Alumnitiedote 1/2014

Alumnitiedote 1/2014

Alumnitoimintaa takana jo 15 vuotta ja jäseniä 2400! Vuosien varrella alumnin toimintaan on tullut muutama kiinnekohtatapahtuma, kuten Grillibileet tai Sikajuhliin liittyvät kymmenvuotistapaamiset. Viime vuonna Grillibileiden uudelleenherätys toimi loistavasti ja tänä vuonna jatketaan samantyylisellä konseptilla. Sikajuhliin liittyviä vuosikurssitapaamisia on ajatus hieman muuttaa ja laajentaa tasakymmen tapaamisiksi. Nyt siis jo vuosikurssit 2004, 1994 ja 1984 valmistautukaa…

Vahvistaaksemme muutoinkin vuosikurssien yhteenpitoa, hallitus päätti aloittaa Vuosikurssi Ambassador toiminnan. Yksinkertainen idea on, että joka vuosikurssilta nimitetään vuosikurssin Ambassador, joka toimii oman vuosikurssin kommunikaattorina. Tavoitteena on tehdä alumneista entistä tiiviimpi yhteisö ja varmistaa, että kaikki tietävät tulevista Alumnin tapahtumista ja eivät ainakaan vahingossa jää paitsi tapahtumien ilmoittatumisista ja muista tärkeistä tiedoista sekä tietenkin kannustaa vapaamuotoiseen helppoon yhteydenpitoon.

Tarkkailkaa siis sähköpostianne, vuosikurssinne Ambassador varmasti ilmoittautuu teille tai jos haluat itse olla vuosikurssisi Ambassador, niin ilmianna itsesi!

Myös Alumnin hyödyntämistä prodekolaisten työllistymiseen on mietitty. Mikäli sinulla alumni on tarvetta firmassasi osaavalle tutalaiselle työvoimalle, joko kesätöissä tai muuten, ota yhteys rohkeasti Prodekon yrityssuhdevastaavaan Lauri Mikkolaan, osoitteessa yrityssuhteet(at)prodeko.org  ja rekryilmoituksesi välitetään ensi tilassa killan foorumille.

 

Ystävällisin terveisin,

Katri Piirtola, Prodekon Alumnin puheenjohtaja 2014

katri.piirtola[at]iki.fi, 050 537 47 37

 

Sisältö:

1.     Alumnille uusi hallitus

2.     Kevään tapahtumat

3.     Prodekon terveiset

4.     Neuvottelukunnan terveiset

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: alumni.prodeko.org

Omien yhteystietojen päivittäminen: alumnirekisteri.prodeko.org/

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

1. Alumnille uusi hallitus

Syyskokous valitsi erovuorossa olevien Jarno Alhosen, Sami Sarkamiehen, Jukka Kujalan (Prodekon edustaja), Maliina Turanlahden ja Hans Sohlströmin ja tilalle Oula Järvisen, Markus Junkkarin (Prodekon pj 2014), Katri Piirtolan, Johanna Pynnän ja Antti Salmisen.

Toista vuottaan hallituksessa jatkavat Heikki Koponen (Prodekon edustaja), Nelli Lähteenmäki ja Jussi Räisänen. Alumnikoordinaattorinamme toimii keväällä 2013 työnsä aloittanut Pyry Huhtanen.

Tässä uudet jäsenet:

Katri Piirtola toimi rahastonhoitajana ja PoRan sihteerinä vuosituhannen taitteessa ja hyvänä jatkona rahastonhoitajana toimimiselle oli miettiä killan sijoitusstrategioita. Andihispaano-ekskursio Etelä-Amerikkaan puolestaan oli hyvä opiskeluajan ’sijoitus’ ja muutenkin Katri on jatkanut kansainvälisellä polulla, nykyisin erilaisten kuitumateriaalien  myynnin ja markkinoinnin parissa Ahlstromilla.

