Alumnitiedote 3/2012

Alumnitiedote 3/2012

Sisältö

Päivitä tietosi
Kutsu Alumnin sääntömääräiseen syyskokoukseen
Tulevat tapahtumat: Prodeko Startup Panel ja Sikajuhlaetkot
Menneet tapahtumat: Prodeko Speed Mentoring ja Microsoft-excu
Myynnin professuurin jatko Aalto-yliopistossa
Muuta: PoRa-bokserit ovat täällä

Päivitä tietosi!

Prodekon alumni on ainutlaatuinen yhteisö. Tästä on osittain kiittäminen kattavaa ja ajantasaista rekisteriä, jossa kaikki te arvon alumnit olette. Edellisestä matrikkelikirjasta on kuitenkin jo 5 vuotta aikaa. Tässä ajassa moni on vaihtanut työpaikkaa ja asuinmaata. Tietojen päivittäminen käy helposti alumnirekisterin kautta.

Ongelmatilanteissa yhteys alumnikoordinaattoriin: inari.natri(at)aalto.fi.

Reaaliaikaista yhteydenpitoa varten alumni käyttää myös sosiaalista mediaa.
Facebook
Linkedin

Kutsu Alumnin sääntömääräiseen syyskokoukseen 3.12. klo 19:30
Tuas-talo, Otaniementie 17

Esityslista:

1) Kokouksen avaus
2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.
3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5) Päätetään liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet eri jäsenryhmille seuraavalle kalenterivuodelle
6) Vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio
7) Valitaan hallituksen puheenjohtaja
8) Valitaan hallituksesta kalenterivuoden päättyessä poistuvien tilalle uudet jäsenet
9) Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat
10) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan hallituksessa, ilmoittaudu puheenjohtajalle jo etukäteen: jarno.alhonen(at)iki.fi

Tulevat tapahtumat

Prodeko Startup Panel

Alumnin paneelikeskustelujen sarja jatkuu! Prodeko Startup Panel –tapahtuma järjestetään Startup Saunan tiloissa torstaina 13. joulukuuta 2012 klo 18.00 – 21.00. Tule kuulemaan vastikään perustetun Startup-säätiön sekä Startup Saunan kuulumisista puheenjohtaja Ilkka Kivimäeltä sekä Antti Ylimutkalta. Lisäksi kaksi lupaavaa ”prodekolaista maailmanvalloittajaa” esittäytyy Alumneille. ZenRoboticsia edustavat hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta sekä toimitusjohtaja Juho Malmberg. Valoyan casen esittelee hallituksen jäsen Ilkka Kivimäki.

Tilaisuus alkaa Startup Saunalla klo 18.00 osoitteessa Betonimiehenkuja 3D, 02150 Espoo. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa, ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 7.12. Ilmo auki Prodekon ilmokilkkeessä.

Sikajuhlaetkot vuosikursseille 1992 ja 2002

Fuksit 2012 kutsuvat vuosikurssit 10 ja 20 vuotta sitten aloittaneet sikajuhliin ja niitä edeltäville alumnietkoille. Etkot perinteisesti Otaniemen Rantasaunalla 23.11. alkaen klo 19:00. Oma pyyhe mukaan. Muistathan varata myös käteistä sikajuhlalippuun ja saunajuomiin.

Tässä linkki Alumnietkojen FB-eventiin.

Lisätietoa: www.sikajuhlat.com tai Isosika Mikko Rajala, mikko.t.rajala(at)aalto.fi

Menneet tapahtumat

Prodeko Speed Mentoring

Prodekon neuvottelukunta (Neuvottelukunnasta voit lukea Prodekon sivuilta) järjesti mentoritapahtuman yhdessä opiskelijoiden kanssa 5.11.

Mentorointi toteutettiin ns. speed-dating mallilla, jossa 4-5 hengen opiskelijaryhmät kiersivät 7 pöytää, joissa kussakin 2 neuvottelukunnan jäsentä kertoi urastaan ja vastasi opiskelijoiden kysymyksiin mm. teemoista, kuten Pörssiyhtiön toimitusjohtajuus, uran alkuvuodet, konsultointi toimialana, yrittäjyys, johtaminen teollisuusyrityksessä.

