Alumnitiedote 1/2019

Tervehdys Alumni!

On mukavaa aloittaa vuosi 2019, kun tiedossa on jo paljon huipputapahtumia.

Prodekon Alumni todella toimii arvonsa “Get Things Done” mukaisesti: vuosien kuluessa rakennetun, kenties Suomen aktiivisimman alumnitoimintamme monipuolisuus on hengästyttävä. Jos alumnitoiminnan eri osa-alueet eivät ole sinulle tuttuja, kannattaa paneutua tästä kirjeestä löytyvään hallituksen ja toiminnan esittelyyn.

Arvo ”Learn and Grow” näkyy tänä vuonna mm. Prodeko-seminaarissa perjantaina 5.4., joka on erinomainen tilaisuus oppia uutta sekä tavata kiltalaisia ja alumneja kaikilta eri vuosikursseilta. Lauantai 27.4. pelottaa jo hyvällä tavalla, sillä PoRa:n täyttäessä 50 v. se on all in ja ”Think Big”.

Vuoden alkuun heitän sinulle vielä haasteen arvojen ”Give Back” ja ”Be a Good Person” hengessä: Kun lähipiirissäsi jollain alkaa uusi projekti, kannusta häntä siinä. Kun yritys on palkittu startup, ura kovassa nousussa tai viides triathlon suoritettu, mukavista sanoista ja avusta ei usein ole pulaa, toisin kuin projektin alussa. Tarjoa siis rohkaiseva sana vaikka tuoreelle yrittäjälle: se voi olla hänelle todella arvokas.

Erinomaista vuoden 2019 alkua, ja nähdään tapahtumissa!

Karla Nieminen, Alumnin pj 2019

ja hallitus alumni@prodeko.org

 1. Tulevat tapahtumat:
  1. 06.02.2019 UPM excu
  2. 12.03.2019 Tieto CEM excu save the date!
  3. 05.04.2019 Seminaari: Teema julkaistu!
  4. 27.04.2019 PoRa 50, Ilmo 5.2
 2. Hallituksen & alumnin toiminnan esittely
 3. Tarkista sähköpostisoitteesi
 4. Alumnien sähly
 5. Prodeko Ventures:n kuulumiset
 6. Killan kuulumiset

 
Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: https://www.linkedin.com/groups/37349/

 

 1. Tulevat tapahtumat:

UPM excu 06.02.2019

UPM:llä on ilo kutsua Prodekon alumnit exculle 6. helmikuuta klo 18 alkaen! Tervetuloa siis kuulemaan UPM:n näkemyksiä perinteikkään yrityksen transformaatiosta ja digitalisaation sekä ilmastostrategian merkityksestä alalla – sekä luonnollisesti keskustelemaan näistä ja muista aiheista buffet-illallisen merkeissä!

UPM tarjoaa uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoi tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Yhtiössä työskentelee noin 19 100 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 10 miljardia euroa.

Mitä: UPM-excu
Missä: Alvar Aallon katu 1, Helsinki
Milloin: 6.2. klo 18 – 21

Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/720

Tieto CEM excu save the date! 12.03.2019

Tule kuulemaan, kuinka kahden tuta-alumnin tarinat kietoutuvat Smilehousen ja BCG:n kautta osaksi Tieto CEM:iä, 600 hengen digitaalisiin palveluihin keskittynyttä porukkaa. Pääset myös kurkistamaan kuinka uudenlaista organisaatiokulttuuria on täällä rakennettu mahdollistamaan sekä liiketoiminnan kasvu että esimerkin näyttäminen ehkä joskus jäykäksi koetulle emo-Tiedolle. Avaamme myös näkemyksemme digitaalisen palvelukehityksen tulevaisuudesta ja sen vaikutuksista IT-konsulteille.

Prodeko-seminaarin 05.4.2019 teema julkistettu

Jokakeväinen Prodeko-seminaarin perinne saa jatkoa tänäkin vuonna, kun neljäs koko Prodeko-yhteisön kokoava seminaari järjestetään teemalla Business with Purpose.

Seminaari järjestetään perjantaina 5.4. Aalto-yliopiston kandidaattikeskuksessa (vanha päärakennus) ja uudessa Väre-rakennuksessa. Käy osallistumassa Save the date -tapahtumaan Facebookissa, jonne lisätietoja ja puhujaesittelyjä paljastetaan talven mittaan: https://www.facebook.com/events/2320633134677418/

Laadukkaan ohjelman lisäksi tapahtuma tarjoaa erinomaisen tilaisuuden kerätä yhteen vuosikurssikaverit ja vanhat tutut, kuulla tuotantotalouden laitoksen uusimmat ajatukset ja tutustua muihin alumneihin sekä killan opiskelijoihin, tervetuloa!

