Alumnitiedote 5/2018

Tervehdys Alumni!

Prodekon alumnin katse on jo tulevaisuuteen: tammikuussa pääsemme Kasvuryhmän vieraiksi, helmikuussa excukohteena on UPM ja huhtikuussa räjähtää seminaarin sekä PoRa50-juhlan merkeissä.

Pidemmällä tähtäimellä toivo on tietenkin prodekolaisissa opiskelijoissa, jotka nyt etsivät alumneista mentoreita itselleen sekä haasteita ratkottavaksi kurssiprojekteihin. Suosittelemme lämpimästi hyödyntämään nämä mahdollisuudet sekä nuorempien tieteenharjoittajien uran alkuun auttamiseksi että omaan työhön kehitysideoiden saamikseksi. Otaniemessä opiskelevalle uratarinoiden kuuleminen ja tosielämän yrityshaasteiden ratkominen ovat todella arvokasta kokemusta, jonka jokainen alumni voi halutessaan tarjota nuoremmalle kiltalaiselle.

Syyskokouksessa valittu alumnin hallitus 2019 aloittaa pian toimintaansa. Mukana uudessa hallitustiimissä ovat Karla Nieminen, Christine Korjus, Simo Hellgren, Perttu Nihti, Lauri Mikkola, Mathias Calonius, Olli Kiikkilä (Prodeko), Niko Kinnunen (Prodeko) sekä alumnikoordinaattori Riku Suonsivu. Aktiivisen vuoden 2018 päälle on mukavaa rakentaa seuraavaa. Tänä vuonna alumni on mm. ollut mukana käynnistämässä huikeaa Lifelong Learning -toimintaa, sivistynyt seminaarissa, nauttinut useaan otteeseen kuohuvaa hyvässä seurassa, tehnyt 7 excursiota, sikajuhlinut ja ollut hirvijahdissa.

Iso kiitos sinulle toiminnassa mukana olemisesta, ja rentouttavaa joulun aikaa!

Mikko Ketola, Alumnin pj 2018

Karla Nieminen, Alumnin pj 2019

 1. Tulevat tapahtumat:
  1. 22.01.2019 Kasvuryhmä excu
  2. 06.02.2019 UPM excu
  3. 05.04.2019 Seminaari save the date!
  4. 27.04.2019 PoRa 50
 2. Mentorointi opiskelijoille
 3. Tuotantotalouden laitos etsii kurssiprojekteja
 4. Alumnin uusi sählyvuoro alkaa
 5. Prodeko Venturesin kuulumiset
 6. Haluatko excuisännäksi
 7. Killan kuulumiset
 8. Menneet tapahtumat:
  1. PoRan Jahti
  2. Aristoi Capital Management excursio
  3. PME Records tj Teemu Laitinen + syyskokous
  4. Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen
  5. Paulig excursio

 Aina tärkeät linkit:

Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups/37349

 1. Tulevat tapahtumat

Kasvuryhmä excu 22.01.2019

Kaikkien ei tarvitse olla startuppeja – pitkään jo toiminut yrityskin voi tehdä ”scaleupit” ja kasvaa törkeän nopeasti. Kasvuryhmä on scaleup-yritysten liike, jossa yritysten omistajina tai toimitusjohtajina toimivat jäsenet auttavat toisiaan kasvamaan maailmaa muuttaviksi menestystarinoiksi. Perustajissa on yritysmaailman tunnettuja nimiä, kuten Mika Anttonen, Aaro Cantell, Matti Alahuhta ja Ilkka Paananen.

Tule kuulemaan millä keinoin jäsenyritykset aikovat toteuttaa Törkeen Lupauksensa: kasvattaa yhteisön liikevaihtoa yhdestä viiteentoista miljardiin euroon vuoden 2023 loppuun mennessä. Paikalle saapuu Kasvuryhmässä mukana olevia prodeko-alumneja ja ohjelmassa on myös Kasvuryhmän päättäjäjäsenen vetämä tosimaailman case-harjoitus. Ennen ohjelmaa on tarjolla kevyttä iltapalaa, viiniä ja kahvia.

 

Mitä: Kasvuryhmän esittely ja case-tehtävä

Missä: Kasvuryhmän tilat (Accountorin toimiston yhteydessä), Keilaniementie 1, 02150 Espoo.

Milloin: Ti 22.1.2019 klo 17:30 alkaen

Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 17.12 kello 12:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/719

UPM excu 06.02.2019

UPM:llä on ilo kutsua Prodekon alumnit exculle 6. helmikuuta klo 18 alkaen! Tervetuloa siis kuulemaan UPM:n näkemyksiä perinteikkään yrityksen transformaatiosta ja digitalisaation sekä ilmastostrategian merkityksestä alalla – sekä luonnollisesti keskustelemaan näistä ja muista aiheista buffet-illallisen merkeissä!

