Alumnitiedote 3/2018

Tervehdys Alumni!

Lomat on lusittu ja vilkas Alumnin syksy alkaa. Perinteiseen tapaan aloitamme paikalla Y, jossa tapaamme vanhoja tovereita ja uusia alumneita. Tämän jälkeen syksy jatkuu ainakin exculla prodekotaustaiseen pääomarahastoon Maki.vc:hen, PoRan legendaarisella jahdilla ja tietenkin sikajuhlilla. Muitakin tapahtumia on tulossa, joten pysy kuulolla.

Lue myös kutsu osallistua järjestämään Suomen Davosia eli Prodekon Seminaaria. Huippusuosittu seminaarimme on erinomainen ilmentymä Prodeko-yhteisön arvoista: Think Big – Get Things Done – Learn and Grow – Give Back – Be a Good Person. Nyt järjestäjät kaipaavat tuekseen työelämässä toimivien alumnien kokemusta ja näkemystä. Could this be your time to give back? …and think big!

Mikko Ketola, Alumnin pj 2018

ja Hallitus alumni[at]prodeko.org

Sisältö

 1. Tulevat tapahtumat
  1. 07.09.2018 Paikka Y
  2. 27.9.2018 Maki.vc excu
  3. 12.10.2018 Killan vuosijuhlat save the date
  4. 27.10.2018 PoRan jahti
  5. 24.11.2018 Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen tulossa syksyllä
  6. 05.04.2019 Seminaari save the date!
  7. 27.04.2019 PoRa 50 save the date!
 2. Menneet tapahtumat
  1. 28.05.2018 McKinsey excu
 3. Alumni etsii seminaarivastaavaa
 4. Työpaikkailmoitukset
 5. Matrikkeleita löytyy vielä
 6. Prodeko Venturesin kuulumiset
 7. Haluatko excuisännäksi
 8. Killan kuulumiset

Aina tärkeät linkit:

Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 1. Tulevat tapahtumat

Paikka Y 7.9. @ Teatterin VIP

Syksyn legendaarinen avajaisilta on pian täällä. Tänä vuonna kuohuviini on entistäkin laadukkaampaa, tila hienompi ja puheet parempia. Tervetuloa vaihtamaan kuulumiset vanhojen ja uusien alumnituttujen kanssa sekä kuulemaan Prodeko-yhteisön uusimmista tuulista. Nähdään siis Ravintola Teatterin VIP:ssä pe 7.9. klo 18! Tilaisuuden yhteistyökumppanina toimii Accountor.

https://www.facebook.com/events/1222567541212612/

Prodeko-alumni Asko Schreyn luotsaaman Accountor-konsernin palveluksessa on jo yli 2300 ammattilaista 7 maassa. Accountorin uusi toimisto Espoossa sijaitsee osoitteessa Tekniikantie 12, eli Otaniemestä ei tarvitse lähteä kauas, kun haluaa asiantuntevaa palvelua tai työpaikan talous- ja henkilöstöhallinnon tai asiakkuudenhallinnan ohjelmistoratkaisujen alalta. https://www.accountor.fi/

Maki.vc excu 27.9.2018

Tule kuulemaan miten uusi Maki.vc-rahasto hautoo seuraavia yksisarvisia! Prodekon startup-konkarit Ilkka Kivimäki ja Pirkka Palomäki ovat perustaneet kaupungin kuumimman venture capital -rahaston, jossa on sijoittajina startup-skenen kerma. Nimekkäässä sijoittajakunnassa ovat prodekolaiset tietenkin törkeän yliedustettuna ja rahasto kuuluu myös Prodeko Venturesin portfolioon.

Maki tekee 0,2-0,7 miljoonan euron siemensijoituksia ja sitä suurempia a-kierroksen sijoituksia teknologiayrityksiin, joilla on potentiaalia mullistaa markkinoita toimialasta riippumatta.

