Alumnitiedote III/2014

Alumnitiedote 3/2014

 

Aurinkoista elokuun alkua hyvät alumnit,

Kesän lomat taitaa olla suurella osalla jo takanapäin ja ilmat ovatkin olleet tänä kesänä oikein suotuisat.

Alumnin osalta syksy näyttää taas aktiiviselta, luvassa on muutamia täysin uusia tapahtumia kuin myös hyväksihavaittuja tuttuja konsepteja. Alumnin historian ensimmäinen koko perheen Regatta pamahtaa käyntiin syyskuussa Espoon vesillä ja alumnin historian toinen puolipitkä järjestetään Lahteen. Myöhemmin syksyllä laajennetaan 10-vuotissikajuhlatapaamista tasavuositapaamiseksi, eli vuosikurssit 1974, 1984, 1994 ja 2004 pääsevät mukaan.

 

Myös, jos käytät Facebookia tai LinkedIniä, mutta et vielä kuulu alumnin ryhmiin, niin klikkaa alla olevia linkkejä ja saat myös ryhmien kautta tietoa tapahtumista.

 

Ihania elokuun pimeneviä iltoja toivottaen,

 

Katri Piirtola, alumnin pj. 2014 ja hallitus, alumni[at]prodeko.org

 

Sisältö:

1.   Menneet tapahtumat

2.   Syksyn tapahtumat

 

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: alumni.prodeko.org

Omien yhteystietojen päivittäminen: alumnirekisteri.prodeko.org/

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

1. Menneet tapahtumat

 

 

Nokia xQ 16.4.

 

Alumnilla ja Prodekolla oli kunnia päästä Nokian vieraiksi 16.4 jännittävien tapahtumien keskellä. Muistin virkistämiseksi, tämä oli siis vielä aikaa ennen kuin Nokian puhelinliiketoiminta oli siirtynyt Microsoftille. Lopullinen sinetti kaupalle saatiin nimittäin 25.4.

Kokoonnuimme NSN Solution Experience Center Karaporttiin. Isäntänä toimi Nokian hallituksen puheenjohtaja ja Prodekon neuvottelukunnan puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja Nokian Solutions and Networksin Suomen maajohtaja Tommi Uitto. Lisäksi paikalla oli joukko muita NSN:läisiä. Risto Siilasmaa alusti tilaisuutta aiheella: ”Nokia – Setting a new direction for a global company”, kertoen omista kokemuksista yrityskaupan ympärillä. Tommi Uitto otti NSN perspektiivin: ”NSN – Executing a ’focus strategy’ via company-wide transformation”, kertoen faktapohjaisesti uudesta yrityksestä kaupan jälkeen. Alustusten jälkeen oli luvassa tiukkoja kysymyksiä (muun muassa kuinka paljon solution center painaa, joka kuulemma kysytään joka kerta), jonka jälkeen siirrymme katsomaan ryhmissä hienoja NSN tuotedemoja. Illan kruunasi ruokailu ja vapaa keskustelu.

Excu oli todella mielenkiintoinen ja sai aikaan paljon innostusta. Excuilijat viihtyivät pitkään iltaan keskustelemassa aiheesta kun aiheesta.

Suuret kiitokset Nokialla tästä!

 

 

 PoRa 45 v 25.4.

 

Polyteknikkojen Raittiusseura juhli 45-vuotista taivaltaan Smökissä aurinkoisena perjantaina 25.4. Osallistujille, joista huomattavan moni oli nykyisiä tai entisiä prodekolaisia, lahjoitettiin uusimpiin raittiustekniikan saavutuksiin kuuluva sininen PoRa 45 -paita, jonka valmistuksessa oli hyödynnetty perinteisen puuvillan asemesta kehittyneitä synteettisiä materiaaleja. Hyvästä meiningistä ja hienoista lahjoista (mm. kyltti Vichyyn sekä Alumnin antama sinetöity pullo Thunderia) päätellen PoRan tulevaisuus näyttää yhtä raittiilta kuin menneisyys. Vuorineuvos Jorma Eloranta muistuttikin juhlapuheessaan, että PoRa on maailman pisin teekkarijäynä.

Linkki kuviin: http://gallery.prodeko.org/index.php/pora/2014-PoRa45

 

 

1.5. Wappushampanjat

 

Wappushampanjatarjoilu kokosi taas alumnijoukon Ullanlinnanmäelle Prodekon teltalle. Pitkin päivää alumneja kävi teltalla sopiva määrä eri vuosikursseista ja kaikki shampanjalaatikot saatiin käytettyä.

