Alumnitiedote 2/2017

Tervehdys Alumni!

Alumnin kevätkausi käy kuumimmillaan. Olemme jo päässeet nauttimaan tässä kuussa eQ:n ja Sanoman mainioista excuista ja kimara jatkuu 10.4. ensimmäisellä kunnon PoRa exculla – Hilti excun Ilmoittautuminen on auki ja nopeimmat ehtivät vielä mukaan. Aloitamme samalla valmistautumisen vuoden huippukohtaan, Prodekon jo perinteeksi muodostuvaan seminaariin. Vappuviikolla perjantaina 28.4. ohjelma alkaa yrittäjyys teeman ympärillä liikkuvalla seminaariohjelmalla ja päivä huipentuu upeaan illanviettoon bändeineen. Seminaari kokoaa Kalastajatorpalle koko Prodeko-yhteisön: alumnin, opiskelijat ja laitoksen väen. Lippuja on vielä tarjolla, joten varmista paikkasi tapahtumassa pian. Samalla kannattaa myös muistuttaa tapahtumasta mm. vuosikurssikavereita.

Vaikka alumnitoimintamme on jo nykyisellään aktiivisuudessa vertaansa vailla Suomessa, emme vielä valitettavasti tavoita kaikkia Prodekon alumneja. Seminaarin tarkoituksena onkin luoda luonnollinen kohtaamispaikka vuosittain mahdollisimman monelle meistä. Olemme myös juuri ottaneet käyttöön uudistetun alumnirekisterin. Kevään aikana pyytäisimme kaikkia teitä tarkistamaan ja päivittämään tietonsa, jotta kesällä kirjamuodossa ilmestyvästä matrikkelista tulisi mahdollisimman kattava. Tule siis mukaan alumnin toimintaan sekä tapahtumiin ja haasta mukaan myös kaverisi!

Perttu Rönkkö, Alumnin pj 2017
Perttu.ronkko[at]iki.fi / 050 537 2722
Ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

Sisältö
1. Menneet tapahtumat
a. eQ excu 1.3
b. Sanoma excu 29.3
2. Tulevat tapahtumat
a. Hilti excu 10.4
b. Prodeko Seminaari 28.4
c. Wappushampanjat Ulliksella 1.5
d. OP excu 10.5
e. Relex excu tulossa
f. Paikka Y 1.9
g. Puolipitkä 27.10
h. Sikajuhlat / Tasavuosikymmen tapaaminen tulossa syksyllä
i. PoRan jahti tulossa syksyllä
3. Uusi alumnirekisteri & matrikkeliprojekti
4. Prodeko Venturesin kuulumiset
5. Haluatko excuisännäksi
6. Killan kuulumiset

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Menneet tapahtumat

eQ Excu 1.3.

Excu eQ:lla alkoi hyvillä tarjoiluilla ja katsauksella tapahtumiin, jotka ovat johtaneet nykyisen eQ:n muodostumiseen. Mikko Ketola toimi asiantuntevana isäntänä ja esitteli varainhoidon nykytilaa sekä arivoita tulevasta; samalla peilaten varsin ansiokkaasti laajempaan historialliseen kuvaan korko- ja osakemarkkinoiden käyttäytymisestä. Ilta sujui mielenkiintoisen esityksen vauhdittamana ja yleisölläkin oli paljon kysyttävää ja sanottavaa. Excun viimeiset tiedonjanoiset olivat sammutettu vasta illalla kymmenen aikoihin. Iltaan sisältyi siis paljon asiaa ja hyvät tarjoilut!

Sanoma excu 29.3.
Sanomat isännöivät Prodeko Alumni Jussi Valtosen johdolla yhteis-excursion alumnille, killalle, ja Athenelle. Vierailun aikana saimme todella kovan kattauksen key-note puheita Sanomien eri osa-alueiden johtajilta viihtestä vakavampaan datajournalismiin. Vierailun alkuun saimme kattavan kuvauksen Sanomien liiketoiminnoista ja luvuista – Suomen liikevaihdosta (580Me) tulee noin puolet tilaajilta ja noin puolet mainostajilta.

Yleisesittelyn jälkeen vuorossa oli lyhyt katsaus assertiiviseen myyntiin – eli myyntitapaan, jota tarvitaan kun asiakkaalla ei ole kovin korkeat odotukset myyjän osaamisen tai myytävän tuotteen tuoman lisäarvon suhteen. Tässä tilanteessa pärjää vain noin 5% myyjistä. Menestyksen tukena auttaa myyntistrategian luonti, myyntitilanteen harjoittelu, pitkäjänteisyys, sekä tulevaisuuteen varautuminen.

