Alumnitiedote 2/2019

Tervehdys Alumni!

Vuoden yhteinen päätapahtumamme, pe 5.4. järjestettävä Prodeko-seminaari, on juuri avannut lipunmyyntinsä. Lämpimästi tervetuloa mukaan tähän sadat prodekolaiset kokoavaan oppimisen ja keskustelujen huippupäivään: https://holvi.com/shop/Prodeko/section/prodeko-seminaari-2019/
Tänä vuonna mahdollisuuksia tutustumiseen yli vuosikurssirajojen on entisestäänkin kehitetty, kun ohjelmassa on pienryhmissä toteutettava yhteiskunnallisten haasteiden hackathon. Seminaarin ohessa on myös erinomainen tilaisuus tutustua uudistuneeseen Otaniemeen: remontoitu päälafka on nykyään nimeltään Kandidaattikeskus, ja seminaarin iltatilaisuus pidetään tuoreessa Väre-rakennuksessa.
Teemana 2019 on ”Business with Purpose”. Tätä ajatusta voi työssään toteuttaa niin avoimen yhteiskunnallisena liikeideana kuin alasta riippumattomana toiminnan periaatteenakin. Seminaarin puhujista ensimmäistä edustavat mm. yritysten yhteiskunnallista vaikuttavuutta mittaavan The Upright Project:n perustaja tj Annu Nieminen ja Compensate-säätiön yrittäjä-poliitikko Antero Vartia. Näkökulmaa hyvän tekemiseen laadukkaiden työpaikkojen, toimivien asiakassuhteiden ja innovatiivisen kasvun kautta tuovat mm. Sitran yliasiamies Mikko Kosonen sekä Firan tj Jussi Aho.

Nähdään viimeistään huhtikuussa!
Karla Nieminen, Alumnin pj
ja hallitus alumni[at]prodeko.org

 1. Tulevat tapahtumat:
  1. 12.03.2019 Tieto CEM excu
  2. 05.04.2019 Seminaari: Lipunmyynti on nyt auki!
  3. 27.04.2019 PoRa 50
 2. Kiinnostaako Prodeko Ventures:n sijoitus yritykseesi & sijoitusuutisia
 3. Killan kuulumiset
 4. Menneet tapahtumat
  1. Kasvuryhmö excu
  2. UPM excu

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: https://www.linkedin.com/groups/37349/

1. Tulevat tapahtumat:

Tieto CEM excu, 12.03.2019

Voiko isossa organisaatiossa tehdä asioita ketterästi
Tiedon Customer Experience Management -liiketoimintayksikkö sai alkunsa vuonna 2014 Tiedon sisäisenä start-upina. Viiden vuoden aikana olemme kasvaneet 600 hengen yksiköksi, jonka tehtävä on mahdollistaa asiakkaidemme kasvu digitaalisen asiakaskokemuksen avulla. Olemme alusta asti rakentaneet vahvasti omanlaista kulttuuria, jossa avoimuus ja ketteryys on kaiken tekemisen ytimessä.

Tervetuloa kuulemaan, miten tuta-alumnien tarinat kietoutuvat osaksi Tieto CEM:iä! Samalla kerromme, miten olemme rakentaneet Tiedon sisällä uudenlaista, kasvun mahdollistavaa organisaatiokulttuuria sekä avaamme näkemyksiämme digitaalisesta palvelukehityksestä ja sen tulevaisuudesta.
Talon puolesta tarjolla on syötävää ja juotavaa. Isäntinä toimivat alumnimme Jaakko Hallavo ja Henrik Nisén. Tavataan Keilalahdessa!
Missä: Tieto, Keilalahdentie 2-4, 02150 Espoo
Milloin: Ti 12.3.2019 klo 17:00 alkaen
Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 20 02.2019 kello 12:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/750

Prodeko-seminaarin 05.4.2019 lipunmyynti on nyt auki

Prodeko-seminaarin lipunmyynti on nyt auki! Tänä vuonna juhlapäivää vietetään perjantaina 5. huhtikuuta Otaniemessä ja laadukas ohjelma puheineen, työpajoineen ja paneelikeskusteluineen kiteytyy pohtimaan merkityksellisen liiketoiminnan mahdollisuuksia ja haasteita erilaisista näkökulmista. Seminaarin kattoteemana on tällä kertaa ”Business with Purpose”. Tähän menessä julkistetut puhujat ovat Jussi Aho, Annu Nieminen, Mikko Kosonen ja Antero Vartia.

