Alumnitiedote II/2014

Alumnitiedote 2/2014

 

Pirteää kevättä hyvät alumnit,

Huhtikuu on päässyt jo hyvään vauhtiin ja näyttäisi, että kevätkelitkin ovat pysyvämmin seuranamme.  Alumnitoiminnan kannalta kevät on erittäin vilkasta aikaa ja seuraavina viikkoina on paljon mielenkiitoisia alumnitapahtumia tiedossa, muun muassa huikeat grillibileet ovat taas edessä.

Myös viime tiedotteessa ilmoitettu Vuosikurssi Ambassador toiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin, tosin vielä erityisesti kaivattaisiin Ambassadoreja 60, 70 ja 80-lukujen vuosikursseille, joten jos haluat hauskan tehtävän, ole yhteydessä hallitukseen (alumni[at]prodeko.org).

 

Hyvää pääsiäistä ja kevään jatkoa toivottaen,

Katri Piirtola, alumnin pj. 2014 ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

 

Sisältö:

1.    Menneet tapahtumat

2.    Kevään tapahtumat

3.    Prodekon terveiset

4.    aTalent 10v.

5.    Koneinsinöörikillan 100-vuotis historiateos

6.    BIT-uutiskirje

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: alumni.prodeko.org

Omien yhteystietojen päivittäminen: alumnirekisteri.prodeko.org/

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

1. Menneet tapahtumat

 

11.2 Alumnimentoroinnin alkupamaus

Mentorointi oli saanut alumnin innostumaan niin, että alkupamauksen yli 40 osallistujasta lähes puolet oli alumneja. Tilaisuudessa ei ollut ilmaista lounasta vaan aamiainen, jota syödessä keskusteltiin Prodekon ja alumnin odotuksista ohjelmaa kohtaan. Opiskelijoiden toivomuksissa nousi esille mm. oman uran alkuvaiheen suunnittelu, Alumnilla taas perpektiivin tarjoaminen uravalintoihin. Osallistujat pääsivät kertaamaan muistoja toimialojen erityispiirteistä HP:n Heikki Hartikaiselta ja Symbioosin Saku Valkamalta. Mentorointiohjelma jatkuu pienryhmätapaamisilla loppukevään aikana.

Jos et tänä keväänä ollut mukana mentoroimassa, mutta innokkaiden prodekolaisten mentorointi kiinnostaa, niin ei hätää! Onnistunutta mentorointiohjelmaa jatketaan jälleen ensi syksynä ja kaikkiin alumnirekisterissä alumnimentorointiin kiinnostuksensa osoittaneisiin otetaan yhteyttä syys-lokakuun aikana. Itse mentorointitapaamiset on tarkoitus toteuttaa tammi-huhtikuu -välillä.

Lisätietoja ohjelmasta antaa Prodekon opintovastaava Matilda Säde (opintovastaava[at]prodeko.org).

 

26.3 Valtio-XQ

Innokkaat exquilijat kokoontuivat Mariankadulle Valtiovarainministeriöön kellarikerroksen neuvottelutiloihin. Siellä meitä ensin opasti valtion omistajapolitiikkaan Solidiumin toimitusjohtaja ja Prodekon Neuvottelukunnan jäsen Kari Järvinen. Tämän jälkeen Prodekon alumni Pauli Kartano Valtiovarainministeriöstä jatkoi kertomalla valtion hankkeiden toteutuksesta. Lopuksi Jussi Kekkonen, Miltton Networksin toimitusjohtaja ja entinen pääministerin erityisavustaja valotti poliittisen päätöksenteon kiemuroita ja vaikuttamismahdollisuuksia siihen. Kysymyksistä ei meinannut tulla loppua, sen verran kiinnostava aihe selvästi prodekolaisille oli. Ilta jatkui ruoan, juoman ja vilkkaan poliittisen keskustelun merkeissä pitkälle.

 

2. Kevään tapahtumat

16.4. mennään supersuositulle exculle Nokialle, isäntinä toimii Nokian hallituksen puheenjohtaja ja Prodekon neuvottelukunnan uusi vetäjä Risto Siilasmaa ja Tommi Uitto. Ilmoittautuminen päättynyt.

25.4. juhlitaan PoRan 45:n vuoden taivalta Smökissä. Ilmoittautuminen päättynyt.

