Alumnitiedote 5/2019

Tervehdys alumni,

Prodekolaisen alumnikunnan osaamisen saaminen opiskelevien kiltalaisten sekä muiden alumnien tietoon ja käyttöön ei ole aivan triviaalia. Tässä siihen liittyen sinulle kaksi mahdollisuutta toimia:

Eri vuosikurssien näkemysten mukaan saamiseksi haemme alumnin hallitukseen toista seminaarivastaavaa 2020. Mikäli tämä tehtävä kiinnostaa, lue ilmoitus alta ja laita minulle sähköpostia nyt syyskuun aikana.

Toiseksi, jokainen meistä voi parissa minuutissa auttaa Prodeko-seminaarin 2020 kehittämisessä täyttämällä alla olevan lomakkeen puhujaehdotuksista. Teemaksi on kaavailtu johtamista, ja tätähän alumnit ovat taholla jos toisellakin tehneet. Vaikka jokin prodekolainen johtaja olisi sinulle “selvä valinta” puhujaksi, niin hän ei välttämättä ole seminaaritiimin tiedossa. Seminaaritiimi kaipaa siis tietoa siitä, keitä alumneja haluat kuulla puhumassa 2020.

Täytä lomake heti täällä:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdv5FtjdziVQkwIzv4TGSuQexmRtUZSmlUizr6b2PYLCkvPLA/viewform

Kiitos, ja erinomaista syksyä!

Karla Nieminen, alumnin pj 2019, karlan[at]google.com
ja hallitus alumni[at]prodeko.org

 1. Tulevat tapahtumat
  1. BearingPoint LLL (ilmoittautuminen täynnä) 26.9.
  2. Diskonttaus 53 11.10
  3. Sako Excu 30.10
  4. BCG LLL 04.11.
  5. Alumnin syyskokous + Inderes excu 14.11. save the date
  6. Seminaari 17.4.2020
 2. Etsitään alumnin hallitukseen seminaarivastaavaa 2020
 3. Prodeko Alumni Jobs fb-ryhmä
 4. Prodeko Ventures:n kuulumiset
 5. Killan kuulumiset
 6. Menneet tapahtumat
  1. 27.4. PoRa 50
  2. 6.9. Paikka Y: Alumni 20 v. edition

Aina tärkeät linkit:
Alumnirekisteri: https://alumnirekisteri.prodeko.org
Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/
Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/
Alumnin LinkedIn-ryhmä: https://www.linkedin.com/groups/37349/

1. Tulevat tapahtumat

To 26.9 Bearing Point LLL (ilmoittautuminen täynnä)
BearingPoint järjestää Prodeko Alumneille syksyllä kahden illan Life Long Learning -minikoulutuksen, jossa pureudutaan asiakkaan ongelman kautta uusien digitaalisten liiketoimintojen rakentamiseen.
https://ilmo.prodeko.org/fi/795

Pe – La 11.-12.10.2019 Diskonttaus 53
Tervetuloa juhlistamaan 53-vuotiasta Tuotantotalouden kilta Prodekoa!

Tänä vuonna vuosijuhlia vietetään perjantaina 11.10.2019. Juhlat alkavat klo 15.30 osoitteessa Maarintie 8 cocktailtilaisuudella, josta jatkamme Suomenlinnan merellisiin maisemiin akateemisen pöytäjuhlan merkeissä. Lauantaina tarjoilla on mikäs muukaan kuin silliaamiainen Urban Millillä osoitteessa Betonimiehenkuja 3 E, 02150 Espoo.

Illalliskortin hinta on 80€ ja silliaamiainen kustantaa 10€.

Pukukoodi: Juhlapuku akateemisin kunniamerkein

Lämpimästi tervetuloa!
Prodekon hallitus 2019 ja Diskonttaustoimikunta 2019

Ilmoittautuminen on jo auki osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/812

Ke 30.10. Sako XQ Riihimäelle
Vuonna 1921 perustettu globaali kiväärivalmistaja Sako, nykyisin osa maailman vanhinta teollista perheyhtiötä Berettaa, isännöi Prodekon Alumnia keskiviikkona pääkonttorillaan ja tehtaallaan Riihimäellä 30.10.

Laajennettu, modernein konein varustettu tehdas tuottaa yli 100 000 metsästys- ja tarkkuusasetta vuodessa ja on entisöity yhdessä Museoviraston kanssa, kunnioittaen yli satavuotista rakennusta.

Vierailua isännöi jahtireissuilta Poralaisille tutuksi tullut tuotekehitysjohtaja Kari Kuparinen.

