Alumnitiedote 1/2015

Alumnitiedote 1/2015

 

 

Hei!

 

Alumnin vuosi 2015 on alkanut perinteisissä merkeissä kevään toimintaa suunnitellessa ja uuden hallituksen järjestäytyessä, Pyrimme selkeämpään hallitustoimintaan, kuin maan tapa on, ja sitä tarvitaankin, jos haluamme kirjoittaa vuoden päästä yhtä hienon toimintakertomuksen kuin Katrin hallitus viime vuodesta. Suurkiitos Katrille ja kumppaneile siitä! Exquiluakaan ei ole alkuvuodesta täysin unohdettu, siitä lisää alla.

 

Lisäksi tulossa on suuri juhlavuosi kun Prodeko täyttää 50 vuotta 2016. Vuoden tapahtumia ja itse juhlia tullaan kohdistamaan paljon myös alumneille, joten kaikkia ideoita otetaan ilomielin vastaan pääjärjestäjän sähköpostiosoitteessa saana.kivimaa[at]aalto.fi.

 

Aktiivista kevään jatkoa kaikille,

 

Oula Järvinen, Alumnin pj, ja Alumnin hallitus alumni[at]prodeko.org

 

 

 

 

 

Sisältö:

1.    Menneet tapahtumat

2.    Tulevat tapahtumat

3.    Prodekon kuulumiset

4.    Tuotantotalouden laitoksen kuulumiset

5.    Prodekon tuleva juhlavuosi: Diskonttaus 50

 

 

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

 

 

 

 

1. Menneet tapahtumat

 

 

Glögit ja syyskokous 11.12.2014

 

Otimme neuvoa glögeistä ja illallisesta Kaupan liiton ja Verkkoteollisuus ry:n vieraina ennen syyskokouksen tärkeitä päätöksiä. Iloksemme paikalle sattui myös useita alumnitoiminnan ensikertalaisia, ja hallitukseenkin oli tyrkkyjä ympäri maailmaa. Demokratia äänesti kuitenkin paikalla olleet uusiksi hallituksen jäseniksi.

 

Hallituksessa aloittivat vuoden alusta uusina jäseninä Anne-Mari Paapio (vpj) ja Maria Suorsa (rahastonhoitaja) erovuorossa olleiden Nelli Lähteenmäen ja Jussi Räisäsen tilalla. Hallituskautensa toiselle vuodelle jatkavat Oula Järvinen (pj 2015), Katri Piirtola, Johanna Pynnä, Antti Salminen (Neuvottelukunnan edustaja) ja Markus Junkkari (Prodekon pj 2014). Prodekon uudeksi edustajaksi valittiin tämän vuoden pj Ville Huovinen. Alumnikoordinaattorina jatkaa Pyry Huhtanen.

 

22.1.2015 Vantaan Energian jätevoimala ja Fazer

 

Jätevoimalan käsiteltäväksi valikoitui täysi tupa alumneja. Pääsimme kerrankin paikkaan, joka on iso, painaa ja maksaa paljon, ja siinä sivussa pelastaa ympäristömme tuleville sukupolville. Ennen kuin ehdit edes miettiä niin vastaus on kyllä, siellä on semmoinen Toy Story -mallinen kauha, joka nostaa 10 tonnia roskia kerralla uuniin. Hieman isommat roskat kuten sohvat koura nostaa semmoiseen isojen poikien asiakirjasilppuriin, joka tekee niistä polttokelpoisia sohvasuikaleita. Tunnelmallista jätenuotiota voi katsella valvomon monitoreista, ellei se häiriinny vaikkapa sulaneista alumiinitölkeistä, kuten loppukesästä kävi..

 

Voimalassa syntynyttä nälkää pääsimme tyydyttämään Fazerin tarjoamalla loistavalla illallisella, jonka alkupalaksi söimme käsintehtyjä suklaakonvehteja melkein suoraan tuotantolinjalta. Havaitsimme Fazerin olevan niin herkullinen työpaikka, että sinne on pesiytynyt yllättävän monta alumniamme hyvin vaihteleviin tehtäviin ja kertoivat viihtyvänsä erinomaisesti. Työsuhdekarkit eivät varmaankaan vaikuta negatiivisesti työtyytyväisyyteen.

