Alumnitiedote 4/2018

Tervehdys Alumni!
Hesarin mukaan ministerit ovat ”vuoden verran hokeneet, että miljoona suomalaista pitää kouluttaa uudelleen kymmenen vuoden aikana” (HS 23.9.). Prodeko-yhteisö on jälleen kerran ottanut ajankohtaisesta aiheesta vaarin, sillä tuleva tarjonta itseään kehittäville alumneille on lähes hengästyttävän laaja.
Prodeko Learning Afterwork-tapahtumat täyttyivät alle viikossa innokkaista, mutta ei hätää, kaikille löytyy vielä tapoja kehittää osaamista. Syksyllä voi osallistua muun muassa neuvottelukunnan pikamentorointiin tai johonkin kiinnostavista yritysvierailuista. Keväällä odottaa massatapahtuma Prodekon seminaari. Ethän halua, että tutkintosi vanhenee ja innokkaammat porhaltavat oikealta ohi osaamisessa?
Mikko Ketola, Alumnin puheenjohtaja 2018
ja hallitus

 1. Tulevat tapahtumat:
  1. 31.10.2018 Aristoi Capital Management excursio
  2. 13.11.2018 Neuvottelukunnan Speed Mentoring 
  3. 15.11.2018 PME Records tj Teemu Laitinen + syyskokous
  4. 24.11.2018 Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen
  5. 28.11.2018 Paulig excursio
  6. 05.04.2019 Seminaari save the date!
  7. 27.04.2019 PoRa 50 save the date!
 2. Menneet tapahtumat:
  1. Paikka Y
  2. PoRan isku Alkoon
  3. Maki.vc excu
 3. Työpaikkailmoitukset
 4. Prodekon ulkomaan pitkä etsii kontakteja
 5. Prodeko Venturesin kuulumiset
 6. Haluatko excuisännäksi
 7. Killan kuulumiset

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Tulevat tapahtumat

Aristoi Capital Management excursio 31.10.2018

Miksi terästehtaan johtaja päätti vaihtaa savupiiput sijoitusalaan? Kuinka alumnin kannattaa sijoittaa Westend-asunnon ostosta ylijääneet eurot? Häviävätkö todella kaikki varainhoitajat tehokkaille markkinoille? Näihin, sekä muihin alumnin esittämiin kysymyksiin antaa näkökulmansa excun isäntä, Aristoi Capital Managementin perustaja ja vastaava salkunhoitaja, Antti Bergholm.

Tarjoiluna omahalainen ”Buffett” -noutopöytä

Aristoi Capital Management Oy (“Aristoi”) on kotimainen sijoituspalveluyhtiö, joka on perustettu kasvattamaan valikoitujen asiakas-partnereidensa pääomaa selvästi markkinatuottoja nopeammin. www.aristoi.fi

Aristoi Capital Management Oy
Aika: ke 31.10.2018 kl 17
Paikka: Mannerheimintie 16 A, 5. krs.

Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/675

Neuvottelukunnan Speed Mentoring 13.11.2018

Suosittu Speed Mentoring on tilaisuus alumnille päästä Prodekon Neuvottelukunnan pikamentoroitavaksi. Pikamentoroinnin ideana on saada sparrausta johonkin tiettyyn aiheeseen tai näkökulmaan neuvottelukunnan bisneskonkareilta. Tänä vuonna teemana on elinikäinen oppiminen ja sen harjoittaminen työn ohessa.

25 nopeiten ilmoittautunutta mahtuu mukaan tapahtumaan Eteläranta 10:ssä 13.11. klo 18:30.

