Alumnitiedote 1/2012

Hyvä alumni,

Vuosi 2012 on jo lähtenyt käyntiin, ja Prodekon Alumnin uusi hallitus järjestäytynyt ja suunnitellut toimintaa tälle vuodelle. Pidetään vauhti päällä! Tulossa tiukka paketti yritysvierailuja, paneeleja, puolipitkä itänaapuriin, paikka Y, jne… Tapahtumavuoden avaa Nokia-excu 22.2., josta alla tarkemmin. Näin alkuvuodesta on paras mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä Alumni tekee tänä vuonna, joten kaikki ideat otetaan ilolla vastaan.

Prodekolaiset muodostavat erityislaatuisen verkoston huippuosaajia ja -tyyppejä. Prodekon Alumnin ja sen hallituksen tehtävä on pitää tämä verkosto aktiivisena ja elinvoimaisena!

Alumnin verkostoitumista voi jokainen edistää liittymällä Prodekon Alumnin Facebook- tai LinkedIn- ryhmiin. Lisää myös kaverisi!

Tärkeät linkit:

Omien yhteystietojen päivittäminen
Alumnin Facebook-ryhmä
Alumnin LinkedIn-ryhmä

Terveisin,

Jarno Alhonen, Prodekon Alumnin puheenjohtaja vuosimallia 2012
etunimi.sukunimi@iki.fi, 040-1609377

——–

Alumnitiedotteen sisältö:

1. Alumnille uusi hallitus

2. Ajatuksia vuodelle 2012

2.1. Yleistä

2.2. Nokia-excursio 22.2.2012

3. 2011 loppuvuoden tapahtumista

3.1. Prodeko Venture Panel

3.2. Diskonttaus 45 – Prodekon puolipyöreät

3.3. Prodeko Leadership Summit on Wheels eli Alumnin puolipitkä 14.10.2011

4. Prodekon terveiset

5. Tilaa PoRa-paita

6. Kutsu kevätkokoukseen

——–

1. Alumnille uusi hallitus

Syyskokous valitsi erovuorossa olevien Kaj Hagrosin, Meri Kankaanpään, Iiro Kulvikin ja Tomi Torrin tilalle Jarno Alhosen, Jukka Kujalan (Prodekon edustaja), Sami Sarkamiehen ja Mailiina Turanlahden.

Toista vuottaan hallituksessa jatkavat Martti Heikkilä, Lasse Kivikko, Petteri Walldén ja Henriikka Åkerman. Alumnikoordinaattorinamme jatkaa edelleen Inari Natri.

Jarno on killan ja PoRa:n toimija jo kahdella vuosituhannella. Sittemmin mies palasi Kiinan ja Ranskan kautta kierrettyään takaisin lähtöpisteeseen, Suomen Espooseen ja NSN:lle miettimään verkkobusineksen hinnoittelua.

Mailiina, entinen opintovastaava ja kirjaston kirjastonhoitajan – nykyinen Nokian mobiilistrategikko. PoRa:ssa hankittu rakkaus veteen on säilynyt sukeltaen ja palloa upottaen.

Sami suuntasi opiskeluaikoinaan tarmonsa ESTIEM:iin (siis opintojen lisäksi). Kokemusta Sami on hakenut myös Nokialta, venture capital -maailmasta jne. Tällä hetkellä Sami on Nordealla senior technology -analyytikkona kommentoiden mm. mitä Mailiinan (ja Nokian) pitäisi tehdä.

Jukka on istuva ja armoitettu Prodekon puheenjohtaja sekä almanakkajulkaisija. Ainoa uusista hallituksen jäsenistä, joka on tajunnut pysyä kaukana telecom-alasta. Tämä PoRan väistynyt puheenjohtaja jatkaa Poramestarina vielä kolmannen vuoden johtiksessa. Lisäksi kiekkomies, jonka tavoitteena on oman yrityksen perustaminen tulevana kesänä.

