Alumnitiedote 4/2017

Tervehdys Alumni!

Alumnin syyskausi on ollut aktiivisen toiminnan aikaa. Excuja on ollut tiiviiseen tahtiin, sitsit ja jahti onnistuivat mainiosti ja sukellus raskaaseen teollisuuteen Puolipitkän merkeissä oli loistava kokonaisuus. Syyskokouksessa oli myös runsas osanotto ja alumnin hallituspaikat tulevalle kaudelle ratkottiin vaalipuheiden jälkeen äänestäen.

Neuvottelukunta sai vieraakseen marraskuun kokoukseen Aalto yliopiston uuden rehtorin Ilkka Niemelän. Keskustelimme oppimisen ja opetuksen murroksesta käsitellen teemoja, kuten life long learning, mikrotutkinnot ja industry academia collaboration. Rehtori kertoi näkevänsä Prodeko yhteisön aktiivisena toimijana Aallon toiminnan kehittämisessä jatkossakin. Vierailun päätteeksi luovutimme Ilkan käyttöön killan ja alumnin hankkiman Prodeko-brändätyn Gibson Les Paul sähkökitaran – Toivottavasti näemme Ilkan soittamassa Prodeko-kitaraa tulevissa tapahtumissamme.

Oma puheenjohtajakauteni päättyy pian. Toivotan tervetulleeksi uudet alumnin hallituksen jäsenet ja kiitän koko yhteisöä hienosta yhteisestä tekemisestä. Odotan myös innolla kevätkauden tapahtumia, erityisesti yhteisömme kokoavaa Seminaaria Dipolissa Vappua edeltävänä perjantaina. Tehdään taas seminaarista edellistä kertaa isompi!

Perttu Rönkkö, Alumnin pj 2017

Perttu.ronkko[at]iki.fi / 050 537 2722

Ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

Sisältö

1. Menneet tapahtumat
a. Ooppera excu 27.9
b. Puolipitkä 27.10
c. PoRan jahti 29.10
d. Alumnisitsit 18.11
e. Relex excu / Syyskokous 23.11

2. Tulevat tapahtumat
a. 30.01.2018 Vaisala excu
b. 27.04.2018 PRODEKO SEMINAARI

3. Alumnin hallituksen uusi kokoonpano

4. Haluatko excuisännäksi

5. Killan kuulumiset

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Menneet tapahtumat

Ooppera excu 27.9

Raskas Teollisuus -Puolipitkä 27.10

PoRan jahti 29.10

PoRan jo perinteinen jahti järjestettiin mukavassa syyssäässä jo toista kertaa Petteri Walldénin ja Tutu Wegelius-Lehtosen puuhaamana. Pääsimme jälleen Topenon Erän vieraiksi Lopelle. Hirviä oli hyvin liikkeellä ja saimme saaliiksi komean sarvipään. Pääsimme nauttimaan isäntiemme vieraanvaraisuudesta heti aamupalasta alkaen. Jahdin päälle nautittiin vielä tuhti riistaruoka ja saunottiin jahtimajalla.

Sikajuhlat / Tasavuosikymmen tapaaminen 24.11

Perinteiset sikajuhlat juhlittiin taas. Paikalla oli runsaasti alumneja nauttimassa fuksien aikaansaannoksista. Lisäksi Tuotantotalouden laitos tarjosi mielenkiintoisen katsauksen opiskelun sekä tutkimuksen nykyiseen tilaan.

Alumni-Kiltasitsit 18.11

Lähes 100 alumnia ja kiltalaista kokoontui juhlimaan syksyä. Tilaa tosin ei ollut tunnistaa Smökiksi upeiden koristeluiden, ammattitaitoisen henkilökunnan ja vuosijuhlatasoisen ruuan vuoksi. Lukkarien pitkät aasinsillat saivat inspiraationsa iltapäivälehdistä ja aikakauslehti Seiskasta. Näimme myös taidokasta tankotanssia ja nautimme jatkoilla bändin musisoinnissa. Portviinitarjoilu pääruuan ja jälkiruuan välissä oli hieno innovaatio! Pian uusiksi!

Relex excu 23.11.

