Alumnitiedote 3/2017

Tervehdys Alumni!
Prodeko yhteisö elää yhä vahvempana ja elinvoimaisempana. Järjestimme keväällä järjestyksessään toisen Prokekoseminaari jopa edellistä 50-vuotisjuhlaseminaaria suurempana. Seminaari kokosi yhteen kaikkiaan XXX alumnia, opiskelijaa ja laitoksen edustajaa. Olemme myös jo aloittaneet vuoden 2018 seminaarin järjestelyn, joten upeasta seminaaristamme muodostuu perinteinen jokakeväinen tapahtuma. Save the date: 27.4.2018 – Kokoonnumme Dipoliin Vappua edeltävänä perjantaina.

Alumnirekisteri on muutettu sähköisen matrikkelin muotoon, jotta yhteisömme jäsenet löytävät toisensa aiempaa helpommin. Tarkempia lisätietoja uudistuksesta löytyy tästä tiedotteesta. Syksy jatkuu tapahtumien osalta rikkaana: excut, puolipitkä, PoRan jahti, alumnisitsit ja sikajuhlat vuosikurssitapaamisineen ovat oivia tilaisuuksia osallistua alumnimme toimintaan. Toivoisin erityisesti vilkasta osallistumista Relex excun yhteydessä järjestettävään syyskokoukseen 23.11. Valitsemme kokouksessa alumnille uuden hallituksen. Suosittelen lämpimästi osallistumista yhteisen aktiivisen alumnimme rakentamiseen. Tervetuloa aktiivisesti mukaan toimintaamme.

Perttu Rönkkö, Alumnin pj 2017
Perttu.ronkko[at]iki.fi / 050 537 2722
Ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

Sisältö
1. Menneet tapahtumat
a. Hilti excu 10.4
b. Prodeko Seminaari 28.4
c. Wappushampanjat Ulliksella 1.5
d. OP excu 10.5
e. Paikka Y 1.9
2. Tulevat tapahtumat
a. Ooppera excu 27.9
b. Puolipitkä 27.10
c. PoRan jahti 29.10
d. Alumnisitsit 18.11
e. Relex excu / Syyskokous 23.11
f. Sikajuhlat / Tasavuosikymmen tapaaminen 24.11
G. 27.4.2018 PRODEKO SEMINAARI
3. Alumnirekisterin yksityisyysasetukset muuttuneet
4. Alumnimatrikkelin tilanne
5. Prodeko Venturesin kuulumiset
6. Haluatko excuisännäksi
7. Killan kuulumiset
Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349
1. Menneet tapahtumat

Hilti excu 10.4
Hiltillä meidät otti vastaan Prodekon alumni, toimitusjohtaja Matias Järnefelt. Saimme kuulla yhtiön ainutlaatuisesta historiasta, arvoista ja toimintamalleista mutta excun kruunasi poralaisille rakas harrastus eli tietysti poraaminen.
Prodeko Seminaari 28.4.
Prodekon Seminaari keräsi alumnit, opiskelijat sekä laitoksen yhteen kuulemaan mielenkiintoisia esityksiä niin nuorilta kuin vähän kokeneemmiltakin alumneilta. Tilaisuudessa julkaistiin myös Prodekon arvot, jotka ovat Think big, Get Things Done, Learn and Grow, Give Back, Be a Good Person. Ilta jatkui tanssin tahdissa myöhään Kalastajatorpalla. Vuonna 2018 seminaari järjestetään aiempaa suurempana 27.04. Dipolissa – viime vuoden perusteella kannattaa lyödä tämä päivä kalenteriin jo nyt!
Excursio OPn Uusiin liiketoimintoihin 10.5.
Alumnin ja Killan excuvieraat pääsivät tutustumaan OPn Uusiin liiketoimintoihin Masa Peuran, Lauri Tolvaksen, Anton Danielsenin, sekä muun tiimin johdolla.