 

 

Grillibileet ja Alumnin kevätkokous 9.5.

 

Perinteikkäät ja hienon kasvojenkohotuksen kokeneet Grillibileet pidettiin 9.5. Villa K:ssa – tosin grillittä, koska Relex sponsoroi loistavan illallisen. Haastavasta sijainnista huolimatta paikalle löysi satoja opiskelijoita, valmistuneita ja laitoksen työntekijöitä. Bändejä oli ollut tarjolla ennemmän kuin lavalle mahtui, ja saimmekin nauttia kolmen bändin huippumusisoinnista. Ennen hupia tehtiin kuitenkin työt – 14 ryhmää käsittelivät ansiokkaasti aiheita Prodekolainen 2.0, Prodeko 2.0 ja Prodeko shaped world 2.0.

Myös varsinaista Grillibileet-ohjelmaa ennen pidetty Alumnin kevätkokous ylsi yleisöennätykseen yli tusinan osallistujan tungeksiessa kokoussalissa. Tarkkasilmäisen jäsenistön huolellisen arvioinnin jälkeen viime vuoden hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus yksimielisesti.

Linkki kuviin: http://gallery.prodeko.org/index.php/Lukuvuosi-2013-2014/Grillibileet

 

 

 

2. Syksyn tapahtumat

 

 

29.8. Paikka Y, Ravintola Teatteri

 

Perinteinen Alumnin Paikka Y on perjantaina 29.8. klo 17 alkaen Ravintola Teatterin terassilla Esplanadi 2:ssa. Tule tapaamaan vanhoja tuttuja ja kenties tekemään uusia tuttavuuksia.

 

10.9. PoRa Masters -golfturnaus

 

Vuoden odotetuin golftapahtuma PoRa Masters tekee taas tuloaan ja kilpailun osallistujalistalta toivottaisiin tänä vuonna löytyvän myös runsaasti Prodekon alumneja.

PoRa Masters 2014 järjestetään Pickala Golfin Seaside kentällä Siuntiossa keskiviikkona 10.9. Tapahtuma alkaa yhteislähdöllä klo 10:00. Kierroksen jälkeen päivän parhaat suoritukset palkitaan ja pelatessa heränneitä keskusteluja on mahdollista jatkaa saunomisen ja myöhäisen lounaan yhteydessä. Kilpailun pelimuotona on henkilökohtainen pistebogey, joten myös vähemmän kokeneiden golfareiden kannattaa liittyä seuraan nauttimaan mukavasta päivästä hyvissä puitteissa!

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen mukaan kilpailuun tapahtuu Prodekon Ilmokilkkeessä osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/187 . Ilmo on jo auki.

 

MITÄ: Polyteknikkojen Raittiusseuran golfmestaruuskilpailu

MISSÄ: Pickala Golf – Seaside, Golfkuja 5 02580 Siuntio

MILLOIN: Keskiviikko 10.9. klo 10:00

MIKSI: Rentoa tekemistä tulevaisuuden toivojen kanssa ja raivokas, mutta hyvähenkinen taistelu vuoden halutuimmasta tittelistä!

MITEN: http://www.youtube.com/watch?v=xvMiZQo70-E

ILMOITTAUTUMISET: http://ilmo.prodeko.org/fi/187

 

 

13.9. Regatta

 

Prodekon ensimmäinen perinteinen alumniregatta järjestetään 13.9. Kaikki prodekolaisiksi itsensä tuntevat perheineen ovat sydämellisesti tervetulleita. Vapaaehtoinen yhteislähtö tapahtuu satamakaupungista, Mäntysaaren ltäpuolelta. Reitti on vapaa, mutta rakkaaseen Espooseemme saa saapua aikaisintaan kello 15:00. Kohteenamme on Pentala Soukanniemen eteläpuolella. Purjevenesarjan voittaa sinne ensiksi saapunut (yhteislähtöön osallistunut) vene. Moottorivenesarjan kuittaa matkalla eniten polttoainetta kuluttanut. Moottorivenesarjaan lasketaan myös muualta lähteneet hiilijalanjäljittäjät.

Pentalassa on tarjolla buffet-illallinen klo 19, ja jos siitä ei tule täyteen, voi ennakkoon tilata myös rapuja. Ruokailun lopulliset hinnat löytyvät ilmokilkkeestä sen avauduttua, mutta aikuisten buffet maksanee noin 40 – 50 euroa ja ravut normaalin ravintolahinnan. Jos haluat tulla suoraan Pentalaan, sinne kannattanee saapua jo viiden nurkilla, jolloin järjestetään virallinen laiturilla hengailu.