Aika: 27.9.2018 klo 17:00

Paikka: Maria 01 -kampus, Lapinlahdenkatu 16, rakennus 5, kolmas kerros

Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 27.8 kello 12:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/663

Killan vuosijuhlat 12.10.2018 Save the date!

PoRan jahti 27.10.2018

Juhlistamme PoRan 50 v taivalta perinteisen hirvijahdin merkeissä lauantaina 27.10. Pääsemme jälleen kerran Topenon Erän vieraiksi Lopen maastoihin. Jahdin jälkeen ruokailua ja saunomista paikallisten isäntien kanssa ja sitten illan suussa kohti kotia / seuraavaa jahtia. Mukaan mahtuu 12 metsästäjää, joilla tulee ennen jahtia olla suoritettuna vuoden 2018 hirvimerkki, ja myös pari ajomiestä voi tulla mukaan harjoittelemaan / tutustumaan hirvenmetsästykseen. Tällä kertaa pelkkä ilmoittautumisjärjestys ei ratkaise osallistumista, vaan myös metsästyskokemus huomioidaan. Jahtia johtavat raittiusneuvos Petteri Wallden sekä Tutu Wegelius-Lehtonen.

Ilmo on jo auki: https://ilmo.prodeko.org/fi/659

Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen 24.11.2018

Prodeko Seminaari 05.04.2019 Save the date!

PoRa 50 27.04.2019 Save the date!

Arvon PoRan alumnit!

PoRan tämänvuotinen johtokunta ja PoRa 50 – toimikunta ovat suorittaneet erittäin vaativan laskutoimituksen: Vuonna 1969 perustettu PoRa täyttää vuoden 2019 keväällä 50 vuotta! Tämän kunniaksi PoRa järjestää jäsenistölleen juhlavuoden aikana useita huikeita tapahtumia juhlavuoden huipentuessa hyvin PoRamaisen pääjuhlaan 27.4.2019. Suosittelemme päivämäärän laittamista kalenteriin.

Pääjuhlaa varten johtokunta miettii toistaiseksi mahdollisia juhlapaikkoja aina oman 6 neliönmetrin kokoisen varaston ja hieman suurempien juhlatilojen väliltä. Tämän takia olisi hienoa saada alustavaa alumnikartoitusta ja -karkoitusta mahdollista juhlatilaa ja budjettia varten. Tätä varten voitte käydä ilmoittamassa kiinnostuksen osoitteessa https://goo.gl/forms/1k75rFCEzBt96pQ82

Samaisesta lomakkeesta löytyy myös esimerkiksi mahdollisuus ilmaista halukkuutensa juhlavuoden sponsorointiin. PoRa hakee juhlavuoden järjestämisen tueksi pääsponsoria, pääjuhlaan pöytäsponsoreita sekä muihin juhlavuoden tapahtumiin mahdollisia yhteistyökumppaneita. Mikäli koet, että sinulla tai edustamallasi taholla on tarvetta esitellä itseään PoRan jäsenille, niin nyt siihen olisi brilijantti mahdollisuus.

Tämän lisäksi PoRa50 -toimikunta pyrkii kirjoittamaan juhlavuoden kunniaksi historiikin PoRan menestyksekkäästä ja raittiista taipaleesta maailman kovimpana raittiusalan järjestönä. Mikäli sinulla on päräyttäviä tarinoita PoRan historiasta, niin muun muassa allekirjoittanut (antti.t.ihalainen[at]aalto.fi) ja Matias Ståhlström (matias.stahlstrom[at]aalto.fi) kuuntelevat niitä mielellään historiikkia ja omaa PoRa-tietouttaan varten.

