Alumnitiedote 2/2016

Tervehdys Alumni!

Miten nostetaan tämä maa alakulosta kasvuun? Prodeko-yhteisö on kantamassa kortensa kekoon useilla tavoilla. Tule kuulemaan ajatuksia ja kertomaan oma vastauksesi Prodekon 50-v seminaariin Finlandia-talolle 29.4. Mukana menossa on mittava määrä prodekolaisia eri vuosikymmeniltä sekä eturivin vaikuttajia ja yrittäjiä. Lippuja on vielä muutamia jäljellä – ks. ohjeet alta!

Kasvua rakentaa myös annissa mittavan summan kerännyt Prodeko Ventures, joka on kerännyt siipiensä suojiin jo neljä prodeko-taustaista yritystä.

Tässä kirjeessä on koordinaatit kevään ja alkukesän tapahtumiin. Toivottakaamme tapahtumilla turboahdettu vapun aika avosylin tervetulleeksi – nähdään niissä!

Anne-Mari Paapio, Alumnin pj 2016
anne-mari.paapio[at]iki.fi / 050 480 1664
ja hallitus, alumni[at]prodeko.org
Sisältö
1. Menneet tapahtumat:
• Mediasparrausexcu Talouselämän toimitukseen
• Tutalafkaexcu
2. Tulevat tapahtumat:
• 50-v juhlaseminaari, Alumnin kevätkokous ja Prodeko GP 29.4.
• Alumnin samppanjat Ullanlinnanmäellä 1.5.
• Innofactor-excu 12.5.
• ESTIEM Alumni meeting 13.-15.5.
• Prodekon Regatta 18.6.
• Syksyn tärkeät päivämäärät kalenteriin!
3. Prodeko Ventures
4. Haluatko excuisännäksi?
5. Killan kuulumiset
6. Prodekon Alumnin kevätkokous, kutsu (muistutus)

Aina tärkeät linkit:
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Menneet tapahtumat

Mediasparrausexcu Talouselämään

Talouselämä XQ:lla meidät otti vastaan päätoimittaja Reijo Ruokanen sekä politiikkaa ja työmarkkinoita seuraava Matti Virtanen. Keskustelu kävi vilkkaana, ja saimme erinomaisia neuvoja siitä, miten yritysten kannattaa hoitaa mediasuhteita, varsinkin jos jotakin ikävää tapahtuu. Myös Talouselämä sai osansa tutalaisten innovointikyvyistä, kun meille heitettiin tehtäväksi ideoida uusia liikevaihdon lähteitä Talouselämä-brändin ympärille. Mm. talousjournalismin Netflixiä ja datan hyödyntämistä ehdotettiin.

Tuotantotalouden laitos -excu Otaniemeen

Tutalafka kutsui alumnin kuulemaan sekä tuta-koulutuksen että tuta-laitoksen tutkimuksen uusista tuulista. Paikalle saapui ilahduttavan runsas määrä alumneja eri vuosikursseilta – jokaisesta eri tutan fyysisestä sijainnista oli kokemusta aina Koneen talosta Spektrin kautta Tuasille. Ilahduttavaa oli kuulla, että Tuta-koulutuksen ja opiskelijoiden taso on säilynyt vuodesta toiseen korkealla. Lisäksi tutkimuksen taso on tutalla erinomaista – päihitämme monella KPI:lla muita laitoksia. Laitoksen henkilökunta kiitteli hyvästä yhteistyöstä niin Alumnia kuin Neuvottelukuntaa, jotka ovat tärkeä voimavara laitoksen kehittämisessä.
2. Tulevat tapahtumat

50-v juhlaseminaari, Alumnin kevätkokous ja Prodeko GP 29.4.

