Alumnitiedote 4/2019

Tervehdys alumni,

Syksy on arjen taas alkaessa hyvää aikaa aloittaa jotakin ihan uutta tai karsia pois liikaa tekemistä. Tosin prodekolaisen tehokkuuden tietäen monella on palloja runsaasti ilmassa, ja se sopii heille oikein hyvin. Jos haluat sysätä ajattelusi uusille kehittäville raiteille, suosittelen sparraamaan syksyä vaikkapa uracoachin, terapeutin tai alumnitoverin kanssa, koska keskustelu avaa aina uusia mielenkiintoisia näkökulmia.

Alumnitoiminta tarjoaa sekin uutta ajateltavaa ja hämmästyttää jälleen monipuolisuudellaan: tarjolla on mm. purjehdusta, vakuutusexcu, sählyä, metsästystä ja todella kovan luokan strategiakurssi Lifelong Learning –konseptilla. Tästä löytyy jo monta mahdollisuutta halutessaan irrottautua rutiineista, nauttia elämästä ja oppia uutta. Iso kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille ja jokaiselle, joka ilmoittautuu mukaan.

Itse muutin toukokuussa Dubliniin, ja jos matkustat tänne päin, niin laita toki viestiä. Mielelläni vaihdan ajatuksia niin alumnitoiminnasta kuin elämästä yleensä, ja täällä ison G:n toimistoissa riittää siihen sopivia terasseja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan syksyn alumnitoimintaan, ja aluksi tietenkin Paikka Y:n juhlistamaan 20-vuotiasta alumnia.

Nähdään pe 6.9. klo 18 Teatterin VIP:ssä!

Karla Nieminen, alumnin pj 2019, 0505370535, karlan[at]google.com

 

1. Tulevat tapahtumat
Pe 6.9. Paikka Y: Alumni 20 v. edition @ Teatterin VIP
Ti 17.9. TK Riskianalyysi & Case Advisor excu
La 6.-7.10. Purjehduksen alkeiskurssi
Su 13.10. PoRan perinteinen hirvijahti
2. Life Long Learning strategiakurssin ilmoittautuminen
3. Poralumni sählyvuoro jatkuu! Syyskausi alkaa 17.8.2019.
4. Prodeko Alumni Jobs fb-ryhmä
5. Prodeko Ventures:n kuulumiset
6. Killan kuulumiset
7. Menneet tapahtumat
Ke 1.5. Wappushampanjat
To 23.5. Gartner excu

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://matrikkeli.prodeko.org/
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: https://www.linkedin.com/groups/37349/

 

1. Tulevat tapahtumat

Pe 6.9. Paikka Y: Alumni 20 v. edition @ Teatterin VIP
Pian pääsemme jo maistelemaan kuohuvaa ainutlaatuisen hulppeissa puitteissa ja vaihtamaan kuulumiset uusien ja vanhojen alumnitoverien kanssa. Tänä vuonna kyseessä on erityisen merkityksellinen perinteinen Paikka Y, sillä aktiivinen alumniyhdistyksemme täyttää 20 vuotta! Ohjelmassa on nautittavaksi mm. skumppatarjoilu, lyhyitä kuulumisia toiminnan eri osa-alueista, tarinoita alumnin menneiltä vuosilta sekä pieni kilpa…

Kutsu vuosikurssikaveritkin mukaan, ja nähdään Ravintola Teatterin VIP:ssä pe 6.9. klo 18! Ilmoittautumalla facebookissa autat meitä järjestelyissä, ja saat lisätietoja tapahtumasta:

https://www.facebook.com/events/2236515219996162/

Tilaisuuden yhteistyökumppanina toimii alumnimme Tuukka Puumalan perustama Qvik:
Qvik produces functional and desirable digital solutions with years of experience. To fulfill our customers’ needs we combine strategy, concepts, design and development – creating the best digital experiences. Creating impact with design & technology: www.qvik.fi

Ti 17.9. TK Riskianalyysi & Case Advisor excu
Vakuutusmeklariyhtiö TK Riskianalyysi Oy ja vahinkoselvitysyhtiö Case Adviser Oy kutsuvat alumneja intiimiin vakuutusexcuun Helsingin kattojen ylle.

