseen sekä innovaatiosyklien kiihdyttämiseen. Lisäksi neuvottelemme kumppanuusetuja esim. laki- ja taloushallintopalveluihin.

 

Ota yhteyttä millä tahansa em. asialla: ventures[at]prodeko.org.

 

 

4. Laitoksen kuulumiset

Laitoksen What’s up @ DIEM-uutiskirje on luettavissa täältä: http://www.anpdm.com/newsletter/3136470/434750427143465B4A71 Sisältää juttua mm. Prodekon viime elo-syyskuun pitkästä USA-excursiosta.

 

5. Killan kuulumiset

Pitkä excursio rapakon takana saavutti tai jopa ylitti korkealle asetetut tavoitteet. Päällimmäisenä mieleen jäivät tekemisen meininki, kova itseluottamus ja Boeingin maailman suurin tehdashalli. Vuosijuhlien kautta päästiin loppusuoralle ja killan puheenjohtajaksi 2016 valittiin Reko Vaherkoski. Prodeko Ventures allekirjoitettiin ja Prodeko 50 -tiimi painaa täydellä höyryllä eteenpäin. Erityisesti yrityksien kanssa käydään nyt kovasti keskusteluja ja tilat alkavat olla varattuna.

-Ville Huovinen, Prodekon puheenjohtaja 2015

 

6.  Prodeko 50 – 8.10.2016

a.) Prodeko 50 –alumni-ilmo 23.11.

Tulossa on Prodekon historian suurimmat ja juhlavimmat kekkerit, kun vuosikurssit aina vuodesta 1966 asti kokoontuvat juhlistamaan puolen vuosisadan taivalta. Juhliin toivotaan satoja alumneja, joten varautukaa jo nyt ottamaan juhlapuku esille 8.10.2016 ja viettämään ikimuistoista iltaa.

Ensimmäinen ilmoittautuminen Prodekon alumneille sekä heidän aveceilleen aukeaa 23.11.2015. Varmista siis paikkasi jo nyt vuosisadan toistaiseksi suurenmoisimmissa juhlissa, sillä ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuneet mahtuvat kaikki varmasti mukaan. Ilmoittautumisohjeet lähetetään ilmopäivänä erillisessä viestissä, mutta merkkaa tuo päivä jo nyt kalenteriisi, jotta muistat varmasti ilmoittautua. Juhlan nettisivut ovat auenneet osoitteessa http://50.prodeko.org/, jossa voi käydä katsomassa mm. yhteistyömahdollisuuksia.

Jos ideoita juhlavuoden tai itse juhlan toteutuksen suhteen löytyy, olethan yhteydessä sähköpostitse juhlien pääjärjestäjään saana.kivimaa[at]aalto.fi.

 

b.) Prodeko 50 –seminaari 29.4.2016 Finlandia-talossa

Tuotantotalouden kilta Prodekon 50-vuotis juhlavuodelle on suunnitteilla paljon erityyppisiä tapahtumia. Yksi niistä on ammatillisesti kehittäväksi sekä kansallisella tasolla merkittäväksi tapahtumaksi suunniteltu ”Saadaan kasvua aikaiseksi” -seminaari huhtikuussa 2016. Teemana on kasvu ja sen luominen. Seminaari järjestetään Prodeko-yhteisön yhteisvoimin eli killan, Alumnin ja neuvottelukunnan ja tuotantotalouden laitoksen yhteisellä panoksella. Seminaarista on sunniteltu noin 400 henkilön tilaisuus, suunnattu ensisijaisesti prodekolaisille opiskelijoille, alumneille ja tuotantotalouden laitoksen henkilökunnalle. Seminaarin puhujista voimme jo mainita Matti Alahuhdan, Eero Elorannan, Kati Hagrosin sekä Risto Siilasmaan. Seminaari järjestetään vapun alla perjantai 29.4.2016, joten merkatkaa se jo kalentereihin. Seminaarin liput tulevat myyntiin juuri ennen joulua, joten tässä on hyvä lahja idea!

Kysymyksiä ja ehdotuksia voi lähettää järjestelyistä päätoimisesti vastaavalle Pyry Huhtaselle (@aalto.fi). Neuvottelukunnan puolesta mukana on Anna Granskog, alumnin puolesta mukana Maria Suorsa ja Oula Järvinen.

 

c.) Prodekon historiikki

Hei!

Haluatko jäädä historian kirjoihin? Onko sinulla uohtumattoman hauskoja kuvia opiskeluajoiltasi? Oliko opiskeluaikanasi killassa todellinen paparazzi, jonka haluat ilmiantaa?

Prodeko50-tiimi kaipaa kipeästi vanhempaa materiaalia juhlavuoden tuotoksiin, ja tähän tarvitaan nyt jokaisen alumnin apua! Erityisesti kuvat ja videot esimerkiksi killan tapahtumista, kiltalaisista tai vaikka haalareista ovat tarpeen.

Kuvia ja ilmiantoja voi lähettää maililla suoraan osoitteisiin auri.valja[at]aalto.if tai heta.ruikka[at]aalto.fi. Voimme myös hoitaa fyysisten valokuvien skannauksen puolestanne, jolloin saatte omat kuvanne digitaalisena.

 

d.) Prodekon Alumnimatrikkeli

Tuotantotalouden Kilta Prodeko Ry täyttää 50 vuotta vuonna 2016, ja sen kunniaksi kaikista Prodekon alumneista kerätään matrikkeli tämän vuoden aikana. Olemme lähettäneet jo päivityskehotuksen kaikille alumneille, joiden osoitteet tietokannasta löytyvät, ja monet ovatkin jo tietonsa kuitanneet. Kuitenkin monen kuittaus puuttuu ja aiomme tavoittaa joka ikisen alumnin ennen matrikkelin painamista. On erittäin tärkeää, että tiedot jokaisesta alumnista on tarkastettu paikkansa pitäviksi. Sen vuoksi pyydämme jokaista alumnia tarkastamaan rekisterissä olevien tietojensa oikeellisuuden ja kuittaamaan tiedot paikkansapitäviksi tähän kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/469C072E1648F179.par Tiedot voi käydä tarkastamassa osoitteessa http://alumnirekisteri.prodeko.org/ . Sieltä saa helposti tilattua itselleen tunnukset, mikäli niitä ei satu muistamaan. Mikäli kirjautuminen tai tietojen päivittäminen rekisteriin ei onnistu, ota yhteyttä alumnikoordinaattori Pyry Huhtaseen, pyry.huhtanen[at]aalto.fi

Huomaathan, että voit määritellä erikseen, mitä tietoja haluat julkaistavaksi matrikkelissa. Rekisteriin voi siis hyvin laittaa myös tietoja, joita ette halua julkaistavaksi.

Kiitos erittäin paljon tietojen päivittämisestä! Matrikkelin lisäksi kaikki data valmistuneista on todella arvokasta Prodekolle.

Alumneja olemme toistaiseksi tavoittaneet noin 1000, mutta vielä toinen samansuuruinen määrä on tavoittamatta. Jokaiselle, jota emme saa sähköpostitse kiinni tulemme soittamaan talven aikana ja keräämään tiedot yksitellen.

Mikäli ongelmia tai kysyttävää ilmenee, otathan yhteyttä matrikkelityöryhmän edustajaan osoitteessa huhtanenpyry[at]gmail.com Samaan osoitteeseen voit myös ilmiantaa alumnitoverisi, joiden epäilet olevan osoitteenmuutoksesta tai muusta johtuen tavoittamattomissa.