Alumnitiedote 1/2017

Tervehdys Alumni!

Viime vuonna, Prodekon 50-v juhlavuonna rikoimme ennätyksiä toimintaamme osallistuneiden henkilöiden määrässä. Näytimme yhteisömme voiman myös perustamalla Prodeko Venturesin ja järjestämällä upean juhlaseminaarin. Tästä on hyvä jatkaa. Toivotankin koko Prodeko yhteisön osallistumaan tapahtumiimme aktiivisesti myös alkaneena vuonna.

Tervetuloa erityisesti Prodekon seminaariin vappuviikolla perjantaina 28.4. Haluamme luoda seminaarista vuosittaisen tapahtuman, joka kokoaa yhteen mahdollisimman suuren joukon Prodeko-yhteisöä tasokkaan seminaarin, illallisen ja illanvieton merkeissä. Merkkaa päivä jo nyt kalenteriisi – saat pian lisätietoa tarkemmasta ohjelmasta.

Alkaneen vuoden ohjelmaan kuuluu myös tuttuun tapaan joukko tasokkaita excuja, kippistely Ulliksella, paikka Y, sikajuhlakokoontumiset, viime syksynä debytoitu PoRan jahti sekä syksyllä komean come backin tekevä Uudenkaupungin autotehtaalle ja Turkuun suuntautuva Alumnin puolipitkä. Tule siis mukaan alumnin tapahtumiin ja haasta mukaan myös kaverisi vuosikurssiltasi!

Perttu Rönkkö, Alumnin pj 2017
Perttu.ronkko[at]iki.fi / 050 537 2722
Ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

Sisältö
1. Menneet tapahtumat
a. Poran jahti
b. Smartly.io-excu ja syyskokous
2. Tulevat tapahtumat
a. eQ excu 1.3
b. Sanoma excu 29.3
c. Hilti excu tulossa kevään aikana
d. Prodeko Seminaari 28.4
e. Wappushampanjat Ulliksella 1.5
f. Relex excu tulossa kevään aikana
g. OP excu tulossa
h. Paikka Y 1.9
i. Puolipitkä 27.10
j. Sikajuhlat / Tasavuosikymmen tapaaminen tulossa syksyllä
k. PoRan jahti tulossa syksyllä
3. Kevätkokouskutsu
4. Prodeko Venturesin kuulumiset
a. Wave Venturesin esittely
5. Haluatko excuisännäksi
6. Killan kuulumiset

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Menneet tapahtumat
Poran jahti
PoRan historian ensimmäinen jahti ideoitiin 50-vuotisjuhlaseminaarin jatkoilla, jossa jahdin puuhaajiksi ilmoittautuivat Petteri Walldén ja Tutu Wegelius-Lehtonen. Ja niin aikaisin aamulla lauantaina 29.10. kokoontui 11 hengen innokas metsästysporukka Topenon Erän majalle, Lopella. Heti aamupalasta alkaen pääsimme nauttimaan isäntiemme vieraanvaraisuudesta. Itse hirvijahti saatiin erittäin vauhdikkaasti käyntiin ja ensimmäiset tilanteet syntyivät heti torneihin päästyämme. Tapahtumarikkaan jahtipäivän saldoksi kirjattiinkin lopulta kaksi aikuista ja yksi vasa. Jahdin päälle nautittiin vielä tuhti riistakeitto ja saunottiin jahtimajalla. Toivottavasti tästä syntyi uusi hieno perinne ja saamme ensi kerralla vieläkin runsaamman joukon metsälle!

Smartly.io-excu ja syyskokous

Vierailimme viime vuoden lopussa Smartly.iolla kuulemassa Facebook-markkinoinnin mullistaneen yrityksen kasvutarinaa. Paikalla oli Facebookin edustaja, joka kertoi FB:n kuulumisia, ja lisäksi Kristo Ovaska kertoi avoimesti oman tarinansa yrittäjyydestä ja start-upin pystyttämisestä. Alumnit esittivät kiperiä kysymyksiä kuten aina, ja illan keskustelut olivat erittäin antoisia.

Samassa yhteydessä pidettiin myös Alumnin syyskokous, jossa valittiin Alumnin hallitus vuodelle 2017. Hallituksessa jatkavat viime vuodelta Perttu Rönkkö (pj), Sanna Mutka, Lauri Tolvas, Reko Vaherkoski (Prodekon pj 2016), ja uutena jäseninä valittiin Mikko Ketola, Miika Tiira, Anna Granskog (neuvottelukunnan edustajana) sekä Mikko Sippola (Prodekon pj 2017).

2. Tulevat tapahtumat

eQ Excu 1.3.

Miten nollakorkojen ympäristö on vaikuttanut sijoitusstrategiaan? Entä Trumpin valinta presidentiksi? Miksi metsäomaisuus on muuttunut maajussien sivutyöstä instituutioiden sijoituskohteeksi? Onko kiinteistömarkkinoilla jo kupla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin kuulemme vastauksia eQ Varainhoidon exculla 1.3. klo 18.00 Mikko Ketolan isännöimänä.

eQ-konserni on kotimainen varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. Konsernin emoyhtiön eQ Oyj:n osake on listattuna NASDAQ Helsingissä. Konserni tarjoaa asiakkailleen sijoitus- ja pääomarahastoihin liittyviä palveluita, yksilöllistä varainhoitoa sekä yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin liittyviä palveluja. Lisätietoja eQ:sta: [www.eQ.fi]

Ilmoittautuminen on avattu osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/486

Sanoman excu 29.3

Sanoma-Excursio / Ke 29.3. / Klo 18
Sanoma kutsuu Prodeko Alumnin, Prodekon ja Athenen kuulemaan ja keskustelemaan median murroksesta ja digitaalisesta transformaatiosta. Excua isännöi alumnimme Jussi Valtonen.
Ilmo alkaa 1.3 kello 12:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/487

Prodekon seminaari, illanvietto Prodeko GP tunnelmissa, Alumnin kevätkokous, Prodeko Venturesin yhtiökokous ja bileet by Economic Eclipse & Alumni Open Jam – kaikki yhdessä paketissa Kalastajatorpalla 28.4.

