Alumnitiedote 2/2005

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

Ruudullasi on Prodekon Alumnin toinen tiedote vuonna 2005. Mikäli sinulla on kommentteja koskien tiedotetta tai kaipaat lisätietoja Alumnin toiminnasta, voit kirjoittaa minulle osoitteeseen markus.makela@hut.fi.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. Prodekon Alumnin verkkosivut ovat osoitteessa http://www.prodeko.org/alumni ja Prodekon osoitteessa http://www.prodeko.org. Prodekon Alumnin aiempia tiedotteita on väliaikaisessa säilytyksessä täällä.

Ystävällisin terveisin,

Markus Mäkelä

Prodekon Alumnin puheenjohtaja

P.S. Jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin, muistathan kertoa meille, mikäli yhteystietosi muuttuvat. Päivitykset hoitaa alumnikoordinaattori Antti Suorsa ( asuorsa@cc.hut.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ).

1 PRODEKON ALUMNI. 2

1.1 Kuulumisia.. 2

1.1.1 Prodeko Recruiting. 2

1.1.2 Prodekon Alumnin toiminnan kehittämisestä. 2

1.1.3 Alumnin verkkosivut 2

1.2 Suunnitteilla olevia tapahtumia.. 3

1.2.1 Alumnin Wappuskumppa 1.5.2005. 3

1.2.2 Grillibileet perjantaina 20.5.2005. 3

1.2.3 Excu pääomasijoitusyhtiö 3i:lle. 3

1.2.4 Prodekon Alumnin perinteiset sitsit syys-lokakuussa 2005. 3

1.3 Alumnin jäsenten järjestämiä tapahtumia.. 3

1.3.1 RäyhäRock Summer 2005 -festarit 1.-2. heinäkuuta Loviisassa. 3

1.3.2 MC Prodeko ja sen tulevat tapahtumat 3

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO.. 4

2.1 Prodekon historiikkiprojekti jatkuu. 4

2.2 Prodekon ja PoRan tapahtumia loppukeväästä 2005. 4

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN OSASTOLLA.. 4

3.1 Palkintoja tuotantotalouden perusopiskelijoille. 4

1 PRODEKON ALUMNI
1.1 Kuulumisia
1.1.1 Prodeko Recruiting ja lead-palkkio

Prodekon ja Prodekon Alumnin yhdessä perustama Prodeko Recruiting Oy on lähtenyt kevään aikana hyvään kasvuun. Tällä hetkellä yritys työllistää kahdeksan opiskelijaa joista kaksi toimii yrityksen hallintotehtävissä. Asiakaskunta on laajentunut vuokraustoiminnan saralla neljään yritykseen. Henkilöstövuokrauksen ohella Prodeko Recruiting on osoittautunut toimivaksi konseptiksi myös opiskelijoiden head hunting -palveluna.

Varsinkin nuoremmille alumneille mielenkiintoisena asiana on yrityksen havaitsema suuri kysyntä valmistuneita välittävälle head hunting -palvelulle. Tämän toteuttamisen on todettu olevan molempien osakkaiden edun mukaista ja palvelu pyritään lanseeraamaan kesän lopussa.

Mikäli koet että työnantajallasi olisi tarvetta kesätyöntekijälle tai lyhyemmälle projektille, tai olet muuten vain kiinnostunut tästä Alumnin ja killan yhteistyöprojektista, löydät lisäinfoa osoitteesta http://www.prodekorecruiting.com.

Prodeko Recruiting ottaa käyttöön 250€ suuruisen lead-palkkion. Palkkio maksetaan henkilölle joka on antanut Prodeko Recruiting Oy:lle uuteen asiakkaaseen johtavan leadin, eli käytännössä yrityksestä kiinnostuneen kontaktin. Leadeja voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen myynti@prodekorecruiting.com.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. Toinen tapa ansaita lead-palkkio on myydä palveluamme omatoimisesti ja saada uusi asiakas identifioimaan sinut henkilöksi, joka vaikutti asiakkaan ostopäätökseen. Lead-palkkio maksetaan jokaisesta uudesta asiakkuussopimuksesta jonka tuloksena toimitetaan vähintään 50 tunnin henkilöstövuokrausprojekti.