——–

2. Ajatuksia vuodelle 2012

2.1. Yleistä

Hallitus linjasi viime vuosien tapaan: ”järjestetään valikoituja ja kovatasoisia tapahtumia”. Tämä tarkoittaa noin 4-5 yritysvierailua, muutamaa muuta asiapitoista tapahtumaa ja muutamaa puhtaampaa hupitapahtumaa.

Tapahtumien lisäksi Alumni kehittää edelleen mentoritoimintaa ja tutkii mahdollisuuksia sen laajentamiseen. Vuonna 2011 on toiminut opiskelijoiden vuosien ryhmämentorointi sekä 1-to-1 mentorointi. Kysy lisää, tai ilmoittaudu mentoriksi: Mailiina Turanlahti (etunimi@iki.fi)

Myös PoRa:n alumnitoimintaa ollaan virittämässä käyntiin…

Näistä tarkemmin myöhemmin, tarkkailkaa sähköpostianne ja muita medioita.

2.2. Nokia-excursio 22.2.2012

Tapahtumavuoden starttaa Nokia-excursio 22.2.2012 Nokia Housella alkaen klo 17:00 (paikalla on hyvä olla 16:50).

Nokian henkilöstöjohtaja ja johtokunnan jäsen, prodekolainen Juha Äkräs kertoo aluksi globaalin johtamisen haasteista Nokian toimintaympäristössä. Tämän jälkeen on luvassa tuote- ja applikaatiodemoja sekä iltapala.

Paikkoja on varattu 30.

Ilmoittauminen verkossa Prodekon ilmokilkkeen kautta, osoite ilmo.prodeko.org. Suora linkki tapahtumaan tässä.

——–

3. 2011 loppuvuoden tapahtumista

3.1. Prodeko Venture Panel

Alumnin paneelikeskusteluiden sarja jatkui 2.11.2011 erittäin kiinnostavalla Prodeko Venture Panel -tapahtumalla, jossa porauduttiin yrittäjyyteen kolmesta eri näkökulmasta. Risto Siilasmaa piti tapahtuman alustuksen painottamalla kasvuyrittäjyyden merkitystä Suomen kansantaloudelle. Osallistujien mieleen jäi varmasti Riston toteamus: ”Yrittäjyys on isänmaallista!” Seuraavana lavalle astui Ilkka Paananen, joka siirsi keskustelun makrotasolta mikrotasolle kertomalla pelialan yrittäjyydestä Sumean, Digital Chocolaten ja Supercellin esimerkkien kautta. Kuulimme erityisesti epäonnistumisen sietämisen tärkeydestä: 400 pakit ilman yhtään diiliä on vain alkuvaikeutta, eikä mikään syy lopettaa yrittämistä. Tapahtuman kolmantena esiintyjänä Aalto Entrepreneurship Society:n puheenjohtaja Miki Kuusi kertoi viime vuosina tapahtuneesta yrittäjyysilmapiirin voimakkaasta muutoksesta Aalto-Yliopiston piirissä. Ilta jatkui rennon keskustelun merkeissä, ja kuulimme yrittäjyyskokemuksia myös muilta prodekolaistaustaisilta yrittäjiltä, joita olikin saapunut paikalle ilahduttavan suuri määrä.

3.2. Prodeko 45 v

Prodeko täytti 45 vuotta näyttävin menoin Ravintola Pörssissä. Mukana oli edustava joukko eri vuosien prodekolaisia. Yhteensä juhlijoita oli noin 300. Kuvia juhlatunnelmista voi käydä tarkastelemassa Prodekon galleriasta.

Prodekon Alumni luovutti tilaisuudessa symbolisen shekin Aalto-yliopiston varainkeräykseen. Yhteensä Prodekon Alumni keräsi yli 360 000 €. Juttu aiheesta esimerkiksi Talouselämän netistä.

