Alumnitiedote I/2016

Hyvää juhlavuotta, Alumni!

 

Prodeko juhlii 50-vuotista taivaltaan  kuluvana vuonna. Sen kunniaksi Alumni houkuttelee sinutkin mukaan runsaalla kattauksella erilaisia tapahtumia: luvassa on median sparrausta, paluu Otaniemeen lafkaexculle, regatta, sekä perinteisiä kokoontumisajoja Ulliksella, GP:ssä, Paikassa Y ja Sikajuhlissa, läpi vuoden jatkuvan excusarjan lisäksi. Sokerina pohjalla vuosi huipentuu Finlandia-talon seminaariin 29.4. sekä vuosijuhliin 8.10.  Toivon, että löydät tästä uusien ja vanhojen tuttujen tapaamismahdollisuuksien voileipäpöydästä jotain juuri sinua kiinnostavaa!

 

Vahvistamme verkostomme voimaa: vasta perustetetun Prodeko Ventures Oy:n tavoitteena on kannustaa prodekolaisia yrittäjyyteen ja tukea opiskelijoiden tai valmistuneiden käynnistämiä kasvuyrityksiä. Lisäksi Prodeko-yhteisö haluaa jättää itsestään pysyvän ja koko AYY:tä hyödyttävän jäljen 50v taipaleen kunniaksi: käynnissä on hanke uuden saunan rakentamiseksi.

 

Käynnissä on myös alumnin tietojen päivitys matrikkelia varten, joten tarkistathan tietosi, jotta tavoitamme sinut.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Anne-Mari Paapio, Alumnin pj 2016

anne-mari.paapio(at)iki.fi / 050 480 1664

ja hallitus, alumni(at)prodeko.org

 

 

Sisältö

 1. Prodeko Ventures
 2. Menneet tapahtumat:
 • Sote-excu Prodekon Alumni meets Healthcare
 • Kilta-alumni -sitsit
 1. Tulevat tapahtumat:
 • Mediasparrausexcu Talouselämän toimitukseen 17.3.
 • Tutalafkaexcu huhtikuussa
 • 50-v juhlaseminaari, Alumnin kevätkokous ja Prodeko GP 29.4.
 • Alumnin samppanjat Ullanlinnanmäellä 1.5.
 • ESTIEM Alumni meeting 13.-15.5.
 • Innofactor-excu toukokuussa
 • Prodekon Regatta 18.6.
 • Syksyn tärkeät päivämäärät kalenteriin!
 1. Haluatko excuisännäksi?
 2. Killan kuulumiset

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

 

1. Prodeko Ventures Oy: Osakeanti vielä käynnissä

 

Prodeko Venturesin alumnille suunnatun cofounder-osakeannin merkintäaika päättyy 16.2.2016 kello 15:00. Kaikille aiemmin kiinnostuksensa ilmaisseille on lähetetty merkintäohjeet sähköpostitse ja merkintöjä on tehty kymmenittäin. Mikäli haluat tutustua antimateriaaliin ja harkita osakkuutta, tai kysyä jotain Prodeko Venturesiin liittyen, lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen ventures(at)prodeko.org. Killan sekä alumnin omistaman yhtiön tavoitteena on kannustaa prodekolaisia yrittäjyyteen ja tukea opiskelijoiden tai valmistuneiden käynnistämiä kasvuyrityksiä alkupääomalla sekä alumnin 2500 jäsenen neuvonantajaverkostolla.

 

Yhtiön hallitus käsittelee rahoitushakemuksia ensimmäisen kerran kokouksessaan 19.2. Mikäli alkupääoma on sinulle ajankohtainen aihe, olethan yhteydessä mahdollisimman pian. Lisätietoja yhtiön toiminnasta, rahoitushakemuksesta sekä advisor-toiminnasta antavat Kaj Hagros ((at)kaj(at)hagros.com) sekä Nora Rosendahl (rosendahl.nora(at)gmail.com).