Johanna Pynnä meni valmistumisensa jälkeen 2007 monen tutalaisen tavoin konsultiksi Booz&Co:lle. Nykyisin hän vastaa VR:n Venäjän ja kansainväliset toiminnot liiketoiminnan kehityksestä. Johanna pitää hyvästä ruoasta ja liikunnasta. Lisäksi hänet näkee usein Prodekon tilaisuuksissa, sillä kerran prodekolainen, aina…”

Oula Järvinen, Oulan opiskeluajat kuluivat tiiviisti Prodekon parissa virattomana aktiivina. Kiltis oli opiskelujen pääasiallinen olotila, mutta osan ajasta vei toki liikunta Spektrin kakkoskiltikselle flipperiä pelaamaan. Vuonna 1999 valmistuminen pääsi yllättäen katkaisemaan hyvin alkaneen kiltauran, jonka jälkeen Oula on kartuttanut CV:tään mm. jo toisella Alumnin hallituspestillä sekä Neuvottelukunnan nakkikoneena.

Antti Salminen veti hamaralla 90-luvulla projektia jossa perustettiin Prodeko-network, tuolloin aivan uusi ja innovatiivinen konsepti lisätä opiskelijoiden ja yrityselamän yhteistyötä sekä taata killan kestävä rahoitus. Tuolloisesta kunnianhimosta kertoo jotain se, että Nokiaa lähestyttiin suoraan hankkimalla audienssi Jorma Ollille (ja tultiin ystävällisesti ohjatuiksi ulos). Toimi sittemmin myös puheenjohtajana. Sittemmin kehittänyt ja johtanut toimitusketjuja niin tutkijana, konsulttina kuin teollisuudessakin, nykyisin Kemiralla.

Markus Junkkari johtaa tämän vuoden Prodekon hallitusta. Ennen puheenjohtajaksi valintaa Markus on toiminut muun muassa killan excumestarina ja reimarina. Hän saapui Keravalta Otaniemeen 2009 Koneinsinöörikiltaa ja siirtyi armeijavuoden jälkeen syksyllä 2011 Prodekon leipiin. Häntä tavataan joka sunnuntaina juoksemassa pallon perässä PoRan sählyvuorolla.

Pyry Huhtanen toimii toistaiseksi pysyvästi alumnikoordinaattorin virassa. Pyry valittiin virkaan keväällä 2013 ja on siitä lähtien pitänyt huolta killan alumnirekisterin ajantasaisuudesta tasaisin väliajoin alumneja päivityskehotuksillaan kiusaten. Pyry vaikuttaa tällä hetkellä myös Prodekon hallituksessa excumestarin virassa ja saattaa myös sitä kautta ahdistella vanhoja Prodekolaisia excujen perään kysellessään. Harvoin löytyvällä vapaa-ajallaan Pyry harrastaa urheilua suunnistuksen sekä PoRan sählyn ja futsalin merkeissä.

 

Ja muistutuksena toista vuottaan hallituksessa viettävät jäsenet:

Nelli Lähteenmäki muistetaan Prodekon excumestarina sekä rock’n roll -solistina. Päivätöikseen Nelli pyörittää omaa Health Puzzle mobile health -startuppiaan, lukuisten muiden proggistensa lisäksi.

Toinen hallituksen health care -toimialan edustaja on yksi HeiaHeia.com:n perustajista Jussi A.S. Räisänen. Moni erityisesti opiskeluaikoina Jussiin törmännyt muistaa hänet hauskana supliikkimiehenä sekä nokkahuiluvirtuoosina. Jussi ehti myös olla killan isäntänä (engl. ”Höst”) sekä puheenjohtajana.

Heikki ”Kopo” Koponen nappasi puheenjohtajan nuijan itselleen syksyn vaalikokouksessa. Opintovastaavana ja ulkojaoksessa toiminut sekä puolipitkiä kolunnut Hege pitää hallussaan myös lukuisia mitaleja eri lajeista. Näistä merkittävimmät lienevät alle 18-vuotiaiden sisäsoudun PM-hopea sekä oluenjuonnin PM-kulta litran sarjassa (ajalla 9,44s!).