3.3. Prodeko Leadership Summit on Wheels eli Alumnin puolipitkä 14.10.2011

Kahdeksalta perjantaiaamuna excubussi starttasi Kiasman edestä Otaniemen kautta kohti Mansea. Matka alkoi jo heti bussissa herättää mukavia muistoja teekkariaikojen excu-, kyykkä- ja Appromatkoista Tampereelle. Iloisessa seurueessa oli mukana lähes 30 alumnia, pääosin 1980-2000-luvuilla opiskelleita mutta onneksi hieman muitakin!

Ensimmäinen vierailukohde oli Konecranesin pääkonttori Hyvinkäällä: saimme yleisesityksen heidän liiketoiminnastaan ja kiinnostavan kierroksen viereisellä nosturitehtaalla.

Hetken Nokian koskea ikkunoista ihailtuamme kävimme hakemassa panimolta Nokian kosteaa, sopivan menohenkisesti kuin vauhdista noukkimalla. Sitten matka suuntasi Nokian Renkaiden pääkonttoriin ja tehtaalle (isot kiitokset tästäkin alumnillemme, firman hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldénille). Toimitusjohtajaa oli kohdannut kiireinen ulkomaanmatka, mutta Petteri ja talousjohtaja antoivat hyvän yleiskuvan mm. Venäjän valloittajana kunnostautuneen Nokian Renkaiden liiketoimintaympäristöstä, strategiasta ja operaatioista. Tehdaskierros opetti valmistusprosessista ja siitä, mitä tekniikkaa modernin autonrenkaan sisään rakennetaankaan. Tekniikka näkyi käytännössä videolla rallikuskien talvirengastestiajoista arktisilla jääradoilla.

Nokian renkaiden vierailu oli tehokas ns. 3in1-excu, samoissa tiloissa kuultiin myös Merus Power Dynamics -nimisestä startupista sekä Tampereen Protomosta. Merus Power Dynamicsin edustaja kertoi miten yritys oli lähtenyt viemään sähköverkon häiriöitä poistavia ratkaisujaan jo viiteen eri maanosaan. Protomo puolestaan on hieman uudenlaisia latuja kokeileva yrityshautomo, että siellä voi myös kehittää prototyyppejä tuoteideoista ja liiketoimintakonsepteista yhteistyössä toisten osaajien ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa ja tarvittaessa aluksi ilman formaalia yrityksen perustamista. Protomo toimii myös mm. Otaniemessä Aallon yhteydessä.

Näiden jälkeen ajoi bussimme meidät majoittumaan Ilves-hotelliin, josta vielä teimme hyvän illallis- ja baarimatkan kaupungin yöelämään. Maittavan illallisen meille tarjosi ystävällisesti ÅF-Consult Oy. Aamulla kotiin ja ensi syksynä uusiksi, mahdollisesti valtakunnan rajoja koetellen…

Alla vielä muutama mukana olleen Mikael Huhtamäen nappaama excuhalonhakkauskuva:

Konecranes
Nokian Renkaat
Merus Power dynamics & Protomo

——–

4. Prodekon terveisiä

Killan uudet ja innokkaat toimijat ovat nyt melkein kuukauden verran ehtineet suunnitella ja toteuttaa kaikenlaista mukavaa kiltalaisten hyväksi. Ideamylly lähti jo ennen joulua käyntiin ja keväälle onkin tulossa paljon uutta! Muutamia esimerkkejä ovat 7.2. järjestettävä kasvuyrittäjyysilta, jossa on mukana useampi Prodekon yrittäjäalumni, sekä kevään kulttuurimatka Pietariin, jonka järjestelyt ovat jo hyvällä mallilla.

Kotimaan puolipitkän reitti on myös käytännössä lukkoon lyöty. Tänä vuonna excubussi kierrättää kiltalaiset Mikkelin ja Tampereen kautta Poriin. Huikeaan excutarjontaan kuuluu mm. käynti viinitilalla!

Uudet ulkomaalaiset opiskelijat otettiin avosylin vastaan ulkkariwelcomessa ja sitsaamaan he pääsivät jo heti seuraavalla viikolla tammikuun fuksisitseillä. Kiltaan saapuu nykyään jopa 50 ulkomaalaista opiskelijaa joka vuosi ja siksi syksyllä on tarkoitus hieman rajummallakin otteella muokata killan tapahtumapalettia, jotta se palvelisi kokonaisvaltaisesti kaikkia kiltalaisia.