Lipun seminaariin voi ostaa seuraavien linkkien takaa:
Alumnilippu: https://holvi.com/shop/Prodeko/product/694fd6381b0a399b45b70fe7daf29f31/
Tukilippu: https://holvi.com/shop/Prodeko/product/6b70c6c009402dbc48f43c778f249ab6/
Yrityslippu: https://holvi.com/shop/Prodeko/product/d105f420732d78cc6cecd46346eaaccd/

Yhteisön jokavuotinen kärkitapahtuma kokoaa yhteen Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen, alumnin ja opiskelijat. Lippujen määrä on rajallinen ja omansa kannattaakin ostaa heti!

2. Kiinnostaako Prodeko Ventures:n sijoitus yritykseesi & sijoitusuutisia

Prodeko Ventures on tehnyt ensimmäisen sijoituksensa ulkomaiseen yhtiöön. Sijoituskierros, jossa on myös muita sijoittajia, on vielä julkistamatta ja tiedotamme tästä alumnin kanavissa heti kun se on julkista.
Haluamme rohkaista prodekolaisia harkitsemaan yrittäjyyttä ja autamme alkupääomalla ja tuemme muutenkin jos päätät lähteä jännittävälle ja takuulla opettavaiselle polulle. Jos kiinnostuksesi herää tai mietit jo firman perustamista, ota yhteyttä Joona Soratiehen joona[at]prodekoventures.com tai Kaj Hagrosiin kaj[at]prodekoventures.com. Lisätietoja aiemmista portfolio-yrityksistämme www.prodeko.vc

3. Killan kuulumiset

Heissulivei ja hyvää iltapäivää rakkaalle alumnikunnalle killan puolesta. Vuoden alun työt killassa on kohta loppupuolellaan, kun kiltakokous saapuu vääjäämättä ja budjetti toimintasuunnitelmineen on tehty. Kevään lähestyessä ja päivien pidetessä katseet kääntyvät killan kehittämistoimeen ennen kuin valpurin päivän hulinakavalkaadi saapuu.

Killassa viime aikoina on valmisteltu killan omaa viestintästrategiaa, tehty uusien nettisivujen loppusilauksia sekä aloiteettu Prodeko-tietoisuuden kehittämisohjelmaa. Yksi suurimmista killan tehtävistä tänä vuonna on jatkaa killan organisaation suurinta muutosta sitten kiltautumisen 30 vuotta sitten. Pöydällä on paljon: hallitusrakenteen muutosta, palkatun henkilökunnan rekryämistä tai vaikka tapahtumaliiketoiminnan spinoffaamista omaksi yrityksekseen. Olisi hienoa kuulla alumnien mielipiteitä asiasta! Jos vain ollenkaan organisaatiorakenteet ja muutosprosessit kiinnostavat, laittakaa minulle suoraan viestiä joko puheenjohtaja[at]prodeko.org tai puhelimitse numeroon 0405682589.

Niko Kinnunen
Prodekon puheenjohtaja 2019

4. Menneet tapahtumat

Kasvuryhmä excu

Kasvuryhmän COO Elina Mauno kertoi, miten yritysten omistajina tai toimitusjohtajina toimivat Kasvuryhmän jäsenet auttavat toisiaan kasvamaan maailmaa muuttaviksi menestystarinoiksi. Kaikki jäsenet ovat antaneet Törkeen Lupauksen: kasvattaa yhteisön liikevaihtoa yhdestä viiteentoista miljardiin euroon vuoden 2023 loppuun mennessä. Jäsenet sparraavat toisiaan muun muassa case-tapaamisten avulla ja nyt he päästivät prodekolaiset sparraamaan Accountoria täyttämään Asko Schreyn antaman Lupauksen. Kuten arvata saattoi ideoita pursuavasta keskustelusta ei ollut tulla loppua. Kiitos isännille hienosta illasta ja maukkaista tarjoiluista!

UPM excu

Excun alkupuolella Alumnit pääsivät kuulemaan kuinka perinteinen teollisuusyritys transformoitiin menestymään suuressa murroksessa olevalla toimialallaan viimeisen vuosikymmenen aikana. Lisäksi saimme vilauksia siitä, miten ilmastostrategia sekä digitalisaatio vaikuttavat metsäalalla. Lopuksi nautimme vielä buffetpöydän herkullisista antimista rennon jutustelun lomassa. Suurkiitos UPM:lle hienosta excusta!