Alumnitiedote 1/2006

Hyvä Prodekon Alumnin jäsen,

Ruudullasi on Prodekon Alumnin vuoden 2006 ensimmäinen tiedote. Mikäli sinulla on kommentteja koskien tiedotetta tai kaipaat lisätietoja Alumnin toiminnasta, voit kirjoittaa minulle osoitteeseen merja.nurminen(at)iki.fi . Prodekon Alumnin verkkosivut ovat osoitteessa http://alumni.prodeko.org/ ja Prodekon osoitteessa http://www.prodeko.org.

Ystävällisin terveisin,
Merja Nurminen
Prodekon Alumnin puheenjohtaja

P.S. Jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin, muistathan kertoa meille, mikäli yhteystietosi muuttuvat. Päivitykset hoitaa alumnikoordinaattori Mikko Sjöberg ( mikko.sjoberg@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ).

1 PRODEKON ALUMNI

1.1 Prodekon 40-vuotisjuhlavuosi

1.2 Tulevat tapahtumat

1.2.1 MobiiliTV-excursio

1.2.2 Hullu Pomo -laskettelumatka

1.3 Kuulumisia

1.3.1 Prodekon Alumnin hallituksen kuulumisia

1.3.2 Prodeko Recruitingin ensimmäinen toimintavuosi takana

1.3.3 Prodekon Alumnin neuvottelukunta

1.3.4 Aiemmat tapahtumat

2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO

2.1 Prodekon uuden hallituksen kuulumisia

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN OSASTOLLA

3.1 Palkintoja tuotantotalouden opiskelijoille ja henkilökunnalle

3.2 Nimityksiä Tuotantotalouden osastolla

3.3 Muita uutisia Tuotantotalouden osastolla

3.4 Väitöstilaisuuksia Tuotantotalouden osastolla

1 PRODEKON ALUMNI

1.1 Prodekon 40-vuotisjuhlavuosi

Prodeko täyttää 40 vuotta vuonna 2006. Juhlavuotta juhlistetaan monin tavoin; Prodekon alumneille näkyvimpiä muotoja ovat kaikkien aikojen suurin Prodekon vuosijuhla Diskonttaus 40 sekä 40-vuotishistorian julkistaminen. Prodekolla on myös muita juhlimismuotoja, joista tiedotetaan lisää tuonnempana. Juuri nyt on kuitenkin oivallinen hetki alkaa varautumaan vuosijuhlaan ja historiaprojektiin:

1) Diskonttaus 40 järjestetään lauantaina 14. lokakuuta 2006. Diskonttauksesta 40 tulee useiden satojen alumnien ja opiskelevien prodekolaisten voimalla Prodekon kaikkien aikojen suurin vuosijuhla ja tapahtuma ylipäänsäkin sekä yksi Otaniemen teekkari- ja alumniyhteisöjen suurimmista tapahtumista lähivuosina. Juhlapuhujana Diskonttauksessa toimii Jorma Eloranta. Pyydämme Sinua kertomaan juhlasta ystävillesi ja tuntemillesi prodekolaisille, ilmoittamaan omasta saapumisestasi paikalle ja mielellään organisoimaan enemmänkin prodekolaisia opiskelutovereita osallistumaan. Ellet omana opiskeluaikanasi tutustunut laajasti muihin prodekolaisiin, tämä on erinomainen tilaisuus tehdä se. Prodekon Alumnin toiminta järjestönä on vahvassa kehitysvaiheessa ja Diskonttaus 40 on pitkiin aikoihin paras paikka nähdä ystäviä ja tutustua uusiin ihmisiin.

Lisätietoa: Prodekon Diskonttaus 40 -vastaava Kimi Arima, 044 535 6307. Mikäli olet kiinnostunut juhlien sponsoroinnista, voit olla yhteydessä Prodekon yrityssuhdevastaava Petri Valkamaan, 040 833 7643.

Prodekon Alumnin hallituksessa suurdiskonttausta koordinoi Riina Helminen ( riinahelminen@yahoo.comTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ) Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. , 040 730 9799); Riinaan voi ottaa yhteyttä kaikkien järjestelyihin liittyvien hyvin ehdotusten ja ”strategisten kysymysten” kanssa – muutoin toivoisin, että kontaktipisteenä olisi Kimi. Toivomme, että juhlimisesta kiinnostuneet merkitsevät juhlapäivän jo nyt kalentereihinsa.