2. Tulevat tapahtumat

 

Insinöörit ja media = vesi ja öljy? Excursio Ylelle 22.4.

 

Yle on ollut viime aikoina julkisen keskustelun kohteena missionsa ja rahoituksensa takia. Tutalaisesta näkökulmasta nämä ovat yrityksen olemassaolon peruskysymyksiä. Mutta miten tutalainen on päätynyt mediayhtiön operatiiviseksi johtajaksi? Ja miten teollisuustalouden oppeja voi soveltaa ei-kaupallisen mediatalon johdossa? Ylen COO ja johtoryhmän jäsen Janne Yli-Äyhö avaa meille median nykytilaa sisäpiiristä käsin sekä kertoo oman uratarinansa – niin, miten se tutalainen Ylelle päätyikään? Vierailua Pasilassa emännöi myös Ylen kehityspäällikkö Pia Hagström, Prodekon alumni hänkin. Ylen viestinnässä Pia lisää vettä myllyyn ja öljyää rattaita, jotta Ylen julkisen palvelun tehtävä ymmärrettäisiin yhteiskunnassa paremmin. Ilmoittautuminen alkaa 26.3. osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/257

Wappushampanjat 1.5.

 

Otaniemestä on kuulunut, että Wappu järjestetään tänä vuonna. Varaamme siis perjantaille 1.5. sopivan määrän perinteistä wappushampanjaa, jota on tarjolla Prodekon huoltopisteellä perinteisessä paikassa klo 11 alkaen. Myös Alumnin hallituksen jäseniä saattaa olla tavattavissa. Tule sinäkin paikalle ja käytä tilaisuutesi rakentavan palautteen antamiseen kevätpäivän rauhassa lintujen visertäessä.

 

Palmu-excu 6.5.

Tervetuloa Palmun toimistolle Kamppiin kuulemaan, miten käy kun tuta-DI kohtaa design-ajattelun ja mistä palvelumuotoilussa on kyse. Palmu on Suomen suurin ja kokenein palvelu¬muotoilu¬toimisto, jossa bisnes- ja tuotantonäkökulmat yhdistyvät syvälliseen asiakasymmärrykseen. Isäntinä Petri Aaltonen ja Jaakko Luomaranta. Ilmoittautuminen aukeaa 2.4. klo 15 osoitteessa: http://ilmo.prodeko.org/fi/254

Prodeko GP (a.k.a. GrillPileet) 22.5.

 

Tuotantotalouden laitoksen, Prodekon ja Alumnin yhteinen kevättapaaminen on päässyt ammattimaisten brändinuudistajien käsittelyyn. Grillibileinä tunnettu tapahtuma on apgreidattu sekä sisällöllisesti että puitteiltaan ja kulke tästedes nimellä Prodeko GP. Tänä vuonna aiheena on Prodeko Ventures ja paikkana Uunisaari Kaivopuiston edustalla. Kuulemme kiinnostavimpien prodekolaisstratuppien pitchejä, ja paikalla on prodekotaustaisia sijoittajia rahapusseineen. Illalla näitä enkeleitä säestävät taivaalliset bändit perinteiseen tyyliin. Ilmoittautuminen aukeaa 9.4. klo 15 osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/255

 

Kevätkokous 22.5.

 

GP:ssä pidetään myös Alumnin kevätkokous, jonne kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Linkkinä on Alumnin toimintakertomus viime vuodelta, jossa on uuttakin asiaa mm. aTalent Recruitingin kasvuun liittyen.

Regatta + etkot 6.6.

 

Perinteinen Prodekon ja Alumnin regatta järjestetään tänä vuonna 6.6. Vallisaaressa (puolustusvoimien lupa vielä haussa). Kilpailuhan on pääasia, mutta rantauduttuamme pääsemme myös tutustumaan Vallisaaren erittäin mielenkiintoiseen historiaan ja luontoon. Lauantai-iltapäivän lähtöpaikka pysyy ennallaan Helsingin ja Espoon rajalla, mutta sääntöjä on rukattu totutusta siten, että tänä vuonna purjeveneiden kulkua saa nopeuttaa moottoriveneen peräaallolla. Vallisaaressahan ei ole ravintolaa, joten paikalle seilaa Kauppatorilta brigantiini Mary Ann, joka kiinnittyy Vallisaaren laituriin illallista ja illanviettoa varten. Mary Annin kyydissä myös veneettömät pääsevät kätevästi osallistumaan saarikierrokselle ja illalliselle. Mary Ann seilaa takaisin mantereelle jossain vaiheessa iltaa tai aamua, mutta veneilijöiden toivomme jäävän yöksi kuten ennenkin. Mary Annin kapasiteettirajoitusten johdosta mukaan mahtuu vain 70 nopeinta. Ilmoittautuminen aukeaa 27.4. klo 15, osoitteessa http://ilmo.prodeko.org/fi/256. Kuten ehkä muistat, koko perhe on tervetullut tapahtumaan.

