Alumnitiedote 3/2016

Tervehdys Alumni,

tervetuloa takaisin kesälomilta!

Tuotantotalouden koulutusohjelma ja sen kilta Prodeko on lähettänyt maailmalle meitä prodekolaisia jo 50 vuoden ajan. Meitä on päätynyt moniin yrityksiin, pesteihin ja vaikutustehtäviin. Prodeko on opiskeluajan yhteisönä vahva, mutta opiskeluvuosien jälkeen me prodekolaiset hajaannumme maailmalle. Alumnikin on koonnut entisiä opiskelijoita yhteen vasta 90-luvun lopulta lähtien. 50 vuoden kunniaksi haluamme kiteyttää, mitä prodekolaisuus merkitsee.

Lääkäreitä yhdistää Hippokrateen vala, mikä velvoittaa heitä toimimaan tiettyjen arvojen mukaisesti. Meitä kiinnostaisi kuulla, mitä prodekolaisuus sinulle merkitsee? Mitä ovat ne arvot, joita sinä liität prodekolaisuuteen? Jos prodekolaiset yhdistäisivät voimansa jonkin yhteiskunnallisen tehtävän eteen, mikä se olisi, johon sinä lähtisit mukaan? Pääset vaikuttamaan alla olevan linkin kautta.

Nyt on myös hyvä hetki osallistua vuosijuhlien tukemiseen lähtemällä sponsoroimaan pääjuhlaa. Tämä on myös loistava paikka varmistaa paikkansa juhlissa.

… ja jotta kesälaitumilla täytettyjen akkujen lataus pysyisi yllä, olemme järjestäneet sinulle monenlaisia tilaisuuksia tavata prodekolaisella porukalla. Pääsemme sparraamaan HJK:ta, excuilemaan mm. Smartly.io:lla ja Roviolla sekä metsästämään. Tervetuloa mukaan!

Anne-Mari Paapio, Alumnin pj 2016
anne-mari.paapio[at]iki.fi / 050 480 1664
ja hallitus, alumni[at]prodeko.org
Sisältö
1. Vaikuta Prodeko-yhteisön tulevaisuuteen!
2. Prodekon 50 -vuotisjuhlien sponsorointi
3. Menneet tapahtumat:
• 50v juhlaseminaari
• Prodekon Regatta
• Innofactor-excu
4. Tulevat tapahtumat:
• 2.9. Paikka Y ja SpeedMentoring
• 22.9. August-HJK-excu
• 8.10. Prodeko 50v vuosijuhlat
• 13.10. Rovio-excu
• 29.10. tai 5.11. PoRan jahti
• 1.12. Smartly.io-excu ja syyskokous
5. Prodeko Ventures
6. Haluatko excuisännäksi?
7. Killan kuulumiset
8. Prodeko50 Juhlajulkaisu
9. Prodeko50 Collegepaita

Aina tärkeät linkit:
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Vaikuta Prodeko-yhteisön seuraavaan 50 vuoteen

Tuotantotalouden koulutusohjelma ja sen kilta Prodeko on lähettänyt maailmalle meitä prodekolaisia jo 50 vuoden ajan. Meitä on päätynyt moniin yrityksiin, pesteihin ja vaikutustehtäviin. Prodeko on opiskeluajan yhteisönä vahva, mutta opiskeluvuosien jälkeen me prodekolaiset hajaannumme maailmalle. Alumnikin on koonnut entisiä opiskelijoita yhteen vasta 90-luvun lopulta lähtien. 50 vuoden kunniaksi haluamme kiteyttää, mitä prodekolaisuus merkitsee.

Lääkäreitä yhdistää Hippokrateen vala, mikä velvoittaa heitä toimimaan tiettyjen arvojen mukaisesti. Meitä kiinnostaisi kuulla, mitä prodekolaisuus sinulle merkitsee? Mitä ovat ne arvot, joita sinä liität prodekolaisuuteen? Jos prodekolaiset yhdistäisivät voimansa jonkin yhteiskunnallisen tehtävän eteen, mikä se olisi, johon sinä lähtisit mukaan?