2) Diskonttauksessa 40 on tarkoitus julkistaa Prodekon 40-vuotishistoria, joka käsittelee Tuotantotalouden kerho PRODEKOn, Tuotantotalouden kilta Prodekon, Prodekon Seniorikillan ja Prodekon Alumnin sekä Polyteknikkojen Raittiusseuran vaiheita 1960-luvun puolivälistä alkaen. Uskomme, että historia paitsi palauttaa mieleen hienoja muistoja vanhimmille tieteenharjoittajille, myös luo tietoisuutta prodekolaisesta ”kulttuuritaustasta” nuorimmille ja lujittaa yhteenkuuluvuutta yli ikäpolvien.

Prodekon historiaprojektin tutkijaksi valittiin vuonna 2005 VTM Anu Heiskanen, joka työskentelee projektissa kevään ja kesän 2006 aikana. Projektin rahoituksen hankinta käynnistettiin syksyllä 2005 ja se jatkuu talvella ja keväällä 2006. Erityisesti yritysten tuki on tärkeää.

Vuoden 2005 joulukuussa Prodeko nimitti työtä valvomaan historiatoimikunnan: Petteri Walldén (pj), Asko Schrey, Markus Mäkelä, Tommi Kemppainen, Tuukka Eloranta, Tiina Metso, Anu Heiskanen ja Jussi Lehtinen. Työryhmässä toimii Prodekon kunniajäseniä, Prodekon neuvottelukunnan jäseniä, Prodekon ja Alumnin puheenjohtajia, TKY:n hallituksen jäsen, TKY:n arkistonhoitaja-historioitsija, historian kirjoittaja sekä Prodekon historiakoordinaattori.
1.2 Tulevat tapahtumat
1.2.1 MobiiliTV-excursio

MobiiliTV – pitkään kaivattu killer-app vaiko uusi turhake?

Prodekon Alumni järjestää keväällä 2006 jälleen ajankohtaiseen aiheeseen liittyvän teemaekskursion. Tällä aiheena jo 1990-luvun lopulla niin seksikkääksi todetun tele ja mediakovergenssin ytimestä nouseva mobiiliTV. Ekskursio pidetään 11.4. Nokian tiloissa Ruoholahdessa. Varaa siis tuon päivän ilta kalenteristasi jo nyt, niin pääset etujoukkoon kuulemaan lisää muun muassa seuraavista teemoista:
– Mikä on DVB-H ja miksi Suomeen tarvitaan jälleen uusi ”kännykkäverkko”
– Miksi mobiili-TV:llä on hyvät mahdollisuudet onnistua?
– Minkälaisia palveluita kuluttajalle on odotettavissa?
– Päätelaitetilanne ja sen odotettu kehitys
– Verkon lanseeraus ja rakentamissuunnitelma
Samalla voit tutustua mobiili-TV päätelaitteisiin ja palveluihin demokäytön merkeissä.

Paikalla asioista kertomassa Nokia, mobiili-TV verkon operaattori (valtioneuvosto päättää helmi- maaliskuussa), sisällöntuottaja/mediatalo, …

Ekskursion tarkemmasta ohjelmasta, aikataulusta, puhujista ja ekskursiolle ilmoittautumisesta tiedotetaan vielä myöhemmin, mutta varaa aika kalenteristasi jo nyt, sillä paikkoja on rajoitettu määrä.
1.2.2 Hullu Pomo -laskettelumatka

Alumnin ensimmäinen jokakeväinen talvitapahtuma Hullu Pomo 2006 järjestetään Levillä yhteistyössä hotelli-ravintola-younameit Hullun Poron kanssa 21.-23.4. Lennämme Helsingistä Kittilään perjantaina klo 20.20 ja palaamme luonnonkauniille Vantaalle sunnuntaina klo 19.35.

Kerää porukka kasaan ja lähde mukaan nauttimaan talven viimeisistä lumista (joita on Levillä runsaasti vielä tuohon aikaan), skimbauksesta, murtsikasta, moottorikelkkailusta, lautailusta tai vaan aurinkoisella rinneterassilla istuskelusta! Vappukin on helpompi viettää parhaassa mahdollisessa seurassa tavattuasi o-pis-ke-lu-to-ve-rei-ta jo etukäteen.

