Alumnitiedote 4/2013

Hyvä alumni,

 

Vuosi on lopuillaan, mutta vielä mahtuu yksi juttu vuoteen ennen tonttulakin päähän vetämistä. 19.12. klo 19:00 alumni kokoontuu nauttimaan glögit osoitteessa Runerberginkatu 28a9.  Samalla pidetään alumni ry:n syyskokous, jossa valitaan uudet hallitusjäsenet ja puheenjohtaja vuodelle 2014 sekä lyödään lukkoon toimintasuunnitelma. Tule mukaan tekemään toiminnasta entistä parempi. Mahtavat 2 vuotta hallitustoimintaa takana, paljon tehtiin ja paljon ideoita on jo valmiina odottamassa uusia innokkaita toteuttajia.

Hallitus kiittää ja toivottaa hyvää joulun odotusta.

 

Hallitustoiminnasta kiinnostuneet, laita mailia jarno.alhonen[at]iki.fi / alumni[at]prodeko.org

 

Sisältö:

1.      Menneet tapahtumat

2.      Tulevat tapahtmat

3.      Mentorointi

4.      Prodekon kuulumiset

 

 

 

1.     Menneet tapahtumat

Paikka Y 13.9.2013 klo 18, Ravintola Teatterin VIP-tila

50+ alumnia piipahti paikalla (muistaaksemme) neljättä kertaa järjestetyssä Paikka Y:ssä. Thunderbird (méthode champenoise) todettiin erityisen hyväksi vuosikerraksi.

Kotimaan superlyhyt – Nordkalk excursio Tytyrin kaivokseen 30.9.2013

Excubussi lähti kohti Lohjaa Rautatientorilta. Perillä Rettig:n tj Hans Sohlström vastaanotti alumnit. Syvällisen Rettigin toimialoihin tutustumisen jälkeen, siirryimme vielä syvemmälle Tytyrin kalkkikaivokseen. Kaivos oli massiivisuudessaan vaikuttava. Jylhänä illallistilana toimi kaivoksen vanha sepän työtila. Paluumatkalla bussissa väläyteltiin siirtyimistä lakinlaskijaisiin, mutta siihen ei alumnien uskallus enää riittänyt. A+ excu!

Sikajuhla-etkot n-20 ja n-10 22.10.2013

Prodekon Sikajuhlien yhteydessä järjestettiin perinteiset vuosikurssitapaamiset 10- ja 20-vuotta sitten opiskelunsa aloittaneille tutalaisille. Etkoilla kohtasi 12kpl vuosikurssin 1993 edustajaa, kun taas vuosikurssi 2003 sai houkuteltua paikalle lähemmäs 20 henkeä. Alkuillan aikana oli mukava vaihtaa kuulumisia ja fiilistellä menneitä. Erityisesti naamakirja vuodelta 1993 muistutti meitä prodekolaisille niin tyypillisestä kaukonäköisyydestä. Tarjoilu pelasi ja järjestäjille täydet pisteet. Löimme kättä päälle siitä, että osallistumme leveällä rintamalla Prodekon tuleviin 50-vuotisjuhliin kolmen vuoden päästä. Pieni joukko kävi loppuillasta ottamassa tuntumaa Sikajuhlien Aloha-meininkiin ja ehti vielä tarkistaa tavaran Rantasaunalla ennen varsinaisten jatkojen alkua.

2.     Tulevat tapahtumat

Alumnin glögit ja ry:n syyskokous, 19.12.2013 klo 19:00, Mansion von Jüllenberg (Runeberginkatu 28a9)

Hallituksen jäsen Nelli Lähteenmäki on ystävällisesti emännöi alumnin glögejä.  Glögin lisäksi pientä purtavaa.

Samassa yhteydessä järjestään myös alumnin virallinen syyskokous, kutsu alla.