Sillä ei ole merkitystä, oletko opiskelija vai valmistunut – kerran prodekolainen on aina prodekolainen!


Linkki kyselyyn: http://goo.gl/forms/RswWXaqGGxtIlS1f2

2. Prodekon 50 -vuotisjuhlien sponsorointi

Prodekon 50. juhlavuoden kruunu, 8.10. Kaapelitehtaalla järjestettävä Diskonttaus50 lähestyy pian. Koko Prodeko-yhteisön juhla kokoaa yhteen niin osaavia opiskelijoita kuin alumneja kaikilta vuosikymmeniltä. Vanhojen vuosikurssikaverien kohtaamisen lisäksi juhla tarjoaa siis myös loistavan mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja verkostoitua tulevien ja nykyisten liike-elämän menestyjien kanssa. Käy tutustumassa juhlavuoteen http://50.prodeko.org/ , https://www.facebook.com/prodeko50/ ja lue lisää juhlaviikonlopusta mediakortista.

Alumnliput juhlaviikonlopulle ovat viimeisiä lisäkiintiöitä vaille loppu. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä lipunmyynnin lisäksi juhlaan on myös varattu paikkoja yritysedustajille. Yksinkertaisimmillaan sponsoriksi pääsee ostamalla pöydän pääjuhlasta. Jos siis paikka ja näkyvyys pääjuhlassa kiinnostavat, ota yhteyttä Prodekon yrityssuhdevastaava Eero Vartiaiseen! (yrityssuhteet[at]prodeko.org, +358503606383)
3. Menneet tapahtumat

50v juhlaseminaari ja kevätkokous

Prodeko järjesti 50-vuotisen taipaleensa kunniaksi juhlaseminaarin Finlandia-talolla. Satojen prodekolaisten – alumnien ja opiskelijoiden – joukko kokoontui vaihtamaan ajatuksia kasvusta. Lavalla kasvuun kantaa ottivat Juha Äkräs, Kati Hagros, Eero Eloranta, Mikko Kärkkäinen, Matti Alahuhta, Risto Siilasmaa, Anna Granskog, Tuukka Seppä, Annu Nieminen ja Kristo Ovaska. Kasvuajatusten brainstormaus jatkui virallisilla jatkoilla Virgin Oilissa, jossa pidettiin myös alumnin kevätkokous. Yhdistyksen kokouksen osanottomäärä ei ole koskaan ollut niin runsaslukuinen – eikä niin äänekäs! Ilta jatkui pikkutuneille asti railakkaissa tunnelmissa.

Seminaarista taltioidut videot pääsee näkemään täältä:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLmjLl85zZHOA5HxwFCJ3X8mNHMMzV2qXQ
Kuvia löytyy täältä: http://gallery.prodeko.org/index.php/Lukuvuosi-2015—2016/Prodeko50-Seminaari

 

Alumnin samppanjat Ullanlinnanmäellä 1.5.

Samppanjalasit kilisivät ennätyssuuren alumnijoukon toimesta Ulliksella, Prodekon 50v-juhlateltan kupeessa. Oli mahtava nähdä niin runsaslukuinen joukko alumneja – ensi vuonna samoissa merkeissä, mikäli vappu päätetään järjestää!

Innofactor-excu

Innofactor XQ aloitettiin urheilullisesti pelikierroksella Innofactorin Keilarannan kampuksen 9-reikäisellä frisbeegolf kentällä. XQ:n isännät Perttu Rönkkö ja Janne Heikkinen virittelivät aktiivisen keskustelun Innofactorin Pohjoismaisesta laajentumisesta ja ajankohtaisista Business Intelligence ja pilvipalveluista. Illan aikana nautittiin grillin antimista ja lopuksi saunottiin vielä kampuksen puulämmitteisessä hirsisaunassa.

Prodekon Regatta

Järjestyksessään 3. Regatta päätettiin peruuttaa kovan tuulen (>14m/s) vuoksi. Ensi vuonna uudelleen!