Lääkäreillä on lääkäripäivät, juristeilla juristipäivät – ja nyt meillä Prodeko-yhteisöllä on oma päivämme! 29.4. on vuorossa Alumnin superpäivä, kun Finlandia-talossa järjestetään ensin klo 12-17 Prodekon 50 –seminaari teemalla ”Saadaan kasvua aikaiseksi”. Tapahtumassa aihetta repostelevat menestyneet vaikuttajat ja Prodeko-taustaiset yrittäjät, mm. Matti Alahuhta, Eero Eloranta, Kati Hagros, Mikko Kärkkäinen, Kristo Ovaska, Risto Siilasmaa ja Juha Äkräs. Lippuja tähän tapahtumaan saa vielä osoitteesta https://holvi.com/shop/Prodeko50-seminaari/

Samana päivänä järjestetään myös Alumnin sääntömääräinen kevätkokous sekä Seminaarin jatkoina toimiva killan, Alumnin ja tuotantotalouden laitoksen yhteinen Prodeko GP, klo 17:30 alkaen Virgin Oilissa. Luvassa palkitsemisia, opiskelijoiden ja mahdollisesti myös Alumnin bändi sekä kenties huomattavimpana vuoden toisen Prolekon julkistus!

Muistutuksena kevätkokouksen virallinen kutsu on vielä tämän viestin lopussa.
Alumnin samppanjat Ullanlinnanmäellä 1.5.

Prodekon teltta on komistanut Ullanlinnanmäkeä Wappupäivänä jo vuosikymmeniä, mutta tänä vuonna olisi tarkoitus tarjota ei vain kiltalaisille ja alumneille, vaan kaikille Ullanlinnanmäellä Wappua viettäville Prodekon juhlavuoden kunniaksi tavanomaista paremmat puitteet Wappupäivän viettoon. Tulkaa juhlistamaan Wappua ja 50. vuotta täyttävää Prodekoa Prodekon teltalle! Perinteiseen tapaan samppanjaa tarjolla alumnin jäsenille niin kauan, kuin sitä riittää! Skoolataan Alumnin voimin onnea 50-vuotiselle Prodekolle klo 11 – nähdään Prodekon teltalla silloin!
Tässä vielä Prodekon ulliksen virallinen teaser-video: https://vimeo.com/163310105

Innofactor-excu 12.5.

Excu aloitetaan pelikierroksella Innofactorin Keilarannan kampuksen 9-reikäisellä frisbeegolf kentällä klo 17.30. Tai vaihtoehtoisesti mukaan ehtii vielä suoraan grillin äärelle noin klo 18.30. Innofactor on Pohjoismaiden johtava Microsoft-pohjaisten IT-ratkaisujen toimittaja ja illan aikana pääsemmekin tutustumaan mm. Business Intelligence ja pilvipalveluiden terävimpään kärkeen. Tarjolla on kesäinen grillikattaus ja lopuksi löylyt rantasaunalla halukkaille. Excua isännöivät Perttu Rönkkö ja Janne Heikkinen. Lisätietoja Innofactorista: www.innofactor.fi. Ilmoittautuminen alkaa 24.3. klo 15:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/355 (alumni 24 paikkaa, opiskelijat 12 paikkaa).

ESTIEM Alumni meeting 13.-15.5.

Prodekon juhlavuodelle sopivasti myös ESTIEMin alumnit saapuvat vuotuiseen Alumni Meetingiinsä Helsinkiin. Kansainvälistä jetset-tunnelmaa luodaan eurooppalaisen osallistujajoukon lisäksi ulkomaanmatkalla Tukholmaan. Lähde mukaan näyttämään ESTIEMin ihmeille mallisuoritus onnistuneesta laivareissusta! Myös muuta nastaa ohjelmaa tiedossa Helsinkiin, tapahtumaan voi osallistua vaikka vain osittain. Tapahtumainfo Facebookissa https://www.facebook.com/events/1498116073818572/

Prodekon Regatta 18.6.

