Prodekon Alumnitiedote 2/2015

Alumnitiedote 2/2015

 

 

Hyvä Alumni,

 

Wappu järjestettiin tänäkin vuonna perinteisin menoin uusilla perinteillä höystettynä. Hetki siinä meni, mutta saimme kuin saimmekin tuhottua wappushampanjat pois pilaantumasta. Ahkerimmat meistä auttoivat vielä Prodekoakin pullojen tyhjennyksessä. Prodekolla olikin melkoinen urakka, sillä upouuden teltan lisäksi sponsori oli lahjoittanut melkoisen läjän Reddal-merkkistä cavaa mustassa pullossa. Muutakin on tehty ja tullaan tekemään, siitä seuraavassa.

 

Kaikkia kehotetaan laittamaan kalenteriin jo nyt iso huutomerkki päivälle 8.10.2016, sillä silloin järjestetään Prodekon 50-vuosijuhlat.

 

Hyvää kevään jatkoa!

 

 

Oula Järvinen, Alumnin pj, ja Alumnin hallitus alumni[at]prodeko.org

 

 

 

 

 

Sisältö:

1.    Menneet tapahtumat

2.    Tulevat tapahtumat

 

 

 

Aina tärkeät linkit:

Alumnin kotisivut: http://alumni.prodeko.org/

Omien yhteystietojen päivittäminen: http://alumnirekisteri.prodeko.org

Alumnin Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/358203460857/

Alumnin LinkedIn-ryhmä: www.linkedin.com/groups?gid=37349

 

 

 

 

 

1. Menneet tapahtumat

 

 

Excursio Ylelle 22.4.

 

Mediatalon tuotantojen toteutus ja eetterin ohjaus on erittäin teknistä, mutta siitä huolimatta YLEn leivissä ei ole montaakaan diplomi-insinööriä. Tutalaiset Janne Yli-Äyhö ja Pia Hagström avasivat Alumnille, kuinka luova talo YLE oikeastaan onkaan, tekniikasta huolimatta, ja millaista toimintatapaa tunteiden ja faktojen törmäyskursseilla luoviminen insinööriaivolta vaatii, kun kaikkia päätöksiä ei voi perustella numeroin.

 

Alumni pääsi toteamaan, että YLEn puvuston varastonhallinta vaikutti olevan kunnossa: tuhannet frakit, nahkahousut, tonttuasut, olkihatut, kirahvi- ja hääpuvut olivat sotilaallisissa riveissä odottamassa käyttäjiään. Myös studioiden tilat on hyvin hyödynnetty: studiot näyttivät todellisuudessa paljon pienemmiltä, kuin millaisen kuvan niistä televisiossa saa. Tehokkuusajattelu kohdallaan!

 

Loppuhuipennuksena luovan alan diplomi-insinöörit saivat testata henkilökohtaista luovuuttaan excuhalon naulaamisessa ilman vasaraa – se näyttäisi onnistuvan mainiosti myös viinipullolla. Ja uteliaille todettakoon, että Pasilan TV-torni on antennit mukaan lukien 146m korkea.

 

Palmu-excu 6.5.

 

Keväisenä (siis kylmänä ja synkkänä) keskiviikkona 6.5. elämäämme piristi palvelumuotoiluyritys Palmu. Jälleen kerran loppuunmyyty xq koostui kerrankin tekemisestä. Muotoilimme nimeltämainitsemattomalle suomalaiselle rahapelioperaattorille uudenlaisen sosiaalisemman tavan pelata, vieläpä neljään kertaan, ja saimme näin kokea, mistä palvelumuotoilussa on kyse. Palmulaiset väittivät, etteivät käytä ideoitamme asiakascasessa. No, aika näyttää.

 

Saattoi olla ensimmäinen alumnixq ikinä ilman Power Pointia – se oli korvattu valmiiksipiirretyllä fläpillä. Xq sujui oikein mallikkaasti ja tarjoilut olivat maukkaat koko illan ajan, mutta jonkinlainen puulajiongelma meillä oli. Ohjeena oli olla ulko-ovella kello alle kuusi, mitä kaikki kiitettävästi noudattivat. Kohteena oli Palmu yläilmoissa. Ehkä tästä syystä perinteinen koivu ei saapunut paikalle, vaan lupasimme toimittaa halon tarvikkeineen jälkitoimituksena. Kuvia exculta pääsee tarkastelemaan tästä.

2. Tulevat tapahtumat

 

22.5. Prodeko GP (a.k.a. GrillPileet)

 

Tuotantotalouden laitoksen, Prodekon ja Alumnin yhteinen kevättapaaminen on päässyt ammattimaisten brändinuudistajien käsittelyyn. Grillibileinä tunnettu tapahtuma on apgreidattu sekä sisällöllisesti että puitteiltaan ja kulkee tästedes nimellä Prodeko GP. Tänä vuonna aiheena on Prodeko Ventures ja paikkana Uunisaari Kaivopuiston edustalla. Kuulemme kiinnostavimpien prodekolaisstratuppien pitchejä, ja paikalla on prodekotaustaisia sijoittajia rahapusseineen. Illalla näitä enkeleitä säestävät taivaalliset bändit perinteiseen tyyliin.