Mitä: Prodeko-seminaari 2019 ”Business with Purpose”
Missä: Kandidaattikeskus (“Päälafka”), Otakaari 1, ja Väre, Otaniementie 12
Milloin: Perjantaina 5.4, ohjelma alkaa puolenpäivän aikaan
Miksi: Koko Prodeko-yhteisön vuoden ykköstapahtuma
Liput: Tulevat myyntiin myöhemmin

PoRa 50 (Ilmo 5.2) 27.04.2019

Raittiit alumnit,

Polyteknikkojen Raittiusseuran juhlavuosi lähestyy huipennustaan ja pidot sen kuin paranevat. Takana on upeasti onnistuneita tapahtumia, kuten satoja ihmisiä jonotuttanut Isku Alkoon sekä raittiusseuralaisia liikuttanut Megalajikokeilu by Accountor.

Keväällä kuitenkin odottaa vielä kaiken huipennus, kun puolivuosisataisia juhlitaan railakkain menoin lauantaina 27.4.2019. Luvassa on uniikki tapahtuma, josta et halua jäädä paitsi! Kerää siis vanha porukka kasaan, nyt ollaan raittiuden asialla ja se on iloinen asia!

Ilmoittautuminen pääjuhlaan aukeaa Runebergin päivänä 5.2.2019 Prodekon ilmokilkkeessä (https://ilmo.prodeko.org/fi/730). Ilmoittautumisen yhteydessä tulee olemaan mahdollisuus hankkia mm. PoRa-paitoja.

PoRa hakee 50-vuodelle myös yhteistyökumppaneita. Jos kaipaa omille tai naapurin veronpalautuksille loppusijoituspaikkaa, on sponssitiimillämme tarjolla upeita paketteja. Yhteydenotot: jaakko.aatola@aalto.fi.

Lisäksi tarvitsemme apuanne: jos arkistojenne kätköistä löytyy PoRa-aiheisia muistoja, kuten kuvia, lehtileikkeitä tai muistoesineitä, toivoisimme että jaatte ne kanssamme. Näin saamme materiaalia PoRan oman historiateoksen tuottamiseen. Yhteydenotot: aaro.koski@aalto.fi.

Raitista uutta vuotta!
Aaro Koski
Puheenjohtaja
Polyteknikkojen Raittiusseura

Ilmoittautuminen aukeaa 5.2 kello 12.00 osoitteessa  https://ilmo.prodeko.org/fi/730

 1. Hallituksen & alumnin toiminnan esittely

 
Iso kiitos monipuolisesta alumnitoiminnastamme kuuluu aiempien vuosien aktiivisille alumni- ja kiltatoimijoille. Tässä vuoden 2019 alumnin hallituksen vastuualueiden ja toiminnan esittely, jotta tiedät, mitä kaikkea on tarjolla. Toiveet, kehitysideat ja järjestelyapu ovat aina tervetulleita.

Karla Nieminen: Pj, Prodeko Ventures https://www.linkedin.com/in/karlanieminen/

Christine “Chrisu” Korjus: Vpj, Prodeko-seminaari, PoRa50 https://www.linkedin.com/in/christine-korjus-ba07ba30/

Simo Hellgrén: aTalent, Excursiot https://www.linkedin.com/in/simo-hellgr%C3%A9n-3800407a/

Lauri Mikkola: Excursiot, Prodeko Ventures, aTalent https://www.linkedin.com/in/mikkolalauri/

Perttu Nihti: Prodeko-seminaari, Lifelong Learning, Rahastonhoitaja https://www.linkedin.com/in/perttu-nihti-44529/

Mathias Calonius: aTalent, Lifelong Learning, Excursiot https://www.linkedin.com/in/mathiascalonius/

Niko Kinnunen: Prodekon pj 2019 https://www.linkedin.com/in/niko-kinnunen/

Olli Kiikkilä: Prodekon pj 2018 https://www.linkedin.com/in/olli-kiikkil%C3%A4-844168105/

+ alumnikoordinaattorina Riku Suonsivu https://www.linkedin.com/in/rikusuonsivu/

Lifelong Learning: Syksyllä 2018 aloitettu tutkintojen ja osaamisen vanhenemista ehkäisevä elinikäisen oppimisen toiminta on saanut paljon kiitosta, ja Lifelong learning onkin jo Aalto-yliopiston teema 2019. Syksyn 2018 kurssit Prodekon alumneille käsittelivät yrityskauppoja sekä johtamista. Vuoden 2019 toiminnasta kerrotaan tulevissa alumnikirjeissä.

Yritystoiminta (aTalent & Prodeko Ventures): Alumni omistaa merkittävän osuuden sekä rekrytointiyritys aTalentistä että Prodeko Venturesista. Näiden toiminnan tukeminen ja omistajaohjaus on yksi tärkeä alumnin hallituksen tehtävä. Yritystoiminta on myös mahdollistanut hyvät resurssit alumnitoiminnan järjestämiseen.

Killan ja tuotantotalouden laitoksen kanssa alumnilla on tiivistä yhteistyötä mm. mentoroinnin, alumnidatan ylläpidon, vuosikurssitapaamisten ja muiden yhteisten tapahtumien merkeissä. Prodekon nykyinen & edellinen puheenjohtaja istuvat alumnin hallituksessa, ja hallituksen apuna on myös laitoksen palkkaama alumnikoordinaattori. Lisäksi Prodekolla & alumnilla on Risto Siilasmaan vetämä Neuvottelukunta, josta on ollut iso apu mm. alumnien mentoroinnissa ja Lifelong Learning -toiminnan käynnistämisessä.