 

 

2. Kevään tapahtumat

Alla tietoa jo varmistuneista kevään tapahtumista.

 

Mentorointi

Helmikuussa käynnistyi Prodekon alumnimentorointi opiskelijoille 3. vuosikurssista ylöspäin. Alkupamaus järjestettiin 11.2 ja tämän jälkeen on muutama tapaaminen kevään aikana. Mentoroinnin kokemuksista lisää keväällä.

 

Valtio-konserni-excursio 26.3.

Meistä harva on valtiolla töissä, mutta moni muu kyllä. Valtio virastoineen, liikelaitoksineen, monopoleineen ja osakkuusyhtiöineen on yllättävän iso toimija sekä työntekijä- että rahanäkökulmasta. Viime aikoina valtion rooli on ollut tapetilla vielä enemmän kuin normaalisti. Menemmekin leijonan luolaan Valtiovarainministeriöön kuulemaan, miltä valtiolla näyttää sisältäpäin nyt ja tulevaisuudessa. Valtio-konsernia ja yhteiskuntasuhdevaikuttamista meille esittelee pääministerin entinen erityisavustaja ja Miltton Networksin nykyinen toimitusjohtaja Jussi Kekkonen. Alumnin jäsenistä meille asiaa valottavat Kari Järvinen Solidiumista ja Pauli Kartano valtiovarainministeriöstä.

Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, nh Paja

Aika: 26.3. klo 18:30.

Ilmoittautuminen aukeaa tänään klo 15 osoitteessa ja mukaan mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta: http://ilmo.prodeko.org/fi/146

 

 

Nokia excu 16.4

Toinen todella mielenkiintoinen xQ luvassa huhtikuussa – pääsemme Nokian vieraiksi jännittävien tapahtumien keskellä. Isäntänä toimii Nokian hallituksen puheenjohtaja ja Prodekon neuvottelukunnan uusi vetäjä Risto Siilasmaa ja Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

Paikka: ilmoitetaan myöhemmin

Aika: 16.4. klo 18:00

Ilmoittautuminen aukeaa 27.3. klo 15 osoitteessa: http://ilmo.prodeko.org/fi/147

 

PoRa 45v. juhlasitsit 25.4.

Vatten och vatten och vatten är så gott… PoRa täyttää kunnioitettavat 45 vuotta. Merkkaa päivä kalenteriisi ja kerää omat PoRa kaverisi juhlimaan raittiusaatetta ja hieman muuta.

Paikka: Servin Mökki

Aika: 25.4. klo 18

Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin keväällä osoitteessa ilmo.prodeko.org

 

Wappuskumpat 1.5.

Tuttu paikka, Prodekon telttahan löytyy taas sieltä n. puolesta välistä mäkeä matkalla Kaivarilta ylös huipulle. Suunnista sinne klo 11 à

 

Grillibileet  9.5.

Viime vuoden loistava Grillibileiden henkiin herätys saa ansaittua jatkoa. Kokoonnutaan uudestaan laitoksen, killan ja alumnin kanssa tuta-yhteisön hauskaan kevättapahtumaan. Tämä tapahtuma kannattaa laittaa kalenteriin heti, tätä et halua missata! Suuren suosion saanut bändikilpailu saa jatkoa tänä vuonna, eli omia kokonpanoja voi jo nyt alkaa miettiä.

Juhlat juhlitaan perjantaina 9.5. Tarkempaa tietoa mm. päivän agendasta ja juhlien sijainnista seuraa myöhemmin.

 

3. Prodekon terveiset

Prodekossa vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Vuoden ensimmäiset sitsit olivat heti 15. tammikuuta ja perhesitsejä vietettiin kaksi viikkoa myöhemmin. Maaliskuussa perinteinen kotimaan puolipitkä lähtee kohti Itä-Suomea, jossa Borealis, Nordkalk, Kemira, Suomen Pontikkakeskus sekä Järvi-Suomen voima odottavat Prodekon sateenkaarikansaa vieraikseen.