4. Tulevat tapahtumat

Paikka Y 2.9.

Syyskausi avataan perinteisin menoin Paikassa Y klo 18 Teatterin terassilla. Heti alkuun kuulemme tuoreimmat uutiset Prodeko Venturesin salkkuun kuuluvilta TalentAdorelta (Saku Valkama), Fifth Cornerilta (Nelli Lähteenmäki) ja Agilefantilta (Niklas Kari). Tule siis paikalle heti klo 18 tapaamaan tutut ja kuulemaan Venturesin uutiset!
SpeedMentoring 2.9.

Speed Mentoring on tilaisuus alumnille päästä Prodekon Neuvottelukunnan pikamentoroitavaksi. Pikamentoroinnin ideana on saada sparrausta johonkin tiettyyn aiheeseen tai näkökulmaan neuvottelukunnan bisneskonkareilta. 25 nopeiten ilmoittautunutta mahtuu mukaan McKinseyn toimistolle 2.9. klo 16-18. Mentoroinnin jälkeen jatkamme yhdessä Paikkaan Y. Ilmoittautuminen aukeaa 25.8. klo 15:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/410
August-HJK-excu 22.9.

August ja HJK kutsuvat Prodekon alumnin sparraamaan HJK:n kehittämisen kannalta relevanteimpia kysymyksiä ”business hackathoniin” torstaina 22. syyskuuta klo 17:30 Sonera Stadiumille. Excun järjestäminen on saanut inspiraatiota Eero Elorannan lanseeraamasta yhdestä prodekolaisuuden kulmakivestä ”and we share it!”. Osallistujat kutsutaan hyödyntämään yritysmaailman kokemuksiaan auttamaan HJK:ta pääsemään lähemmäksi visiotaan: ”Pohjoismainen huippuseura”.

Illan aikana tiimit pääsevät pohtimaan mm.
– Miten modernisoida yhteistyökumppanipuoli (perinteisestä sponsoroinnista moderniin liiketoimintalähtöiseen yhteistyöhön)?
– Kuinka kehittää HJK:n yhteisöllisyyttä (katsojamäärien ja Klubin toimintaa seuraavien määrän kasvattaminen)?
– Miten kasvattaa Helsinki Cupista enistäkin suurempi (konseptin ja kansainvälisyyden kehittäminen)?

HJK:n puolesta keskusteluun osallistuvat HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sekä HJK Oy:n osakas / hallituksen jäsen ja HJK ry:n puheenjohtaja Kai Koskinen (myös Augustin osakas). Prodeko-taustaiset augustlaiset Mikko Pulkkinen, Olli Lehtonen, Lauri Leino ja Maria Suorsa ovat mukana tiimien työskentelyssä. Illan aikana on tarjolla myös illallinen ja ruokajuomat.

Mukaan toivotaan alumneja riippumatta heidän jalkapallo-orientaatiostaan, eli sekä hardcore fanit, että lajiummikot ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 29.8. klo 15 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/411 . Paikkoja on tarjolla rajatusti, joten vain nopeat pääsevät mukaan ”business hackathoniin”!

Prodekon 50v-vuosijuhlat 8.10.2016
Jäitkö ilman lippua? Vuosijuhlien järjestäjät vihjasivat, että lippuja saattaa tulla vielä myyntiin – seuraathan siis aktiivisesti viestikanaviamme! Ylimääräinen lipunmyynti aukeaa 7.9. kello 12:00 osoitteessa ilmo.prodeko.org, ja siitä tulee vielä erillinen tiedote, joka sisältää tarkat ohjeet. Paikkoja ei kuitenkaan ole juurikaan jäljellä ja kyseinen ilmoittatuuminen tulee olemaan yleinen, myös opiskelijoille avoin ilmoittautuminen, joten se myydään loppuun todennäköisesti välittömästi avaamisen jälkeen. Todennäköisesti myyntiajoissa puhutaan kymmenistä sekunneista eikä minuuteista. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, mahdollisuus päästä juhliin on vielä sponsorien edustuspaikan kautta. Lisätetoja löytyy tässä kirjeessä aiemmin kohdassa Prodekon 50 -vuotisjuhlien sponsorointi.