22.5. Kevätkokous

 

GP:ssä pidetään myös Alumnin kevätkokous, jonne kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Linkkinä on Alumnin toimintakertomus viime vuodelta. Kevätkokouksessa agendalla mm. aTalentin omistajaohjausstrategiasta päättäminen ja keskustelua Alumnin osallisuudesta Prodeko Venturesiin.

6.6. Prodekon Alumnin Regatta – merellinen kesätapahtuma yleisöltä suljettuun Vallisaareen!

 

Alumnin järjestyksessään toinen regatta tarjoaa mahdollisuuden kaikille nauttia merellisestä Helsingistä sekä päästä tutustumaan normaalisti yleisöltä suljettuun puolustusvoimien Vallisaareen. Regatan kilpailuosuuteen voi osallistua omalla purje- tai moottoriveneellä ja Vallisaaren retkelle sekä illalliselle myös ilman venettä.

 

Tilaisuus on ainutlaatuinen, sillä Prodekon Alumni pääsee pilotoimaan opasretkeä ja illallista Vallisaaressa. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, joten vuosikurssikavereiden lisäksi voit halutessasi ottaa myös perheen mukaan.

 

Regatan kilpailuosuus käynnistyy klo 14 Lauttasaaren edustalta. Purjeveneillä ja moottoriveneillä on omat luokkansa, joiden voittajat palkitaan. Lähtöviiva sijaitsee Käärmeluotojen ja Särkiniemen välisellä alueella, josta kumpikin luokka purjehtii kilpailureitin maaliin Vallisaaren edustalle. Purjehduksessa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä, purjehdusohjeet toimitetaan kippareille regattaa edeltävällä viikolla. Moottoriveneluokassa näitä sääntöjä venytetään sopivasti.

 

Suoraan Vallisaareen opaskierrokselle ja illalliselle tulevat pääsevät paikalle illallisaluksenamme toimivan brigantiini Mary Annin (http://www.maryann.fi) kyydissä Kauppatorilta n. klo 16. Vallisaaressa Mary Annin henkilökunta järjestää opastetun kierroksen saarelle, jossa liikkuminen on normaalisti rajoitettua. Illallinen tarjoillaan Mary Annilla noin klo 19. Illallisen jälkeen Mary Ann kuljettaa ilman venettä saapuneet takaisin mantereelle. Omilla veneillä saapuneet voivat jäädä yöpymään Vallisaareen.

Illallisen hinta on 39 e/aikuinen (sis. 2 lasia viiniä) ja 15 e/lapsi.

Ilmoittautuminen on auki Ilmokilkkeessä: http://ilmo.prodeko.org/fi/256.

 

16.6. Slush/BCG-excu

 

Prodekon Alumni pääsee tiistaina 16.6. exculle tätä nykyä Prodekovetoisen Slushin toimistolle. Ohjelma tässä:

 

·        17-19 Slushin alakerran seminaaritila, muutama puheenvuoro, networking, kevyt päivällinen

·        19-22 Sauna Slushin kattokerroksen edustustiloissa, olut ym. virvokkeet

 

Järjestävinä tahoina Slush ja BCG. Ilmo löytyy osoitteesta http://ilmo.prodeko.org/fi/278 ja se aukeaa perjantaina 15.5. klo 15.

 

1.10 Supply Chain excu

 

Syksyllä tiedossa kauan odotettu alumnin Supply Chain tapahtuma. Mukana menossa mm. alumnin SC yritykset, Sievo, Relex ja Eniram. Lisätietoja seuraa lähempänä tapahtumaa.

 

16.10.2015 Prodekon vuosijuhlat Diskonttaus 49

 

Prodeko viettää tavalliseen tapaansa myös tänä vuonna vuosijuhliaan juhlavissa merkeissä. Myös alumneja toivotaan paikalle paljon, joten merkatkaa kalenteriin päivämäärä 16.10.2015. Lisäinfoa seuraa lähempänä juhlia.

 

8.10.2016 Prodekon massiiviset puolipyöreät: Diskonttaus 50

 

Tulossa on Prodekon historian suurimmat ja juhlavimmat kekkerit, kun vuosikurssit aina vuodesta 1966 asti kokoontuvat juhlistamaan puolen vuosisadan taivalta. Juhliin toivotaan satoja alumneja, joten varautukaa jo nyt ottamaan juhlapuku esille 8.10.2016 ja viettämään ikimuistoista iltaa. Jos ideoita juhlavuoden tai itse juhlan toteutuksen suhteen löytyy, olethan yhteydessä sähköpostitse juhlien pääjärjestäjään saana.kivimaa[at]aalto.fi.