1.5. Wappuskumpat Ulliksella. Prodekon telttahan löytyy taas sieltä n. puolesta välistä mäkeä matkalla Kaivarilta ylös huipulle. Suunnista sinne klo 11.

9.5. Grillibileet ja kevätkokous

Kevään huipputapahtuma, opiskelijoiden, tuotantotalouden laitoksen työntekijöiden ja alumnien grillibileet on taas täällä. Tänä vuonna juhlitaan Villa K:ssä.

Aloitetaan iltapäivä alumnin kevätkokouksella ennen Grillibileitä klo 15. Kokoukseen kaikki alumnit ovat tervetulleita oli sitten jatkamassa grillibileisiin tai ei. Grillibileet alkavat klo 15.30 ja luvassa on aluksi yhteistä pohdintaa tuta-yhteisölle läheisistä aiheista. Tämän jälkeen nautitaan herkullisesta illallisesta ja illan kruunaa bändikilpailu. Virallinen kutsu on tässä: http://files.prodeko.org/alumni/Invitation_May_9_2014.pdf . Tapahtumaan voi ilmoittautua joko pelkästään iltaosuuteen tai koko tapahtumaan. Myös varapaikoille kannattaa tällä kertaa ilmoittautua, sillä voi olla, että sieltä muutama paikka vielä vapautuu. Ilmoittautuminen aukeaa JO HUOMENNA TO 17.4. klo 13:00, osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/171 .

 

3. Prodekon terveiset

Pari kuukautta on taas kulunut viimeisistä tervehdyksistä. Aika on mennyt haipakkaasti ja paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä.

Prodekon perinteinen puolipitkä pidettiin maaliskuun alussa ja se suuntautui tänä vuonna Itä-Suomeen. Kohdekaupunkeina olivat Lappeenranta, Joensuu ja Savonlinna, joissa tutustuttiin useisiin yrityksiin sekä opiskelijajärjestöihin. Reissu huipentui Savonlinnan kotitalouspedagogien kanssa järjestettyihin sitseihin. Puolipitkä olin monelta osin todella onnistunut ja antoisa matka. Nyt odotellaan excumestarin syksyn taidonnäytettä eli ulkomaan puolipitkää.

Lisäksi vuotuiset tutapäivät järjestettiin tänä keväänä Otaniemessä. Kaikista tutakilloista saapui hallitukset ja muutamat toimihenkilöt tutustumaan Prodekolaisten Otaniemi-maailmaan. Railakkaiden sitsien ja juomapeli-illan lisäksi päästiin tutustumaan Start-uppeihin, ratkaisemaan case + case sekä tutustumaan uusiin tutalaisiin ja vertaamaan teekkarikokemuksia.

Juhlien ja excursioiden lisäksi keväällä brändättiin happy-in-tuta-tapahtumat, joiden on tarkoitus lisätä Prodekolaisten hyvinvointia sekä pysähtyä miettimään omia arvojaan. Tapahtumat ovat olleet mielenkiintoisia ja niihin on ollut riittävästi osallistujia. Toinen uudistus on ollut kerran kuukaudessa järjestettävät teema-aamiaiset, jotka ovat käsitelleet prodekolaisia kiinnostavia asioita, kuten aTalent, teekkarius ja hyvinvointi. Aamiaiset ovat olleet mukava tapa aloittaa päivä ja vaihtaa kuulumisia kiltalaisten kanssa.

Lumet ovat sulaneet Otaniemestä ja aurinko alkanut porottamaan. Wappu lähestyy kovaa vauhtia ja sitä edeltävä Poran vesiviikko. Prodekon perinteiset wappusitst kruunaavat wappuviikon ja päättävät kevään sitsit. Lisäksi yksi fuksivuosikerta on tulossa teekkariksi ja saamassa teekkarilakkinsa. Fuksit ovat olleet aktiivisia ja osallistuneet killan tapahtumiin. Heistä moni tuli myös killan toimihenkilöiksi tekemään killasta entistä paremman.

Wappu on perinteisesti teekkarien suurin ja kaunein juhla. Juhlikaamme siis Wappua rauhallisesti, mutta riehakkaasti. Prodekon hallitus odottaa teitä Ullanlinnanmäellä perinteisellä paikalla ruuan ja kuplivan kanssa!

 

4. aTalent 10v.