Jo perinteiseksi muodostunut Prodekon Alumnin Regatta järjestetään tänä vuonna kesäisenä lauantaina 18.6. Erityisesti tänä vuonna kannustetaan veneen omistajien ohella myös gasteja /matkustajia ilmoittautumaan mukaan suurin joukoin – veneissä on hyvin tilaa. Purjehduskilpailun osalta yhteislähtö Lauttasaaren edustalta tapahtuu klo 15:00. (Nopeammalla) moottoriveneellä ehtii myös myöhäisempikin lähtijä hyvin mukaan. Purjevenesarjan voittaa ensimmäiseksi perille saapunut (yhteislähtöön osallistunut ja radan purjehtinut) vene. Moottorivenesarjan kuittaa matkalla eniten polttoainetta kuluttanut. Moottorivenesarjan reitti on vapaa ja tulokseen lasketaan myös kauempaa lähteneet hiilijalanjäljittäjät. Kohteenamme on tällä kertaa Iso Vasikkasaari Espoon Nuottaniemen edustalla. Ravintola Gula Villanin laituri on varattu käyttöömme sunnuntaiaamupäivään saakka. Ohjelma saaressa alkaa n. klo 17 laituribileillä ensiksi rantautuneen venekunnan johdolla. Pääjuhla, eli illallinen alkaa klo 19 tunnelmallisessa Gula Villanin saaristolaishuvilassa (http://www.gulavillan.fi). Ruokailuvaraukset (62 € /henk. valittavissa menuvaihtoehtoja) tehdään ilmoittautumisen yhteydessä. Miehistön jäsenille /matkustajille, joille ei majoitustilaa löydy laituriin yöksi jäävistä veneistä on tarjolla venekyyti Nuottaniemeen illallisen päätteeksi. Purjehduskilpailun purjehdusohje toimitetaan ilmoittautuneille kippareille erikseen ennen tapahtumaa.
Ilmoittautuminen aukeaa 4.5. klo 14:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org

Syksyn tärkeät päivämäärät kalenteriin!

Tulevien tapahtumien päivämäärät löydät näiden irjeiden lisäksi myös Alumnin Facebook-ryhmästä. Merkkaathan jo nyt seuraavat päivämäärät kalenteriisi:

Paikka Y 2.9.2016
Syksyn perinteinen aloitus jälleen Paikassa Y!

August-HJK XQ torstaina 22.9.2016
August ja HJK kutsuvat Prodekon alumnin pohtimaan urheilubisneksen todellisia liiketoimintakysymyksiä ”business hackathoniin” syyskuussa. Tule testaaamaan luovan ongelmanratkaisun taitojasi ja samalla tutustumaan HJK:n ja Augustin toimintaan ja tiimiin. Lisätietoja Augustista: http://www.august.fi/. Lisätietoja HJK:sta: http://www.hjk.fi/.
Pistä päivämäärä jo kalenteriisi! Tarkempaa tietoa excusta ja ohjeet elokuussa aukeavaaan ilmoittautumiseen seuraavassa alumnitiedotteessa.
Prodekon 50v-vuosijuhlat 8.10.2016
Jäitkö ilman lippua? Vuosijuhlien järjestäjät vihjasivat, että lippuja saattaa tulla vielä myyntiin – seuraathan siis aktiivisesti viestikanaviamme!

3 . Prodeko Venturesin salkku alkaa rakentua

Osakeannin myötä kehitysyhtiömme osakkaiksi liittyi yli sata prodekolaista ja pääomia kertyi 1,3 miljoonaa euroa. Tämä on upea voimannäyte yhteisömme luomisvoimasta! Yhtiön hallitus on kevään kokouksissaan myöntänyt rahoitusta viidelle prodekolaisille startupille:

– Fifth Corner (Nelli Lähteenmäki, Nora Rosendahl). Neurotieteeseen ja psykologiaan perustuva YOU-app tukee käyttäjiään elämäntapamuutoksissa pienten, konkreettisten tekojen (micro-actions) sekä positiivisen yhteisön avulla. YOU-appilla on satoja tuhansia rekisteröityneitä käyttäjiä yli sadasta maasta. Advisoriksi haussa introja kansainvälisen tason, laajan yleisön tunnustamiin henkilöihin hyvän elämän, terveyden, käyttäytymispsykologian, tai inspiroivan johtamisen piiristä. Tällä hetkellä heidän ”action hostina” on mm. Jamie Oliver. Lisäksi haussa kontakteja hyvinvointialan rahoittajiin, sekä sparrausta kuluttajapuolen bisnesmallien kehittämiseen. https://you-app.com/
– ResQ Club (Tuure Parkkinen). Palvelun käyttäjät voivat pelastaa ravintoloista, kahviloista ja leipomoista laaturuokaa, joka muutoin olisi menossa hukkaan. Rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 13000. Advisoreilta haetaan osaamista palveluiden kansanvälisestä skaalauksesta, HoReCa-alan tuntemusta ja kontakteja erityisesti kansainvälisesti, market making -palveluita ja käyttäjien aktivointia. https://resq.club/
– Vidoppi (Sarri Nykänen). Palvelu opettaa matematiikkaa nopeasti ja innostavasti video-opetuksella lähtötasosta riippumatta. Advisoriksi haemme neuvonantajia immateriaalioikeuksien hallintaan sekä digitaalisen opetusmateriaalin go-to-market strategiaan. http://www.vidoppi.fi/
– Agilefant (Niklas Kari, Jarno Vähäniitty, Santeri Korri). Palvelu auttaa erityisesti isoja yrityksiä orkestroimaan tietotyötä, integroituu olemassa oleviin projektityökaluihin ja auttaa saamaan läpinäkyvyyttä siihen, miten tekeminen kytkeytyy yrityksen tavoitteisiin. Maksavia asiakkaita on kymmeniä joista isoimmat ovat Tieto, Kesko ja Coriant. Haussa on aktiivisia hallituksen jäseniä tai advisoreita, joilla on kokemusta toiminnan skaalaamisesta ja enterprise-myynnistä. Myös kaikkia isoissa yrityksissä työskenteleviä ja tuotteesta kiinnostuneista halutaan mielellään tavata. http://www.agilefant.com/
– Equivalentor (Saku Valkama). Palvelu mahdollistaa ylivertaisen työnhakijakokemuksen ja rekrytointimarkkinoinnin. Sen avulla yritys antaa jokaiselle hakijalle täysin henkilökohtaisen palautteen vain 10 sekunnissa. Yrityksen työnantajamielikuva paranee. Maksavia asiakkaita mm. OP, L&T ja Suunto. Advisoreilta toivotaan introja yritysten CEO/CDO-tasoille (erityisesti Suomen ulkopuolelle), kustannustehokasta järjestelyä koodausvoiman kasvattamiseksi sekä sijoituksia käynnissä olevalle kierrokselle (Tekes, Finnvera, Prodeko ja muut sijoittajat sitoutuneet jo 650k€). http://www.equivalentor.com/

4. Haluatko excuisännäksi?

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!
Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?
5. Killan kuulumiset

Killan juhlavuosi on jo täydessä vauhdissa, kun ensimmäinen suuri juhlavuoden tapahtuma, Prodeko 50 -seminaari, on jo nurkan takana. Seminaarin järjestelyt sujuvat oikein hyvin, lippujakin on vielä jäljellä viimeisille halukkaille!

Alkuvuonna aloitetut hyvinvointivalmennukset ovat olleet menestys, ja palaute niistä on ollut pelkästään positiivista. Vielä kolmas sessio wapun jälkeen, niin koko kokonaisuus on vedetty läpi.

Ylipäänsä vuosi on killan puolelta hyvässä vauhdissa ja aktiivisia toimijoita löytyy paljon eri vuosikursseilta. Näillä askelmerkeillä Prodeko valmistautuu ottamaan Wapun vastaan!
6. Prodeko Alumni ry:n sääntömääräinen kevätkokous, perjantai 29.4.2016 klo 17.30 alkaen.
Paikkana Virgin Oil Co., Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki.
Esityslista:
1) Kokouksen avaus
2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.
3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5) Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7) Päätetään aTalentin omistajaohjausstrategian hyväksymisestä
8)Muut asiat
9) Kokouksen päättäminen