Yrityksemme julkista myyntimateriaalia löytyy osoitteesta http://www.prodekorecruiting.com/material. Lisätietoja: myynti@prodekorecruiting.com.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.
1.1.2 Prodekon Alumnin toiminnan kehittämisestä

Prodeko ja Prodekon Alumni suunnittelevat keräävänsä yhteen alumnikunnan seniorihenkilöitä – liike-elämän ja yhteiskunnan muiden sektoreiden vaikuttajia – neuvonantajikseen. Heidän kanssaan yhteistyössä toimimalla Prodeko ja Prodekon Alumni voivat saada tärkeitä neuvoja ja kehitysajatuksia sekä kontakteja toimintansa kehittämistä varten. Tähän liittyy Prodekon Alumnin pyrkimys monipuolistaa toimintaansa: esimerkkejä mahdollisiksi toimintamuodoiksi, joita jatkossa voitaisiin kehittää nykyisten täydennykseksi, ovat mm. korkeatasoiset esitelmäseminaarit, yritysvierailut ulkomaille, meriristeily (mahdollisesti sisältäen päiväseminaarin) ja yhteistoiminta muiden Suomessa toimivien alumnijärjestöjen – kuten tunnetuimpien yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten MBA-ohjelmien Suomen-alumniklubien – kanssa. On mahdollista, että neuvonantajista kootaan noin kerran vuodessa yhteisesti kokoontuva neuvottelukunta. Selvitystä tekee erillinen alumnin työryhmä. Lisätietoja: Markus Mäkelä: markus.makela@hut.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. , 050-520 7770.
1.1.3 Alumnin verkkosivut

Alumnin verkkosivut päivitetään kesällä. Otamme ideoita vastaan! Mikko Rönkkö, mikko.ronkko@iki.fi.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.
1.2 Suunnitteilla olevia tapahtumia
1.2.1 Alumnin Wappuskumppa 1.5.2005

Prodekon Alumni tarjoaa tänäkin vuonna jäsenilleen kuohuviiniä Ullanlinnanmäellä 1.5., opiskelevien prodekolaisten majapaikan läheisyydessä. Tarjoilu kestää klo 11-13, tosin lopetus määräytyy tarjoilujen riittävyyden mukaan. Alumnin paikan tarkemmat koordinaatit näet tästä kartasta (paikka on merkitty kartassa valkoisella pallolla sanan Brunnsparken päällä). Suosittelemme tulostamaan kartan taskuun, sillä väkeä paikalla tunnetusti riittää ja suunnistaminen on sen myötä kartalliselle nopeampaa. Olemme opiskelevien prodekolaisten yhteisen paikan läheisyydessä, joten Prodekon sateenkaarihaalareita voit pitää yhtenä maamerkkinä. ”Wappukuohuviinien” perinne alkoi viime vuonna ja suosio oli heti ensimmäisellä kerralla jatkoon kannustava!
1.2.1 Grillibileet perjantaina 20.5.2005

Grillibileet järjestetään perjantaina 20.5. klo 18.00 alkaen Servin Mökissä, Jämeräntaival 4. Jatkot järjestetään Teekkarikylän uuden Jämeränaukion talon saunatilassa (Jämeränaukion saunatilan esittely TKY:n sivuilla). Jokavuotiseen tapaan grillibileet keräävät yhteen Prodekon, Alumnin sekä osaston ihmisiä viettämään kevätkauden päätösjuhlaa Otaniemeen. Grillibileet ovat vuosittain keränneet hyvän joukon alumneja tapaamaan opiskelukavereita ja verestämään muistoja. Varaa aika kalenteriisi!
1.2.2 Excu pääomasijoitusyhtiö 3i:lle

