Alumnitiedote 3/2019

Arvoisa alumni,

Uutta ideoidaan: Prodekon ”Business with Purpose” seminaari tarjosi itse kullekin kasan ideoita vuoden aikana hyödynnettäväksi. Alumnin toimintaan liittyen Neuvottelukunnan kanssa ideoitiin mm. selkeämpää kohderyhmäajattelua, jäsenistön osallistamista tapahtumien järjestelyissä ja alumnin mahdollista slack-kanavaa.

Miten alumni voisi palvella juuri sinua paremmin? Kaipaisitko lisää verkostoitumismahdollisuuksia, sparrausta vai kenties sitsejä? Mikä toimiala tai elämän osa-alue on jäänyt alumnin toiminnassa pimentoon? Haluatko seuraavaksi teemaillan tuoreille esimiehille, perhearjen ja työn kanssa tasapainoilijoille vai ehkä tempauksen ilmaisen koulutuksen hyväksi? Jos mielessäsi on excukohde, jonne ehdottomasti kannattaisi järjestää vierailu, tai tapahtumaidea, jonka toteuttamista olet odottanut, ole yhteydessä. Yksi uusi mielenkiintoinen juttu on Prodeko Alumni Jobs -ryhmä, josta tässä kirjeestä löytyy lisätietoa.

Erityisen tärkeää tästä tiedotteesta on lukea myös seminaarin synnyttämä keskustelunavaus häirinnän kitkemisestä Prodeko-yhteisöstä. Yhdessä voimme tehdä yhteisöstämme entistäkin lähestyttävämmän ja turvallisemman.

Nähdään tulevissa tapahtumissa rakentavassa yhteistyöhengessä, seuraavaksi wappushampanjoilla Ulliksella 1.5. noin klo 12, nam!
Karla Nieminen, alumnin pj 2019, 0505370535, karlanieminen@gmail.com

 1. Tulevat tapahtumat
  1. Ke 1.5. Wappushampanjat
  2. To 23.5. Gartner excu
  3. Ke 12.6. Aalto Alumni Impact event
  4. Pe 6.9. Paikka Y: Alumni 20 v. edition @ Teatterin VIP
 2. Prodeko-yhteisö & häirintään puuttuminen
 3. Prodeko Alumni Jobs fb-ryhmä
 4. MyData Global: Digitaaliset ihmisoikeudet ja ”Give Back” -mahdollisuus
 5. Prodeko Ventures:n kuulumiset
 6. Killan kuulumiset
 7. Menneet tapahtumat
  1. 12.3. Tieto CEM excu
  2. 5.4. Prodeko-seminaari ”Business with Purpose”


Aina tärkeät linkit:

Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: https://www.linkedin.com/groups/37349/

1. Tulevat tapahtumat

Ke 1.5. Wappushampanjat
Nähdään perinteisesti Ulliksella Prodekon teltalla shampanjan merkeissä! Kuplivaa on tarjolla aamusta asti, ja perinteisesti eniten porukkaa on paikalla noin klo 12.

To 23.5. Gartner excu killan ja Alumnin jäsenille
Gartner, globaali tutkimus- ja neuvonantoyhtiö, kutsuu omien Prodeko-alumniensa johdolla Alumnin ja killan (3-N) jäseniä tuoreelle Keilarannan toimistolleen torstaina 23.5. klo 18 alkaen. Tiedossa on verkostoitumisen lisäksi mahdollisuus tutustua Gartneriin ja tutustuttaa Gartner Prodekoon, sekä napakkaa case-pohdintaa asiantuntijan alustuksen pohjalta. Tilaisuuden päättää esitykset ja suolainen purtava.

Agenda:

 • 18 – 19: Welcome – Jari Välimäki, MVP, Nordic Region Lead
  • Opening and Introductions
  • Gartner in the Nordics
  • Solutions
  • Industries
  • Q&A – Discussion
 • 19 – 20: Case
  • Context – Gartner Solution Lead
  • Work in Groups
 • 20 – 21: Presentations and discussion

Ilmoittautuminen aukeaa 27.04 kello 09:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/783

Ke 12.6. Aalto Alumni Impact event
Vuoden tärkeimmässä koko yliopiston alumnitapahtumassa Aalto Alumni Impact:ssa ratkomme yhdessä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyviä haasteita, joita ovat luvanneet antaa muun muassa ST1:n Mika Anttonen, Reiman Elina Björklund, Fortumin Pekka Lundmark, Enston Marjo Miettinen ja Sitran Mikko Kosonen.