 

Uusi hallitus on päässyt aloittamaan toimintansa tammikuussa ja isoimpana asiana on ollut hyvinvointikyselyn tuloksien läpikäyminen. Prodekolaisten joukossa oli havaittavissa uupumisen merkkejä, jonka ennaltaehkäisyyn ja ratkaisemiseen Prodekon hallitus yrittää löytää ratkaisuja laitoksen avustamana. Lisäksi alumnimentorointi lähti käyntiin kick-off tilaisuudessa 11.2, joka keräsi paljon opiskelijoita sekä alumneja paikalle. Kiitos kaikille osallistuneille!

 

Ensimmäiset suunnittelukokoukset Disko 48 liittyen on pidetty ja paikka alkaa olla jo selvillä. Tavoitteena on lyödä aika ja paikka lukkoon tämän kuun lopussa. Vuosijuhlia on tänä vuonna luvassa vielä lisää, sillä PoRa on luvannut kutsua prodekolaisia PoRa 45. vuosijuhliin. Tämän lisäksi a Prodekolla on kunnia järjestää maaliskuuss kaikkien tutakiltojen hallituksille ja toimijoille tutapäivät, jolloin tutalaisia ympäri Suomea saapuu Otaniemen metsiin tutustumaan Suomen parhaan killan toimintaan.

 

Vuosi on lähtenyt kaikin puolin hyvin käyntiin ja vuodesta on tulossa erittäin tapahtumarikas!

 

4. Neuvottelukunnan terveiset

IV Prodekon neuvottelukunnan kaksivuotinen kausi päättyi 31.1.2014. Prodeko ja Prodekon alumni nimittivät V Prodekon neuvottelukunnan vaalitoimikunnan esityksen pohjalta. Kuusi IV neuvottelukunnan jäsentä tekivät tilaa uusille jäsenille neuvottelukuntaan vaihtuvuusajatusten mukaisesti ja neuvottelukunnasta jäi pois: Jorma Eloranta (pj), Jarno Alhonen (vpj, nuori jäsen), Christer Granskog, Pyry Lautsuo, Olli Riikkala ja Petteri Walldén.

Jäsenet, jotka jatkavat seuraavalle kaudelle: Helena Juuranto-Perttunen, Anna Granskog, Kaj Hagros, Kari Järvinen, Timo Lappalainen, Heikki Mairinoja, Risto Perttunen, Juha Putkiranta, Jarkko Sairanen, Mikko Sajaniemi, Antti Salminen, Asko Schrey, Risto Siilasmaa, Hans Sohlström, Jussi Valtonen ja Juha Äkräs.

Uusiksi jäseniksi valittiin: Ville Iho, Hille Korhonen, Tapio Korpeinen, Ilkka Paananen, Sakari Toivola ja Tuomo Pesonen (nuori jäsen).

Lisäksi neuvottelukunta ehdotti V Prodekon neuvottelukunnan puheenjohtajaksi Risto Siilasmaata ja varapuheenjohtajaksi Jussi Valtosta (nuori jäsen).

Syksyllä järjestettiin perinteinen, järjestyksessä jo toinen, speed-mentoring tapahtuma, jossa neuvottelukunnan jäsenet fasilitoivat pienryhmissä keskustelua teemoista, jotka he ovat kohdanneet omassa työelämässään. Teemoina olivat pörssiyhtiön toimitusjohtajuus, yrittäjyys, konsultointi, johtoryhmä rakentaminen, muutosjohtaminen, globaali toimitusketjunhallinta sekä yleisjohtajuus / substanssijohtajuus. Tilaisuus oli jälleen loppuunmyyty ja palaute siitä erittäin positiivista.

Lisäksi neuvettelukunta keskusteli syyskokouksessaan tuotantotalouden opiskelijoiden hyvinvointiselvityksen antamasta huolestuttavasta tiedosta prodekolaisten uupumisriskistä.