Ilmoittautuminen aukeaa 4.10. klo 15:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/683

 

PME Records tj Teemu Laitinen + alumnin syyskokous 15.11.2018

Prodekolaiset todella taipuvat moneen, myös johtamaan kärkikastin rap-levy-yhtiötä. Miten ex-BCG-konsultti Teemu Laitinen oikein päätyi JVG:n levy-yhtiön paalupaikalle? Miten musiikkimaailma eroaa liikkeenjohdon konsultoinnista, tai oikeastaan onko niillä jotakin yhteistä? Minkälaisia työkavereita ovat VilleGalle, ALMA ja Tippa T? Sen lisäksi, että Teemu valottaa meille PME Recordsin vaiheita, toimitusjohtajan yllättäneitä asioita ja firman tulevaisuutta, hän toivoo myös runsaasti kysymyksiä.

Ennen illan puhujaa pidetään alumnin tiivis syyskokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat eli esimerkiksi valitaan ensi vuoden hallitus. Tuotantotalouden laitoksen johtaja Risto Rajala kutsuu meidät pitämään tilaisuuden Otaniemi Open Innovation Houseen. Aloitamme kahvi- ja välipalatarjoilulla.

Mitä: PME Records tj Teemu Laitinen + alumnin syyskokous
Missä: Open Innovation House, Maarintie 6, Otaniemi
Milloin: To 15.11. klo 17:30-20:00

Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/679

Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen 24.11.2018

Ke 28.11.2018 Paulig, killan ja alumnin yhteisexcursio

Pauligin hankinta- ja sijoitustoiminnasta kertovat Prodeko-alumnit Antti Suorsa ja Patrick Buchert. Tarkkaile alumnin facebook-ryhmää, jossa julkaistaan tarkempi kutsu ja ohjelma ennen ilmoittautumisen aukeamista. Tälle excursiolle seuraan liittyy myös muutama nuorempi tieteenharjoittaja.

Ilmoittautuminen aukeaa ma 22.10. klo 12 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/678

Prodeko Seminaari 05.04.2019 Save the date!

PoRa 50 27.04.2019 Save the date!

Arvon PoRan alumnit!
PoRan tämänvuotinen johtokunta ja PoRa 50 – toimikunta ovat suorittaneet erittäin vaativan laskutoimituksen: Vuonna 1969 perustettu PoRa täyttää vuoden 2019 keväällä 50 vuotta! Tämän kunniaksi PoRa järjestää jäsenistölleen juhlavuoden aikana useita huikeita tapahtumia juhlavuoden huipentuessa hyvin PoRamaisen pääjuhlaan 27.4.2019. Suosittelemme päivämäärän laittamista kalenteriin.

Pääjuhlaa varten johtokunta miettii toistaiseksi mahdollisia juhlapaikkoja aina oman 6 neliönmetrin kokoisen varaston ja hieman suurempien juhlatilojen väliltä. Tämän takia olisi hienoa saada alustavaa alumnikartoitusta ja -karkoitusta mahdollista juhlatilaa ja budjettia varten. Tätä varten voitte käydä ilmoittamassa kiinnostuksen osoitteessa https://goo.gl/forms/1k75rFCEzBt96pQ82

Samaisesta lomakkeesta löytyy myös esimerkiksi mahdollisuus ilmaista halukkuutensa juhlavuoden sponsorointiin. PoRa hakee juhlavuoden järjestämisen tueksi pääsponsoria, pääjuhlaan pöytäsponsoreita sekä muihin juhlavuoden tapahtumiin mahdollisia yhteistyökumppaneita. Mikäli koet, että sinulla tai edustamallasi taholla on tarvetta esitellä itseään PoRan jäsenille, niin nyt siihen olisi brilijantti mahdollisuus.

Tämän lisäksi PoRa50 -toimikunta pyrkii kirjoittamaan juhlavuoden kunniaksi historiikin PoRan menestyksekkäästä ja raittiista taipaleesta maailman kovimpana raittiusalan järjestönä. Mikäli sinulla on päräyttäviä tarinoita PoRan historiasta, niin muun muassa allekirjoittanut (antti.t.ihalainen[at]aalto.fi) ja Matias Ståhlström (matias.stahlstrom[at]aalto.fi) kuuntelevat niitä mielellään historiikkia ja omaa PoRa-tietouttaan varten.