Puuhamiehet Kaj Hagros ja Eero Eloranta vonkaavat tilaisuuteen törkeää prodekolaista yliedustusta ratkomaan haasteita yhdessä muiden alumnien kanssa. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokailuun ja illanviettoon vastavalmistuneiden Aalto Graduation Partyssa Alvarinaukiolla.
Ilmoittaudu mukaan: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/aalto-alumni-impact

Pe 6.9. Paikka Y: Alumni 20 v. edition @ Teatterin VIP
Tervetuloa perinteiseen syksyn alottajaisiltaan vaihtamaan kuulumiset vanhojen ja uusien alumnituttujen kanssa kuohuvan äärellä. Samalla juhlitaan myös 20-vuotiasta alumniyhdistystämme! Ohjelmasta lisää myöhemmin. Muista varata päivä kalenterista ja kutsu alumnitoveritkin mukaan fb-tapahtumaan.

Nähdään Ravintola Teatterin VIP:ssä pe 6.9. klo 18!

Tilaisuuden yhteistyökumppanina toimii Qvik:

Qvik produces functional and desirable digital solutions with years of experience. To fulfill our customers’ needs we combine strategy, concepts, design and development – creating the best digital experiences. Creating impact with design & technology: www.qvik.fi
https://www.facebook.com/events/2236515219996162/

2. Prodeko-yhteisö & häirintään puuttuminen

Seminaarissamme pe 5.4. tapahtui valitettavasti muutamia häirintätapauksia. Näihin puututtiin sekä käsittelemällä asiat laitoksen, killan & alumnin hallituksen ja asianosaisten kanssa että tarjoamalla tukea ja jakamalla sanktioita. Jatkossakin vastaavaan puututaan nollatoleranssilla. Tilanteesta riippuen asiattomasti käyttäytyneille jaetaan esimerkiksi porttikieltoja tapahtumiin tai ollaan yhteydessä poliisiin. Killan piirissä on myös käynnistetty tapahtumiin Code of Conduct -ohjeiston laatiminen.

Jotta vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa, haluamme muistuttaa, että esimerkiksi koskeminen ilman lupaa tai seksuaalissävytteiset kommentit voivat olla toiselle osapuolelle hyvinkin epämiellyttäviä, asiatonta käytöstä ja häirintätapauksia. Jos koet tai näet asiatonta käytöstä tilaisuuksissamme, ota yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin, alumnin hallitukseen (Karla Nieminen) tai laitoksen johtajaan (Risto Rajala).

Prodekon häirintäyhdyshenkilöt:
Oona Kallela: oona.kallela[at]aalto.fi, 045 805 0000, tg: @oonahobitti
Risto Ilomäki: risto.ilomaki[at]aalto.fi, 040 0869783, tg: @Kristoteles
Henna Pirskanen: Henna.pirskanen[at]aalto.fi, 040 419 5470, @Hennapi

Näiden tapausten käsittely on myös osoitus siitä, että yhteisöllämme on rohkeutta toimia ja vahvat arvot, jotka auttavat meitä selviytymään vaikeistakin tilanteista.

Nähdään taas tulevissa tapahtumissa rakentavassa yhteistyöhengessä! Muistetaan kaikki, että ”Give back” ja ”Be a good person”.

3. Prodeko Alumni Jobs fb-ryhmä

Alumneille on nyt avattu fb-ryhmä, jonne julkaistaan kiinnostavia ura- ja työmahdollisuuksia. Sivulle saavat julkaista veloituksetta Prodekon alumnit ja opiskelijat, ja ilmoituksen tulee olla sopiva 3 vuotta tai kauemmin työelämässä olleelle prodekoalumnille. Opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut työpaikkailmoitukset välittää Prodeko (yrityssuhteet@prodeko.org).

Halutessasi voit lähettää ilmoituksesi julkaistavaksi myös alumnin hallituksen tai alumnikoordinaattorin kautta. Ilmoituksista julkaistaan koonteja myös alumnikirjeessä. Tällä hetkellä ryhmässä ovat ilmoittaneet jo Virta, eCraft, Efecte ja Qvik:
https://www.facebook.com/groups/337267370245656/

4. MyData Global: Digitaaliset ihmisoikeudet ja ”Give Back” -mahdollisuus

MyData Global on aaltolaisten perustama non-profit yhteisö, josta on hyvää vauhtia kasvamassa maailman johtava toimija digitaalisten ihmisoikeuksien ja datatalouden saralla. MyData:ssa yhdistyy konkreettisella tavalla Prodekon arvot ”Think Big” ja ”Get Things Done” digitaalisen talouden polttavimpien kysymysten ympärillä ja jokaisen ihmisen digitaalisista oikeuksista huolehtimisen saralla. MyData pyrkii nyt kasvaessaan tiivistämään yhteistyötään alan yritysten ja päättäjien kanssa Suomessa ja ulkomailla. Mikäli aihe tuntuu tärkeältä ja/tai tiedät kenen kanssa asiasta kannattaisi puhua, ota yhteyttä Prodeko-alumniin ja MyData-aktiiviin Fredrik Löfmaniin
(fredrik[at]mydata.org, +358 50 3286382).