Myyntitekniikan jälkeen saimme kuvauksen Nelosen myymästä sisällöstä ja siitä miten sisällöt saadaan parhaaseen hintaan ja parhaaseen paikkaan silmäparien maksimoinniksi. Tiivis kaava menestykseen: vapaaottelu + excel = profit

Hyvää vastapainoa viihteellisyydelle toi katsaus HS:n datadeskin työhön. Datadesk kehittää uudenlaisia tapoja uutisoida ja visualisoida kiinnostavaa dataa – esimerkkeinä vaikkapa HS:n interaktiiviset sisällöt ja puoli-automaattisesti luodut uutiset liikennetilanteista ja vaaliseurannasta.

Lopuksi kuulimme Sanomasta työpaikkana ja Sanomien työskentelykulttuurista, jossa arvostetaan kovia tekijöitä ja hyviä tyyppejä, työskennellään suomen vaikuttavimpien asiakkaiden kanssa, sekä ollaan ajan hermoilla.

Puheiden aikana yleisöstä tuli hyvää haastoa puhujille journalismin ja viihteen välillä tarvittavaan eettiseen tasapainoiluun, klikkijournalismiin, ja media-alan tulevaisuuden kilpailukykyyn liittyen.

Kiitos Hasse, Karri, Unna, Juhani ja Hanna loistavista puheenvuoroista ja Jussi + muut Sanoma alumnit mahtavasta isännöinnistä.

2. Tulevat tapahtumat

Hilti excu 10.4
Hiltillä pääsemme testaamaan miltä tuntuu olla ison PoRan puikoissa.

Excun aiheena ovat Globaalin perheyrityksen kulttuuri ja innovaatiot menestyksen pohjana.
Hilti on edelläkävijä rakennusalalla, jolle Hilti pyrkii innovaatioilla ja digitalisaatiolla luomaan lisäarvoa ja tuottavuutta. Hilti omistaa tuotteidensa ja palveluidensa koko arvoketjun; suunnittelusta valmistukseen ja niiden markkinoinnista myyntiin.
Mitä Hilti tekee konkreettisesti uudistaakseen rakennusalaa?
Miltä innovaatio näyttää rakennusalalla?
Exkursiolla PoRaudutaan näihin asioihin ja Hiltin tapaan kehittää rakennusalaa pitkäjänteisesti ja kestävästi. Tulet myös näkemään ja kokemaan Hiltin laitteiden innovatiivisen kehityksen ihan konkreettisesti itse PoRan varressa. Lopuksi nautimme syötävää ja juotavaa kysymysten ja keskustelun äärellä.
Excun isäntänä toimii Matias Järnefelt.

Ilmo on jo auki osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/502

Prodeko Seminaari 28.4.

Koko Prodeko-yhteisön superpäivä kerää yhteen alumnin, opiskelijat ja tuotantotalouden laitoksen väen Kalastajatorpalle 28.4!

Päivä käynnistyy seminaariohjelmalla klo 13.00. Seminaarin teemana on yrittäjyys, jota käsitellään niin startupien kuin suurempien yritysten näkökulmasta. Puhujiksi on tähän mennessä varmistunut mm. Risto Siilasmaa, Ilkka Paananen ja Marianne Vikkula. Seminaarissa julkistamme myös Prodeko-yhteisön arvot, saamme katsauksen Prodeko Venturesin portfolioon ja kuulemme Aalto-kampuksen uusiutumisesta.

Iltapäivä jatkuu klo 16.30 cocktaileilla ja alumnin kevätkokouksella. Tämän jälkeen iltaa jatketaan buffet-illallisen merkeissä. Loppuillan viihtyvyydestä huolehtivat killan bändi, Economic Eclipse ja Alumni Open Jam.

Tervetuloa siis tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja. Jos et ole vielä aiemmin käynyt alumnin tapahtumissa, tässä on tilaisuutesi tulla mukaan aktiiviseen toimintaamme! Halutessasi voit myös osallistua vain seminaariin tai iltaohjelmaan.

Yli puolet lipuista on jo myyty, joten varmista paikkasi kevään huipputapahtumaan mahdollisimman pian!