Ohjelmassa oli katsaus OPn tapaan viedä uuden liiketoiminnan kehityshankkeita eteenpäin ketterin keinoin. Lauri Tolvas alusti tilaisuuden lyhyellä päivityksellä OPn uudesta strategiasta, Sonja Heikkilä kertoi miten OPlla uskotaan ihmisten liikkumisen tarpeiden kehittyvän tulevina vuosina, Markus Sarja esitteli OP:n ratkaisusta työnteon murrokseen ja kevytyrittäjyyden yleistymiseen, Anton Danielsen alusti keskustelun OPn lähestymistavasta start-up yhteistyöhön, ja Masa Peura veti keskustelun yhteen kuvaamalla OP Labin (Uuden liiketoiminnan kehitysyksikkö) toimintamallin ja roolin laajemmassa kokonaisuudessa.

Virallisten esitysten jälkeen kuulimme OPlla töissä olevien alumnien tarinoita siitä, mikä heidät oli aikoinaan taloon tuonut, sekä nautimme kevyestä illallisesta normaalien ruokajuomien saattelemana.

Järjestävä taho kiittää osallistujia hyvästä keskustelusta!
Paikka Y 1.9
Paikka Y keräsi taas perinteisin menoin alumnit yhteen syyskuun alussa – ohjelmassa oli mm. Prodeko Ventures yrittäjien esiintymisiä.
2. Tulevat tapahtumat
Ooppera excu 27.9
Suomen Kansallisooppera kutsuu Prodekon Alumnin syksyn ensimmäiselle excursiolle. Aluksi pääsemme Oopperan kulissien taakse näkemään, miten tällaisessa suomalaisessa kulttuurilaitoksessa toimitaan. Tämän jälkeen pääjohtaja Päivi Kärkkäinen esittelee puheenvuorossaan taidelaitoksen johtamista, haasteita ja palkitsevia hetkiä.
Ilta huipentuu halukkaille Rigoletto-esitykseen, joka alkaa kello 19. Ooppera on luvannut liput takapermannolle meille puoleen hintaan (36 euroa). Ilmoittautuessasi voit ilmoittaa halukkuutesi myös esitykseen jäämisestä. HUOM! Sitova ilmoittautuminen ennen 18.9. Lisätietoa esityksestä: http://oopperabaletti.fi/ohjelmisto/rigoletto/
Lyhyesti:
Mitä: Vierailu Suomen Kansallisoopperaan
Milloin: 27.9. kello 17
Missä: Oopperatalo, tapaaminen Töölönlahden sisääntulon puolella
Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: ilmo.prodeko.org/fi/543
Raskas Teollisuus -Puolipitkä 27.10
Alumnin Raskas Teollisuus -Puolipitkä
——————————————————-
Tervetuloa mukaan Alumnin lengendaariselle puolipitkälle Varsinais-Suomeen. Ohjelmassa mm. Uudenkaupungin Autotehdas, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, sekä Meyer Turun telakka.

Lähtö 7:00 Helsingistä Kiasman edestä
Omaehtoinen paluu Turusta. Järjestetty ohjelma päättyy viimeistään kello 21:45

Ilmoittautuminen avataan 19.9.2017 kello 16:00 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/545
Puolipitkälle on rajoitetusti paikkoja, eli toimi nopeasti.
Ilmoittautuminen päättyy 2.10.

Excuohjelma ja omaehtoinen majoitus 36e/hlö
Excuohjelma ja majoitus Börsissä kaverin kanssa 83e/hlö
Excuohjelma ja majoitus Börsissä omassa huoneessa 120e/hlö
(Hinnat eivät sisällä vähennettävää alvia)
PoRan jahti 29.10