Alumnin perinteisiin vuosittaisiin tapahtumiin kuuluvat sadat kiltalaiset & alumnit yhdistävä Prodeko-seminaari, Ulliksen Wappushampanjat, syksyn aloitusilta Paikka Y, legendaarinen PoRan jahti, killan vuosijuhlissa edustaminen sekä 5-10 excursiota eri yrityksiin ja yhteisöihin. Tervetuloa mukaan!

 1. Tarkista sähköpostisoitteesi

Vuoden vaihteessa tehtiin alumnidatan päivitys, johon liittyen meillä on sinulle tärkeä kysymys: Mikäli alumnikirje tulee työsähköpostiosoitteesi, voimmeko vaihtaa tilalle henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi (esim. gmail tai iki-osoite)? Työsähköpostiosoitteet vanhenevat tiheämmin kuin henkilökohtaiset osoitteet. Voit ilmoittaa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi sähköpostitse alumnikoordinaattorille riku.suonsivu@aalto.fi tai muokkaamalla tietojasi osoitteessa https://matrikkeli.prodeko.org/

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää alumnirekisteristä, vastaamme mielellämme. Kiitos avustasi!

 1. Alumnien sähly

Valmistuneiden tai muuten vaan alumnihenkisten tutalaisten säännöllisen kanssakäymisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi aloitetaan tammikuun alusta vakituinen PoRa-alumnisählyvuoro lauantaisin klo 17-18, Ruoholahden Palloiluhallissa (Kellosaarenkatu 3). Vuorolle saa osallistua niin usein kuin ehtii varsin edullisella 100 € kausimaksulla (4,55 €/kerta). Myös satunnaisesti saa osallistua 10 €:n kertamaksulla.

Mikäli kiinnostus heräsi laita viestiä:  tuure.parkkinen@gmail.com

 1. Prodeko Ventures:n kuulumiset

Prodeko Ventures osallistui Hookle Oy:n 400k€ rahoituskierrokseen, mistä tuli 18. sijoituskohteemme. Hookle, jonka osakas ja hallituksen jäsen on prodekolainen Juha Uotila, on älykäs sosiaalisen median hallintasovellus pienille yrityksille. Hooklella voit jakaa postauksia, tarkkailla sosiaalisen median kanaviasi ja julkaista mainoksia useissa kanavissa yhdellä sovelluksella. Hooklen älykäs opastus neuvoo käyttäjälle, mitä tehdä seuraavaksi. Prodeko Venturesille on tullut myös muita mielenkiintoisia hakemuksia. Näitä hakemuksia käsitellään vielä ja niistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Jos sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee tukea ja alkuvaiheen pääomaa toiminnan käynnistämiseen, ota yhteyttä Joona Soratiehen (joona[at]prodekoventures.com). Lisätietoja aiemmista portfolio yrityksistämme, mentoroinnistamme ja toiminnastamme.
 

 1. Killan kuulumiset

Hyvää vuoden alkua kaikille alumneille killan puolesta! Loppuvuoden pikkujouluista (kiitos jälleen Asko Schreylle yhteistyöstä) ja uuden vuoden iloista on selvitty, ja uusi marraskuussa valittu hallitus on aloittanut toimintansa ensi vuoden workshoppailuilla ja yleiselle orientaatiolla. Tulevalle vuodelle olemme päättäneet kolme suurempaa teemaa, jotka ovat seuraavat:

 1. Parempi yhteenkuuluvuuden tunne koko Prodekolle
 2. Prodeko-tietoisuuden kehittäminen
 3. Kiltahuoneen viihtyvyyden parantaminen

Kyseiset teemat ovat muodostuneet reflektiolla ja viime vuoden työn jatkaminen sekä jatkojalostaminen mielessä. Nämä teemat tulevat toivottavasti näkymään koko yhteisön toiminnassa. Alkuvuoden tärkeimpiä tapahtumia ovat tietenkin erilaisten yhdistysporukoiden vaihdot, nuorempien opiskelijoiden kesätyöilta sekä alati tärkeä fuksien hyvinvointivalmennus, jonka pohjalle olemme rakentamassa uutta Prodeko WellBeing -hyvinvointikokonaisuutta. Tähän kokonaisuuteen haluamme pilotoida erilaisia tapahtumia, koulutuksia tai muita resursseja, jotta jokainen kiltalainen pystyisi voimaan paremmin, elämään hyvän elämän ilman liikaa kuormitusta ja muodostamaan oman elämänsä työkalupakkiin toimintatapoja, joiden avulla pystyy paremmin johtamaan omaa hyvinvointiaan koko elämänsä ajan.

Jos sinulle tulee ideoita mihin tahansa teemaan tai vaikkapa edellämainittuun hyvinvointikokonaisuuteen, minuun voi aina ottaa yhteyttä sähköpostitse puheenjohtaja@prodeko.org

Niko Kinnunen
Prodekon puheenjohtaja 2019