Killan, laitoksen ja ohjelman välinen yhteistyösopimus tullaan allekirjoittamaan jo alkukeväästä, jolloin kaikkien kolmen opiskelijoille tarjoama palvelu tehostuu entisestään.

Näillä eväillä lähdetään kevättä kohti ja lisää terveisiä seuraavassa tiedotteessa!

Jukka Kujala, Prodekon Puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@aalto.fi

——–

5. Tuotantotalouden laitos vahvistuu ja vastaa Aallon uudesta kasvuyrittäjyysohjelmasta

Tuotantotalouden laitos kirkasti vuoden 2011 aikana profiiliaan teknologiapohjaisen liiketoiminnan rakentamisen ja muutoksen osaajana. Tätä Tutan yhteistä fokusta, creating and transforming technology-based business, lähestytään Tutan tutkimusryhmien mukaisista toisiaan täydentävistä perspektiiveistä (strategy, operations, people). Osin uuden vahvemman profiilin myötä Tuta on myös vahvistanut asemaansa Aallossa ja Tutan kehitystä tukevia professuureja ollaan paraikaa täyttämässä kasvuyrittäjyyden, strategian, operations management sekä palvelusuunnittelun ja johtamisen alueilla.

Syksyllä Aallon rehtori Tuula Teeri asetti myös kunnianhimoisen tavoitteen rakentaa Aaltoon maailmanluokan kasvuyrittäjyysohjelma vuoteen 2013 mennessä, jonka vetovastuun Tuta sai harteilleen perustieteiden korkeakoulun strategisena hankkeena. Tämän Aalto Ventures Program –ohjelman sivusto löytyy osoitteesta http://avp.aalto.fi. Hanke pyrkii kokoamaan kasvuyrittäjyyden opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi keskeiset voimat sekä Aallon sisältä että myös kasvuyritysekosysteemistä, jossa Prodekon alumni on poikkeuksellisen näkyvästi edustettuna. Ohjelmaan liittyen voi olla yhteydessä Prof. Markku Maulaan (etunimi.sukunimi@aalto.fi).

——–

6. Tilaa PoRa-paita

HUOM! HUOM! Onko vanha PoRa-paitasi jo loppuunkulutettu ja –hikoiltu? Tuntuuko että vaatekaapistasi puuttuu väriä? Tilaa nyt vuoden 2012 upea vichynraikas PoRa-paita kotiisi! Rajoitetun ajan tarjouksena alumneille PoRa-paita postissa kotiin vain 15 eurolla! Muotivaatten hankinta ja aatteen edistäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tilaa paita lähettämällä sähköpostilla kokosi ja toimitusosoitteesi rahastonhoitajallemme Aleksi Taipaleelle (etunimi.sukunimi@aalto.fi). Aleksilta saat maksutiedot ja kuittauksen, että kokoasi löytyy. Huomiona naisille: vielä löytyy muutamia ladyfit-kokoja! Uuden paidan värit ja tuoreen TIMES finalistijoukkueen voi tsekata täältä.

——–

7. Kutsu kevätkokoukseen

Prodekon Alumnin sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 27.3.2012 klo 18:00 TuAs talolla.

Käsiteltävät asiat:

1) Kokouksen avaus

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.

3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

7.1. Prodekon Alumni (40%) omistaa yhdessä Prodekon (60%) kanssa aTalent rekrytointiyrityksen. Alumni, Prodeko ja aTalentin toimiva johto ovat käyneet keskusteluja osuuden myynnistä /osakeannista Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry:lle.

Päätösesitys: Valtuutetaan hallitus tekemään tarvittavat päätökset ja toimet liittyen osuuden myyntiin /suunnattuun osakeantiin. Kuitenkin siten, että Prodekon ja Prodekon Alumnin yhteisomistus aTalentista jää yli 50 %:iin.