Käsittelemme riskien ja vakuuttamisen kiehtovaa maailmaa kasvavan teknologiayhtiön tarpeista lähtien. Tarjolla on myös virvokkeita ja pientä purtavaa. Ennen tilaisuutta (ilmoittautumisessa) kysymme osallistujien kiinnostuksen kohteita aiheeseen liittyen, jonka perusteella rakennamme ohjelman.

Valitsemme illan teemoiksi kolme aihetta seuraavista:
– yrityksen johdon henkilökohtaiset riskit ja niiden vakuuttaminen
– kyber- ja rikosvakuutukset
– kasvavan ja kansainvälistyvän yrityksen vakuutukset
– toiminnan keskeytymisen riskit ja toiminnan jatkuvuuden turvaaminen
– tuotevastuuriskit
– menestyksekäs vahinkoneuvottelu
– vakuutukset osana henkilöstön palkitsemista

Aika: ti 17.9. klo 17.30-20.30
Paikka: Vuorikatu 22 C 67, Kaisaniemi
Isännät: Ilkka Ovaska (Case Adviser) ja Riku Rantanen (Riskianalyysi)

ILMO aukeaa 21.8 kello 12:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/791

La 6.-7.10. Prodekon alumnin purjehduksen alkeiskurssi
Oletko haaveillut purjeveneen henkilöstöön kuulumisesta, Välimerellä tai Espoossa? Tarjolla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus kartuttaa tähän tarvittavia taitoja, ja viettää hauska viikonloppu alumniporukassa.

Kurssin isäntäseura on alumnimme Juha Pennasen luotsaama Espoon Pursiseura EPS, ja pelivälineinä toimivat urheilulliset 3 hengen 606-veneet. ”Mitä pienempi vene, sen paremmin tuntee takamuksissa tuulen muutokset.” Opittavat taidot ovat kuitenkin samoja, joita tarvitsee kaiken kokoisissa purjeveneissä. Valmentajia on mukana 2-4 kpl porukan koosta riippuen, ja kaikki valmentajat ovat kokeneita aikuis-/junnupurjehtijoita, joilla on kilpapurjehdustausta ja menestystä kansallisissa ja kansainvälisissä arvokisoissa. Kurssin hinta on 200e (sis. alv) ja se maksetaan elokuun loppuun mennessä (sitovan ilmoittautumisen täyttäneille lähetetään maksutiedot).

Mitä: Kevytvenepurjehduksen alkeiskurssi
Milloin: la-su 5-6.10. noin klo 9-17 molempina päivinä
Missä: Nuottaniemi, Espoo
Kenelle: Heille, joilla ei ole purjehduskokemusta

ILMO aukeaa 14.8. kello 12:00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/790

Su 13.10. PoRan perinteinen hirvijahti
PoRan perinteinen hirvijahti saatiin tällä kertaa sumplittua heti hirvikauden avausviikonlopulle, joten lupia ja riistaa on on varmasti riittämiin. Jahti järjestetään sunnuntaina 13.10.

Pääsemme jälleen kerran Topenon Erän vieraiksi Lopen maastoihin. Kokoontuminen seuran majalla klo 8:00. Jahdin jälkeen ruokailua ja saunomista paikallisten isäntien kanssa ja sitten illan suussa kohti kotia /seuraavaa jahtia.
-Mukaan mahtuu 12 metsästäjää, joilla tulee ennen jahtia olla suoritettuna vuoden 2019 hirvimerkki (hyvä tapa ja samalla aseen kohdistus).
-Myös pari ajomiestä voi tulla mukaan harjoittelemaan /tutustumaan hirvenmetsästykseen.
-Jahti on omakustanteinen. Hinta/osallistuja sisältää päiväateriat ja tullee olemaan luokkaa 100-150€ + kaatomaksut. Tämä tarkentuu jahdin lähestyessä.
-Kuljetukset omin voimin /kimppakyydein.
Osallistujille lähetetään vielä tarkempi infopaketti ennen jahtia sähköpostitse.

Tällä kertaa pelkkä ilmoittautumisjärjestys ei ratkaise osallistumista, vaan myös metsästyskokemus huomioidaan. Ilmoittaudu jonoon, jos kiintiö on täynnä.

Jahtia johtavat raittiusneuvos Petteri Wallden sekä Tutu Wegelius-Lehtonen.

