Alumnitiedote 2/2018

Tervehdys Alumni!

Prodeko-yhteisö jatkaa elinvoimaisena. Killan, Alumnin ja laitoksen yhteinen Prokeko Seminaari kokosi yhteen jälleen uuden ennätysmäärän alumneja, opiskelijoita ja laitoksen edustajia. Suuret kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille! Samoin kiitokset ovat ansainneet uraauurtavan Lifelong Learning -projektin aktiivit ja seminaarissa julkaistun Prodekon Matrikkelin toimitustiimi.
Tiiviin kevään ja ansaitun kesän jälkeen alumnien syksy jatkuu tapahtumien osalta toimeliaana: Paikka Y, excut, ja sikajuhlat vuosikurssitapaamisineen ovat oivia tilaisuuksia osallistua alumnimme toimintaan. Erityisesti haluan kutsua viime vuosina valmistuneet alumnit mukaan toimintaan. Älä jätä arvokasta Prodeko-yhteisöäsi jättäessäsi Otaniemen, vaan tule rohkeasti mukaan tapahtumiimme! Vuosikurssista riippumatta kaikki alumnit ovat myös aina tervetulleita mukaan järjestämään tapahtumia – joko hallituksessa tai muuten.

Mikko Ketola, Alumnin pj 2018
ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

Sisältö
1. Menneet tapahtumat
a. 27.04.2018 Prodeko Seminaari
b. 01.05.2018 Wappushampanjat Ulliksella
2. Tulevat tapahtumat
a. 28.05.2018 McKinsey excu
b. 07.09.2018 Paikka Y
c. Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen tulossa syksyllä
3. Lifelong Learning – projekti
4. Prodekon Matrikkeli
5. Prodeko Venturesin kuulumiset
6. Haluatko excuisännäksi
7. Killan kuulumiset
a. Pitkä excu Aasiaa
n

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Menneet tapahtumat

Prodeko Seminaari 27.04.2018

Prodeko Seminaari järjestettiin jo kolmatta kertaa isompana kuin koskaan 27.4. konferenssikeskus Dipolissa. Tapahtuma keräsi yhteen melkein 450 yhteisön jäsentä killasta, alumnista ja tutalaitokselta. Aamupäivän ohjelmassa keskusteltiin tiukasti pienryhmissä ajankohtaisista teemoista, kuten tekoäly ja platform strategies, tutalaitoksen edustajien fasilitoimana. Aamuohjelma kiteytettiin vielä paneelikeskustelulla elinikäisen oppimisen teeman ympäriltä.

Päivä jatkui edelleen itse seminaariohjelmalla Dipolissa, jossa lavalle nousivat mm. Ilkka Niemelä, Timo Ritakallio, Timo Ahopelto, Johanna Småros, Michael Widenius ja Jarkko Sairanen. Päivän mittaan tapahtumassa myytiin myös uunituoreita Prodeko-paitoja sekä painettuja alumnimatrikkeleita. Seminaariosuus päättyi yhteisön kolmikannan edustajista koostuvan projektitiimin pohjustamaan Lifelong Learning -projektin kickoffiin, jonka myötä myös ilmoittautuminen tarjontaan avattiin osoitteessa lifelonglearning.prodeko.org. Illan hämärtyessä yhteisö istuutui Prodeko Venturesin yhtiökokouksen ja alumnin kevätkokouksen kautta illallispöydän ääreen seurustelemaan ja nauttimaan ruoasta ja juomasta. Illallisen ohella riitti myös ohjelmaa, jonka aikana mm. eläköityvää Eero Elorantaa muistettiin yhteisön puolesta ja yleisöä nauratti PoRan lämmitelemänä prodekolainen stand up -koomikko. Ilta huipentui railakkaaseen live-musiikkiin sekä jatkoihin Rantasaunalla.

Nähdään taas ensi vuonna!

Wappushampanjat Ulliksella 1.5

Perinteikkääseen tapaan alumnille oli järjestetty tasoittavaa kuohuvaa vappupäiväksi Ullanlinnanmäelle. Tuulisesta ja kosteasta säästä huolimatta paikalle saatiin sisukasta väkeä nauttimaan shamppanjaa. Kuplajuoman kylkeen tarjoiltiin myös lisäksi kotikokattua aamiaista lämmikkeeksi. Tarjoilut järkätään odotettavasti myös ensi vuonna samaisella telttapaikalla.