Tarkoituksena on, että kipparin perheeltä ja muulta seurueelta ylijäävät paikat täytetään tarvittaessa gasteilla, siis innokkailla tyypeillä, joilla ei ole omaa venettä tällä kertaa käytössä. Gastit kulkevat veneiden mukana kunkin veneen kotisatamasta (tai muusta sovitusta paikasta) lähtöpaikalle ja sieltä Pentalaan. Toivomuksena on, että mahdollisimman moni vene jäisi yöksi Pentalaan. Gasteille järjestetään kyyti mantereelle Soukanniemen Amiraalisatamaan noin kello 24, tai vaihtoehtoisesti he voivat kysellä punkka- tai kansipaikkoja veneistä niiden kippareilta.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmokilkkeellä osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/188 15.8. alkaen. Kaikki halukkaat mahtuvat mukaan, mutta ilmoittautuminen sulkeutuu 31.8., jotta saamme järjestettyä oikean gastit virkamiestyönä veneisiin ja oikean määrän rapuja ja muuta ruokaa. Veneet saavat yöpyä Pentalassa ilmaiseksi. Saunakin saattaa kuulua hintaan – siitä tiedotetaan myöhemmin.

 

9.10. aTalent 10v. juhlat

 

aTalent juhlii kymmenvuotista taivaltaan torstaina 9.10 Casan PwC-salissa. Mikäli olet kiinnostunut tapahtumasta, olethan yhteydessä Anniina Tchernychiin (@atalent.fi).

 

Puolipitkä Lahteen 9.-10.10.

 

Alumnin historian toinen puolipitkä järjestetään tänä syksynä! Puolipitkä suuntautuu Lahteen, missä pääkohteemme on PoRa-hengessä Hartwall. Siellä meitä opastaa Hartwallin tuotanto-toimitusketjun johtaja Tutu Wegelius-Lehtonen ja matkaan lähtee myös toinen PoRan raittiusneuvoksista, Petteri Walldén. Mukaan mahtuu 20 innokasta puolipitkäilijää ja ilmoittautuminen alkaa 9.9. klo 12 sisältäen tarkemman excu ohjelman. Tätä syksyn supertapahtumaa et halua missata! Linkki ilmoon: http://ilmo.prodeko.org/fi/189

 

23.10. Alumnin naiset kokoontuvat McKinsey & Companyn vieraina

 

Tyttöjä on Prodekossa tunnetusti ollut aina hieman vähänlaisesti ja joskus onkin hauskaa vaihtelua kokoontua Prodekon merkeissä niin, ettei ole vähemmistön edustajana. Näin ollen, monen vuoden tauon jälkeen, alumni järjestää naisalumneille suunnatun tapahtuman.

McKinsey & Companyn Helsingin toimiston partneri Anna Granskog kertoo meille McKinseyn viimeaikaisista tutkimuksista naisten vaikutuksesta yritysten toimintaympäristöön ja kulttuuriin. Samalla pääset tapaamaan muita naisalumneja. Ilmoittautuminen 9.9.2014 klo 12 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/190 ja mukaan mahtuu 25 alumnia.

 

3.11. Speed mentoring nuorille alumneille

 

Prodekon neuvottelukunnan perinteinen speed mentoring tapahtuma suunnataan tällä kertaa nuorille alumneille (0-10 vuotta valmistumisesta). Speed mentoring on lähestulkoon ainutlaatuinen mahdollisuus päästä juttelemaan neuvottelukunnan kovan kaartin kanssa.  Ilmoittautumisesta lisää tietoa myöhemmin.

 

21.11. Sikajuhlat + tasavuosikymmentapaamiset

 

Sikajuhlien alumnikonseptia laajennetaan tänä vuonna. Koolle kutsutaan kaikki tasavuosikymmenvuosia täyttävät vuosikurssit, aina ’74-vuosikurssista lähtien. Tässä on tilaisuus päästä näkemään nykypäivän Otaniemeä ja tuotantotalouden laitosta, tapaamaan oman vuosikurssin kavereita ja seuraamaan, miltä nykyopiskelijoiden juhlinta näyttää. Asianomaisille vuosikursseille lähetetään lähempänä tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta ja ohjelmasta.

 

Joulukuu: Vuosikokous + glögit

 

Tarkempaa tietoa joulunalusen glögi-illasta syksymmällä.