Perinteinen PoRan hirvijahti tapahtuu tänäkin vuonna Topenon Erän isännöimänä Lopen maastoissa sunnuntaina 29.10. Kokoontuminen seuran majalla klo 8:00. Jahdin jälkeen saunomista paikallisten isäntien kanssa ja sitten illan suussa kohti kotia /seuraavaa jahtia.
-Mukaan mahtuu 12 metsästäjää, joilla tulee ennen jahtia olla suoritettuna vuoden 2017 hirvimerkki (hyvä tapa ja samalla aseen kohdistus).
-Myös pari ajomiestä voi tulla mukaan harjoittelemaan /tutustumaan hirvenmetsästykseen.
-Jahti on omakustanteinen. Hinta/osallistuja sisältää päiväateriat ja tullee olemaan luokkaa 100-150€ + kaatomaksut. Tämä tarkentuu jahdin lähestyessä.
-Kuljetukset omin voimin /kimppakyydein.
Tällä kertaa pelkkä ilmoittautumisjärjestys ei ratkaise osallistumista, vaan myös metsästyskokemus huomioidaan. Ilmoittaudu jonoon, jos kiintiö on täynnä.
Jahtia johtavat raittiusneuvos Petteri Wallden sekä Tutu Wegelius-Lehtonen.
Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: http://ilmo.prodeko.org/fi/533
Sikajuhlat / Tasavuosikymmen tapaaminen 24.11
Perinteiset sikajuhlat tulevat taas. Tule katsomaan mitä uudet huikeat fuksimme ovat keksineet! Samalla on luonnollisesti loistava tilaisuus tavata omia vuosikurssi kavereita vuosilta 07, 97, 87, 77 ja ehkä jopa 67.
Alumnisitsit 18.11
50v -juhlavuodesta on nyt selvitty ja menojalka alkaa taas vipattaa itse kullakin. Ei hätää! Marraskuussa on aika kerääntyä saman pöydän ääreen sekä vanhojen tuttujen että nykyisten opiskelijoiden kanssa sitsien merkeissä.
Varaa siis 18.11. kalenterista, cocktailtilaisuus tulee alkamaan klo 18 ja itse sitsit klo 19.
Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 21.10. Prodekon ilmokilkkeessä ilmo.prodeko.org. Tarkempi linkki ilmoitetaan myöhemmin.
Mitä: Alumnisitsit
Missä: Smökki (Jämeräntaival 4, 02150 Espoo)
Milloin: Lauantaina 18.11. klo 18:00
DC: Cocktail
Hinta: 25€
Miksi: Tapaa vanhat kaverit sekä uudet Prodekolaiset!
Relex excu ja Alumnin syyskokous 23.11.
Relex kutsuu meidät exculle kuulemaan, miten on rakennettu toimitusketjun hallinnan kasvutarina. Samassa yhteydessä järjestetään myös Alumnin syyskokous. Paikka selviää myöhemmin. Ilmoittautuminen XX.XX.
Prodeko Seminaari 27.04.2018
Prodeko Seminaari palaa suurempana kuin koskaan! Yhteisömme ykköstapahtuma kokoaa tuotantotalouden opiskelijat, alumnit sekä laitoksen henkilökunnan Dipoliin perjantaina 27.4.2018. Viime kevään seminaarin kuvat löydät Facebook-tapahtuman kautta: https://www.facebook.com/events/738695856298901
3. Alumnirekisterin päivitys – yksityisyysasetukset muuttuneet
Alumnirekisterimme on päivitetty sähköisen matrikkelin muotoon. Sähköinen rekisterimme sisältää nyt oletusarvoisesti julkisina vastaavat tiedot, kuin aiemmin paperiversioina painetussa matrikkelissa. Alumnirekisteriin pääsy on luonnollisesti rajattu vain rekisterin jäsenille.

Muutosta varten alumnin hallitus on päättänyt muuttaa alumnirekisterin yksityisyys asetukset hieman julkisemmiksi. Toteutus on astunut voimaan sunnuntain 12.9.2017.
Rekisteriseloste muutetaan muotoon: ” Rekisterin tiedot, niiltä osin kuin kukin rekisteröity on ne sallinut, ovat muiden rekisteriin kuuluvien henkilöiden saatavilla ja ne julkaistaan Prodekon sähköisessä matrikkelissa osoitteessa https://alumnirekisteri.prodeko.org. Pääsy Prodekonsähköiseen matrikkeliin on ainoastaan rekisteriin kuuluvilla henkilöillä. Rekisterin tiedot voidaan myös julkaista Prodekon painetussa matrikkelissa. Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa julkaisu osittain tai kokonaan.”
Mikäli koette, että ette halua tietojenne näkyvän voitte edelleen käydä piilottamassa tietonne muilta käyttäjiltä. Kaikkia suositellaan tarkastamaan asetuksensa ja päivittämään ne ajan tasalle.
https://alumnirekisteri.prodeko.org
Uudistettu alumnirekisteri sisältää tiedot suoraan siirrettynä aikaisemmasta tietokannasta, huomattavasti paremmalla käyttöliittymällä. Vaikka tiedot onkin siirretty aikaisemmasta tietokannasta, suositellaan jokaisen itse tarkistavan, että tiedot ovat yhä oikein ja päivittävän mahdollisesti muuttuneet tiedot. Matrikkeli painetaan uudistetun rekisterin tietojen mukaisesti.