UPM tarjoaa uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoi tulevaisuuden vaihtoehtoja

fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining,

UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication

Papers ja UPM Plywood. Yhtiössä työskentelee noin 19 100 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 10 miljardia euroa.

 

Mitä: UPM-excu

Missä: Alvar Aallon katu 1, Helsinki

Milloin: 6.2. klo 18 – 21

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 8.1 kello 12:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/720

Prodeko Seminaari 05.04.2019 Save the date!

PoRa 50 27.04.2019

Raittiit alumnit,

Polyteknikkojen Raittiusseuran juhlavuosi on ylittänyt puolivälin ja pidot sen kuin paranevat. Takana on upeasti onnistuneita tapahtumia, kuten satoja ihmisiä jonotuttanut Isku Alkoon sekä raittiusseuralaisia liikuttanut Megalajikokeilu by Accountor.

Keväällä kuitenkin odottaa vielä kaiken huipennus, kun puolivuosisataisia juhlitaan railakkain menoin lauantaina 27.4.2019. Luvassa on uniikki tapahtuma, josta et halua jäädä paitsi! Kerää siis vanha porukka kasaan, nyt ollaan raittiuden asialla ja se on iloinen asia!

Ilmoittautuminen pääjuhlaan aukeaa Runebergin päivänä 5.2.2019 Prodekon ilmokilkkeessä (ilmo.prodeko.org). Ilmoittautumisen yhteydessä tulee olemaan mahdollisuus hankkia mm. PoRa-paitoja.

PoRa hakee 50-vuodelle myös yhteistyökumppaneita. Jos kaipaa omille tai naapurin veronpalautuksille loppusijoituspaikkaa, on sponssitiimillämme tarjolla upeita paketteja. Yhteydenotot: jaakko.aatola@aalto.fi.

Lisäksi tarvitsemme apuanne: jos arkistojenne kätköistä löytyy PoRa-aiheisia muistoja, kuten kuvia, lehtileikkeitä tai muistoesineitä, toivoisimme että jaatte ne kanssamme. Näin saamme materiaalia PoRan oman historiateoksen tuottamiseen. Yhteydenotot: aaro.koski@aalto.fi.

Rauhallista joulun aikaa sekä raitista uutta vuotta!

Aaro Koski

Puheenjohtaja

Polyteknikkojen Raittiusseura

P.S. Kai kalenterissa on nyt ylhäällä vuoden tärkeimmän ilmoittautumisen aukeaminen 5.2.2019 ja itse pääjuhla 27.4.2019?

 1. Mentorointi opiskelijoille

Prodekolaiset opiskelijat arvostavat aktiivista alumniverkostoa ja ovat isoksi avuksi alumnitoiminnan järjestelyissä. Nyt on meidän tilaisuudemme auttaa takaisin. Valmistumisen lähestyessä opiskelijat etsivät suuntaa tulevalle työuralleen ja voivat alumnien kokemuksista saada todella arvokasta tietoa valintojensa tueksi. Alumnit puolestaan voivat saada uusia näkökulmia työhönsä.

Ideana mentoroinnissa on, että opiskelijat kiertävät pienryhmittäin tapaamassa eri toimialojen alumneja. Prodeko koordinoi mentoroinnin käytännön järjestelyjä ja kevyimmillään alumnin tehtäväksi jää tapaamisten (n. 3 kpl) sisällön suunnittelu, joka voi olla vaikka oma uratarina tai case-esimerkki.

Alumnimentorointi käynnistetään yhteisellä kick off-tapahtumalla Otaniemessä 16.1.2019 klo 17-19, missä esitellään mentorointiohjelmaa ja tutustutaan osallistujiin. Itse mentorointitapaamiset pyörivät kevään 2019 aikana. Ilmoita olevasi käytettävissä asap Joona Soratielle joko mailitse (mentorointimanageri@prodeko.org) tai lomakkeella:

https://ilmo.prodeko.org/fi/716

 1. Tuotantotalouden laitos etsii kurssiprojekteja

Tuotantotalouden laitos tarjoaa jälleen loistavan mahdollisuuden saada tuttua nuorta Prodekolaista osaamista tekemään projekteja yrityksille. Laitos ottaa mielellään projekteja vastaan! Tällähetkellä keväälle on tarjolla kolme eri kurssia. Näistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin! Linkkien takaa löytyy tarkemmat kuvaukset kursseista sekä haetuista projekteista:

Strategy Fieldwork:

https://drive.google.com/file/d/1l6oTKIZCp5f2wWyCfY8O0IJVKl9W7

Design Adaptive and Creative Organizations:

https://drive.google.com/open?id=1NuYPJhjJRg0zpOzJ3gJ4qzW6d5fW6rCP

Strategies for Growth and Renewal:

https://drive.google.com/open?id=1dDOmM4F6wuKOEDqrB-k12zNi4TyA8Q51

 1. Alumnin uusi sählyvuoro alkaa

Valmistuneiden tai muuten vaan alumnihenkisten tutalaisten säännöllisen kanssakäymisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi aloitetaan tammikuun alusta vakituinen PoRa-alumnisählyvuoro lauantaisin klo 17-18, Ruoholahden Palloiluhallissa (Kellosaarenkatu 3). Vuorolle saa osallistua niin usein kuin ehtii varsin edullisella 100 € kausimaksulla (4,55 €/kerta, ilmo DL 18.12.2018). Myös satunnaisesti saa osallistua 10 €:n kertamaksulla.

Kumman tahansa vaihtoehdon kiinnostaessa lue lisää ja ilmoittaudu, jotta pysyt kärryillä:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoxHOtdoF6m5RSJ90ZEO1nl88Sm2JNjrjUp2gk1VKdORU63g/viewform?fbclid=IwAR3imTE_G0a4-bMmERQuPC8i3uZ9dLK6PM7zi5P7hJXuvB20DFxJ2BrnKMU

 

 1. Prodeko Venturesin kuulumiset

Prodeko Venturesille on tullut syksyn aikana useita uusia mielenkiintoisia rahoitushakemuksia. Hakemuksia käsitellään vielä ja niistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

PV:n portfolioyritykset keräävät kunniaa maailmalla. Fiksuruuan Juhani Järvensivu osallistui syksyllä Vuoden Nuori Johtaja -kilpailuun ja pääsi finaalin. Lopulta hän saavutti kunniamaininnan. Onnea Juhani! Fiksuruoka julkisti viime kuussa namukaappisponssin, joten jatkossa heidän tuotteitaan löytyy myös kiltahuoneen namukaapista. Yritys jatkaa kasvuaan ja hakee sijoittajia uudelle rahoituskierrokselleen.

Meru Health on valmistunut Y combinator -yrityskiihdyttämöstä ja allekirjoittanut sopimukset kahden Fortune 100 yrityksen kanssa. Yhteensä sopimukset tavoittavat jopa 70 000 uutta käyttäjää heidän alustalleen. Lisäksi Meru Healthin tieteellinen julkaisu “Evaluation of a therapist-supported, smartphone-delivered online intervention for depression” on hyväksytty ja julkistetaan pian. Julkaisu tuo varmuutta Meru Healthin ratkaisun toimivuudesta ja tehokkuudesta.

Jos sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee tukea ja alkuvaiheen pääomaa toiminnan käynnistämiseen, ota yhteyttä Joona Soratiehen (joona[at]prodekoventures.com). Lisätietoja aiemmista portfolio yrityksistämme, mentoroinnistamme ja toiminnastamme yleensä löytyy nettisivuiltamme: prodeko.vc

 1. Haluatko excuisännäksi

Haluaisitko kutsua alumnin kylään yritykseesi? No sehän sopii!

Alumni vierailee mielellään yrityksissä kuulemassa, miten tutalainen laittaa paikat järjestykseen eri aloilla – tai kuulemassa uratarinan siitä, miten tutalainen on ylipäänsä päätynyt pestiinsä. Sinä puolestasi pääset tuomaan esiin yritystäsi potentiaalisten asiakkaiden, kollegoiden tai työntekijöiden silmissä. Tai mikäpä estää käyttämästä joukkoa alumneja sparrausapuna, konsultteina tai koeyleisönä trendikkäässä hackathon-hengessä?

Ota yhteyttä alumnikoordinaattoriin Rikuun!

riku.suonsivu[at]aalto.fi tai +358456040560

 1. Killan kuulumiset

Poikkeuksellisen pitkä kaksiviikkoinen joululoma kolkuttelee jo killan ovella, kunhan tentit saadaan ensin selätettyä. Koko kiireiseen syksyyn on mahtunut arvokasta työtä diversiteetin ja yhdenvertaisuuden eteen, killan kansainvälisyystoiminnan vision muodostamista, toimijarakenteen uudelleenstrukturointia, PoRan kolmen lajin megalajikokeilu, sävähdyttäviä juhlia sekä uusien taitavien toimijoiden valinta ensi vuodelle. Ensi vuoteen lähdetään kirkkain silmin, sillä Wappuna häämöttää jo Prodekon neljäs seminaari sekä loistokkaat PoRa 50 -juhlat. Levollista joulua ja railakasta uutta vuotta koko killalta!