Raittiin terveisin,
Antti Ihalainen
PoRan puheenjohtaja 2018

2. Menneet tapahtumat

Pe 7.9. Paikka Y
Iso kiitos kaikille osallistujille sekä illan yhteistyökumppanille Accountorille! Puheensorina oli vilkasta, kun kuulumisia ja PoRa-iskun taistelutarinoita vaihdettiin laatujuomien äärellä. Ohjelmassa oli myös aTalentin tj:n Niklas Huotarin grillausta, Life Long Learning esittely sekä pitchausta Prodeko Ventures yrityksiltä Path Surgery & Fiksuruoka.fi. Ensi vuonna uudestaan!

Pe 7.9. PoRan isku Alkoon

Arvon PoRan Alumnit!Kuten huomasivat valtakunnan suurimmista lehdistä ja maikkarin loppukevennyksestä, PoRa suoritti pienimuotoisen raittiustempauksen vasta-avautuneeseen Otaniemen Alkoon PoRa50-juhlavuoden kunniaksi.

Alko tunnettiin jo entuudestaan erittäin kovana vastustajana raittiustaistelussa, minkä he osoittivat myös PoRan iskun aikaan. Myymälän 300 tuotenimikkeestä saatiin tuhottua 170 ja lopuista 130:stä nimikkeestä jäi muutamia tuotteita per nimike jäljelle.

Tapahtuma keräsi sille ansaitseman huomion, minkä vuoksi jonoa liikkeeseen riitti koko iltapäivän ja illan. Puheenjohtajan ja johtokunnan mieltä lämmitti erityisesti alumnien tuki tähän raittiustempaukseen ja Alkon muutaman ”ansan” nujertamiseen. Suurten ajattelijoiden sanoin ”ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa”. Kiitos kaikille osallistuneille!!

PoRa50-juhlavuosi jatkuu tästä eteenpäin urheilullisimmissa merkeissä myöhemmin syksyllä olevien PoRa50-jahdin ja Megalajikokeilun merkeissä. Ensi keväänä on vuorossa PoRan ulkomaanreissu Skotlannin viskipyhättöön ja itse pääjuhla lauantaina 27.4.2019.

Raittiin terveisin,
Antti Ihalainen
PoRan Puheenjohtaja 2018

27.09.2018 Maki.vc excu

Vierailimme kahden alumnimme – Ilkka Kivimäen ja Pirkka Palomäen – perustamassa Maki.vc -kasvurahastossa oppimassa venture-kapitalistin näkökulmaa startup-pöhinään. Sijoittajan kannalta hauska vaihe on heillä juuri meneillään, kun rahasto tekee ensimmäisiä sijoituksiaan mitä lupaavimpiin kohteisiin. Pirkka kuitenkin realistisesti ennusti, että vuoden päästä ei enää ole kivaa – kasvuyrityksistä valitettavan moni kasvattaa vain perustajien ja omistajien kokemusta ja v-käyrää, vaikka muutama helmi porskuttaisikin senkin edestä. Tämä poiki vilkkaan ja pitkälle iltaan jatkuneen keskustelun siitä, miten löytää keskimääräistä paremmin pärjääviä hyviä sijoituskohteita ja -tiimejä.

Kiitokset koko Maki.vc:n tiimille hienosta excusta!

3. Työpaikkailmoitukset

Haluatko jakaa alumneille relevatin työpaikkailmoituksen tässä, Facebookissa ja LinkedIn:ssä?

Ilmoitusten hinta on alumneilta 300e alv. 0% ja ulkopuolisilta 1000e alv. 0%. Alumnin excujen yhteydessä työpaikasta ilmoittaminen on ilmaista.