Huom: Sijainnin ja matka-ajan vuoksi Alumni järjestää bussikyydityksen halukkaille osallistujille. Tarkempi informaatio tästä lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

Ilmoittautuminen aukeaa 25.9. kello 12.00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/818

Ma 4.11. & Ma 18.11. BCG LLL-kurssi
Boston Consulting Group järjestää Prodekon Alumnille syksyllä kahden illan Life Long Learning minikoulutuksen teemalla: ”Agile@Scale”. Kurssista vastaavat BCG:n partnerit Tatu Heikkilä ja Tapio Schrey.

”Meneekö sinulla scrum, retro ja EPIC sekaisin? Tai tunnetko ne, mutta haluaisit syventyä miten niitä voi skaalata koko yrityksen laajuisesti?

Ketterät toimintatavat ovat tulleet jäädäkseen ja valtaavat alaa yrityksissä myös IT:n ulkopuolella. Tule tutustumaan teoriassa ja kokeilemaan käytännössä mitä Agile on, mihin sitä voi käyttää ja mitä liiketoimintahyötyä Enterprise Agilesta voi saada.”

1. ilta – ma 4.11. klo 17.30-20.30

Koulutuksen ensimmäisessä osiossa syvennymme valittuun aihepiiriin ja jaamme oppeja ja kertyneitä kokemuksia. Miten ketterät toimintatavat ovat käytännössä auttaneet yrityksiä kehittymään.

2. ilta – ma 18.11. klo 17.30-20.30

Koulutuksen toisena iltana pääsemme suorittamaan ”Agile Master Class” -harjoituksen, missä käytännössä testataan ja havainnoidaan agile-periaatteiden toimimista

Paikka: Boston Consulting Group, Kluuvikatu 3, Helsinki.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen aukeaa 30.9. kello 12.00 osoitteessa: https://ilmo.prodeko.org/fi/817

Alumnin syyskokous + Inderes 14.11. save the date

Seminaari 17.4.2020
Perinteinen Prodeko seminaari järjestetään jälleen keväällä!

2. Alumnin hallitus etsii seminaarivastaavaa 2020

Prodeko-yhteisön vuoden tärkein tapahtuma, Prodeko Seminaari, tulee taas 17.4.2020 upeampana kuin koskaan. Jotta seminaaria voidaan edelleen kehittää, haetaan alumnin hallitukseen toista seminaarivastaavaa.

Seminaarivastaava pääsee ideoimaan huipputapahtumaamme yhdessä killan ja laitoksen seminaaritiimin kanssa. Alumnin seminaarivastaavien tärkeisiin tehtäviin kuuluvat mm. muulle seminaaritiimille alumnien näkemyksen kommunikointi liittyen seminaarin ohjelmaan sekä markkinointiin. Tarjolla on mainio tilaisuus viedä seminaaria visionsa suuntaan ja tutustua paremmin alumnin, killan ja laitoksen aktiiveihin sekä yhteistyökumppaneihin. Mukana seminaaritiimissä on myös jäsen viime vuoden alumnin hallituksesta.

Kiinnostuksestaan seminaarivastaavan pestiin kannattaa ilmoittaa syyskuun loppuun mennessä: alumnin pj Karla Nieminen karlan@google.com

P.S. Muista myös täyttää kysely puhujaehdotuksista:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdv5FtjdziVQkwIzv4TGSuQexmRtUZSmlUizr6b2PYLCkvPLA/viewform

3. Prodeko Alumni Jobs fb-ryhmä

Alumneille on avattu fb-ryhmä, jonne julkaistaan kiinnostavia ura- ja työmahdollisuuksia. Sivulle saavat julkaista veloituksetta Prodekon alumnit ja opiskelijat, ja ilmoituksen tulee olla sopiva 3 vuotta tai kauemmin työelämässä olleelle prodekoalumnille. Opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut työpaikkailmoitukset välittää Prodeko (yrityssuhteet@prodeko.org).

Halutessasi voit lähettää ilmoituksesi julkaistavaksi myös alumnin hallituksen tai alumnikoordinaattorin kautta.
https://www.facebook.com/groups/337267370245656/

4. Prodeko Ventures:n kuulumiset

Prodeko Ventures ei ole tehnyt uusia sijoituksia. Hakemuksia on tullut lisää ja portfolioyritykset kasvattavat mainettaan maailmalla:

Mount Kelvin on nostanut 3.3 M€ rahoituskierroksen vauhdittaakseen kansainvälistä kasvuaan. Ensto Ltd osti sijoituksen yhteydessä Mount Kelvinin toimistokohteisiin liittyvän liiketoiminnan. Jatkossa koko Mount Kelvinin henkilöstö keskittyy pelkästään nopeasti kasvavaan hotellisegmenttiin. Mount Kelvin valittiin myös Business Finlandin Nuoret innovatiiviset yritykset -ohjelmaan.