Tapahtuman rakenne on tehty modulaariseksi, englanninopiskelijoiden lama-ajan slogania mukaellen ”you gets what you pays for”, eli voit valita haluamasi majoituksen normaalissa hotelli- tai perhehuoneessa, sopivasti aterioita, hissilippuja, kelekkoja, Zen Cafen lippuja jne. Lastenhoitoakin pyritään järjestämään tarvittaessa. Esimerkiksi yhden hengen reissu 2hh majoituksella maksaa lentoineen 399 euroa (tämä on ihan oikeasti komponenttien summa, ei optimoitu ”tarjoushinta”) tai 2+2 henkinen perhe pääsee paikalle 1224 eurolla.

Tapahtuman yhteyteen on suunnitteilla lentoyhtiöexcu Helsinki-Vantaalle perjantaina sekä kevyttä excuntynkää lauantain after skille Hullun Poron järjestämänä.

Lisätietoja ja tarkat hintatiedot saat osoitteesta mikko.sjoberg@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. tai oula@iki.fi.Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. Sitovat ilmoittautumiset keikalle tarvitaan 9.3. mennessä, ja kuten aina, tässäkin asiassa nopeat syövät eli paikkoja on rajoitetusti.
1.3 Kuulumisia

1.3.1 Prodekon Alumnin hallituksen kuulumisia

Vuosi 2006 on pyörähtänyt käyntiin ja sen myötä myös Alumnin hallitus on saanut uutta vahvistusta. Hallituksen kokoonpanoon kuuluu vuonna 2006 Jarno Alhonen, Tuukka Eloranta, Riina Helminen, Tommi Kemppainen, Markku Maula, Meiju Nurminen, Mikko Rönkkö ja Kaisa Seppä. Myös Tuta-osaston alumnikoordinaattori on vaihtunut, ja alumniasioita osastolla hoitaa tätä nykyä Mikko Sjöberg. Tässä tiedotteessa on esimakua alkaneen vuoden toiminnasta, minkä lisäksi ainakin perinteisistä tapahtumista (Grillibileet, Sikajuhlat) tullaan pitämään kiinni. Mikäli sinulla on ehdotuksia tai toiveita Alumnin toiminnan suhteen, älä epäröi ottaa hallitukseen yhteyttä. Hallituksen tavoitat osoitteesta alumni(at)prodeko.org.
1.3.2 Prodeko Recruitingin ensimmäinen toimintavuosi takana

Prodeko Recruitingin ensimmäinen tilikausi päättyi vuoden 2005 lopussa. Vuoden aikana yritys työllisti projekteihin tai suorina rekrytointeina 16 opiskelijaa. Yrityksen oma henkilöstö kasvoi yhdestä neljään. Vahvistamaton liikevaihto kipusi noin 100 000 euroon ylittäen ensimmäisen liikevaihtoennusteen nelinkertaisesti.

Taloudellisesti yritys päätyi hieman voitolle. Kesällä toiminnan kasvattamista varten otetut lainat saatiin maksettua takaisin syksyn aikana ja yritys on nyt vakaalla pohjalla ja valmis kohtaamaan vuoden 2006 haasteet.

Vuoden 2006 merkittävimmiksi asioiksi on alustavasti linjattu:
* Rekrytoinnin laajentaminen uusiin työntekijäryhmiin
* Yrityksen toimintamallin ja prosessien hiominen ja stabilointi
* Pidemmän tähtäimen strategisen suunnittelun kehittäminen

Yrityksen ensimmäisen vuoden toimintakertomus julkaistaan verkkosivuilla http://www.prodekorecruiting.com kun ensimmäisen vuoden tilinpäätös on hyväksytty yhtiökokouksessa.

Prodeko Recruitingin hallituksesta suurin osa vaihdetaan kevään yhtiökokouksessa. Syynä hallituksen vaihtamiseen on hallituksen aseman uudelleenmääritys ja jäsenten henkilökohtaiset kiireet. Hallitus määrittää itse toimintatapansa kun sen kokoonpano on päätetty yhtiökokouksessa. Alustavasti on suunniteltu, että hallitus pitäisi kokouksia kuukausittain Otaniemessä ja käyttäisi muutamia tunteja kuussa sähköpostikeskusteluun ja asioiden valmisteluun. Kokonaisuudessaan nykyinen hallitus arvioi toimivan hallitustyöskentelyn vaativan noin 5-8 tunnin kuukausittaista panostusta hallituksen jäseniltä.
1.3.3 Prodekon Alumnin neuvottelukunta

Vuonna 2005 muodostettiin Prodekon ensimmäinen neuvottelukunta. Neuvottelukunnan tarkoitus on kuvattu neuvottelukunnan määrittelyssä seuraavasti:

”Prodekon neuvottelukunta on ryhmä eri ikäpolvista koottuja neuvonantajia, joka toiminnallaan edistää tuotantotalouden alan tunnettuutta, kehitystä ja vaikuttavuutta Suomen teollisuuden ja muun elinkeinoelämän kilpailukyvylle. Erityisesti neuvottelukunta tukee Prodeko-yhteisöä: Tuotantotalouden kilta Prodeko ry:n ja sen edeltäjäjärjestön nykyisiä ja entisiä jäseniä. Neuvottelukunnan taustajärjestöjä ovat Tuotantotalouden kilta Prodeko ry ja Prodekon Alumni ry.

Neuvottelukunta voi toteuttaa tarkoitustaan esimerkiksi antamalla neuvoja ja välittämällä yhteyksiä Prodekon ja Prodekon Alumnin toiminnalle tai opetukselle, tutkimukselle ja elinkeinoelämän kehittämiselle tuotantotalouden alalla Teknillisessä korkeakoulussa. Olemassaolonsa ja toimintansa kautta neuvottelukunta myös lisää TKK:n tuotantotalouden alumnien ja opiskelijoiden keskinäisiä yhteyksiä sekä yhteenkuuluvuudentunnetta yli ikäpolvirajojen. Neuvottelukunta myös olemassaolollaan edistää tuotantotalouden opinalan yleistä yhteiskunnallista tunnettuutta.”

Ensimmäisen neuvottelukunnan jäseniksi nimitettiin Jorma Eloranta, Pauli Kulvik, Pyry Lautsuo, Markus Mäkelä, Risto Perttunen, Olli Riikkala, Mikko Sajaniemi, Asko Schrey, Lars-Olof Staffans, Tomi Torri, Helena Walldén ja Petteri Walldén. Nimityksen teki Prodekon hallituksen esityksestä Prodekon syyskokous ajalle 1.12.2005-31.12.2007. Neuvottelukunnan perustamisen suunnittelutyön teki Prodekon Alumnin jäsenistä koottu neuvottelukuntatyöryhmä yhteistoiminnassa Prodekon kanssa.

Ensimmäisen neuvottelukuntakauden jälkeen on tarkoituksena, että neuvottelukunta nimitetään kolmivuotisiksi kausiksi. Esityksiä nimitettävistä henkilöistä voivat neuvottelukunnan kokoamisvaiheessa tehdä Prodekon ja Alumnin hallitukset, Prodekon ja Alumnin yhdistysten kokousten osallistujat sekä Prodekon (tai mahdolliset Alumnin) kunniajäsenet ja aikaisempien neuvottelukuntien jäsenet.

Neuvottelukunta on jo pitänyt perustavan kokouksen IBM Finland Oy:n tiloissa Helsingissä. Alustusten ja keskustelun aiheina olivat muun muassa neuvottelukunnan valinta- ja toimintatavat, Prodeko Recruiting Oy:n toiminta, tuotantotalouden osaston opintojen nykytila, Prodekon 40-vuotisvuosijuhlaprojekti ja 40-vuotishistoriaprojekti.

Lisätietoja: http://www.prodeko.org/neuvottelukunta/; Prodekon pj Tuukka Eloranta (044 777 7077, tuukka.eloranta@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ); Prodekon Alumnin pj Merja Nurminen (040 820 4769, merja.nurminen(at)iki.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ).
1.3.4Aiemmat tapahtumat

Alumni vietti jo perinteisiä sitsejään tällä kertaa 24.9. Paikalla on reilu parikymmentä innokasta prodekolaista sitsaajaa eri vuosilta. Juhlapaikkana toimi tällä kertaa tutun ja luotettavan Smökin pienempi ns. akvaariopuoli. Kun laulut oli laulettu ja nuotit pantu nippuun, siirryttiin saunomaan Otakaari 20:een josta sitsaajat haihtuivat kukin teilleen, osa Helsingin osa Otaniemen yöhön…

Prodekon Sikajuhlia vietettiin 18.11.2005 ja vakiintuneen tavan mukaan alumnilaiset oli kutsuttu viettämään omia iltamiaan Rantasaunalle. Paikalle rekrytoitiin erityisesti 10 vuotta sitten opintonsa aloittaneita eli tällä kertaa fuksivuosikerta 1995. Opiskeluaikoja muisteltiin mm. kuvaspektaakkelin ja vodka-testin voimin. Osallistujamäärä etkoilla oli n. 20 ja tusinan verran fabuja lähti vielä jatkamaan iltaa varsinaisiin Sikajuhliin.
2 TUOTANTOTALOUDEN KILTA PRODEKO