 

 

2. Menneet tapahtumat

 

 

Prodekon Alumni meets healthcare

 

Vuoden ensimmäinen excu pureutui ajankohtaisesti terveydenhuoltoon ja kaikkia askarruttavaan soteen. Alumni sai exculla loistavan kattauksen eri näkökulmia terveydenhuoltoalaan HUS:ia, Esperi Carea, Mehiläistä sekä tutkimus- ja konsultointiyhtiö Nordic Healthcare Groupia edustavilta tutalaisilta. Alan kovimpien trendien kärjessä keikkuivat sote-ratkaisujen sisältö, yritysten kasvu, teknologian hyödyntäminen ja haasteina olennaisten poliittisten päätösten avoimuus sotessa, vinoutuva ikäpyramidi sekä tietenkin ne veroeurot. Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä tutalaisemme alalla saavat sotessa aikaan!

 

 

Kilta – alumni –sitsit

 

Prodekon 50. juhlavuosi käynnistettiin Alumnin ja killan yhteissitseillä Smökissä. Tapahtuma keräsi paikalle kaiken ikäisiä alumneja, ja fuksivuosikursseja oli paikalla 90-luvulta asti. Sitsejä juhlittiin perinteisin menoin ja tutuilta teekkarilauluilta, laululeikeiltä ja aasinsilloilta ei vältytty. Alumneille tuli tutuksi myös ihan uusia juomalauluja, ja laululäsynä toimi erinomaisesti myös Sinellin kuvasto. Suuri ylpeyden aihe on, että (Por)Alumnin joukkue voitti PoRan vissy-/kossuviestin ylivoimaisesti – hienoa huomata, että taidot eivät ruostu valmistumisen myötä.

 

 

3. Tulevat tapahtumat

 

 

Mediasparrausexcu Talouselämän toimitukseen 17.3.

 

Missä menee yritysviestinnän ja talousjournalismin välinen raja? Miten yritystään edustava tutalainen luovii parhaiten sopuliviidakossa? Miten julkisen keskustelun sudenkuoppia voi välttää? Talouselämä-lehti sparraa alumneja mediapelissä, jota ei viestinnän perusopintojaksolla opetettu. Ilmoittatutuminen aukeaa:

 

 

Tutalafkaexcu huhtikuussa

 

Tutkintorakenne ja professorikunta on uudistunut. Tuotantotalouden laitos kutsuu alumninsa kylään kuulemaan, miten tuta-DI:ksi nykyään opiskellaan, mitä tutkimusta laitos tekee ja minkä näköiset proffat laitosta johtavat. Kuulemme myös laitoksella valmistellun casen siitä, miksi Nokian tarina meni niin kuin meni. Ilta jatkuu nostalgiakierroksella Otaniemen kellareihin – vieläköhän Liitosta saa Ferraa? Tapahtuma jäjestetään alustavasti viikolla 14 myöhemmin tarkentuvana päivänä. Ilmoittautuminen aukeaa 1.3. kello 14:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org

 

 

50-v juhlaseminaari, Alumnin kevätkokous ja Prodeko GP 29.4.

 

29.4. on vuorossa Alumnin superpäivä, kun Finlandia-talossa järjestetään ensiksi klo 12-17 Prodekon 50 –seminaari teemalla ”Saadaan kasvua aikaiseksi”. Lippuja tähän tapahtumaan saa ostaa osoitteesta https://holvi.com/shop/Prodeko50-seminaari/ ja niiden kanssa kannattaa pitää kiirettä, sillä tapahtuman täysipainoinen markkinointi alkaa piakkoin ja liput tullaan viemään käsistä. Tapahtumassa on tässä vaiheessa puhujiksi varmistuneet Matti Alahuhta, Eero Eloranta, Kati Hagros, Mikko Kärkkäinen, Kristo Ovaska Risto Siilasmaa ja Juha Äkräs.

Samana päivänä järjestetään myös Alumnin sääntömääräinen kevätkokous sekä Seminaarin jatkoina toimiva killan, Alumnin ja tuotantotalouden laitoksen yhteinen Prodeko GP. Kaikista näistä seuraa tarkempi kutsu ja tiedotus myöhemmin.