Meru Health on julkistanut mielenterveyden hoidon uuden standardinsa, joka yhdistää laajalti eri teknologioita ja metodeja mielenterveysongelmien hoitoprosessissa. Meru Health on maailman ensimmäinen yritys, joka hyödyntää sykkeen vaihtelusta saatavaa tietoa masennuksen, ahdistuksen ja työuupumuksen hoidossa.

Wowandersin kanssasijoituskierros Prodekon Alumnin kanssa on suoritettu onnistuneesti kesän aikana. Kierros on yhä auki ja lisäsijoittajia etsitään yhä. Wowanders etsii myös advisor boardiin jäseniä, joilla on kokemusta matkailualasta tai digitaalisista b2c markkinoista.

Vidoppi, Prodeko Venturesin yksi ensimmäisistä sijoituksista on lopettanut toimintansa. Prodeko Venturesin osakkeenomistajien aktiivisuuden ja verkostojen ansiosta rakennettu videokirjasto saatiin kuitenkin myytyä Sanoma Prolle ja sijoitettu pääoma palautui Prodeko Venturesille lähes kokonaan.

Vähittäiskaupan automaattiratkaisun kehittäneen Rivenderin joukkorahoituskampanja ei kerännyt riittävästi merkintöjä ja keskeytettiin. Yhtiöllä on lupaava pilottiasiakkuus merkittävän asiakkaan kanssa mutta kireä maksuvalmiustilanne. Annin ehtoja on parannettu oleellisesti. Jos joukostamme löytyy kaupan alasta kiinnostunut enkeli niin ota yhteys juha.pennanen@rivender.com.

Jos sinulla on kysymyksiä portfoliosta, mentoroinnista, toiminnasta tai aloittava yrityksesi tarvitsee tukea ja alkuvaiheen pääomaa toiminnan käynnistämiseen, ota yhteyttä Kaj Hagroosiin (kaj[at]prodekoventures.com). Lisätietoja aiemmista portfolioyrityksistämme, mentoroinnistamme ja toiminnastamme yleisesti löytyy nettisivuiltamme: prodeko.vc

5. Killan kuulumiset

Hei rakkaat alumnit! Orientaatioviikko on tuonut mukanaan uuden fuksisukupolven ja onneksi heistä voi sanoa sen, että ovat jälleen huipputyyppejä. Killan syksyn päätapahtuma, vuosijuhlat Diskonttaus 53 onkin jo kohta ovella. Juhliin on enää vajaa kuukausi aikaa ja ainakin allekirjoittaneen “vujujännitys” on alkanut kasvamaan. Orientaatioviikon perinteisten ohjelmien lisäksi syksyn alkua on värittänyt kiltahuoneen remontoinnin viimeistely, suuri määrä mielenkiintoisia excuja sekä aTalentin omistajastrategian luominen seuraavalle noin viidelle vuodelle. Tarkoituksena on pitää yritys kiltalaisille tärkeänä ja rakkaana huolehtien samalla yrityksen voitollisesta kasvusta. Marraskuun vaalikokoukset alkavat jo jännittämään…

6. Menneet tapahtumat

27.4. PoRa 50
PoRa50 kokosi keväällä sankoin joukoin eri-ikäisiä raittiushenkisiä poralaisia opiskelijoita ja alumneja Koskenrantaan, juhlimaan Polyteknikkojen Raittiusseuran 50-vuotista taivalta. Aurinko helli juhlijaa ja ihmisten mieli oli korkealla. Onnea vielä kerran PoRa! Alumni odottaa innolla seuraavia raittiustaistoja!

6.9. Paikka Y: Prodekon alumni 20 vuotta
Syksyn alottajaisilta Paikka Y Ravintola Teatterissa kokosi jälleen ennätysyleisön. Uusi vuotuinen perinne (?), Simon musavisa, oli great success, ja kisan haastavuudesta kertoo jotain se, että voittajajoukkue sai 7/10 oikein. Prodekon alumnin 20-vuotista taivalta juhlittiin myös kuvashowlla, muistoilla aTalentin perustamisajoista, yhteystyökumppani Qvik:n onnitteluilla sekä Prodeko Ventures pitchauksella. Kiitos kaikille osallistujille!