Kannattaa myös seurata Prodekon 50 -juhlavuoden omaa Facebook-sivua ( https://www.facebook.com/prodeko50/?fref=ts ), josta löytyy aina uusimmat tiedotteet lähestyvästä pääjuhlasta. Pääosa juhlavuoteen liittyvästä tiedosta löytyy myös juhlan virallisilta nettisivuilta: http://50.prodeko.org/

Rovio-excu 13.10.
Peliteollisuus ei ole enää pitkään aikaan ollut pelkästään hikisten nörttien kellarissa koodaamia ananaskääpäpelejä (vaikkei niissäkään ole mitään vikaa). Mobiilipelien maailmanlaajuisen markkinan kasvu on ollut yli kymmentä pinnaa vuodessa jo melko pitkään, ja markkinan koko 2016 kasvanee 37 miljardiin dollariin (Newzoo). 2010-luvulla vallitseva liiketoimintamalli on ollut freemium, mikä tekee alasta entistä mielenkiintoisemman analyyttisille tutalaisille. Ja mikä tärkeintä – peliala on aidosti hauska toimiala! Tule kuulemaan, miten Angry Birds Moviella on mennyt ja miksi peliala tarvitsee lisää tutalaisia! Ilmoittautuminen aukeaa 29.8. klo 15 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/412
PoRan jahti 29.10. tai 5.11.
Prodekon 50. juhlavuoden kunniaksi järjestetään sarjassaan ensimmäinen PoRan jahti Lopen maastossa. Itse jahdissa keskitytään hirviin ja valkohäntäpeuroihin. Jahdin jälkeen metsästystarinoita vaihdetaan illanvieton merkeissä Lopen Ampumaradan majalla, jossa voi myös yöpyä. Jahti on omakustanteinen, hinta tarkentuu osanottajamäärän mukaan, tämän hetken arvio 100 € sisältäen jahdin, päiväateriat ja yöpymisen majalla, kaatomaksupolitiikka vielä selvittelyn alla (kuuntelemme ilmoittautuneiden mielipiteitä) sekä lisäksi after-hunt tarjoilu. Kuljetukset omin voimin kimppakyydein.

Jahdin ajankohdalle on kaksi vaihtoehtoa – 29.10. tai 5.11. – voit vaikuttaa ajankohtaan äänestämällä suosikkiasi ilmoittautumisen yhteydessä. Jahdin osallistujajoukko on rajattu, minimitoive 10, mutta jos kiinnostus on huimaa, niin maksimi on 20 hunteria. Tällä kertaa pelkkä ilmoittautumisjärjestys ei ratkaise osallistumista, vaan kokemuksesi metsästäjänä: kerrothan siis ilmoittautuessasi siitä (lyhyt metsästys-CV), edellytämme myös tänä vuonna suoritettua hirvikoetta. Jos haluat hang aroundina mukaan ajomieheksi, niin selvitetään sitä tarpeen mukaan.

Jahtia johtavat raittiusneuvos Petteri Wallden sekä Tutu Wegelius-Lehtonen. Ilmoittautuminen on käynnissä 4.9. asti: http://ilmo.prodeko.org/fi/406
Smartly.io-excu ja Alumnin syyskokous 1.12.
Joulukuun alussa meidät on kutsuttu excuilemaan Smartly.io:lla (lue kutsu alapuolelta). Excun yhteydessä pidetään myös Alumnin syyskokous. Ilmoittautuminen aukeaa 3.10. klo 15:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/413

Smartly.io a Finnish SaaS company helping large online advertisers to automate and optimize their Facebook advertising. Smartly.io has been growing the last 3 years double digits MoM and is now having 85 employees located in 6 offices around the timezones. More about the growth and culture can be read from a recent blog post: https://www.smartly.io/blog/top-3-things-that-have-made-our-first-3-years-possible

Welcome to the XQ to hear the Smartly.io story and what are the things that have made the exceptional growth possible!