Pöydissä innokkaiden opiskelijoiden kysymyksiin vastasivat mm. seuraavat Prodekon neuvottelukunnan jäsenet:

Jorma Eloranta, hallituksen puheenjohtaja Neste Oil Oyj
Juha Äkräs, henkilöstöjohtaja Nokia Oyj
Antti Salminen, logistiikkajohtaja Kemira Oyj
Pyry Lautsuo, hallituksen puheenjohtaja Innofactor Oyj
Kaj Hagros, toimitusjohtaja Tecnotree Oyj
Christer Granskog, hallituksen puheenjohtaja Piceum Oy
Risto Perttunen, toimitusjohtaja conTgo
Anna Granskog, Helsingin toimiston johtaja McKinsey & Company
Petteri Walden, hallituksen puheenjohtaja Nokian Renkaat Oyj
Timo Lappalainen, toimitusjohtaja Orion Oyj
Jarkko Sairanen, toimitusjohtaja Pöyry Management Consulting
Hans Sohlström, toimitusjohtaja Rettig Group

Formaatti otettiin upeasti vastaan ja opiskelijat haluavat jatkaa tätä vuosittain toistuvana tapahtumana. Tilaisuus oli ”loppuunmyyty”. Tämä on ensimmäinen tämänkaltainen aloite, josta olen kuullut, ja hieno aloite opiskelijoiden sparraamiseen kokeneempien tieteenharjoittajien avulla. Tilaisuuden myötä opiskelijat saivat suoran kontaktin useisiin liike-elämässä ansioituneisiin killan alumneihin, joihin voivat olla nyt suoraan yhteydessä kun tukea, kontakteja tai neuvoja kaivataan.

Aloite alumnin neuvottelukunnan ”jalkautumiselle” opiskelijoiden avuksi tuli niinikään neuvottelukunnan jäseneltä Risto Siilasmaalta. Riston toiveen perusteella alumnin nykyinen puheenjohtaja Jarno Alhonen, edellinen puheenjohtaja Kaj Hagros, neuvottelukunnan puheenjohtaja vuorineuvos Jorma Eloranta sekä opiskelijakillan puheenjohtaja Jukka Kujala ideoivat nyt ensimmäistä kertaa järjestettävän Prodeko Speed Mentoring –konseptin ja tapahtuman.

Microsoft-excursio

Alumnin vuosikurssien kirjo oli kiitettävän laajasti edustettuna, kun keräännyimme lokakuun alussa Keilarantaan kuulemaan työnteon muutoksesta ja innovaatioprosesseista Microsoftin malliin. Ilta alkoi miellyttävästi kuohuvalla juomalla ja vanhojen ja todella vanhojen tuttujen tapaamisilla. Tämän jälkeen kuulimme, kuinka toimistoremontti kääntyi Suomen Microsoftilla hankkeeksi, jossa koko työn tekemisen malli laitettiin uusiksi. Uudistus on tuonut paitsi säästöjä kustannuksiin ja esimerkiksi energian käyttöön, myös selvää parannusta työntekijöiden työssä viihtymiseen.

Tämän jälkeen vuorossa oli sukellus yleisön vapaasti assosioimiin kysymyksiin Microsoftista. Niiden runsaudesta johtuen innovaatioprosessit jäivät hieman vähemmälle, kun uppouduimme siihen, ”miksi se Office vaan on joskus niin vaikeakäyttöinen”… Ennen maittavaa iltapalaa saimme vielä käydä tutustumassa varsinaisiin työtiloihin microsoftilaisten alumnien, Saila Reiniuksen ja Henriikka Åkermanin kanssa. Siellä meille esiteltiin muun muassa ”biitsi”, jossa palmut huojuvat ja reggae siivittää työntekoa. Ainakin päiväsaikaan – näin illalla toimistolla oli vähän hiljaisempi meininki.

Myynnin professuurin jatko Aalto yliopistossa

Neuvottelukunta keskusteli kokouksessaan 5.11. katkolla olevan myynnin professuurin tulevaisuudesta ja esitti kantansa rehtori Tuula Teerille osoitetussa kirjeessä. Kirje luettavissa täällä.

Muuta

Hei kaikki raittiuden edustajat!

PoRan muotivuosi jatkuu ja nyt sinulla on tilaisuus täydentää PoRa muotimallistosi. PoRa bokserit ovat nyt tilattavissa Prodekon ilmokilkkeessä. Naisillekin on jotain, nimittäin ennen näkemättömät PoRa hipsterit. Menkää siis nyt tilaamaan joulun hittituote itsellene, joista jokainen jolla niitä ei ole tulee olemaan kateellinen.

HUOM!
Tilaus auki vain viikon ja niitä saa vain ennakkotilaamalla! Eli nyt tai ei koskaan. Ilmo auki Prodekon ilmokilkkeessä.

Raittiit terveiset
PoRa johtis ’12