Lisätietoja MyData:sta sekä syksyllä 25-27.9. osana Suomen EU-puheenjohtajuutta järjestettävästä MyData2019 konferenssista löydät www.mydata.org sekä www.mydata2019.org sivuilta.

5. Prodeko Ventures:n kuulumiset

Prodeko Venturesin hallitus on saanut uuden jäsenen, kun Riku Seppälä (icebreaker.vc) valittiin toimintaan mukaan kuun alussa. Prodeko Ventures on myös tehnyt 20. sijoituksensa. Juhana Harmasen matkailuyrityksen Everfellsin tarjoamat mikroseikkailut mahdollistavat helpon keinon karata kaupungin kiireitä luonnon rauhaan heidän koordinoimien oppaiden kanssa. Lue lisää heidän tarjoamista kokemuksista osoitteesta www.everfells.com.

Jos sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee tukea ja alkuvaiheen pääomaa toiminnan käynnistämiseen, ota yhteyttä Kaj Hagroosiin (kaj[at]prodekoventures.com). Lisätietoja aiemmista portfolio yrityksistämme, mentoroinnistamme ja toiminnastamme yleensä löytyy nettisivuiltamme: prodeko.vc

6. Killan kuulumiset

Hellurei alumnikunnalle killan puolesta. Pari viikkoa sitten päättynyt Prodeko-seminaari oli jälleen suuri menestys ja killan toiminta kääntyykin nyt wapun rientojen valmisteluun. Keskiviikkona 16.4. käynnistyi PoRan legendaarinen vesiviikko, jolloin luvassa on koko viikon ajan jotain wiinan kauhistuksesta vierouttavaa toimintaa. Meille tulee niin pizzaperjantain bilisturnausta, raittiussitsejä, lajikokeiluja ja raittiusreivit! Vedentäyteisen viikon päätyttyä killan perinteinen wappuohjelma käynnistyy wappusitseillä sopivasti Yrjön päivän jälkeisenä päivänä.

Hox hox, alumni! Wappupäivänä on taas perinteisesti killan teltalle varattu shampanjaa kaikille jo DI-tutkintonsa suorittaneille prodekolaisille. Teltta tulee olemaan perinteisessä paikassaan Ullanlinnan mäellä, noin siinä mäen puolivälissä. Toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa siellä!

Niko Kinnunen, Prodekon pj 2019

7. Menneet tapahtumat

Tieto CEM excu 12.3.
Exculla kuultiin, millä tavalla Tieto CEM on käytännössä kehittänyt omaa kulttuuriaan ja miten neljän prodekolaisen tiet olivat vieneet Tiedolle. Laadukasta keskustelua käytiin esitysten jälkeen mm. siitä, miten Tiedon kokemuksia & ajatuksia voisi soveltaa perinteisemmän teollisuuden yrityksissä. Ruoka oli erinomaista ja sitä oli reilusti. Prodekon excumestari 1999 (Excun isäntä Jaakko Hallavo) oli itse ensimmäistä kertaa vastaanottamassa halkoa, ja naulaus sujui kuin vanhalta tekijältä.

Prodeko-seminaari ”Business with Purpose” 5.4.
Kiitos kaikille osallistujille seminaarista. Toivottavasti saitte inspiraatiota puheista ja hyviä muistoja vanhojen ja uusien tuttujen näkemisestä illallisella ja jatkoilla. Oli ilo nähdä taas sankoin joukoin alumneja, opiskelijoita ja laitoksen työntekijöitä samassa tilaisuudessa.

Seminaarin ohjelmassa Jussi Aho muistutti eettisyydestä liiketoiminnassa, Annu Nieminen herätteli ottamaan liiketoiminnan vaikutukset kokonaisvaltaisemmin huomioon, Heikki Koponen aukaisi Lifelong Learning -projektia, purpose hackatonissa ratkottiin muutamien Prodeko Ventures -yritysten ongelmia, Mikko Kosonen kertoi kuinka merkityksellisyys-ajattelu on kehittynyt viimeisen 10 vuoden aikana, Timo Vuori Aallon elävän strategian muodostamisesta ja viimeisenä, mutta ei mitenkään vähäisimpänä, Antero Vartia avasi ideaansa kuinka ilmastonmuutosta voisi ratkaista markkinatalouden mekanismeilla.