5. Prodeko Venturesin salkku alkaa rakentua

Prodeko Venturesin hallitus (pj Kaj Hagros, Timo Ahopelto, Anna Granskog, Ari Tolppanen, Lotta Waldén) kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa. Ota yhteys 4/9 mennessä ventures[at]prodeko.org mikäli prodekolainen kasvuyritys tarvitsee alkupääomaa ja advisoreita.

6. Haluatko excuisännäksi?

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!
Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?
7. Killan kuulumiset

Killan puolella vuosijuhla lähestyy vääjäämättömästi ja onkin jatkuvasti todo-listan kärjessä. Myös uusi ansiomerkki ollaan saamassa julkaistuksi Diskossa! Rantsu 2.0 -projektissa ollaan saatu arkkitehdiltä yksityiskohtaisemmat piirustukset ja viime aikoina ollaan tehty yhteistyötä pääasiassa AYY:n kanssa, mutta myös Aallon puolella on osoitettu kiinnostusta projektista. Viime viikonloppuna puolestaan uusi fuksivuosikurssi pääsi ottamaan tuntumaa Prodekoon varaslähdön merkeissä. Seuraavaksi ohjelmassa onkin fuksien orientaatio ja heidän tutustuttaminen kiltaan!

8. Prodeko50 Juhlajulkaisu

Prodekon 50-vuotisen taipaleen kunniaksi julkaistaan myös lennokas Prodeko50 Juhlajulkaisu. Juhlajulkaisussa pääset käsiksi siihen, mitä prodekolaisuus oikein on nykyään, ja mistä nykyiset perinteet ovat lähtöisin. Juhlajulkaisu on kiltalaisten rennolla kädellä kirjoitettu, ja paljon kuvia sisältävä hyvän mielen kirja. Juhlajulkaisusta löydät vastaukset muun muassa siihen, kuka ja miksi on SuurTorspo, mistä killan perinnejuoma Thunder on kotoisin ja mitkä ovat viime aikaisten excumatkojen legendaarisimmat tapaukset! Juhlajulkaisu julkaistaan kiltamme 50-vuotisjuhlissa, joten tilaamalla juhlajulkaisun saat sen heti uunituoreena vuosijuhlissamme. Mikäli et ole tulossa juhliin, voimme myös toimittaa kirjan kotiin. Huomaa, että postitettuna hintaan tulee lisäksi myös postituskulut. Juhlajulkaisun ohella voit ostaa myös 40-vuotisjuhliin tehdyn “40 vuotta inhottavaa itsevarmuutta” – historiikin, mikäli se vielä uupuu kokoelmista. Niitä on jäljellä rajoitettu määrä, joten jos sellaisen haluat, tilaa omasi nopeasti!

HUOM. Holvi-kaupassa on 4 tuotetta, joten tarkista, että valitset varmasti haluamasi oikein.
50v juhlajulkaisu (toimitus pääjuhlaan) 15€
50v juhlajulkaisu (postitettuna kotiin) 20€
40v ja 50v juhlajulkaisut (toimitus pääjuhlaan) 25€
40v ja 50v juhlajulkaisut (postitettuna kotiin) 30€
https://holvi.com/shop/Diskonttaus50/section/prodeko-50-v-juhlajulkaisu/

 

9. Prodeko 50 -collegepaita

Nyt on mahdollista tilata Prodeko50-collegepaita juhlavuoden kunniaksi! Paita on mahdollista tilata myös kotiinkuljetuksella. Paidan väri on navy ja merkki Tee Jays/ Urban Raglancollege. Collegepaitaan painetaan Prodeko50-logo vasempaan rintaan tai isokokoisena keskelle paitaa. Hinta on 40 euroa. Naisten paidasta löytyy kokoja XS-XXL ja miesten paidasta S-3XL. Tilaus on mahdollista suorittaa tästä nettikaupasta: https://holvi.com/shop/Diskonttaus50/