Alumnitiedote 1/2013

Minne menet alumni?

Vuosi 2013 alkaa Prodekon alumnin itsetutkiskelulla… Meillä on sama kaikilla yhdistävänä tekijänä tausta Prodekossa ja tuta-DI opinnoissa, mutta diversiteettiä löytyy työuralta sekä ammatillisista ja ei-ammatillisista kiinnostuksen kohteista. Miten Prodekon alumni ry ja sen hallitus voi parhaiten palvella jäsenistöään? Mihin suunnata (kasvavat) voimavarat? Mitä lisää, mitä vähemmän?

Näihin kysymyksiin haemme tukea sinulta alumnin jäsen. Ota kantaa alumnikyselyssä täällä tai laita sähköpostia allekirjoittaneelle.

Terveisin,

Jarno Alhonen, Prodekon Alumnin puheenjohtaja 2013

etunimi.sukunimi (at) iki.fi

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: alumni.prodeko.org

Omien yhteystietojen päivittäminen: alumnirekisteri.prodeko.org/ (juuri nyt sivu alhaalla, Prodekon mediakeisari selvittelee…)

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

1. Alumnille uusi hallitus

Syyskokous valitsi erovuorossa olevien Henriikka Åkermanin, Lasse Kivikon, Petteri Walldénin ja Martti Heikkilän tilalle Nelli Lähteenmäen, Jussi Räisäsen, Hans Sohlströmin, ja Heikki Koposen (Prodekon pj 2013).

Toista vuottaan hallituksessa jatkavat Jarno Alhonen, Jukka Kujala (Prodekon edustaja), Sami Sarkamies ja Mailiina Turanlahti. Alumnikoordinaattorinamme jatkaa edelleen Inari Natri.

Tässä uudet jäsenet:

Alumnifuksivuottaan juhliva Nelli Lähteenmäki tarttui heti rohkeasti haasteeseen alumnin hallituksessa. Nelli muistetaan myös Prodekon excumestarina sekä rock’n roll -solistina. Päivätöikseen Nelli pyörittää omaa Health Puzzle mobile health -startuppiaan, lukuisten muiden proggistensa lisäksi.

Toinen hallituksen health care -toimialan edustaja on yksi HeiaHeia.com:n perustajista Jussi A.S. Räisänen. Moni erityisesti opiskeluaikoina Jussiin törmännyt muistaa hänet hauskana supliikkimiehenä sekä nokkahuiluvirtuoosina. Jussi ehti myös olla killan isäntänä (engl. ”Höst”) sekä puheenjohtajana.

Hans Sohlström on pitkänlinjan prodeko-aktiivi. Opiskeluaikoinaan Hans osallistui toimintaan systemaattisesti – 3 kertaa Prodekon hallituksessa ja 3 kertaa ulkomaanexculla. Nykyisin Hans istuu Prodekon neuvottelukunnassa sekä Rettigin toimitusjohtajana.

Heikki ”Kopo” Koponen nappasi tiukan sekä rehdin kilvan jälkeen puheenjohtajan nuijan itselleen viime syksyn vaalikokouksessa. Opintovastaavana ja ulkojaoksessa toiminut sekä puolipitkiä kolunnut Hege pitää hallussaan myös lukuisia mitaleja eri lajeista. Näistä merkittävimmät lienevät alle 18-vuotiaiden sisäsoudun PM-hopea sekä oluenjuonnin PM-kulta litran sarjassa (ajalla 9,44s!).

2. Kevään tapahtumista

Erilaisia uusia ja vanhoja tapahtumia on suunnitteilla, ainakin seuraavat kannattaa laittaa jo NYT kalenteriin. Keväälle on suunnitteilla lisäksi ainakin yksi paneeli –tyyppinen tilaisuus sekä vielä yksi excursio. Näistä lisää niiden konkretisoituessa.

2.1. Supercell 7.3.

Alumnin vuoden aloittaa ehkä Suomen yrityskentän kuumin nimi Supercell, jossa meitä isännöi perustaja, sarjayrittäjä Ilkka Paananen.

Paikka: Itämerenkatu 11, Helsinki

Aika: 7.3. klo 18:00

Ilmoittautuminen aukeaa 11.2. klo 15 osoitteessa: http://ilmo.prodeko.fi/web/app.php/fi/43

Mukaan mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

2.2. Alumnisitsit 12.4. Kuinkas se Helan Går nyt menikään?

Prodeko Alumnin järjestää Prodekon kanssa sitsit pitkästä aikaa. Virittäydy kevättunnelmaan ja tule treenaamaan juomalauluja hyvissä ajoin ennen Wappua! Merkkaa päivä kalenteriisi ja kerää vuosikurssiltasi tuttu porukka juhlimaan!