Kokouskutsu, Prodekon Alumni Ry:n syyskokous 19.12.2013 klo 19:00

Paikka: Runeberginkatu 28a9

1) Kokouksen avaus

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja näiden henkilökohtaiset varamiehet sekä kaksi ääntenlaskijaa.

3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) Päätetään liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet eri jäsenryhmille seuraavalle kalenterivuodelle

6) Vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio

7) Valitaan hallituksen puheenjohtaja

8) Valitaan hallituksesta kalenterivuoden päättyessä poistuvien tilalle uudet jäsenet

9) Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat

10) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

10.1 Vahvistetaan Prodekon Neuvottelukunta toimikaudelle 2014-2016

  (Taustaa: http://www.prodeko.org/neuvottelukunta/)

11) Kokouksen päättäminen

3.     Mentorointi

 

Vuodenvaihteessa käynnistyy Prodekon alumnimentorointi opiskelijoille uudella konseptilla. Mentorointi on suunnattu tuotantotalouden opiskelijoille 3. vuosikurssista ylöspäin, ja tapahtuu muutaman tapaamisen kautta pienryhmissä. Suunnitelmissa on kaikille yhteinen aloitustilaisuus tammikuussa, ja pari-kolme tapaamista kevään aikana. Tapaamisten teema sekä sisältö riippuu molempien osapuolten kiinnostuksesta, esimerkiksi:

•    Toimialaan ja sen yrityksiin tutustumista

•    Erilaisia urapolkuja ja vinkkejä itsensä kehittämiseen

•    Toimialakohtaisia case-harjoituksia

•    Rentoa keskustelua ja uusia kontakteja yritysmaailmasta

Mukana on jo melko hyvä määrä alumneja viideltä eri toimialalta (teollisuus, ICT, bio/lääketiede, konsultointi, rahoitus) – kiitos mukaan ilmoittautuneille! Mikäli haluat vielä mukaan, ilmoittaudu pikimmiten Prodekon opintovastaava Julius Säilälle opintovastaava[at]prodeko.org .

4.     Prodekon kuulumiset

 

Prodekossa on vauhdikas syksy takana: uusi fuksivuosikurssi on hitsautunut taas tiiviisti yhteen, ja toiminta pyörii hienosti. Tunnelma killassa on viime vuosina ollut erittäin hyvä ja lämmin, ja yhteishenki killassa on huipussaan.

 

Syyskuussa kävimme  Milanossa viikon mittaisella ekskursiolla, ja vierailimme mm. talouslehti Milano Finanzan toimituksessa sekä Fernet Brancaa valmistavalla tehtaalla. Diskonttaus 47 oli menestys, ja tapahtumapuolella vuosi on muutenkin ollut erityisen aktiivinen ja hyvä. Marraskuun puolivälissä järjestettiin toisen kerran Prodekon neuvottelukunnan Speed Mentoring, jossa nykyteekkarit pääsivät vaihtamaan ajatuksia kokeneiden tuta-alumien kanssa.

 

Marraskuun lopulla kiltaan valittiin uusi hallitus 21 hakijan joukosta, ja uusi porukka odottaa jo sormet syyhyten pääsyä toimiin. Heti alkuvuodesta hallitus pääsee syventymään tänä vuonna teetetyn hyvinvointiselvityksen tuloksiin ja miettimään, miten niihin pitäisi reagoida. Prodekolaisten joukossa on havaittavissa uupumisen merkkejä, ja tähän ongelmaan on kiltatoiminnassakin jollain tavalla reagoitava. Vaalikokouksessa valittiin tietty myös ensi vuoden toimihenkilöt, joihin lukeutuu jo mm. 50-vuotisjuhlan valmistelutoimikunta – kolmen vuoden päässä häämöttävistä kekkereistä tullee siis ikimuistoiset!

 

Vuosi päättyy siis hyvissä merkeissä, ja killassa on kaikki hienosti. Väistyvä puhis voi siis tyytyväisenä päästää uudet vauhtiin!

 

Heikki Koponen

Puheenjohtaja 2013