2.1 Prodekon uuden hallituksen kuulumisia

Killan uusi hallitus on järjestäytynyt ja toiminta lähtenyt käyntiin kaikilla sektoreilla. Ensimmäiset tapahtumat ja excut on jo järjestetty, osastoneuvosto ja opintojaos pitäneet ensimmäiset kokouksensa ja vuoden ensimmäiselle Vision-reissulle lähtee prodekolaisia ensi viikolla. Tälle vuodelle hallituksen koko kasvoi takaisin 11 henkeen kun mediakeisari otettiin yhden vuoden tauon jälkeen takaisin hallitukseen.

Prodeko täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja tämä tulee juhlavuoden muodossa olemaan killan selkeästi tärkein projekti. Juhlavuoden näkyvimpiä ilmentymiä tulevat olemaan syksyllä julkaistava Prodekon ensimmäinen historiikki sekä tietysti 14.10. Dipolissa järjestettävä Diskonttaus 40. Killan ja Alumnin yhteinen tavoite on kerätä jo valmistuneita ja vielä opiskelevia prodekolaisia yhteensä 500 henkeä juhlistamaan Prodekon 40-vuotista taivalta. Prodekon lisäksi pyöreitä vuosia täyttävät tänä vuonna TIK (20v) ja Dipoli (40v), joten jää nähtäväksi kuka Otaniemen suurimmat vuosijuhlat tänä vuonna sitten lopulta onnistuu järjestämään.

Juhlavuoden ohella huomiota kiinnitetään taas viime vuonna esiin nousseeseen tuta-opiskelijoiden (epä)hyvinvointitilanteeseen sekä Prodekon Recruiting Oy:n toiminnan vakiinnuttamiseen ja strategian selkeyttämiseen. Lisäksi Prodeko Network:iä on tarkoitus kasvattaa takaisin kahdeksaan kumppaniin ja täydentää sitä konepajayrityksellä.

On ollut erittäin mukava huomata, että Prodekon ja prodekolaisten toiminta on tällä hetkellä erittäin aktiivista. Vaalikokouksessa valittiin tälle vuodelle ennätysmäärä toimareita ja lisäksi prodekolaiset ovat pitkästä aikaa erittäin hyvin edustettuina TKY:llä. Syksyn TKY:n edustajistovaaleissa prodekolaiset valtasivat 5/45 edustajistopaikkaa. Lisäksi TKY:n edustajiston ja hallituksen varapuheenjohtajat ja teekkarikulttuuritirehtööri ovat prodekolaisia.

Tuukka Eloranta
Puheenjohtaja
Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry.

Prodekon hallituksen kokoonpano vuonna 2006:

Puheenjohtaja Tuukka Eloranta
Yrityssuhdevastaava Petri Valkama
Opintovastaava Sebastian Knight
Isäntä Paavo Häppölä
Sisä- ja kulttuuriministeri Kimi Arima
Fuksikapteeni Jussi Valtonen
Sihteeri Julia Venesmaa
Ulkoministeri Mikko Sjöberg
Mediakeisari Ilkka Heiskanen
Excumestari Lauri Tolvas
Rahastonhoitaja Elina Happonen

3 UUTISIA JA TAPAHTUMIA TUOTANTOTALOUDEN OSASTOLLA

3.1 Palkintoja tuotantotalouden opiskelijoille ja henkilökunnalle

International Journal of Logistics: Research and Applications –lehden paras artikkeli vuonna 2004 -palkinto Tuotantotalouden osaston ja BIT-tutkimuskeskuksen logistiikan tutkimusryhmälle. International Journal of Logistics: Research and Applications –lehti valitsi Jaana Auramon, Kari Tanskasen ja Johanna Smårosin julkaiseman artikkelin ”Increasing operational efficiency through improved customer service: process maintenance case” vuoden 2004 parhaaksi artikkeliksi. International Journal of Logistics: Research and Applications kuuluu logistiikan kärkilehtiin maailmassa.