Uudessa käyttöliittymässä on lisäksi mahdollisuus etsiä muiden alumnien tietoja etu- ja sukunimellä sekä fuksivuosikurssilla. Tähän oleellisesti liittyen on myös mahdollisuus määrittää mitä omia tietoja näkyy muille kirjautuneille käyttäjille. Muista tallentaa profiilisi myös muuttaessasi tietojen näkyvyys asetuksia. Mitkään tiedot eivät näy muille kuin sisäänkirjautuneille käyttäjille, eli kyseessä on ikään kuin sähköisessä muodossa oleva alumnimatrikkeli.

Mikäli kirjautuminen ei onnistu tai olet unohtanut kirjautumiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen, ota yhteyttä alumnikoordinaattoriin: alumnirekisteri(at)prodeko.org

4. Alumnimatrikkelikirjan tilaus
Tilaa Alumnimatrikkeli nyt
Jo jonkin aikaa työn alla ollut Alumnimatrikkeliprojekti on vihdoin päätynyt pisteeseen, jossa aktiivinen tietojen kerääminen on saatu valmiiksi. Tiimi alkaa nyt järjestelemään tietoja painettavaan muotoon, joten nyt on viimeinen hetki käydä päivittämässä tietonsa alumnirekisterissä, mikäli haluaa saada ne viimeisimmässä muodossa painettavaan matrikkeliin. Itse painotuote tullaan julkaisemaan todennäköisesti lokakuussa. Omat tiedot voi käydä tarkastamassa ja päivittämässä osoitteessa alumnirekisteri.prodeko.org.
Matrikkelista tullaan painamaan ennakkotilauksen kokoinen painos, ja hintaa kappaleelle tulee 35€. Käy tekemässä ennakkotilaus osoitteessa holvi.com/shop/Prodeko
Ennakkotilauksen perusteella tehtävän painoksen jälkeen matrikkelia tullaan toimittamaan on-demand -painoksina kiinnostuneille tilaajille, mutta hinta tulee olemaan luonnollisesti kalliimpi. Käy siis tilaamassa matrikkeli heti!
Mahdollisissa ongelmatilanteissa avustavat matrikkelivastaava Pyry Huhtanen (@aalto.fi) ja alumnikoordinaattori Riku Suonsivu (@aalto.fi).
5. Prodeko Venturesin kuulumiset
Viime kevään aikana Prodeko Venturesin portfolio on kasvanut neljällä uudella yrityksellä! Käytössä on ollut useaan otteeseen myös kanssasijoituskierros, jossa Prodekon alumnit ovat voineet osallistua yritysten sijoituskierrokseen, Prodeko Venturesin rinnalla.
Lyhyet esittelyt neljästä kevään portfolio tulokkaasta:
Lumoa tarjoaa yrityksille SaaS-palvelua, joka koostuu asiakaspalautteen keräämisestä, automaattisesta analytiikasta ja palautteen perusteella asiakkaalle takaisin palaamisesta. Koneälyyn pohjautuva analytiikka analysoi automaattisesta mistä aihealueista asiakkaat puhuvat ja tuo esille ne kokonaisuudet, jotka vaikuttavat eniten asiakaskokemukseen.
Rivender on kehittänyt järjestelmän, joka mahdollistaa kauppiaille miehittämättömän ja 24/7 auki olevan ruokakaupan pitämisen. Sen ModulShop –automaattiratkaisulla voidaan toteuttaa automaattitoimisia ruokakauppoja pienistä lähikaupoista aina supermarket -kokoluokkaan saakka.
Venuu on tapahtumatilojen hakupalvelu, joka helpottaa sopivan tilan löytämistä yksityis -ja yritystilaisuuksiin. Palvelun käyttö on tilan etsijälle täysin maksuton ja tiloille Venuu on kustannustehokas kanava asiakkaiden tavoittamiseksi.