Lipunmyynti on auki osoitteessa: https://holvi.com/shop/Prodeko/

Lisätietoja, tarkempi aikataulu sekä ajantasaisesti päivittyvä puhujalistaus löytyvät Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/738695856298901/

Excursio OPn Uusiin liiketoimintoihin 10.5.
Lähde mukaan kuulemaan miten OPsta ollaan tekemässä monialaista palveluyritystä ketterin keinoin.
https://op-lab.fi/
Ilmoittautuminen avataan 19.4.
Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä

Raskas Teollisuus -Puolipitkä 27.10
Alumnin legendaarinen puolipitkä tulee taas. Save the date: 27.10.
Startti aamutuimaan Helsingistä. Paluu omin neuvoin Turusta
Lisää infoa luvassa seuraavassa alumnikirjeessä.
Vahvistuneet vierailut:
– Uudenkaupungin autotehdas
– Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
– Turun Laivatehdas (Meyer)
Jos yrityksesi haluaa lähteä mukaan puolipitkäisännäksi, niin ole yhteydessä joko Perttu Rönkköön tai Lauri Tolvakseen. Pystymme tarjoamaan näkyvyyttä muutaman bussi-puheenvuoron sekä illallistarjoilujen muodossa myös yrityksille, joilla ei ole toimitiloja Uusikaupunki-Turku -akselilla.

3. Uudistettu alumnirekisteri julkaistu ja alumnimatrikkeli painoon 31.5.2017

https://alumnirekisteri.prodeko.org

Uudistettu alumnirekisteri sisältää tiedot suoraan siirrettynä aikaisemmasta tietokannasta, huomattavasti paremmalla käyttöliittymällä. Vaikka tiedot onkin siirretty aikaisemmasta tietokannasta, suositellaan jokaisen itse tarkistavan, että tiedot ovat yhä oikein ja päivittävän mahdollisesti muuttuneet tiedot. Matrikkeli painetaan uudistetun rekisterin tietojen mukaisesti.

Uudessa käyttöliittymässä on lisäksi mahdollisuus etsiä muiden alumnien tietoja etu- ja sukunimellä sekä fuksivuosikurssilla. Tähän oleellisesti liittyen on myös mahdollisuus määrittää mitä omia tietoja näkyy muille kirjautuneille käyttäjille. Muista tallentaa profiilisi myös muuttaessasi tietojen näkyvyys asetuksia. Mitkään tiedot eivät näy muille kuin sisäänkirjautuneille käyttäjille, eli kyseessä on ikään kuin sähköisessä muodossa oleva alumnimatrikkeli.

Mikäli kirjautuminen ei onnistu tai olet unohtanut kirjautumiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen, ota yhteyttä alumnikoordinaattoriin: alumnirekisteri(at)prodeko.org

Myös fyysinen alumnimatrikkeli on työn alla, ja sen takia kaikkia pyydetään nyt varmistamaan, että tiedot rekisterissä ovat oikein. Oman profiilin asetuksissa on myös halutessaan mahdollista kieltää tietojen julkaiseminen painetussa matrikkelissa.

Tiedot tulee olla päivitetty 31.5.2017 mennessä. Sen jälkeen matrikkeli menee painoon. Matrikkelin ennakkotilaamisesta tiedotetaan myöhemmin.

4. Prodeko Venturesin kuulumiset

Prodeko Venturesin yhtiökokous järjestetään Prodeko Seminaarin yhteydessä 28.4. klo 17. Yhtiökokoukseen osallistuminen ei vaadi seminaarilippua. Varsinainen yhtiökokouskutsu toimitetaan myöhemmin.

5. Haluatko excuisännäksi
Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!
Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

6. Killan kuulumiset

Kevään isot projektit etenevät hyvää vauhtia. Prodeko Seminaari on kerännyt todella paljon kiinnostusta, ja myös opiskelijalipuille odotetaan yleisöryntäystä kun ilmoittautuminen myöhemmin tällä viikolla avataan. Lisäksi kauan odotettu uudistunut alumnirekisteri saatiin julkaistua, käykäähän kurkkaamassa: http://alumnirekisteri.prodeko.org. Tällä viikolla kiltahuone tyhjenee, kun suuri joukko kiltalaisia suuntaa maakuntakierrokselle Kotimaan PuoliPitkän muodossa. Sen jälkeen alkaakin jo viimeisten viikkojen rutistukset ennen Wapun odotusta.