Paikka. Täffä, Otakaari 18

Aika: Perjantai 12.4. klo 18

Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin keväällä osoitteessa ilmo.prodeko.org

2.3. Wappuskumpat 1.5.

Viime vuonna alumnin hallitus päivitti wappuskumpat wappuchampanjoiksi. Selvästi tyytyväisen jäsenistön rohkaisemana otamme saman uusiksi. Skumppaa tarjoillaan alkaen klo 11:00 Prodekon teltalla joka löytyy n. puolesta välistä mäkeä matkalla Kaivarilta ylös huipulle.

2.4. Grillibileet 17.5.

Grillibileet elvytetään tänä vuonna vanhaan loistoonsa. Juhliin panostetaan tänä vuonna laitoksen ja killan puolelta aiempaa enemmän, ja myös alumnin toivotaan osallistuvan sankoin joukoin – grillibileistä halutaankin taas tehdä koko tuta-yhteisöä yhdistävä tekijä.

Päivän ja illan agendana on mm. mentorointia pienryhmissä sekä bändikilpailu, johon on paikkoja auki myös alumneille (jos uskallusta löytyy)!

Juhlat juhlitaan perjantaina 17.5. – kannattaa siis varata päivä kalenterista jo nyt! Tarkempaa tietoa mm. päivän agendasta ja juhlien sijainnista seuraa myöhemmin.

3. Prodeko toteuttaa laajan opintomatkaprojektin Itä-Aasiaan

Toukokuun lopussa 18 tuotantotalouden opiskelijan ryhmä hyppää Finnairin kyytiin ja suuntaa kuukauden opintomatkalle kohti Kiinaa, Etelä-Koreaa ja Singaporea.

Kevättalvella 2012 kolmen aktiiviprodekolaisen pohdinnan tuloksena hahmottui aivan uudenlainen opintomatkakonsepti. Tarkoituksena oli luoda malli, joka mahdollistaisi tiiviin ja opettavaisen yhteistyön projektin yhteistyöyritysten kanssa tuottaen niille samalla konkreettisia, arvokkaita tuloksia. Lopputuloksena ryhmä opiskelijoita tutustuu syvällisesti yhteistyöyritysten toimintaan niin kotimaan kuin Aasiankin yksiköissä laatien tutkimustensa pohjalta yrityksille raportit valituista aiheista.

Tunnustelut ensimmäisten yritysten suuntaan päästiin aloittamaan toukokuussa 2012. Kesän ja syksyn mittaan yhteistyökumppaneiksi vahvistettiin kotimaiset toimialojensa kärkeen kuuluvat yritykset: Nokia, Wärtsilä, UPM, Pöyry, Konecranes, sekä Finnair. Kumppaneiden kanssa on käyty alusta alkaen keskusteluja erittäin positiivisessa hengessä, ja yritykset ovat olleet aktiivisesti mukana yhteistyömallia hiomassa. Projektin ytimessä ovat raportit, jotka projektiryhmästä kasatut tiimit laativat yhteistyöyritysten ohjauksessa. Yhdessä määritellyt opintomatkan fokusalueet ovat:

· Nokia: T&K osana kansainvälistä arvoverkkoa

· Wärtsilä: Sähköntuotannon laitteisto ja muut rahtiteollisuuden tuotteet, sekä yhteisyritysten market-entryn keinot

· UPM: Strategia APAC-alueella sekä sen vaikutukset työnantajan arvolupaukseen

· Pöyry: Liikkeenjohdon konsultointi ja teolliset palvelut Aasian markkinoilla. Teollisen toiminnan fokusalueina metsäteollisuus, kaupunkialueiden kehittäminen sekä energia

· Konecranes: Globaalit teolliset palveluprosessit nosturiliiketoiminnassa

· Finnair: Palvelukonspetit ja asiakassegmentit Aasian markkinoilla

Varsinainen opintomatka kestää noin kuukauden, ja sen aikana ryhmä vierailee Kiinan Pekingissä ja Shanghaissa, Etelä-Korean Seoulissa, Busanissa ja Ulsanissa, Hong Kongissa sekä Singaporessa. Ennen matkaa projektiryhmä vierailee jokaisen kumppaniyrityksen luona tutustuen konsernitason toimintoihin sekä globaaliin strategiaan.

Aalto-yliopisto on mukana tukemassa projektia. Projektiryhmän ajatuksena on, että mikäli pilottiprojektista saadut kokemukset ovat kaikille osapuolille mieleisiä, niin toimintamallia voidaan hyödyntää jatkossa uusissa kansainvälisissä, poikkitieteellisissä oppimisprojekteissa. Asiaan on suhtauduttu myönteisesti yliopiston rehtoraattia myöten. Projekti kytketään lisäksi ryhmäläisten opintoihin, ja Perustieteiden korkeakoulun varadekaani onkin ollut vahvasti mukana tukemassa matkan sisällyttämistä osaksi ryhmäläisten tutkintoja.

Projektin ja opintomatkan toteutuksesta viestitään kevään ja kesän aikana lisää Prodekon ja yliopiston kanavien lisäksi kattavasti eri medioissa!