2. Tulevat tapahtumat

McKinsey excu 28.05
We, the Prodeko alumni partners at McKinsey Helsinki, cordially invite you all to join us at our new office on Eteläesplanadi 18 for an evening of discussion.
Beyond re-connecting, we would like to share our perspective on how the management consulting space is evolving, how we are for our part shaping that space and profession. In addition, we would like to discuss with you a field that is very topical, and where we have also invested significantly: use of advanced analytics in organizations and the opportunities and challenges that brings to companies and the society more broadly. After the excursion program we will continue the discussions while dining and getting to know each other better.
Expecting to see you shortly,
McKinsey partners and Prodeko alumni
Anna Granskog
Lari Hämäläinen
Juuso Jääskeläinen

Aika: 28.5.2018 klo 17-20
Paikka: McKinsey Helsinki, Eteläesplanadi 18, 00130 Helsinki
Ilmoittautuminen : Aukeaa Tänään(09.05.2018) kello 13:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/650

Paikka Y 7.9.
Tervetuloa vaihtamaan kuulumiset vanhojen ja uusien alumnituttujen kanssa kuohuvan äärellä. Myöhemmin lisää illan ohjelmasta ja Prodeko-yhteisön uusimmista tuulista, mutta nyt on tärkeää varata päivä kalenterista ja kutsua kaikki alumnitoverit mukaan. Nähdään siis Ravintola Teatterissa pe 7.9.! Tilaisuuden yhteistyökumppanina toimii tänä vuonna Accountor.
https://www.facebook.com/events/1222567541212612/

Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen tulossa syksyllä

3. Lifelong Learning – projekti

Prodeko-seminaarissa julkaistiin Lifelong Learning -pilottiprojektin tulokset, joiden johdosta syksyllä käynnistyy ensimmäiset Prodeko-yhteisön sisäiset Lifelong Learning -afterwork vertaisryhmät Risto Siilasmaan ja Juha Äkräksen fasilitoimina. Alustavan kiinnostuksen ilmaiseminen ryhmiä kohtaan ja lisää tietoa näistä ryhmistä ja elinikäisestä oppimisesta löytyy osoitteesta lifelonglearning.prodeko.org. Kiinnostuksensa ilmaisseille lähetetään myöhemmin kesällä tarkemmat tiedot syksyn ryhmien aihealueista, sisällöistä, käytännön järjestelyistä, ja tietysti miten niihin pääsee mukaan!

4. Työpaikojen välitys

Arvoisat Alumnit,
Alumnin hallitus on päättänyt, että jatkossa Alumni välittää työpaikkailmoituksia.
Tavoitteena on sekä rahoittaa Alumnin toimintaa että helpottaa alumnien työllistymistä. Rahat käytetään täysin Alumnin yhteiseen hyvään eli tapahtumiin kuten Wappushampanjoihin ja Paikka Y:hyn.
Ilmoitusten hinta on alumneilta 300e alv. 0% ja ulkopuolisilta 1000e alv. 0%. Alumnin excujen yhteydessä työpaikasta ilmoittaminen on ilmaista.
Ilmoitukset jaetaan kootusti Alumnin sosiaaliseen mediaan (Facebook 750 hlö & Linkedin 870 hlö) sekä lisätään alumnitiedotteen (2500 hlö) loppuun. Ilmoittaminen tapahtuu jatkossa ottamalla yhteyttä alumnikoordinaattoriin. riku.suonsivu[at]aalto.fi
Opiskelijoille ja vastavalmistuneille tarkoitetut työpaikkailmoitukset jatkossakin välittää Prodeko. yrityssuhteet[at]prodeko.org

Ota rohkeasti yhteyttä yhteistyöstä!

Prodekon Alumnin hallitus

5. Prodeko Venturesin kuulumiset

Prodeko Venturesin kevät on vierähtänyt kolmen uuden sijoituksen, vuosikokouksen ja kahden opiskelijoille suunnatun, yrittäjyyteen kannustavan Prodeko Ventures Night -tapahtuman parissa.
Kuluvan vuoden aikana uusia sijoituksia on tehty yhteensä kahdeksaan yritykseen. Vuosikokouksen keskusteluissa nousi esille kiinnostus osallistua kanssasijoituskierroksille sekä muidenkin alumnin jäsenten kuin nykyisten osakkeenomistajien aktiivinen osallistuminen sijoituskohteiden neuvonantoon. Vuosikokouksessa salkkuyhtiöistä esittäytyivät Fiksuruoan Juhani Järvensivu, Wowandersin Maija Kaukonen, Fifth Cornerin Nelli Lähteenmäki, Talentadoren Saku Valkama, Rivenderin Antti ja Houmion Perttu Rönkkö.