 

 

Alumnin samppanjat Ullanlinnanmäellä 1.5.

 

Tänä vuonna perinteistä Prodekon Wappu-Ullis telttaa ei kannata jättää väliin, sillä koko Ullanlinnanmäellä ei kenellekään jää epäselväksi kenellä on juhlavuosi. Tarjolla tulee olemaan muutakin kuin perinteiset kuohuviinit ja pekonit (niitä tietenkään unohtamatta) ja meno on taattu. Kerätkää vanha opiskelijaporukka kasaan ja tulkaa mukaan Ulliksen parhaisiin bileisiin ja viimeistään tässä vaiheessa aloittamaan Prodeko50-vuoden juhlistamisen.

 

 

ESTIEM Alumni meeting 13.-15.5.

 

Prodekon juhlavuodelle sopivatsi myös ESTIEMin alumnit saapuvat vuotuiseen Alumni Meetingiinsä Helsinkiin. Kansainvälistä jetset-tunnelmaa luodaan eurooppalaisen osallistujajoukon lisäksi ulkomaanmatkalla Tukholmaan. Lähde mukaan näyttämään ESTIEMin ihmeille mallisuoritus onnistuneesta laivareissusta! Myös muuta nastaa ohjelmaa tiedossa Helsinkiin, tapahtumaan voi osallistua vaikka vain osittain. Tapahtumainfo Facebookissa https://www.facebook.com/events/1498116073818572/ , ilmoittautuminen osoitteessa http://goo.gl/forms/0KeE6emDZF.

 

 

Innofactor-excu 12.5.

 

Excu aloitetaan pelikierroksella Innofactorin Keilarannan kampuksen 9-reikäisellä frisbeegolf kentällä. Innofactor on Pohjoismaiden johtava Microsoft-pohjaisten IT-ratkaisujen toimittaja ja illan aikanapääsemmekin tutustumaan mm. Business Intelligence ja pilvipalveluiden terävimpään kärkeen. Tarjolla on kesäinen grillikattaus ja lopuksi löylyt rantasaunalla halukkaille. Excua isännöivät Perttu Rönkkö ja Janne Heikkinen. Lisätietoja Innofactorista: www.innofactor.fi. Ilmoittautuminen alkaa 24.3. klo 15:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/355 (alumni 24 paikkaa, opiskelijat 12 paikkaa).

 

Prodekon Regatta 18.6.

 

Jo perinteiseksi muodostunut Prodekon Alumnin regatta järjestetään tänä vuonna 18.6. Laittakaa siis päivä jo kalenteriin! Erityisesti tänä vuonna kannustetaan purjehtijoiden ohella myös gasteja ilmoittautumaan mukaan matkustamaan suurin joukoin. Ilmoittautuminen aukeaa 4.5. klo 14:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org

 

 

Syksyn tärkeät päivämäärät kalenteriin!

 

Merkkaathan jo nyt seuraavat päivämäärät kalenteriisi:

Paikka Y 2.9. 2016

Prodekon 50v-vuosijuhlat 8.10.2016

 

4. Haluatko excuisännäksi?

 

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!

Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

 

 

5. Killan kuulumiset

Killan vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin. Juhlavuoden järjestely leimaa kaikkea toimintaa ja kolkuttaa jatkuvasti takaraivossa. Disko50:n ilmoittautuminen meni alumnien osalta jo täyteen ja nyt aloitetaan kiltalaisten ilmo. Eri ikäisten prodekolaisten kohtaamisia on siis tiedossa!

 

Tämän lisäksi kiltalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi nyt ja tulevaisuudessa startataan muutaman aktiivisen alumnin ja hallituksen voimin konkreettinen hyvinvointiohjelma, jonka pilotointi aloitetaan parin viikon kuluttua.

 

Juhlavuoden humussa on myös alkanut projekti uuden rantasaunan rakentamiseksi. Hanke on pääosin prodekolaisten vetämä. Tällä hetkellä rahankeruu ja lupa-asiat ovat jo täydessä vauhdissa.