Raittiin terveisin,

Antti Ihalainen

PoRan puheenjohtaja 2018

 1. Menneet tapahtumat

McKinsey excu 28.05

Vierailimme McKinseyn prodekoalumnipartnerien kutsumana heidän tuoreella toimistollaan Eteläesplanadilla. Opimme mm. konsultointiprojektien fokuksen siirtymisestä puhtaasta strategiatyöstä implementaatioihin, analytiikkaan ja teknologiseen kehitykseen. Yhteiskunnallinen keskustelu oli vilkasta ja kuulimme tekoälyn vaikutuksen työpaikkojen määrään olevan itse asiassa kasvattava, mutta isot muutokset roolien sisällössä ovat kuitenkin suuri haaste Suomelle. Case-esimerkkinä datan käytöstä oli tehdas, jossa analytiikkakyvykkyydet koulutettiinkin olemassa olevalle henkilöstölle ulkopuolisen avun käyttämisen sijaan. Innostus analytiikan hyödyntämiseen oli merkittävä sekä tehtaan eri tasoilla että excukäviöissä.

 1. Alumnin hallitus etsii seminaarivastaavaa

Prodeko-yhteisön vuoden tärkein tapahtuma, Prodeko Seminaari, tulee taas 5.4.2019 hienompana kuin koskaan. Jotta seminaaria voidaan edelleen kehittää entistäkin mielenkiintoisemmaksi, haetaan alumnin hallitukseen seminaarivastaavaa. Seminaarivastaava pääsee kehittämään huipputapahtumaamme yhdessä killan ja laitoksen seminaaritiimin kanssa. Tarjolla on siis mainio tilaisuus viedä seminaaria visionsa suuntaan ja tutustua paremmin killan ja laitoksen aktiiveihin sekä yhteistyökumppaneihin.

Lisätietoja voi kysyä alumnin puheenjohtajalta Mikko.Ketola[at]eq.fi

 1. Työpaikkailmoitukset

Haluatko jakaa alumneille relevatin työpaikkailmoituksen tässä, Facebookissa ja LinkedIn:ssä?

Ilmoitusten hinta on alumneilta 300e alv. 0% ja ulkopuolisilta 1000e alv. 0%. Alumnin excujen yhteydessä työpaikasta ilmoittaminen on ilmaista.

Ilmoitukset jaetaan kootusti Alumnin sosiaaliseen mediaan (Facebook 750 hlö & Linkedin 870 hlö) sekä lisätään alumnitiedotteeseen (1500+ hlö). Ilmoittaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä alumnikoordinaattoriin. riku.suonsivu[at]aalto.fi

Opiskelijoille ja vastavalmistuneille tarkoitetut työpaikkailmoitukset jatkossakin välittää Prodeko. yrityssuhteet[at]prodeko.org

Ota rohkeasti yhteyttä yhteistyöstä!

 1. Matrikkeleita löytyy vielä

Lähes 10 vuoden tauon jälkeen Tuotantotalouden Kilta Prodekon Alumnimatrikkeli on tehnyt paluun. Fyysinen kirja sisältää tiedot Aalto-yliopiston ja entisen Teknillisen Korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta valmistuneista henkilöistä sekä tilastoja tuotantotalouden laitoksen opiskelijoista ja alumneista. Tilauksen voi noutaa noin kerran kuussa erikseen ilmoitettuina ajankohtina TUAS-talolta, tai matrikkeli voidaan postittaa kotiin (postitus ei sisälly hintaan ja riippuu toimitussijainnista). Matrikkelin voi ostaa Prodekon verkkokaupasta tästä linkistä: https://holvi.com/shop/Prodeko/ Lisätietoja puheenjohtaja[at]prodeko.org.

Koska Prodekolla ei (vielä) ole Amazonin tasoista logistiikkafunktiota, vaan postitse tilatut matrikkelit pakataan ja postitetaan prodekolaisten vapaaehtoisten toimesta, suosittelemme lämpimästi käyttämään matrikkelin hankinnassa noutoa TuAS-talolta, mikäli suinkin mahdollista. Tarvittaessa kuitenkin postitamme tai muutoin toimitamme matrikkelin halukkaalle erittäin mieluusti. Toimikaa nopeasti, sillä ensimmäistä ja halvempaa painosta on jäljellä enää rajallinen määrä, ja matrikkelit suorastaan revitään käsistä!