ILMO on jo auki osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/787

2. Life Long Learning strategiakurssi

Prodeko Life-Long Learning kurssit jatkuvat. Neljän tapaamisen after-work kurssi on erinomainen tapa tavata muita alumneja ja jakaa kokemuksia. Kurssit pidetään keskustelevina ja epämuodollisina, mikä yhdistettynä ammattimaiseen fasilitointiin luo hyvän alustan sekä yhteisöllisyydelle että sisällölliselle oppimiselle.

Alkusyksystä starttaa kurssi ”Käytännön strategiatyö isoissa organisaatioissa”

Oppimisen fasilitoijat:
Timo Ritakallio, Pääjohtaja, OP (1.10.)
Petru Huurinainen, Strategiajohtaja, KONE
Johanna Pynnä, Strategiajohtaja, Kemira
Timo Vuori, Professori, Aalto

Strategian muodostaminen ja toteuttaminen isoissa organisaatioissa vaatii usean eri näkökulman ja toimijan huomioon ottamista. Tämä after-work kurssi pyrkii tarttumaan strategiatyön moniulotteisiin haasteisiin kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Tavoitteena on parantaa strategisessa roolissa olevien johtajien kykyä hyvän strategian muodostamiseen ja sen toteuttamiseen. Osallistujat kehittävät sekä rationaalis-analyyttisiä että emotionaalis-poliittisia taitojaan kurssin aikana. Oppimismetodit pitävät sisällään vertaisoppimista keskusteluiden kautta, tarkoin valittuja lukemistoja, sekä pieniä taitoihin keskittyviä harjoituksia.

Aiheet:
Skenaarioiden hyödyntäminen strategiatyössä käytännössä (miten skenaariotyötä voidaan tehdä käytännössä, mihin eri haasteisiin se voi kaatua isossa organisaatiossa ja miten nuo haasteet voidaan ylittää; miten osallistaa keskijohto, hallitus, ja muita relevantteja ryhmiä skenaariotyöhön?). Skenaarioilla tässä tarkoitetaan sekä oman organisaation mahdollisia uusia strategisia suuntia että organisaation ulkopuolisen maailman (kilpailijat, teknologia, makrotalous) mahdollisia kehityksiä. Keskeistä on omien vaihtoehtojen tunnistaminen ja valintojen kytkeminen oletettuihin ulkoisiin kehityksiin.

Ajankäytön hallinta ja priorisointi strategiatyössä (mihin strategiajohtajan tulisi käyttää aikansa? Mihin organisaation strategiatiimin ja muiden johtoryhmien tulisi käyttää aikansa?)

Vaikuttaminen, politikointi ja asioiden edistäminen oman organisaation sisällä (miten saadaan ihmiset tekemään mitä pitää tehdä? Miten saadaan ihmiset ottamaan strategiatyö tosissaan oman bisneksen tuloksen johtamisen rinnalla?)

Strategisten kumppanuuksien muodostaminen ja hallinta (miten muodostetaan strategia yhdessä kumppanien kanssa? Miten varmistetaan, että kumppanuus toimii? Mitä tehdä, kun kumppani pettää?). Kumppanuuksien rooli on kasvanut strategiatyössä ja on hyvä kysyä, voisiko kumppanuudet olla aktiivisemmin läsnä strategiaa muodostettaessa.

Aikataulu:
Tiistai 17.9. klo 17-20
Tiistai 1.10. klo 17-20
Torstai 24.10. klo 17-20
Tiistai 5.11. klo 17-20

Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 5.8 kello 09:00 osoitteessa: https://www.prodeko.org/fi/lifelonglearning/course/3/

3. Poralumni sählyvuoro jatkuu! Syyskausi alkaa 17.8.2019.

Pelit pelataan Ruoholahden Palloiluhallilla (Kellosaarenkatu 3, Helsinki) lauantaisin klo 17-18.

Pelaajien riittävyyden takaamiseksi mukaan syksylle on kutsuttu myös informaatioverkostojen Ethanan alumneja sekä muita porahenkisiä kahvaajia.