 

Kymmenen vuotta sitten TeliaSonera tarvitsi tuotantotalouden opiskelijoiden osaamista, ja silloinen Prodeko Recruiting perustettiin vastaamaan kyseiseen tarpeeseen. Kymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon aina nimenmuutoksesta palveluiden monipuolistumiseen asti, ja aTalent Recruitingista on kasvanut ammattimainen ja kattava rekrytointipalvelujen tarjoaja kaikenkokoisille yrityksille.

Fokuksemme on laajentunut opiskelijoista viiden vuoden sisällä valmistuneisiin talouden ja tekniikan alan osaajiin. Kasvamme myös edelleen kovaa vauhtia: viime vuonna välitimme onnistuneesti yli 180 opiskelijaa ja vastavalmistunutta, ja tänä vuonna tavoitteenamme on rekrytoida 300 nuorta ammattilaista. Kuten koko aTalentin historian ajan, haluamme edelleen tarjota vain ammatillisesti kehittäviä työtilaisuuksia ja auttaa nuoria ammattilaisia kehittymään työnhaussa.

aTalentilla on nykyään kolme omistajaa, Prodeko, Prodekon alumni ja KY.

Asiantunteva rekrytointitiimimme koostuu useiden alojen osaajista. Tiimissä on kauppatieteilijöiden lisäksi esimerkiksi kasvatustieteilijöitä ja laillistettu psykologi, ja suurella osalla on usean vuoden kokemus HR- ja rekrytointialoilta. Taitavien osaajien ansiosta palvelukokonaisuutemme on laajentunut kattamaan sekä suorahaun että trainee-ohjelmat. Myös brändimme koki täyden ulkoisen uudistuksen vuodenvaihteessa.

Tutustu uuteen aTalentiin ja palveluihimme osoitteessa:  www.atalent.fi

 

5. Koneinsininöörikillan 100-vuotis historiateos

 

Löytyykö vintiläsi kasa teekkaritavaraa? Ovatko perheesi valokuva-albumit täynnä tupsulakkeja? Onko joku tuttusi opiskellut konetekniikkaa TKK:lla?

Koneinsinöörikilta täyttää 100 vuotta keväällä 2015. Tämän kunniaksi kilta on tekemässä 100-vuotishistoriateosta kuvaamaan killan vaiheita vuosisadan ajalta.
Jotta teoksesta saataisiin mahdollisimman kattava ja vauhdikas kuvaus killasta, tarvitsemme juuri Sinun apuasi!

Historiateosta työstävät toivovat, että kaikki mahdollinen konetekniikan opiskeluun liittyvä materiaali tuotaisiin käyttöömme. Ei haittaa, vaikka et itse olisi opiskellut konepuolella, sillä jo yksikin valokuva voi merkitä hienoa tarinaa teokseemme. Kaikki illalliskortit, juhlakutsut, esineet ja värkit, jotka liittyvät aiheeseen ovat suuria aarteita!

Teekkarimuseolle on myös tarkoitus rakentaa juhlanäyttely Koneinsinöörikillasta, jonne esineistöä asetettaisiin näytille.

Valokuvia voidaan kopioida, joten niistä ei tarvitse luopua pysyvästi. Jotta kuvia voidaan käyttää, tulee tietää, kuka kuvan on ottanut, jotta lupa käyttämiseen voidaan saada.

Kaikki apu, jota tässä vaiheessa saadaan on erittäin arvokasta. Ole mukana tekemässä Koneinsinöörikillan historiaa!

Jaakko Rauhala, KIK 100-työryhmä, jaakko.rauhala[at]aalto.fi

 

6. BIT-uutiskirje

 

BIT (Business, Innovation & Technology) on Tuotantotalouden laitoksella toimiva tutkimuskeskus. BIT koostuu 12 tutkimusryhmästä joiden teemat kattavat neljä laajaa aluetta:

1) tuotekehitys ja innovaatiot

2) uuden liiketoiminnan ja liiketoimintamallien kehittäminen

3) operaatioiden johtaminen

4) organisaatioiden ja osaamisen kehittäminen

BIT uutiskikirje  ilmestyy n. 6 kertaa vuodessa. Sen tarkoitus on informoida ajankohtaisista sidosryhmiä koskettavista asioista ja tapahtumista

BIT huhtikuussa 2014: http://www.anpdm.com/newsletter/1430713/434750427143465B4A71

Tilaa BIT-uutiskirje: https://www.anpdm.com/form/44435C4B7646415C4371/434750427143465B4A71