Olli Kiikkilä

Prodekon puheenjohtaja 2018

 1. Menneet tapahtumat

PoRan Jubileum Jahti 27.10.2018

Ajo- ja passimiehet & -naiset aloittivat päivän skarppeina klo 8 aamiaisella Topenon Erän vieraina Lopella. Seurueeseen kuului myös muutama hirvikoira. Päivän aikana ohjelmassa oli kaksi ajoa koirilla ja yksi ajoketjumetsästys. Saaliiksi saatiin useita hirviä, riistakeitto maistui jahtitarinoiden ohessa ja illalla sauna lämpesi. PoRan johtokunnan edustus toi paikalle KossuVichyä, joka tietenkin tuhottiin. Jahdin yhteistyökumppanina toimi HiQ. Iso kiitos Petteri Wallden, Tutu Wegelius-Lehtonen ja Perttu Rönkkö jahdin järjestelyistä.

Aristoi Capital Management excursio 31.10.2018

Excu alkoi tarjoiluilla ”omahalaisesta (Warren) Buffett-noutopöydästä”, ja jatkui kiinnostavaan esitykseen, jossa kritisoitiin akateemisen rahoitustutkimuksen ”fysiikkakateutta” sekä varainhoitoalalta löytyviä ”mustasieluisia kyltereitä”. Alumnit kuulivat Aristoin Antti Bergholmilta kuinka teolliset johtotehtävät vaihtuivat omien vahvuuksien ja mielenkiinnon paremman ymmärryksen myötä yrityskeskeiseen sijoitustoimintaan. Esitys sisälsi tilastotietoa siitä, kuinka vaikeaa aktiivisella sijoittamisella on tarjota rahallista lisäarvoa passiivisen sijoitustyylin päälle. Lopulta kuulimme myös kuinka Aristoi perustaa oman sijoitustyylinsä historian menestyksekkäimpien sijoittajien traditiolle akateemisten teorioiden sijaan. Kiitos hienosta tapahtumasta!

PME Records tj Teemu Laitinen + alumnin syyskokous 15.11.2018

Illan avasi laitosjohtaja Risto Rajalan monipuolinen katsaus tutan uusimpiin kuulumisiin, kuten hyviin sijoituksiin kansainvälisissä yliopistovertailuissa ja alumnien lukuisiin menestyneisiin yrityksiin. Alumni sai syyskokouksessa onnistuneesti uuden hallituksen vuodelle 2019. Tämän jälkeen Teemu Laitinen kertoi musiikkibisneksen eri puolista, mm. biisiin investoinnista ja sen takaisinmaksuajasta sekä eri kokoisten levy-yhtiöiden tulonjakomalleista. Teemun mielestä yksi tj:n työn parhaita puolia on seurata artistien kasvua. Tutalaisen kädenjälki näkyy PME Recordsissa mm. oman musiikin tehokkaampana jakeluna ilman välikäsiä sekä kärsivällisenä excelin opettamisena koko porukalle.

Sikajuhlat & Kymmenvuotistapaaminen 24.11.2018

Prodeko-fuksien järjestämät perinteiset Sikajuhlat ilahduttivat tänäkin vuonna Otaniemeä ja vauhdittivat iltaa esiintyjillään, ohjelmanumeroillaan sekä aktiviteeteillaan. Lisäksi Sikajuhlien alumnietkot tarjosivat jälleen pyöreitä täyttäville fuksivuosikursseille (2008, 1998…) upean kohtaamispaikan, joissa kupliva virtasi, ruokaa kului ja, kuten aina teekkareista koostuvalla porukalla, tunnelma oli katossa! Suurkiitos kaikille etkoihin osaaottaville: teitte niistä SIKAmahtavat!

Ke 28.11.2018 Paulig, killan ja alumnin yhteisexcursio

Aluksi alumnit ja kiltalaiset kuulivat Pauligin vastuullisuustoiminnasta, joka tässä perheyrityksessä on enemmänkin toiminnan lähtökohta kuin lisä. Tortilloja päätuotteenaan myyvä Paulig on myös avannut oman innovaatiokiihdyttämön Tukholmaan. Kahvien treidaamisesta opimme mm. Brasilian säiden vaikutuksesta sekä nykytilanteessa hyvinkin kannattavasta kahvin ostamisesta varastoon. Illan isännät Patrick Buchert ja Antti Suorsa järjestivät meidät myös kahviblendien maisteluun, jossa kuulimme huippuasiantuntijan näkökulman aiheeseen ja Robusta-lajike jakoi mielipiteitä. Ennen dinneriä monen osallistujan silmät syttyivät tehdaskierroksella, kun näimme kahvinpaahtimon ja -pakkaamon huikeat tuotantolinjat toiminnassaan.