Ilmoita kausiosallistumisesi tai mielenkiinto mahdollisiin satunnaisiin käynteihin 5.8. mennessä täällä:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJ9AsUZtOt2vM3Px5481w5Ea1Bf9lGf8qU-XSOqWit6D4XBg/viewform?usp=sf_link

Lisätietoutelut:
tuure.parkkinen[at]gmail.com
+358 50 531 8115

4. Prodeko Alumni Jobs fb-ryhmä

Alumnilla on hyväksi havaittu Jobs fb-ryhmä, jonne julkaistaan kiinnostavia ura- ja työmahdollisuuksia. Sivulle saavat julkaista veloituksetta Prodekon alumnit ja opiskelijat, ja ilmoituksen tulee olla sopiva 3 vuotta tai kauemmin työelämässä olleelle prodekoalumnille. Opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut työpaikkailmoitukset välittää Prodeko (yrityssuhteet[at]prodeko.org).

Halutessasi voit lähettää ilmoituksesi julkaistavaksi myös alumnin hallituksen tai alumnikoordinaattorin kautta. Ilmoituksista julkaistaan koonteja myös alumnikirjeessä. Tällä hetkellä ryhmässä ovat ilmoittaneet jo noin kymmenen yritystä:

https://www.facebook.com/groups/337267370245656/

5. Prodeko Ventures:n kuulumiset

Prodeko Ventures on tehnyt 21. Sijoituksensa ohjelmistorobotiikkayhtiö Sisua Digitaliin. Prodekolaisvetoinen Sisua Digital operoi Suomessa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa vahvasti kasvavalla markkinalla. Lue heistä lisää osoitteessa http://www.sisuadigital.com/

Jos sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee tukea ja alkuvaiheen pääomaa toiminnan käynnistämiseen, ota yhteyttä Kaj Hagroosiin (kaj[at]prodekoventures.com). Lisätietoja aiemmista portfolio yrityksistämme, mentoroinnistamme ja toiminnastamme yleensä löytyy nettisivuiltamme: prodeko.vc

6. Killan kuulumiset

Wapun hulinoiden ja kevään viimeisten tenttien jälkeen killan elämä on rauhoittunut kesän ajaksi. Kiltalaiset ovat löytäneet hyvällä prosentilla hienoja kesätöitä, joiden aikana oppivat uutta ja saavat työkokemusta. Kesällä killan toiminta yleensä on vähäistä, mutta tänä vuonna ekstratyötä tuottaa kiltahuoneen remontointi, jonka tuloksia sekä uudet että vanhemmat kiltalaiset pääsevät nauttimaan. Elokuun puolivälissä on luvassa jälleen killan perinteisen varaslähto, jossa uudet fuksit tapaavat ensimmäistä kertaa toisiaan, ISOhenkilöitä sekä fuksikapteeninsa. Aallon tuta olikin tänä(kin) vuonna Suomen tekniikan yhteisvalinnan suosituin ensisijainen valintakohde ja omasi korkeimmat sisäänpääsyrajat.

Orientaatioviikko alkaa 2.9. perinteisillä menoilla ja killan perinteiset syyssitsit ovat vuorossa 14.9, jonne on tänäkin vuonna varattu paikkoja alumneille. Hyvää kesän jatkoa killan puolesta!

Niko Kinnunen, Prodekon pj 2019

7. Menneet tapahtumat

Wappushampanjat 1.5.
Perinteiset Wappushampanjat Ulliksella killan teltalla keräsivät taas runsaan alumnijoukon muistelemaan aiempia wappuja, sekä tänä vuonna poikkeuksellisesti myös nauttimaan erinomaisesta piknik-säästä. Iso kiitos shampanjat, skumpat ja herkut paikalle roudanneille kiltalaisille sekä kaikille osallistuneille alumneille!

Gartner excu 23.5.
Wapun jälkimainingeissa 23.5. murrettiin jää Prodekon ja Gartnerin välillä – alumnien vierailu Keilaniemen konttorilla oli tiettävästi ensimmäinen laatuaan! Järjestävänä voimana toimi alumnimme Kimmo Pekkola. Exculla kuultiin tarkemmin erityisesti Gartnerin konsultointi- ja advisoryliiketoiminnasta, tyypillisistä asiakassuhteista sekä kuinka maailmanluokan tutkimus yhdistetään piinkovaan bisnekseen. Vieraat pääsivät myös kokeilemaan, miten pitchissä tasapainotetaan terävä tech-hype sekä pragmaattinen projektiosaaminen.