Yritysstrategian ja kansainvälisen liiketoiminnan yksikölle kaksi palkintoa Strategic Management Society – konferenssissa. Tomi Laamanen ja Thomas Keil (University of York) saivat SMS Best Conference Paper Prize –kunniamaininnan paperistaan ”Integrating Multiple Acquisitions: Organizational Form and Absorptive Capacity”. Samassa konferenssissa Mikko Jääskeläinen palkittiin Booz Allen Hamilton / Strategic Management Society Best PhD Fellowship Runner-Up Award –palkinnolla paperistaan ”The Effects of Direct And Indirect Foreign Venture Capital Ties On Exit Market Selection And Exit Modes”. Paperin toisena kirjoittajana oli Markku Maula. Strategic Management Society (SMS) – konferenssi on tärkein vuosittainen strategiatutkimukseen keskittyvä konferenssi. Yritysstrategian ja kansainvälisen liiketoiminnan yksikön tutkijat ovat saaneet viimeisen kuuden vuoden aikana yhteensä peräti kahdeksan palkintoa tai kunniamainintaa konferenssin kahdessa palkintosarjassa. Lisätietoa: http://www.smsweb.org/activities/awards/index.html

TKK:n vuoden 2005 oppikirjapalkinto Työpsykologian laboratorion professori Matti Vartiaiselle, toimittamastaan kirjasta: Vartiainen Matti & Kauhanen Juhani (toim.) Palkitseminen globaalissa Suomessa WSOY 2005.

3.2 Nimityksiä Tuotantotalouden osastolla

TkT Hannu Yrjölä dosentiksi ajaksi 1.10.2005–30.9.2010, alana teollisuustalous, erityisesti sähköinen liike- ja palvelutoiminta.
3.3 Muita uutisia Tuotantotalouden osastolla

Helsinki School of Creative Entrepreneurship (HSCE) on perustettu yhteistyössä Teknillisen korkeakoulun, Helsingin kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun, sekä Culminatumin kanssa. HSCE tähtää Helsingin seudun yliopistoissa ja teknologiateollisuuden yrityksissä syntyvien ideoiden vahvaan kansainväliseen kaupallistamiseen ja yrittäjyyden tukemiseen. Hanke on dynaaminen innovaatioalusta, jossa perinteistä teknologiainnovaation prosessia tuetaan vahvasti luovuudella, designilla ja liiketoimintaosaamisella. Ohjelman ajatuksena on sisällyttää yrittäjyysohjelma pääkaupunkiseudun yliopistojen maisteriopintoihin niin, että opiskelijoiden keskeisenä valintakriteerinä on halu toimia yrittäjänä. Käytännössä HSCE:ssä on kysymys hyvien potentiaalisten ideoiden kaupallistamisesta ohjelmaan valittavien monitieteisten opiskelijatiimien toimesta niin, että prosessia tuetaan tarvittavalla opetuksella, rahoituksella ja huippujohtajien mentoroinnilla. Hankkeelle saatiin 400.000 euron rahoitus Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä. Lisätietoja Akateemiselta johtajalta Peter Kellyltä ( peter.kelly@tkk.fiTämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen. ).

Teknillinen korkeakoulu (TKK) ja Helsingin kauppakorkeakoulu (HSE) yhteistyöhön uuden Terveydenhuollon johtamiskoulutusohjelman toteutuksessa. Teknillisen korkeakoulun MBA-ohjelma TKK MBA ja Helsingin kauppakorkeakoulun johtamiskoulutusta tarjoava JOKO Executive Education Oy käynnistävät uuden yhteistyössä toteutettavan vuoden mittaisen terveydenhuollon johtamiskoulutusohjelman syksyllä 2006.
3.4 Väitöstilaisuuksia Tuotantotalouden osastolla

Henkilö:

DI Tapio Ranta

Aika:

7.10.2005 klo 12

Paikka:

TU1 (TUAS-talo, Otaniementie 17)

Aihe:

Organizational value creation and destruction in corporate venturing: In search of international competitive advantage

Vastaväittäjät:

Professori Riitta Katila, Stanford University, USA

Valvoja:

Professori Karlos Artto.

Henkilö:

DI Patrik Appelqvist

Aika:

7.12.2005 klo 12

Paikka:

TU1 (TUAS-talo, Otaniementie 17)

Aihe:

Matching customer demand, offering portfolio and operations system in technology-intensive industries

Vastaväittäjät:

Professori John Johansen, Aalborg Universitet, Tanska

Professori Fabrizio Salvador, Instituto de Empresa Business School, Espanja

Valvoja:

Professori Eero Eloranta