Koko Prodeko-yhteisön superpäivä kerää yhteen alumnin, opiskelijat ja tuotantotalouden laitoksen väen Kalastajatorpalle. Päivä käynnistyy seminaariohjelmalla klo 13-17. Seminaarin teemana on yrittäjyys – niin start-up ympäristössä kuin vakiintuneemmissakin yrityksissä entrepreneurial spirit hengen nostamisessa ja uusiutumisessa. Seminaarissa julkistamme myös Prodeko-yhteisön arvot, joiden työstäminen käynnistyi viime kevään juhlaseminaarissa ja on edennyt nyt loppusuoralle.

Iltapäivä jatkuu klo 17 alkaen rinnakkaisilla alumnin kevätkokouksella, Prodeko Venturesin yhtiökokouksella ja cocktaileilla. Tämän jälkeen iltaa jatketaan buffet-illallisen merkeissä. Loppuillan viihtyvyydestä huolehtivat killan bändi, Economic Eclipse ja Alumni Open Jam.
Save the date! Tervetuloa tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja. Ja jos et ole vielä aiemmin käynyt alumnin tilaisuuksissa, tässä on tilaisuutesi tulla mukaan aktiiviseen toimintaamme.
Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan pian.

Raskas Teollisuus -Puolipitkä 27.10
Alumnin legendaarinen puolipitkä tulee taas. Save the date: 27.10.
Startti aamutuimaan Helsingistä. Paluu omin neuvoin Turusta
Lisää infoa luvassa seuraavassa alumnikirjeessä.
Vahvistuneet vierailut:
– Uudenkaupungin autotehdas
– Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
– Turun Laivatehdas (Meyer)
Jos yrityksesi haluaa lähteä mukaan puolipitkäisännäksi, niin ole yhteydessä joko Perttu Rönkköön tai Lauri Tolvakseen. Pystymme tarjoamaan näkyvyyttä muutaman bussi-puheenvuoron sekä illallistarjoilujen muodossa myös yrityksille, joilla ei ole toimitiloja Uusikaupunki-Turku -akselilla.

4. Kevätkokouskutsu

Prodeko Alumni ry:n sääntömääräinen kevätkokous, perjantaina 28.4.2016 klo 17.30 alkaen.
Paikkana Kalastajatorppa, Kalastajatorpantie 1, 00330 Helsinki.

Esityslista:

1) Kokouksen avaus

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.

3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7) Vahvistetaan Prodeko-yhteisön arvot
8) Muut asiat

9) Kokouksen päättäminen

5. Prodeko Venturesin kuulumiset
Prodeko Ventures on tehnyt sijoituksen Wave Venturesiin ja tekee jatkossa Wave Venturesin kanssa yhteistyötä.
Prodeko Ventures aikoo pilotoida yritysjohdon kaupallista mentorointipalvelua alumnilta alumnille. Tämä soveltuu esim johtoryhmään tai toimitusjohtajaksi nousevan prodekolaisen tueksi, apunaan kaikissa liemissä keitetyt alumnikonkarimme. Ota yhteys ventures[at]prodeko.org mikäli olet kiinnostunut kokeilemaan.
Wave Venturesin esittely
Neljä tuotantotalouden opiskelijaa on ollut mukana perustamassa Pohjoismaiden ensimmäistä ja Euroopan suurinta opiskelijavetoista VC-rahastoa. Wave Venturesin 1M€:n rahasto on täysin opiskelijatiimin keräämä ja opiskelijat myös vastaavat itse kaikista sijoituspäätöksistä. Rahasto tekee pre-seed-vaiheen sijoituksia Suomen yrittäjyysekosysteemeistä ja yliopistojen tutkimuksesta nouseviin firmoihin.

Tavoitteena on yhdistää ja edistää koko Suomen kasvusyritysekosysteemiä ja osa tulevista tuotoista sijoitetaan takaisin ekosysteemiin mm. Slushin taustalla vaikuttavan Startup-säätiön kautta. Wave Ventures on jo tehnyt ensimmäisen sijoituksensa Blok-nimiseen kiinteistöalaa mullistavaan startupiin ja julkaisee nettisivunsa lehdistötiedotteen ohessa 16.2. Lisätietoja: Eero Vartiainen, eero(at)wave.ventures.

5. Haluatko excuisännäksi
Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!
Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

6. Killan kuulumiset
Toimijat ovat jälleen vaihtuneet ja arki rullaa eteenpäin. Vuoden aikana pyritään yhä edistämään viime vuosina pinnalla olleita teemoja: yhteisöllisyyttä sekä kiltalaisten hyvinvointia ja jaksamista. Prodekon arvojen määrittely on pinnalla keskustelussa ja arvot lanseerataan koko Prodeko-yhteisön kokoavassa seminaarissa 28.4. Seminaarin ohella vuoden muita isoja projekteja ovat uusi alumnirekisteri ja matrikkeliprojektin loppuun vienti, sekä loppuvuodesta valmistuvat killan uudet nettisivut.