Meru Health on netissä toimiva digiklinikka, joka on erikoistunut masennuksen (ja siihen liittyvän ahdistuksen) hoitoon. Meru Healthin palvelu on kahdeksan viikon terapia- ja itsehoito-ohjelma johon tullaan lähetteellä.
Hoidon aikana mitataan hoidon vastetta (PHQ-9 skaala) ja hoidon jälkeen tuotetaan hoitoraportti.
Meru Health hyödyntää modernia data-analytiikkaa tehden hoidosta yksilöllistä, mitattavaa ja tehokasta.
Portfolion kasvu on kevään osalta edennyt hyvin ja myös syksy näyttää aktiiviselta. Mikäli sinula on kysymyksiä portfoliosta, toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee tukea ja alkuvaiheen pääomaa toiminnan käynnistämiseen, ota yhteyttä Niklas Jaloseen (niklas[at]prodekoventures.com). Lisätietoja aiemmista portolio yrityksistä ja toiminnasta löytyy nettisivuiltamme: prodeko.vc
Tulevana syksynä Prodeko Ventures laajentaa kehitysyhtiönsä toimintaa lanseeraamalla alumnien välisen kaupallisen mentorointipalvelun. Kyseessä on vuoden mittainen ohjelma, jossa kokeneet prodeko-alumnit tarjoavat osaamistaan ja tukeaan lupaaville, uran merkittävimmissä käännekohdissa oleville henkilöille ja auttavat heitä kasvamaan niin yksilöinä kuin johtajinakin.
Mentorointipalveluita tullaan tarjoamaan kahdella eri tasolla:
1. Keskisuurille yrityksille suunnattu ohjelma keskittyy mentoroitaviin, jotka ovat ottamassa urallaan merkittävän askeleen eteenpäin mm. position vaihdoksen tai vastuun laajenemisen yhteydessä. Mentoreina toimivat menestyneiden kasvuyritysten johtohenkilöt sekä eri funktionaalisten osa-alueiden huippuasiantuntijat.
2. Pörssiyritysten ylimmälle johdolle suunnatussa ohjelmassa keskitytään ensimmäistä kertaa johtoryhmään tai hallitustehtäviin siirtyviin henkilöihin ja kyseiseen transitioon liittyviin uusiin haasteisiin. Mentoreina toimivat kokeneet prodekolaiset, joilla on useiden vuosien kokemus vastaavista tehtävistä.
Ohjelmissa kiinnitetään erityistä huomiota sopivan mentori-mentoroitava-parin löytymiseen ja molemmille osapuolille tarjotaan exit-mahdollisuus ohjelman missä tahansa vaiheessa. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan mentorina, haluaisit löytää itsellesi sopivan mentorin tai näkisit, että kyseisille ohjelmille voisi olla tarvetta yrityksessäsi, ota yhteyttä Lotta Waldéniin (lotta[at]prodekoventures.com) tai Niklas Jaloseen (niklas[at]prodekoventures.com), jotka antavat aiheesta lisätietoja.
6. Haluatko excuisännäksi
Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!
Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?
7. Killan kuulumiset
Kuukausi pyörähti syyskuun puolelle, mikä tietysti merkitsee uusia fukseja sekä syksyn starttia. Yksi tämän syksyn merkittävimmistä projekteista on uuden alumnirekisterijärjestelmän lanseeraus killan ja alumnin yhteiseksi jäsenrekisteriksi sekä sähköiseksi matrikkeliksi. Tästä syksystä alkaen kaikille uusille fukseille luodaan tunnukset ja he pääsevät saman tien osaksi Prodekon sähköistä matrikkelia. Näin yhteisömme jäsenten yhteystiedot pysyvät paremmin tallessa, kun valmistumisen kynnyksellä ei ole enää vaaraa unohtaa rekisteröityä alumnirekisteriin.