 

Innokkaimmat kilpailijat voivat osallistua etkoille jo perjantaina 5.6. Suoritamme hallitsemattoman yhteislähdön Suursaari Racen kanssa Haukilahdesta perjantai-iltana. Kokat käännetään kuitenkin eri suuntaan – menemme katsomaan kilpailua Gåsgrundista Etelä-Espoossa, jossa yövymme veneissä ja saunomme Espoon parhaassa saunassa. Etkojen ruokailut hoituvat omatoimisesti joko nuotiopaikalla tai veneissä. Veneettömät pääsevät Gåsgrundiin joko gastina tai vesibussilla ja siellä saa telttailla. Kyyti Gåsasta Vallisaareen järjestyy varmasti jonkun kilpa-aluksen kyydissä. Etkoille ei tarvitse ilmoittautua.

 

Tarkat aikataulut ja paikat toimitetaan osallistujille hyvissä ajoin ennen regattaa.

 

 

3. Prodekon kuulumiset

Killan vuosi on lähtenyt käyntiin normaalin kaavan mukaan. Uusi hallitus ja toimijat ovat päässeet kiinni hommiin ja toimintasuunnitelmat on saatu hyväksyttyä. Tänä vuonna teemana korostetaan rohkeutta ja omien juttujen löytämistä pelkän kilpailun sijaan. Ajatusta pyritään tuomaan esiin niin kesätyöpaikoissa, kurssivalinnoissa kuin yrittäjyyden tukemisessa. Prodeko GP:ssä (ent. Grillibileet) parina viime vuonna testatun uuden konseptin kehitystä jatketaan ja vanhat tomut on karistettu taakse uuden nimen muodossa. Ensi kesän USA-ekskursion tiimi on valittu, sponsorien sopiminen on hyvässä vauhdissa ja suunnitelmat täsmentyvät. Aasia-projektin hyvien kokemusten innoittamina on meininki jälleen hyvä ja odotukset niin reissulle kuin sitä edeltävälle yrittäjyysaiheiselle luentosarjalle ovat korkealla.

 

4. Tuotantotalouden laitoksen kuulumiset

 

Tuotantotalouden laitoksella on tapahtunut seuraavaa:

Prof. Mikko Jääskeläinen on nimetty Tuotantotalouden koulutusohjelman uudeksi johtajaksi.

 

Lisäksi Risto Rajala et.al. on julkaissut artikkelin Green Innovation Games: Value-Creation Strategies for Corporate Sustainability by Tommi Lampikoski, Mika Westerlund, Risto Rajala, and Kristian Moller, California Management Review, 57/1  (Fall 2014),
josta lehti on tehnyt hyvän Youtube videon ”Green Innovation is 100% Necessary” ja katsottavissa linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=Qs2u9QKRiDY#t=29.

5. Prodekon tuleva juhlavuosi: Diskonttaus 50

Moni teistä varmasti onkin jo huomannut, että kiltamme 50-vuotisjuhlat lähestyvät pikku hiljaa. Prodeko täyttää pyöreitä vuonna 2016 ja sitä tulee toki juhlistaa asianmukaisella juhlavuodella. Koko vuosi huipentuu syksyllä järjestettävään Diskonttaukseen. Juhlavuoden ja itse juhlien suunnittelu on jo aloitettu. Juhlissa alumneilla tulee olemaan tärkeä rooli ja toivoisimmekin, että saisimme alumneja mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Jos ideoita juhlavuoden tai itse juhlan toteutuksen suhteen löytyy, olethan yhteydessä sähköpostitse saana.kivimaa[at]aalto.fi.