 1. Prodeko Venturesin kuulumiset

Prodeko Venturesin kesä on sujunut rauhallisesti ja uusia sijoituksia ei ole syntynyt. Portfoliofirmoilla puolestaan lomat ovat jääneet lyhyeen aurinkoisista säistä huolimatta. Fiksuruoka on kasvattanut tiiminsä kokoa merkittävästi, Meru Health hyväksyttiin mukaan Y Combinator ohjelmaan Piilaaksoon ja Path Surgery on puolestaan ollut mukana Kiuas Accelerator startup-kiihdyttämössä. Tässä vielä lisää kuulumisia Prodekolaisen Antti Maunon perustamasta Path Surgerystä:

Path Surgery etenee liiketoimintansa kanssa ja perustaa syyskuussa myyntitoimiston Pietariin, Venäjälle. Yhtiö on löytänyt kannattavan liiketoimintamallin kotimaisten sairaaloiden kanssa, jotka hakevat kasvua Venäjän 1.5B€ ja 70,000 potilaan vuosittaisesta terveysturismin markkinasta. Pilottivaiheen asiakkaina ovat syöpäsairaala Docrates sekä tekonivelsairaala Coxa Tampereelta. Lisäksi yritys sai Business Finlandin Tempo-rahoituksen ensimmäiselle toimintakaudelleen. Yritys kasvaa kahdella venäjä-taustaisella lääkärillä, jotka vastaavat päivittäisestä operoinnista. ”Helpotamme sairaaloiden prosessia uusien potilaiden hankinnassa sekä asiakaspalvelussa sekä hankimme heille näkyvyyttä kohdistamalla markkinointia oikeisiin kanaviin. Olemme ensimmäinen suomalainen hanke fyysisen jalansijan perustamiseksi Venäjälle, vaikka terveysmatkailusta on puhuttu jo vuosia. On mahtavaa, että Suomesta löytyy intoa uudenlaiseen hankkeeseen ja että yrityksillä on luottoa osaamiseemme” kommentoi yrityksen perustaja Antti Mauno. Yritys hakee aktiivisesti uusia sairaala- ja turismikumppaneita ja pyrkii rohkeaan kasvuun ensi vuonna perustamalla uusia toimistoja muualle Venäjällä.

Mikäli sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, advisor-toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee neuvoja ja alkuvaiheen pääomaa, ota yhteyttä. Lisätietoja prodeko.vc.

joona[at]prodekoventures.com

kaj[at]prodekoventures.com

 1. Haluatko excuisännäksi

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!

Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

Ota yhteyttä alumnikoordinaattoriin Rikuun!

riku.suonsivu[at]aalto.fi tai +358456040560

 1. Killan kuulumiset

Syksy lähenee ja kilta heräilee kesäuniltaan…

Vaikka kesä on killassa ollut rauhallinen, on edistysaskelia kiltaskenessäkin tehty. Kevään lopulla hyväksyttiin kiltakokouksessa esitys killan häirintäyhdyshenkilöistä, joiden tavoitteena on syksystä alkaen taklata syrjäytymiseen ja häirintään liittyviä ongelmia killan arjessa. Lisäksi loppukeväästä suoritettiin diversiteettikysely killassa, jolla kartoitettiin prodekolaisten identifioitumista kiltaan ja mielipiteitä kiltakulttuurimme piirteistä. Myös tulokset tullaan julkaisemaan syksyn alkuun ja näitä tullaan jakamaan ajallaan myös alumnille.

Merkittävää kulttuurillista työtä on siis tehty, mikä tulee edelleen avaamaan laajempaa avointa keskustelua sekä viemään yhteisöämme eteenpäin. Paljon on luvassa syksyllä!

Olli Kiikkilä

Prodekon puheenjohtaja 2018