Prodekon Alumnin järjestää ekskursion 3i:lle (Mikonkatu 25, Helsinki) tiistaina 21.6. Lisätietoja: Perttu Nihti, perttu.nihti@iki.fi.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. Pyydämme ilmoittautumaan Pertulle 10.6. mennessä. Alkamisaika tullee olemaan klo 18-19 ja se ilmoitetaan tarkemmin ilmoittautuneille. Tule kuulemaan venture capital –sijoittamisen uusimmista tuulista ja tapaamaan muita alumneja!
1.2.3 Prodekon Alumnin perinteiset sitsit syys-lokakuussa 2005

Prodekon Alumni järjestää sitsit syys-lokakuussa 2005. Juhlapaikka tulee luultavasti sijaitsemaan Otaniemessä. Sitsit tullaan luonnollisesti järjestämään avec-tapahtumana. Lisätietoja saat Jenni Backholmilta ( jenni.backholm@iki.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ) ja Jennille voi myös lähettää ehdotuksia sitseistä.
1.3 Alumnin jäsenten järjestämiä tapahtumia
1.3.1 RäyhäRock Summer 2005 -festarit 1.-2. heinäkuuta Loviisassa

Räyhärock eli Prodekon Alumnin omat kesäfestarit: järjestäjistä ja yleisöstä suuri osa on Prodekon Alumnin jäseniä. Mukana alustavasti mm. Tiktak ja Mamba. Lisätietoja: www.rayharock.com. Tervetuloa!

1.3.2 MC Prodeko ja sen tulevat tapahtumat

MC Prodeko: moottoripyöräkerho prodekolaisille ja Prodekon Alumnille. Lisätietoja Tomi Torrilta, tomi.torri@dlc.fi.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO
2.1 Prodekon historiikkiprojekti jatkuu

Prodekon 40-vuotishistoriikin projekti etenee Historian kirjoittajaa haetaan parhaillaan.

Jos Sinulla on hallussasi jotain vanhaa Prodeko-aiheista dokumentaatiota kuten valokuvia, excujulkaisuja tai muuta vastaavaa, olisi niiden käyttöön saaminen arvokasta projektin kannalta ( markus.makela@hut.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ).
2.2 Prodekon ja PoRan tapahtumia loppukeväästä 2005

Kurkista, mitä Prodekon arkeen ja juhlaan kuuluu nykyisin! Voit lukea tapahtumista erilliseltä sivulta kätevästi HTML-muodossa (linkki yllä väliotsikossa).

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN OSASTOLLA
3.1 Palkintoja tuotantotalouden perusopiskelijoille

T.I.M.E.S –hopeaa tutan joukkueelle

Kuvaus TIMES-menestyksestä Prodekon jäsenille lähetetystä tiedotteesta:

Tutan joukkue palasi T.I.M.E.S.:n finaalista Zürichistä hopeiset mitalit kaulassaan. Menestyksekkään joukkueen muodostivat kolmannen vuosikurssin opiskelijat Heikki Henttu, Tom Lindström, Heikki Saukola ja Teppo Voutilainen. Muut finaaliin osallistuneet
joukkueet tulivat Cambridgesta, Eindhovenista, Enschedenistä, Linköpingistä, Lundista ja Zürichistä. ESTIEMin kahdennettatoista kertaa järjestämään kisaan osallistui yhteensä 300 joukkuetta Euroopan eri yliopistoista.

Tutan joukkue oli finaalissa ainoa, joka ylsi jokaisena kolmena kilpailupäivänä kolmen parhaan joukkoon. Sen sijoitukset olivat 2., 1. ja 2. ja se keräsi näin yhteensä 61,0 pistettä. Ohi kiri ainoastaan Entschedenin joukkue, jonka sijoitukset olivat 6., 3. ja 1. Yhteispisteitä se keräsi kuitenkin 61,2. Kolmas sija meni Lindköpingin joukkueelle Ruotsiin.

Joukkueen case-matkan mahdollistivat pääsponsorit McKinsey & Company ja Suomen Posti sekä muut tukijat ABB, Nokia ja Tekniikan Akateemisten Liitto TEK.

27.4.2005 – Markus Mäkelä