Lyhyet esittelyt uusimmista sijoituksista:
Kaiku Health mahdollistaa runsaasti manuaalista työtä vaativan potilasseurannan automaation niin erityissairaanhoidon klinikoille kuin ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Kaiku Health -palvelun avulla klinikat keräävät potilailta täsmällistä tietoa hoitojen tehokkuudesta ja tarjoavat potilaille mahdollisuuden sujuvaan yhteydenpitoon kaikilla päätelaitteilla. Tekoälypohjaiselle oireseurannalle löytyy sovelluskohteita, joissa potilaan palvelu ja laatu paranee ja terveydenhuollon manuaalinen työ vähenee. Perustaja ja toimitusjohtaja Lauri Sippola.

Maki.vc on 70M€ euron rahasto, joka tekee siemen- ja A-kierroksen sijoituksia alkuvaiheen lupaavimpiin teknologiayrityksiin. Maki etsii tiimejä, joilla on potentiaalia mullistaa markkinoita kotipaikasta, toimialasta ja teknologiasta riippumatta. Rahaston takana Pirkka Palomäki ja Ilkka Kivimäki.

Houm.io kehittää rakennusautomaatiojärjestelmää, jota ohjataan langattomilla, ilman paristoja toimivilla kytkimillä, mobiiliapplikaatiolla ja puheohjauksella. Houm tarjoaa täydellisen valaistuksen, verhojen, lämmityksen ja ilmanvaihdon ohjauksen sekä laajan valikoiman sensoreita, joilla voi seurata rakennuksen tilannetietoja ja kuntoa. Operatiivinen johtaja ja osakas Perttu Rönkkö.

Mikäli sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, advisor-toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee neuvoja ja alkuvaiheen pääomaa, ota yhteyttä. Lisätietoja prodeko.vc.
niklas[at]prodekoventures.com
joona[at]prodekoventures.com
kaj[at]prodekoventures.com

6. Haluatko excuisännäksi

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!
Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?
Ota yhteyttä alumnikoordinaattoriin Rikuun!
riku.suonsivu[at]aalto.fi tai 0456040560

7. Killan kuulumiset

Killan kevät on onnistuneesti vähitellen paketissa. Kevätlukukausi huipentui loistokkaaseen Prodeko Seminaariin, jossa myös läpi kevään pyörineen Lifelong Learning -projektin esityö esiteltiin, sekä rapeaan silliaamiaiseen wappupäivänä Ullanlinnanmäellä, joka huonosta säästä huolimatta veti paljon porukkaa paikalle.

Kevät on ollut erittäin tapahtumarikas, ja perinteisten excujen, Kotimaan PuoliPitkän ja sitsien lisäksi lanseerattiin uusi yrittäjyyteen ja prodekolähtöisiin yrityksiin fokusoiva Prodeko Ventures Night -sarja, jossa käsiteltiin yrittäjyyden alkutaipaletta koskettavia teemoja. Kevään mittaan killan suvaitsevuusteemoihin on kiinnitetty myös erityisesti huomiota, ja yhteisön vastaanottavuutta ja jäsenten identifioitumista Prodekoon ollaan tutkittu yhteistyössä TEKin kanssa. Tutkimus jatkuu edelleen yli kesän ja siitä kuullaan enemmän syksyllä. Uusien tutalaisten rekryämiseksi järjestettiin alkuvuodesta lisäksi abirekrykiertue suurimpiin pääkaupunkiseudun ulkopuolisiin kaupunkeihin, joissa tutaa mainostettiin abien lisäksi lukion kakkosille. Prodekossa järjestettiin seminaarin tavoin kolmatta kertaa peräkkäin myös fuksien hyvinvointivalmennus, johon osallistuivat sekä Prodekon alumnit, kiltalaiset, tutalaitos sekä Hintsa Performancen ammattilaiset. Panos kiltalaisten hyvinvoinnin eteen näkyi myös Aallon vuosittaisessa 2. vuoden kandi- ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille suoritetussa hyvinvointikyselyssä, jossa tuta sai erinomaiset tulokset.

Kevät onkin siis ollut erittäin työntäyteinen killan toimijoiden osalta, mutta motivaatio panostaa tärkeiden teemojen eteen on tästäkin huolimatta mahdottoman korkealla.

Nähdään syksyllä ja rentouttavaa kesää!

Olli Kiikkilä
Prodekon puheenjohtaja ’18