Syyskokouksen yhteydessä vierailimme prodekolaistaustaisella Relex Solutionsilla kuulemassa kasvutarinaa vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelusta. Pääisäntänä yhtiön COO Tuomo Pesonen (Prodeko vk 2003) kertoi, kuinka Relex on kasvanut reilussa kymmenessä vuodessa globaaliksi SaaS-toimittajaksi. Nykyisin yhtiössä työskentelee yli 400 työntekijää ja jälleen kerran prodekolaiset ovat törkeästi yliedustettuja! Illan huipensi jännittävä kilpailu mallasjuoman viikkomyynnin ennustamisesta teekkarikyläkaupassa, jossa kokeneet alumniryhmät löivät sadasosaprosentin marginaalilla niin Prodekon kuin fyysikkokillan opiskelijoiden aiemmat saavutukset. Loppuillan buffet-illallinen mielenkiintoisine keskusteluineen keräsi myös kehuja. Kiitokset Relexille hienosta illasta!

2. Tulevat tapahtumat

Vaisala excu 30.01.2018

Vaisala Oyj kutsuu alumnit kuulemaan tarinaa yhtiöstä ja sen bisneksestä end-2-end IoT -sensoreista digitaalisiin palveluihin. Teemana erilaiset kasvustrategiat ja sisäiset start-upit muutoksen ajureina. Mukana myös tehdaskäynti yhdellä Suomen harvoista puhdashuoneista!

Tällä exculla voivat myös alumnit edistää uraansa: Vaisalalla on juuri nyt auki 1-2 Strategy and Business Development Managerin paikkaa muutaman vuoden työkokemuksen omaavalle tutalaiselle.

Vierailuun sisältyy buffet-illallinen.

Lyhyesti:

Mitä: Vierailu Vaisala Oyj:lle

Milloin: 30.1.2018 kello 17

Missä: Vaisalan pääkonttori, Vanha Nurmijärventie 21, 01670 Vantaa.

Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: ilmo.prodeko.org/601

Prodeko Seminaari 27.04.2018

Prodeko Seminaari palaa suurempana kuin koskaan! Yhteisömme ykköstapahtuma kokoaa tuotantotalouden opiskelijat, alumnit sekä laitoksen henkilökunnan Dipoliin perjantaina 27.4.2018. Viime kevään seminaarin kuvat löydät Facebook-tapahtuman kautta: https://www.facebook.com/events/738695856298901

3. Alumnin hallituksen uusi kokoonpano

Syyskokous pidettiin 23.11. Kokouksessa valittiin uusi hallitus alumnille. Hallituksen kokoonpano on seuraava.

Puheenjohtaja: Mikko Ketola

Jatkavat jäsenet: Miika Tiira, Anna Granskog(NK), Mikko Sippola(Prodeko)

Uudet jäsenet: Karla Nieminen, Kari Kasanen, Simo Hellgrén, Olli Kiikkilä(Prodeko)

4. Haluatko excuisännäksi

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!

Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

5. Killan kuulumiset

Killan vuosi alkaa olla paketissa, ja on aika siirtää viestikapula seuraajille. Kuluneen vuoden isot hankkeet on toteutettu yhdessä Alumnin kanssa: Prodekon arvojen lanseeraus ja viestintä, koko yhteisömme yhteinen ykköstapahtuma Prodeko Seminaari, sekä Killan ja Alumnin yhteinen sähköinen matrikkeli (https://matrikkeli.prodeko.org/). Näiden ohella killan arki on rullannut tuttuun tapaan, ja tätä viestiä kirjoittaessa fuksit ovat tekemässä viimeisiä valmisteluja ennen kuin Servin Mökin ovet aukeavat perinteisten Sikajuhlien kunniaksi. Näin loppuvuodesta on ajankohtaista pohtia myös ensi vuoden projekteja, ja suunnitteilla onkin mm. uudet nettisivut sekä pitkä ulkomaan excursio. Näiden etenemisestä, sekä muista ensi vuoden kuulumisista, teitä tiedottaa jatkossa killan uusi puheenjohtaja Olli Kiikkilä.

-Mikko