Ilmoitukset jaetaan kootusti Alumnin sosiaaliseen mediaan (Facebook 750 hlö & Linkedin 870 hlö) sekä lisätään alumnitiedotteeseen (1500+ hlö). Ilmoittaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä alumnikoordinaattoriin. riku.suonsivu[at]aalto.fi

Opiskelijoille ja vastavalmistuneille tarkoitetut työpaikkailmoitukset jatkossakin välittää Prodeko. yrityssuhteet[at]prodeko.org

Ota rohkeasti yhteyttä yhteistyöstä!

4. Prodekon ulkomaan pitkä etsii kontakteja

Prodekon pitkä ulkomaan excursio suuntaa tammikuussa Itä-Aasiaan, kohteinaan Seoul, Tokio, Taipei ja Shanghai. Excursion järjestelyt ovat kuumimmillaan, ja 18 hengen projektiryhmän kontaktiverkot on heitetty vesille. Paikallisten yritysten kontaktoimiseen otetaan mielellään apuja myös alumnikunnalta: erityisesti Taiwan-tiimi kaipaa kontaktihenkilöitä paikallisiin elektroniikka- ja rahoitusalan yritysiin.

Mikäli verkostostasi löytyy joku joka voisi linkata meidät eteenpäin Taiwanissa, tai omaat hyviä kontakteja jossain muussa excun kohdekaupungissa, olethan yhteydessä projektin vetäjään Henriin (henri.saksi[at]aalto.fi).

5. Prodeko Venturesin kuulumiset

Syksy on alkanut Prodeko Venturesilla rauhallisissa merkeissä ja uusia sijoituksia ei ole tullut. Näin syksyn pimeyden tullessa päätimme esitellä Wowandersin, maailman älykkäintä matkapäiväkirjaa tarjoavan portfolioyrityksemme.

Wowanders
Wowanders mahdollistaa ystävien väliset matkasuositukset älykkään matkapäiväkirjasovelluksen avulla. Julkinen versio lanseerattiin kesäkuussa (App Store: https://apple.co/2O9BP3n; Google Play: http://bit.ly/2xBluuy) ja matkoja on lisätty jo lähes 2000.

Sovelluksen yksinkertaisuus kerää kiitosta, samoin mahdollisuus jakaa matkapäiväkirja websivuna. Tässä esimerkkinä bloggaaja Otto Liljan tuore Turku-päiväkirja: http://bit.ly/2QQQM93. Tuotetta kehitetään jatkuvasti eteenpäin ja lisäksi valmistaudutaan uusien markkinoiden avaamiseen mm. kumppanuusneuvottelujen kautta.

Mikäli sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, advisor-toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee neuvoja ja alkuvaiheen pääomaa, ota yhteyttä. Lisätietoja prodeko.vc.

joona[at]prodekoventures.com
kaj[at]prodekoventures.com

6. Haluatko excuisännäksi

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!

Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

Ota yhteyttä alumnikoordinaattoriin Rikuun!
riku.suonsivu[at]aalto.fi tai +358456040560

7. Killan kuulumiset

Killan syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja kiltaarkeen on palattu ryminällä. Syksyn alkuun on sisältynyt sekä perinteisempiä menoja, kuten uusien fuksien vastaanotto ja Syyssitsit, että uusia tuulia, kuten fuksien ’68 vierailu Tuasilla, killan häirintäyhdyshenkilöiden lanseeraaminen ja sisäänajo sekä paljon mediahuomiota saanut PoRan isku. Kuun vaihtuessa alkavatkin killan vuosijuhlat koputella ovia, mutta sitä ennen olisi vielä tarkoitus julkaista keväällä kartoitetun killan diversiteetti- ja kiltaidentiteettikyselyn tulokset, joilla tähtäämme kartoittamaan kiltakulttuurimme piirteitä ja kipukohtia sekä jäsenistömme identifioitumista yhteisöömme.

Olli Kiikkilä,
Prodekon puheenjohtaja